پیشنهاد حماس برای اداره غزه

کد خبر: 1355459

جنبش حماس با اشاره به ورود نوار غزه به مرحله قحطی تأکید کرد که «نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه جنایتکار او از گرسنگی به عنوان سلاح نسل‌کُشی استفاده می‌کنند».

پیشنهاد حماس برای اداره غزه

جنبش حماس با اشاره به ورود نوار غزه به مرحله قحطی تأکید کرد که «نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه جنایتکار او از گرسنگی به عنوان سلاح نسل‌کُشی استفاده می‌کنند».

به نقل از خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، جنبش حماس تأکید کرد که اعلام برنامه جهانی غذا درباره اتمام ذخایر غذایی نوار غزه بیانگر سطح خطرناک فاجعه انسانی در نوار غزه و ورود ساکنان این منطقه به مرحله قحطی واقعی است.

این جنبش با اشاره به تداوم بمباران و جنگ نسل‌کُشی درباره پیآمدهای فاجعه‌بار محاصره کامل نوار غزه و ممانعت از ورود مایحتاج اولیه انسانی اعم از آب، غذا، دارو و سوخت به این منطقه که جان بیش از دو میلیون نفر را در معرض خطر قرار داده است، هشدار داد.

حماس افزود: استفاده کابینه جنایتکار نتانیاهو از سلاح گرسنه‌سازی و هدف قرار دادن عمدی تأسیسات آبی و مراکز توزیع غذا یکی از وحشیانه‌ترین انواع نقض قوانین بین‌المللی و هنجارهای بشردوستانه است و جامعه جهانی بایستی موضعی در محکومیت آن و اقدامات موثری برای مجازات عاملان این جنایت‌ها اتخاذ کند.

حماس همچنین جامعه جهانی را به اقدام فوری جهت توقف گرسنه‌سازی جمعی، پایان دادن به محاصره کامل نوار غزه و تضمین ورود کمک‌های غذایی و دارویی فوری به این منطقه فراخواند و از کشورهای عربی و اسلامی نیز خواست تا به مسئولیت تاریخی خود، عمل، برای شکستن محاصره غزه، اقدام و مایحتاج ضروری مردم را به این منطقه وارد کنند.

در همین ارتباط «فوزی برهوم» از رهبران حماس نیز گفت: رژیم نازی صهیونیستی تمامی نشانه‌های زندگی در نوار غزه را نابود و آن را به یک منطقه غیرقابل زندگی تبدیل کرده است.

وی افزود: کرانه باختری نیز از جنایت‌های رژیم اشغالگر در امان نبوده و صهیونیست‌ها شبانه روز با هتک حرمت مسجدالأقصی به صحن‌های آن یورش می‌برند.

پیشنهاد حماس؛ تشکیل کمیته محلی از شخصیت‌های مستقل تکنوکرات برای اداره غزه

یک شخصیت ارشد مقاومت اعلام کرد دیدگاه حماس درباره اداره غزه، شامل تشکیل یک کمیته محلی از افراد تکنوکرات مستقل با اختیارات و مسئولیت‌های کامل است.

به گزارش روز شنبه به نقل از المیادین، این شخصیت ارشد مقاومت که نامش اعلام نشده تاکید کرده است که کمیته اداره غزه، مطابق با پیشنهاد مصر برای تشکیل کمیته پشتیبانی اجتماعی در این زمینه است.

بر اساس گزارش شبکه المیادین و به گفته این شخصیت ارشد مقاومت، دیدگاه حماس مبتنی بر زمینه‌سازی به منظور توافق ملی در چارچوب توافقات انجام گرفته بین گروه های فلسطینی و آخرین مورد آن، توافق پکن است.

شخصیت فلسطینی مذکور خاطرنشان کرد: حماس یک دیدگاه درباره آتش بس دائم در نوار غزه و تبادل اسرا ارائه می‌کند که شامل توافقی بر سر یک توافق جامع درباره تبادل اسرا بین دو طرف به عنوان یک بسته واحد است.

به گفته این شخصیت مقاومت، این بسته، شامل آتش‌بس دائمی، عقب‌نشینی اشغالگران از کل نوار غزه، بازسازی و پایان محاصره آن می‌شود.

وی تصریح کرد: حماس برای آتش‌بس طولانی به مدت پنج سال با ضمانت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی آماده است.

به گفته این شخصیت فلسطینی، پس از دستیابی به توافق، وضعیت به شرایط قبل از دوم مارس گذشته (۱۲ اسفند ۱۴۰۳) برمی‌گردد و عملیات نظامی متوقف خواهد شد. همچنین اشغالگران از نوار غزه عقب‌نشینی خواهند کرد و کمک‌ها براساس پروتکل بشردوستانه به نوار غزه ارسال خواهد شد.

۱۹ اسفند گذشته نیز شبکه الجزیره به نقل از حماس گزارش داد که این جنبش با تشکیل کمیته‌ای متشکل از شخصیت‌های ملی مستقل برای اداره نوار غزه تا زمان تکمیل روند ساماندهی امور داخلی فلسطین موافقت کرده است.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از راه جنگ نرسید و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.

در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳)، توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس اجرا شد که شامل سه مرحله بود که هر مرحله قرار بود ۴۲ روز به طول انجامد.

رژیم صهیونیستی از ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) گذشته تاکنون، با ازسرگیری حملات هوایی گسترده به مناطق مختلف نوار غزه، غیرنظامیان را هدف قرار داد. این حملات بزرگترین نقض آتش‌بس در نوار غزه از سوی این رژیم به شمار می‌آید. این در حالی است که توافق آتش‌بس مذکور در ماه ژانویه گذشته با میانجی‌گری آمریکا، مصر و قطر به دست آمد.

تعیین کنار زدن جنبش حماس از اداره نوار غزه به عنوان پیش‌شرط‌ رژیم صهیونیستی برای توقف حملات به این باریکه، به دلیل پایگاه مردمی آن، همواره با شکست مواجه شده است؛ در مقابل، جنبش حماس از هر گونه تلاش داخلی فلسطینی‌ها برای اجماع درباره اداره نوار غزه به ویژه از سوی نیروهای تکنوکرات حمایت کرده است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت