نگرانی اوکراینی‌ها از بحران در روابط با آمریکا

کد خبر: 1346424

خبرگزاری «رویترز» گزارش داد درحالی‌که پس از مشاجره اخیر در کاخ سفید میان «ولودیمیر زلنسکی» و «دونالد ترامپ»، روابط اوکراین با مهم‌ترین حامی نظامی‌اش به سطحی بی‌سابقه سقوط کرد، اوکراینی‌ها با واقعیتی تازه و ناگوار مواجه شده‌اند.

نگرانی اوکراینی‌ها از بحران در روابط با آمریکا

خبرگزاری «رویترز» گزارش داد درحالی‌که پس از مشاجره اخیر در کاخ سفید میان «ولودیمیر زلنسکی» و «دونالد ترامپ»، روابط اوکراین با مهم‌ترین حامی نظامی‌اش به سطحی بی‌سابقه سقوط کرد، اوکراینی‌ها با واقعیتی تازه و ناگوار مواجه شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، درگیری‌ روز جمعه میان روسای جمهور اوکراین و آمریکا بر سر دیدگاه‌های متفاوت درباره چگونگی پایان دادن به جنگ سه‌ساله اوکراین شدت گرفت، در شرایطی که ولودیمیر زلنسکی به دنبال تضمین‌های امنیتی قوی از سوی دولت دونالد ترامپ بود، دولتی که به دیپلماسی با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روی آورده است.

زلنسکی با رئیس‌جمهوری آمریکا و جی دی ونس معاون او دیدار کرد و امیدوار بود حمایت آمریکا را در تلاش‌های جنگی‌اش علیه روسیه جلب کند. اما این دیدار با تنش مواجه شد و روابط اوکراین با مهم‌ترین متحد این کشور در زمان جنگ به پایین‌ترین سطح کاهش یافت.

در پی مشاجره بی‌سابقه میان ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید، اوکراینی‌ها با بحرانی در روابط کشورشان با ایالات متحده مواجه شده‌اند.

به نوشته رویترز، اوکراینی‌ها که بسیاری از آن‌ها در طول سه سال جنگ سرسخت شده‌اند، از زلنسکی حمایت کردند، در عین حال نسبت به آینده حمایت آمریکا از تلاش‌های جنگی کی‌یف نیز ابراز نگرانی کردند، چراکه نیروهای روسیه که مجهزتر هستند، در بخش‌های وسیعی از شرق پیشروی می‌کنند.

لیودمیلا استتسویچ (Liudmyla Stetsevych) ۴۷ ساله، ساکن کی‌یف، گفت: ترامپ و پوتین در حال تقسیم جهان هستند. این چیزی است که من می‌گویم. نمی‌دانم نتیجه آن چه خواهد بود.

با این‌ حال، او و دیگر اوکراینی‌هایی که «رویترز» با آن‌ها گفت‌وگو کرده است، ابراز امیدواری کردند که در صورت کاهش حمایت آمریکا، متحدان اوکراین در اروپا حمایت‌های سیاسی و نظامی خود را افزایش دهند.

آلینا ژایوورونکو (Alina Zhaivoronko) نیز اظهار داشت: ما به‌واقع (از آمریکا) برای حمایتی که در تمام این مدت دریافت کرده‌ایم و همچنان دریافت می‌کنیم، بسیار سپاسگزاریم، اما عزت و شرافت ما باید در اولویت باشد.

الا کازانتسوا (Ella Kazantseva) ۵۴ ساله، اهل شرق اوکراین گفت: آمریکایی‌ها از اوضاع واقعی و آنچه اینجا در جریان است، اطلاع ندارند. آنها درک نمی‌کنند. همه‌چیز برایشان زیبا به نظر می‌رسد.

رهبران اروپایی نیز پس از مشاجره روز جمعه، به دفاع از زلنسکی با ابراز حمایت گسترده در رسانه‌های اجتماعی پرداختند.

از سوی دیگر، رسانه «پراودا» اوکراین نیز در مطلبی نوشت که مشاجره زلنسکی با رهبران آمریکا، اگرچه ممکن است آسیب‌زا باشد، اما پیام مقتدرانه‌ای درباره جدیت اوکراین در حفظ حاکمیت خود ارسال کرد.

این رسانه تصریح کرد: صرف‌نظر از اینکه تاریخ ما را به کجا می‌برد، جهان از جمله دونالد ترامپ متقاعد شد که این مسائل به‌واقع برای اوکراین اهمیت دارد.

به گزارش ایرنا، دیدار روز گذشته ولودیمیر زلنسکی با دونالد ترامپ در کاخ سفید به جدال لفظی کشیده شد و رئیس‌جمهوری اوکراین در اقدامی غیرمنتظره، پیش از موعد کاخ سفید را ترک کرد. این تنش پس از آن رخ داد که ترامپ بار دیگر بر موضع خود مبنی بر کاهش حمایت‌های آمریکا از اوکراین و تمرکز بر مذاکره با روسیه تأکید کرد. در مقابل، زلنسکی که از کاهش کمک‌های مالی و نظامی آمریکا نگران است، رویکرد ترامپ را «ضربه‌ای به امنیت اروپا» توصیف کرد. ترامپ نیز در واکنش، زلنسکی را به «بی‌احترامی به ایالات متحده» متهم و تأکید کرد که او برای صلح آمادگی ندارد.

رسانه آمریکایی: دیدگاه ترامپ درباره اروپا نگران‌کننده‌است

تهران-ایرنا- یک رسانه آمریکایی، دیدگاه رئیس‌جمهوری این کشور درباره اروپا را نگران‌کننده ارزیابی کرد و واکنش رهبران قاره سبز به اقدامات خصمانه وی را تعیین‌کننده مسیر آینده روابط طرفین‌ دانست.

به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی با عنوان «بی تفاوتی یا دشمنی؟ دیدگاه ترامپ درباره متحدان اروپایی، نگران‌کننده است»، نوشت: ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری، اتحادیه اروپا را به عنوان «دشمن اقتصادی» آمریکا معرفی و تهدید کرده که تعرفه‌های سنگینی بر خودروها و سایر کالاهای اروپایی اعمال خواهد کرد.

نیویورک تایمز نوشت: ترامپ و «جی‌دی ونس» معاونش، سیاست‌هایی اتخاذ کرده‌اند که بسیاری از رهبران اروپایی، آن را خصومت آشکار با اروپا می‌دانند.

این رسانه غربی افزود: حمایت دولت ترامپ از احزاب راست‌گرای افراطی در اروپا و محکوم نکردن حمله روسیه به اوکراین در سازمان ملل، نگرانی‌ها را درباره آینده روابط فراآتلانتیکی بین بروکسل و واشنگتن افزایش داده است.

نیویورک تایمز، اظهارات «فریدریش مرتس» نامزد صدراعظمی آلمان را یادآور شد و نوشت: مرتس گفته است که اروپا باید سریعاً قدرت دفاعی خود را افزایش دهد تا استقلال بیشتری از آمریکا داشته باشد.

این رسانه آمریکایی به نقل از کارشناسان نوشت: دولت ترامپ به‌دنبال تضعیف اتحادیه اروپا است، زیرا آن را یک رقیب اقتصادی و ایدئولوژیک برای آمریکا می‌بیند.

نیویورک تایمز در عین حال، افزود: اروپا هنوز به تضمین‌های امنیتی آمریکا نیاز دارد و نمی‌تواند به‌سادگی از این اتحاد چشم‌پوشی کند. این وضعیت موجب شده که کشورهای اروپایی به ارزیابی مجدد روابط خود با واشنگتن بپردازند، درحالی‌که هنوز مشخص نیست سیاست‌های ترامپ در نهایت به چه نتیجه‌ای منجر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری جدید آمریکا که اقداماتش یادآور سیاست های استعماری قرن نوزدهم است، در ۴۰ روز گذشته بیش از همه، دوستانش در جهان را غرب را هدف حمله قرار داده و موجی از بی اعتمادی و نگرانی را در میان متحدان واشنگتن در بلوک غرب ایجاد کرده است./ایرنا

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت