صادرات اولین محموله نفت ایران از دریای عمان تا پیش از سال ۱۴۰۰
وزیر نفت از تکمیل پایانه صادرات نفت جاسک تا پایان سال ۹۹ خبر داد و گفت: اولین محموله نفت صادراتی ایران برای صادرات از مکران از این پایانه نفتی در پایان سال ۹۹ صادر میشود.

خبرگزاری تسنیم: بیژن زنگنه در آیین افتتاح رسمی فازهای ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر در پارس جنوبی به ظرفیت تولید ۶۶۰ میلیون مترمکعب گاز غنی از مخزن پارس جنوبی در هر روز رسیدهایم که این ظرفیت با تکمیل ۳ فاز دریایی در سال آینده و همچنین تکمیل فاز ۱۴ در سال ۹۹ به حدود ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز میرسد که در این صورت بهجز فاز ۱۱، تمامی فازهای پارس جنوبی تکمیل خواهند شد.
وی افزود: امسال بهطور متوسط تولید گاز کشور بهصورت میانگین در روز به ۸۴۱ میلیون مترمکعب رسیده بود که این رقم در سال آینده باز هم افزایش پیدا میکند که البته این ارقام بهصورت متوسط در طول سال است، اما بهزودی تولید روزانه گاز کشور به یکهزار میلیون مترمکعب میرسد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه در سالهای گذشته مصرف سوخت مایع در نیروگاهها به ۴۳ درصد میرسید گفت: اکنون مصرف سوخت مایع در نیروگاهها به زیر ۱۰ درصد رسیده، اما اگر روند گذشته در میزان مصرف سوخت مایع در نیروگاهها ادامه پیدا میکرد، امسال در شهرهای بزرگ نمیتوانستیم از نظر میزان آلودگی هوا نفس بکشیم.
زنگنه درخصوص میزان گازرسانی گفت: گازرسانی کل کشور به ۹۳ درصد رسیده و در اواسط سال ۹۸، از میزان تعهد خودمان که رسیدن گازرسانی به ۹۵ درصد جمعیت کشور بود فراتر خواهیم رفت.
وی تصریح کرد: پایانه صادرات نفت جاسک تا قبل از پایان سال ۹۹ تکمیل و برای اولین بار، نفت ایران از مکران صادر میشود.
وزیر نفت با تأکید بر ادامه توسعه پروژههای میادین مشترک اعلام کرد: ما موفق شدیم طی سالهای گذشته، میزان تولید نفت از میادین غرب کارون را به ۵ برابر رسانده و اکنون روزانه از این میادین مشترک ۳۵۵ هزار بشکه تولید نفت داریم.
وزیر نفت: ایران در برداشت گاز از میادین پارس جنوبی از قطر سبقت گرفت
وزیر نفت گفت: با افتتاح فازهای ۲۴، ۲۳، ۲۲ و ۱۳، ایران در بهره برداری و برداشت از میدان گازی از قطر پیشی گرفت.
بیژن زنگنه در آیین بهرهبرداری از فازهای ۲۳، ۲۲، ۱۳ و ۲۴ پارس جنوبی اظهار داشت: امروز چهار فاز از پارس جنوبی افتتاح میشود و، اما سال دیگر تا میانه سال سه فاز دریایی به مربوط به فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ و فاز ۱۳ و ۱۴ است به بهرهبرداری میرسانیم.
وزیر نفت با بیان اینکه با اتمام طرحهای در دست اقدام، تولید کشور در میانه سال آینده به ۷۵۰ میلیون متر مکعب در روز از پارس جنوبی میرسد، افزود:متوسط تولید سالانه گاز ما امسال ۸۴۱، سال آینده ۸۸۰ و دو سال دیگر به ۹۵۰ میلیون مترمکعب متوسط خواهد رسید و تولید روزانه ما به زودی به هزار میلیون متر مکعب میرسد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت الان پارس جنوبی حدود ۶۶۰ میلیون متر مکعب است، بیان کرد: افزایش تولید گاز در پارس جنوبی موجب کاهش سهم سوخت مایه نیروگاهها از ۴۳ درصد در سال ۹۲ به زیر یا حدود ۱۰ درصد در سال ۹۷ رسیده است که اگر با روال قبل ادامه پیدا میکرد در شهرهاامکان تنفس وجود نداشت و این تحول بزرگی در گاز رسانی بوده است.
زنگنه گفت: امسال از سالهایی بود که هم گاز صنایع و پتروشیمیها تامین شد و هم اینکه افت فشاری گزارش نشد و در صادرات هم رکورد زدیم که این به برکت تلاشهای همکاران ما در پارس جنوبی و دیگر فازها بود. با افتتاح فازهای ۲۴، ۲۳، ۲۲ و ۱۳، ایران در بهره برداری و برداشت از میدان گازی از قطر پیشی گرفت.
وی عنوان کرد:امسال گاز رسانی در کل کشور به ۹۳ درصد رسیده و در روستاها هم ۷۹ درصد کل جمعیت پوشش داده شده اند که در اوایل سال آینده از ۹۵ درصدی که تعهدمان بوده است عبور میکنیم.
وزیر نفت با بیان اینکه مقدار فلرهای پالایشگاهی مرتب در حال کم شدن است، خاطرنشان کرد: به برکت برجام دستگاههایی که از خارج به ما نمیدادند وارد کردیم و قبل از اعمال تحریمها هرچه کالای مهم بود هم وارد کردیم و دستگاههای جدا کننده سولفور از گاز همه راهاندازی میشود و به این ترتیب بخش اصلی آلودگی و نگرانیهای محیط زیستی رفع میشود و بقیه پالایشگاهها هم وقتی به دست بهرهبردار میرسد میزان گاز خروجی را تنظیم و کم میکند.
زنگنه با اعلام اینکه پارس جنوبی تنها در گاز نباید دیده شود، اضافه کرد: در سالهای اخیر دو سه هزار کیلومتر به خطوط گازرسانی افزوده شود و نه تنها با این خطوط بلکه با ایستگاهها توانستهایم یک شبکه پایدار و مستحکمی برای کشور درست کنیم.
وی با بیان اینکه به اتکای پارس جنوبی مجموعهای از صنایع تعیینکننده پایین دست که مهمترین آن پتروشیمیها و پالایشگاهها هستند را ایجاد کردیم، گفت: از سال ۹۲ تا امسال ۱۵ طرح با سرمایهگذاری ۵.۶ میلیارد دلار بهرهبرداری رسیده است که ارزش تولیدات آنها به قیمت پایه ۵.۲ میلیارد دلار هست و ۱۸ طرح دیگر هم تا پایان این دولت به بهرهبرداری میرسد.
زنگنه با اعلام اینکه ۱۸ طرح دیگر داریم که تاپایان سال ۹۹ دنبال میکنیم، افزود: اجرای این طرحها یک تحول عظیمی در پتروشیمی ایران ایجاد میکند.
دیدگاه تان را بنویسید