معرفی انواع بلیط هواپیما

معمولا یکی از چالش های کسانی که برای اولین بار با هواپیما سفر می کنند این است که کدام نوع بلیط هواپیما برایشان مناسب تر است. بلیط ها در پروازهای داخلی و خارجی متفاوت از یکدیگر هستند و دسته بندی مختلفی دارند. برخی از آنها انعطاف بیشتری برای انتخاب تاریخ دارند، برخی ارزان تر هستند و برخی از آنها نیز خدمات ویژه و خاصی را ارائه می دهند.
پس اگر می خواهید که بلیط انتخابی شما متناسب با بودجه، برنامه و سبک سفرتان باشد، آشنایی با انواع بلیط های هواپیما ضروری است. در ادامه به معرفی انواع بلیط های هواپیما خواهیم پرداخت تا با آگاهی کامل بلیط مناسب را برای سفرتان انتخاب کنید.
بلیط های هواپیمایی از نظر نحوه فروش
بلیط های هواپیما از نظر نحوه فروش به دو دسته بلیط پرواز سیستمی و چارتری تقسیم می شود که در ادامه بیشتر درباره این بلیط ها صحبت خواهیم کرد.
بلیط سیستمی
اگر چندین بار بلیط هواپیما به صورت آنلاین خریداری کرده اید، حتما اسم بلیط سیستمی را دیده اید. این نوع بلیط ها توسط شرکت های هواپیمایی عرضه می شود و قیمت آنها که از طرف سازمان هواپیمایی کشور تصویب شده است ثابت و مشخص است.
قیمت بلیط های سیستمی برای هر گروه سنی متفاوت است به عنوان مثل قیمت بلیط دبی از نوع سیستمی برای افراد بزرگتر از 12 سال نرخ تصویبی کامل است و برای کودکان زیر 12 سال ده درصد تخفیف در نظر گرفته می شود و همچنین نوزادان مشمول 90 درصد تخفیف می باشند.
بلیط های سیستمی یکی از پرکاربردترین انواع بلیط هواپیما است. در صورت خرید این نوع بلیط ها امکان لغو سفر با پرداخت مبلغی جریمه وجود دارد.
بلیط چارتری
بلیط های چارتری هم از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. بلیط چارتری بدین معنا است که یک سازمان یا آژانس هواپیمایی تعدادی از صندلی های هواپیما را خریداری می کند و پس از خرید بلیط ها از شرکت هواپیمایی، سازمان یا آژانس هواپیمایی این بلیط ها را با قیمت جدیدی می فروشد.
معمولا چارترکنندگان این نوع بلیط ها در مواقعی که قصد برگزاری تور مسافرتی دارند به فروش می رسانند و یا آنها را به صورت کاملا عادی می فروشند.
جالب است بدانید که برخی از شرکت های هواپیمایی مثل ایران ایر، کاسپین، ماهان و ... تمام یا تعدادی از صندلی های خود را به چارترکنندگان اجاره می دهند.
امکان این وجود دارد که قیمت بلیط های چارتری بسیار ارزان تر از بلیط های سیستمی باشد که دلیل آن هم به فروش نرسیدن بلیط های چارتری تا موعد پرواز است. در این مواقع چارترکنندگان قیمت بلیط صندلی های باقی مانده هواپیما را به قیمت بسیار کمتری اعلام می کنند تا بتوانند هر چه سریعتر آن بلیط ها را به فروش برسانند و تمامی صندلی های هواپیما پر شود. البته در فصول پر گردشگر قیمت این بلیط ها از بلیط های سیستمی هم بیشتر می شود.
انواع بلیط هواپیمایی از نظر کلاس پرواز
در واقع در سفرهای هوایی، این کلاس پروازی است که کیفیت سفر و هزینه بلیط شما را تعین می کند.
شرکت های هواپیمایی بر اساس سطح خدمات، امکانات جانبی و راحتی صندلی ها بلیط های هواپیما را به چندین کلاس پروازی تقسیم بندی می کنند که عبارتند از:
- کلاس پروازی اکونومی (Economy Class)؛
- بیزینس کلاس (Business Class)؛
- فرست کلاس (First Class)؛
- پرمیوم اکونومی (Premium Economy)؛
در ادامه به بررسی هر کدام از این کلاس های پروازی خواهیم پرداخت:
کلاس اکونومی (Economy Class)
کلاس پروازی اکونومی رایج ترین و ارزان ترین کلاس پروازی است که اکثر تعداد بلیط های هواپیما را شامل می شود.
در کلاس اکونومی، صندلی های هواپیما فاصله کمی از یکدیگر دارند و فضای محدودی برای قرار دادن پاهای مسافران در نظر گرفته می شود.
از جمله امکانات و خدماتی که در پروازهای اکونومی ارائه می شود عبارتند از:
- پذیرایی ساده؛
- نوشیدنی های رایگان؛
- نمایشگرهای سرگرمی (برای برخی از ایرلاین ها)؛
کلاس پروازی اکونومی مناسب کسانی است که قیمت بلیط هواپیما برایشان مهم است و تمایل دارند که با هزینه کمتری سفر کنند.
کلاس پروازی پرمیوم اکونومی (Premium Economy)
این کلاس پروازی به عنوان گزینه ای متوسط بین کلاس های اکونومی و بیزنس است و ترکیبی از قیمت مناسب و راحتی را ارائه می دهد.
در کلاس پروازی پرمیوم اکونومی صندلی ها با عرض حدود 50 سانتی هستند و بین صندلی ها حدود 96 سانتی متر فاصله است که این امکانات راحتی بیشتری را برای مسافران به ارمغان می آورد. همچنین فضای راهروها در این کلاس پروازی 17 الی 20 سانتی متر بیشتر از کلاس اکونومی اعلام شده است.
از جمله خدمات ارائه شده در کلاس پروازی پرمیوم اکونومی عبارتند از:
- سرو غذا و نوشیدنی با کیفیت بالاتر؛
- امکان انتخاب غذا؛
- دسترسی به سیستم های سرگرمی پیشرفته ؛
البته برخی از ایرلاین ها امکانات بیشتری مثل صندلی های بیشتر و راحت تر، فضای بیشتر و خدمات بهبود یافته تر را ارائه می دهند.
با اینکه قیمت بلیط پرمیوم اکونومی اصولا 30 درصد بیشتر از بلیط اکونومی است؛ اما به دلیل امکانات و راحتی بیشتر، بسیاری از مسافران هزینه آن را مقرون به صرفه می دانند.
بلیط بیزینس کلاس (Business Class)
این کلاس پروازی در مقایسه با کلاس اکونومی خدمات بهتری را ارائه می دهد. بلیط بیزینس کلاس معمولا انتخاب مسافران تجاری و افرادی است که به دنبال راحتی و دریافت خدمات بیشتری در سفرهای هواپیمایی هستند، مناسب است. صندلی های این کلاس پروازی بزرگ تر و راحت تر از صندلی های کلاس اکونومی است و فضای بیشتری برای پای مسافران در نظر گرفته شده است. برخی از ایرلاین ها صندلی های این کلاس پروازی را به حالت تخت خواب شو تبدیل کرده اند تا مسافران پرواز راحت تری را داشته باشند.
در این کلاس پروازی امکانات سرگرمی پیشرفته تری مثل نمایشگرهای بزرگتر و انتخاب گسترده تری از فیلم ها و موسیقی ها در دسترس مسافران است. خدمات پروازی هم در بیزینس کلاس متنوع تر و با کیفیت بالاتری است؛ به طوری که مسافران امکان انتخاب غذا و نوشیدنی ها از منوی غذایی متنوع را دارند.
همچنین در این کلاس پروازی امکان استفاده از سالن های استراحت ویژه در فرودگاه برای مسافران وجود دارد تا محیطی آرام با امکانات ویژه قبل از پرواز مسافران در اختیار آنها قرار بگیرد.
قیمت بلیط بیزینس کلاس بیشتر از کلاس اکونومی و کمتر از فرست کلاس است. که این تفاوت قیمت به دلیل خدمات و امکانات بیشتر این کلاس پروازی است. به عنوان مثال مسافران این کلاس پروازی می توانند بار بیشتر بدون هزینه اضافی داشته باشند و در اولویت سوار شدن به هواپیما قرار دارند.
بلیط فرست کلاس (First Class)
این کلاس پروازی بالاترین و لوکس ترین سطح پرواز است که به مسافران امکانات رفاهی و خدمات بی نظیری ارائه می شود.
در این کلاس پروازی صندلی ها به صورت اتاقک های خصوصی هستند که فضای بیشتری برای استراحت و کار مسافران مهیا کرده است. همچنین این صندلی ها قابلیت تخت خواب شو شدن را هم دارند.
از جمله خدمات پذیرایی فرست کلاس عبارتند از:
- منوی متنوعی از غذاهای لاکچری و نوشیدنی های خاص؛
- دسترسی مسافران به سالن های اختصاصی فرودگاه که امکاناتی مثل غذا و نوشیدنی رایگان، اینترنت پرسرعت و ... دارد.
دیدگاه تان را بنویسید