ایندیپندنت: «نتانیاهو» به ادامه شرایط جنگی در غزه احتیاج دارد
«آلون پینکاس» تحلیلگر این روزنامه بریتانیایی در تحلیلی با عنوان «چرا هیچ آتشبسی در غزه دوام نخواهد آورد؟» اعتقاد دارد که برنامههای آینده برای غزه پر از تناقض و پارادوکس است و صلح در این منطقه در نهایت به اراده یک نفر یعنی نتانیاهو بستگی دارد.

«ایندیپندنت» برقراری آتش بس موقت در غزه را محتمل اما پایان جنگ را ناممکن دانست زیرا «بنیامین نتانیاهو» به برقراری اوضاع جنگی نیاز دارد و برای منافع و مصلحت سیاسی خود، به فضای جنگ و شرایط اضطراری تداوم میبخشد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «آلون پینکاس» تحلیلگر این روزنامه بریتانیایی در تحلیلی با عنوان «چرا هیچ آتشبسی در غزه دوام نخواهد آورد؟» اعتقاد دارد که برنامههای آینده برای غزه پر از تناقض و پارادوکس است و صلح در این منطقه در نهایت به اراده یک نفر یعنی نتانیاهو بستگی دارد.
نویسنده که از دیپلمات های پیشین رژیم صهیونیستی در آمریکا است، افزود: آیا امکان دارد در روزها یا هفتههای آینده یک آتشبس موقت در غزه و یک توافق جزئی درباره اسرا حاصل شود؟ بله. آیا این منجر به پایان جنگ و شکلگیری ساختار «غزه پس از جنگ» خواهد شد؟ خیر.
وی دلایل این اتفاق را گوناگون دانست ولی علت اصلی و فراگیر آن را اینگونه تشریح کرد: «بنیامین نتانیاهو» نمیخواهد جنگ پایان یابد. او شیفته جایگاه خود بهعنوان «رهبر زمان جنگ» است و باور دارد که در حال بازسازی بنیادین چشمانداز ژئوپولیتیکی خاورمیانه در غزه، ایران و جاهای دیگر است. وی برای منافع و مصلحتهای سیاسی خود، به تداوم فضای جنگ و شرایط اضطراری نیاز دارد.
گزارش مدعی است: مجله نیویورک تایمز بهتازگی گزارشی جامع منتشر کرده که نشان میدهد چگونه نتانیاهو از اوایل سال ۲۰۲۴ در حال طولانی کردن جنگ بوده است. بر اساس تمام شواهد موجود، این مسیر سیاسی همچنان ادامه دارد.
نویسنده که تاکنون سابقه پست مشاور در دفتر دو نخست وزیر رژیم صهیونیستی را داشته است، خاطر نشان کرد: بحث بیپایان و گمانهزنیهای زیادی درباره آتشبس قریبالوقوع در غزه، به طرز تراژیکی خستهکننده و قابل پیشبینی شده است، بهگونهای که هر روز ترکیبی از دلایل ارائه میشود که چرا توافق در شرف وقوع است و همزمان هشدار داده میشود که این توافق پایدار نخواهد بود.
در بخش دیگر گزارش عنوان شد آتشبس مدنظر آمریکا، اکنون طرحی اماراتی است که چند کشور در آن مشارکت دارند اما رژیم صهیونیستی در آن نیست و در کل بر پایه اجرای موفقیتآمیز آتشبس ۶۰ روزه و مراحل ذیل استوار است:
-گذار تدریجی به حکمرانی فلسطینیهای غیرحماس با حمایت پنج کشور عربی: عربستان سعودی، مصر، اردن، قطر و امارات متحده عربی
-تشکیل نیروی امنیتی که از برخی از همین کشورها تأمین میشود، با پشتیبانی پیمانکاران خصوصی آمریکایی و احتمالاً یک مرکز فرماندهی و کنترل آمریکایی خارج از غزه
-آغاز اجرای طرح پس از دعوت رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین (PA)
-شرکای عربی منابع مالی لازم برای مدیریت و بازسازی غزه را جمعآوری میکنند (تخمین زده میشود بیش از ۶۰ میلیارد دلار)
-این طرح، تشکیلات خودگردان فلسطین را وادار به اصلاحات و تبدیل شدن به یک طرف گفتوگو خواهد کرد.
به نوشته ایندیپندنت، در یک پارادوکس آشکار، رژیم صهیونیستی حتی با این طرح هم مخالف است، گرچه هیچ طرح جایگزین دیگری هم برای آن ارائه نمی شود.
پینکاس در پایان با بدبینی نسبت به اجرای طرح های آتش بس و پایان جنگ تاکید دارد: تا زمانی که نتانیاهو معتقد باشد جنگ باید ادامه یابد، این اقدامات به هیچ توافق دائمی منجر نخواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید