خرید ادویه‌‌های ترکی در سفر به استانبول

کد خبر: 1355824
خرید ادویه‌‌های ترکی در سفر به استانبول

 

آیا با بازارهای سنتی استانبول آشنا هستید؟ آیا می‌دانید بازار ادویه این شهر چه جور جایی است؟ اگر قبلا با سوغات ترکیه آشنا شده باشید، قطعا می‌دانید که یکی از معروف‌ترین سوغات این کشور، ادویه‌های رنگارنگ آن است؛ و برای خرید ادویه ترکی چه جایی بهتر از بازار ادویه استانبول؟! اما چگونه به این بازار برویم؟ در این مطلب به همین سوال پاسخ خواهیم داد. پس پیش از خرید تور، این مقاله را مطالعه کنید.

آشنایی با بازار ادویه استانبول و محصولات آن

بازار ادویه استانبول بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین بازار سرپوشیده این شهر است که جادوی رنگ و رایحه آن، تمامی گردشگران را مسحور و شگفت‌زده می‌کند. در بازار ادویه روح اصیل فرهنگ و سنت مردمان این شهر دمیده شده است. این بازار که با نام بازار مصری‌ها هم شهرت دارد، به عنوان اصلی‌ترین کانون عرضه ادویه در استانبول شناخته شده و = بیش از 80 غرفه ادویه‌فروشی را در خود جای داده است.

ناگفته نماند که به‌جز ادویه، محصولات دیگری مانند شیرینی‌های سنتی ترکی، گیاهان دارویی، خشکبار و چایی هم در بازار مصری در استانبول پیدا می‌شود. عسل، آجیل، خشکبار و میوه خشک، قهوه ترک، اقسام متنوع پنیر، گیاهان خشک‌شده، طلا و نقره و عتیقه‌جات برنزی هم در حجره‌های این بازار به چشم می‌خورد. به همین دلیل بازار محبوب گردشگران تور استانبول برای خرید سوغات ترکیه است.

بازار ادویه در استانبول چقدر قدمت دارد؟

تاریخ ساخت بازار ادویه در استانبول به سال 1660 میلادی بازمی‌گردد. این بازار که در زمان افتتاح خود 80 باب غرفه ادویه‌فروشی داشت، بخشی الحاقی از مسجد ینی‌چامی در رستم‌پاشا (مسجد جدید استانبول) بود. به عبارتی درآمد حاصل از حجره‌ها و غرفه‌های تجاری این بازار صرف امور مختلف مسجد و موسسات وابسته به آن می‌شد.

جالب است بدانید که بازار ادویه از قدیمی‌ترین بازارهای استانبول است که به دلیل موقعیت استراتژیکی این شهر، قطب مهم تجارت میان شرق و غرب به شمار می‌رفت. همچنین از این بازار به عنوان آخرین توقفگاه برای کاروان‌های جاده ابریشم هم یاد می‌کنند. بازار ادویه در ابتدا مکانی اختصاصی برای فروش ادویه بود که با گذشت زمان حجره‌های فروش آجیل، خشکبار، سوغاتی و جواهرات هم به آن افزوده شد.

بازار مصری‌ها؛ نام دیگر بازار معروف ادویه ترکیه

به بازار ادویه استانبول در گویش ترکی، میسیر چارشیسی یا بازار مصر می‌گویند. دلیل این نامگذاری هم مالیات‌های اخذشده از کالاها و محصولات تجاری مصر بود که صرف ساخت این بازار شد. البته روایت دیگری هم در باب این نامگذاری عنوان می‌شود که به ورود ادویه‌های مصری به بازار ادویه اشاره دارد. به عبارتی ادویه‌های بازار مسیری چارشیسی از کشورهای مختلفی تامین می‌شد که مصر یکی از مهم‌ترین آن‌ها بود.

طراحی و معماری بنای بازار سنتی ادویه استانبول

بازار ادویه مصری استانبول یادگاری از دوره امپراتوری عثمانی است؛ بنابراین، سبک معماری عثمانی در بخش‌های مختلف آن متجلی شده و آن را به یکی از زیباترین جاهای دیدنی استانبول تبدیل کرده است. این بازار طراحی L مانندی دارد و صاحب 6 دروازه ورودی مختلف است که به دلیل داشتن طراحی خاص، دو دروازۀ آن از 4 دروازه دیگر بزرگ‌تر هستند.

معمار برجسته بازار ادویه استانبول مصطفی آقا، معمار دربار سلطان محمد چهارم، است که اوج هنر خود را در چیدمان خاص سنگ‌ها و آجرهای این بنا به کار برده است. سردرهای دوطبقه، ستون‌های شش‌طاقی، کاشی‌کاری‌های زیبا، اتاق‌های گنبدی‌شکل و تالارهایی که در بخش‌های مختلف این بازار به چشم می‌خورد، از دیگر زیبایی‌های معماری میسیر چارشیسی محسوب می‌شود. بد نیست بدانید که L بودن این بنا سبب شده تا ضلع شرقی‌غربی بازار از ضلع دیگر آن طولانی‌تر باشد.

چگونه به بازار ادویه استانبول برویم؟

بازار ادویه ترکیه در ضلع جنوبی برج گالاتا، در منطقه معروف فاتح و در محله امینونو واقع شده است. برای رفتن به این بازار از میدان تکسیم کافی است سوار قطار کابلی F1 شوید و در ایستگاه کاباتاش توقف کنید. ادامه مسیر را هم می‌توانید با خط تراموای T1 طی کنید. مقصد نهایی شما در این مسیر ایستگاه تراموای امینونو خواهد بود.

خط تراموای T1 در مسیر «باغجیلار-کاباتاش» و خطوط اتوبوس 70FE و 73 هم دسترسی شما از میدان تکسیم به بازار مصری ها در استانبول را سهولت می‌بخشند. در نهایت اگر به دنبال راهی آسان‌تر برای دسترسی به این بازار باشید، تاکسی‌های خطی یا اینترنتی شهر استانبول هم می‌توانند گزینه هوشمندانه‌ای باشند.

چه زمانی از بازار ادویه استانبول دیدن کنیم؟

بازار مصری های استانبول همه‌روزه از ساعت 8 صبح تا 7:30 شب میزبان گردشگران است؛ اما عموما در مناسبت‌های خاصی مانند روز جمهوری ترکیه، عید قربان یا عید فطر فعالیت ندارد. بنابراین اگر قصد خرید تور استانبول تابستان را دارید، به تاریخ تعطیلات عمومی هم دقت کنید.

روزهای میانی هفته و ساعات آغازین روز می‌تواند بهترین زمان بازدید از باشد. در این اوقات بازار ادویه خلوت‌تر است و گردشگران می‌توانند در فضایی آرام‌تر به گشت‌وگذار در این بازار تاریخی بپردازند.

پس از تماشای بازار ادویه از چه جاهایی دیدن کنیم؟

بازار ادویه در استانبول هم‌جوار با چند دیدنی مهم این شهر است که بازدید از آن‌ها برای گردشگران خالی از لطف نخواهد بود. مسجد جدید استانبول، مسجد رستم‌پاشا، اسکله امینونو، پل گالاتا و بازار بزرگ استانبول از دیدنی‌هایی هستند که با بازار ادویه فقط چند متر فاصله دارند.

به‌جز این جاذبه‌های گردشگری که در فاصله چندقدمی از بازار ادویه قرار دارند، چند سازه تاریخی دیگر هم هستند که برای بازدید از آن‌ها باید مسافت حدودا 1 کیلومتری را طی کنید. کاخ توپکاپی و مسجد ایاصوفیه از جمله این جاذبه‌ها به شمار می‌روند. همچنین مسجد سلیمانیه و مسجد آبی نیز از زیباترین و معروف‌ترین مساجد این شهر هستند که تا بازار ادویه فروشان استانبول فاصله چندانی ندارند.

بهترین رستوران استانبول برای صرف ناهار پس از خرید ادویه

یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین رستوران‌های استانبول که در قسمت فوقانی سردر ورودی بازار ادویه جا خوش کرده، رستوران پاندلی است. این رستوران تاریخی از سال 1901 تا همین امروز مقصد اول و آخر تمام عاشقان کباب‌ترکی بوده است. البته در منوی این رستوران به جز غذاهای لذیذ ترکی غذاهای یونانی هم پیدا می‌شود.

در اطراف بازار ادویه استانبول ترکیه هم چند گزینه جذاب برای شکم‌گردی وجود دارد که از بهترین آن‌ها می‌توان به رستوران حمد، رستوران هووزلو و کوفته فروشی تاریخی سلطان احمد سلیم اوستا اشاره کرد.

اقامت در نزدیکی بازار مصری‌های استانبول

بازار ادویه فروش های استانبول را طیف گسترده‌ای از هتل‌های 5 ستاره و مجلل و اقامتگاه‌هایی‌ 2 ستاره و ارزان محاصره می‌کنند. در ادامه لیستی از بهترین هتل‌های استانبول را که فاصله اندکی با بازار ادویه دارند، با شما به اشتراک می‌گذاریم:

  • هتل Mest Hotel: در فاصله 25 متری
  • هتل Şirin Han Hotel İstanbul: در فاصله 54 متری
  • هتل Cronton Design Hotel: در فاصله 67 متری
  • هتل roientbank Hotel Istanbul, Autograph Collection: در فاصله 100 متری
  • هتل Grand Sirkeci Hotel: در فاصله 180 متری
  • هتل Legacy Ottoman Hotel: در فاصله 230 متری
  • هتل Alpek Hotel: در فاصله 240 متری
  • هتل Han 1772 Hotel: در فاصله 290 متری
  • هتل Venue Hotel Istanbul Old City: در فاصله 300 متری
  • هتل Régie Ottoman, Istanbul: در فاصله 300 متری
  • هتل Sanasaryan Han, a Luxury Collection Hotel, Istanbul: در فاصله 350 متری
  • هتل Phosphorion: در فاصله 450 متری
  • هتل Manesol Old City Bosphorus: در فاصله 500 متری

متنوع‌ترین تورهای ترکیه با قیمت مناسب در تریپ

ترکیه سرزمینی پهناور و تاریخی است که هم در موقعیت جغرافیایی خوبی واقع شده و هم ورود ایرانیان به آن، به ویزا نیاز ندارد. به همین دلیل بسیاری از گردشگران برای سفر در عید یا تابستان، خرید تور ترکیه را انتخاب می‌کنند.

شما عزیزان می‌توانید برای رزرو تورهای ترکیه به مقصد استانبول، آنتالیا، بدروم، کوش آداسی، ازمیر، فتحیه و...، وارد سایت www.Trip.ir شوید؛ مقصد سفرتان را انتخاب کنید؛ تاریخ تورهای برنامه‌ریزی‌شده را ببینید و لیست هتل‌های درنظرگرفته‌شده را مشاهده کنید. با انتخاب هتلی متناسب با شرایط و بودجه خود، می‌توانید سفری به‌یادماندنی را آغاز کنید. آژانس گردشگری تریپ مشتاق همسفری با شماست؛ ما را به همراهی خود مفتخر کنید.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت