واکنش کاخ سفید به گزارش ان‌بی‌سی: تمام تاسیسات ایران نابود شدند

کد خبر: 1369702

«آن کلی» معاون سخنگوی کاخ سفید شامگاه پنجشنبه به گزارش شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» واکنش نشان داد.

واکنش کاخ سفید به گزارش ان‌بی‌سی: تمام تاسیسات ایران نابود شدند

کاخ سفید ضمن رد کردن گزارش رسانه آمریکایی مبنی بر «عدم نابودی چندین تأسیسات هسته‌ای ایران» اعلام کرد: «تمام تاسیسات ایران نابود شدند.»

به گزارش ایسنا، «آن کلی» معاون سخنگوی کاخ سفید شامگاه پنجشنبه به گزارش شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» واکنش نشان داد.

طبق گزارش خبرگزاری روسی «تاس» او گفت: «همانطور که رئیس جمهور ترامپ اعلام کرد و توسط کارشناسان تأیید شد، عملیات "چکش نیمه‌شب" منجر به نابودی کامل قابلیت‌های هسته‌ای ایران شد.

پیش از این ان‌بی‌سی نیوز با استناد به منابعی گزارش کرد که در پی حملات تجاوزکارانه آمریکا به ایران، تنها یکی از سه تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم ایران تقریباً به طور کامل نابود شده است. به گفته منابع این شبکه، ۲ تأسیسات دیگر آسیب بسیار کمتری دیده‌اند.

رژیم صهیونیستی ۲۳ ژوئن دست به حملات متجاوزانه‌ای علیه اهداف نظامی و غیرنظامی ایران زد که به شهادت شماری از فرماندهان و غیرنظامیان بی‌گناه منجر شد.

در پی این تجاوزات، ایالات متحده هم به کمپین جنایتکارانه صهیونیست‌ها پیوست و سه تاسیسات هسته‌ای ایران را با بمب‌افکن هدف قرار داد و بعدا «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که خسارت سنگینی به این تاسیسات وارد آورده و آن را کاملا نابود کرده است.

علاوه‌بر موضوع ایران، کاخ سفید به حمله رژیم صهیونیستی به یک کلیسا در غزه نیز واکنش نشان داده است.

«کارولین لویت» سخنگوی کاخ سفید شامگاه پنجشنبه در طول نشست خبری خود گفت: «رئیس جمهور آمریکا، روز پنجشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تماس گرفت و موضع خود را به حمله اسرائیل به کلیسایی در غزه ابراز کرد. واکنش ترامپ به این مسئله مثبت نبود.»

او افزود: «واکنش مثبت نبود. ترامپ امروز صبح با نخست وزیر نتانیاهو تماس گرفت تا در مورد حملات به کلیسا در غزه صحبت کند. تا جایی که من متوجه شده‌ام، نخست وزیر موافقت کرده است که بیانیه‌ای صادر کند مبنی بر اینکه حملات به کلیسای کاتولیک اشتباه اسرائیل بوده است.»

پیش از این گزارش شد که حمله رژیم صهیونیستی به تنها کلیسای کاتولیک در نوار غزه، ۲ نفر کشته و چندین نفر زخمی برجای گذاشته است. این کلیسا حدود ۵۰۰ پناهنده مسیحی را در خود جای داده است.

طبق گزارش منابع محلی، یک تانک ارتش رژیم صهیونیستی به این مجتمع شلیک کرده است.

شبکه تلویزیونی کان اسرائیل گزارش کرد که حمله هوایی نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به تنها کلیسای کاتولیک در نوار غزه، شش زخمی بر جای گذاشته است، از جمله یک کشیش از جامعه لاتین.

ارتش رژیم اسرائیلی اعلام کرد که درحال بررسی حمله به کلیسای کاتولیک در نوار غزه است و از هرگونه خسارت وارده ابراز تأسف کرد.

کاخ سفید: تنش زدایی در سوریه ادامه دارد

کارولین لیویت  سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه گفت که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به حمایت از "مسیر سوریه به سوی یک کشور صلح آمیز و مرفه" ادامه می دهد و در میان ادامه حملات اسرائیل به تنش زدایی ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، سخنگوی دولت دونالد ترامپ روز پنجشنبه به وقت محلی در گفت و گو با خبرنگاران مدعی شد: «به محض اینکه آمریکا وارد این درگیری شد، ما قادر به تنش زدایی، کاهش درگیری ها شدیم.»

سخنگوی کاخ سفید افزود: «سوریه موافقت کرد که نیروهای خود را که از منطقه ای که درگیری در آن جریان داشت عقب بکشد و ما همچنان به طور فعالانه وضعیت را نظارت می کنیم."

اظهارات سخنگوی کاخ سفید در حالی است که مارکو روبیو وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما بر سر گام‌های مشخصی که امشب به این وضعیت نگران‌کننده و وحشتناک پایان می‌دهد، توافق کرده‌ایم.

روبیو تصریح کرد: این امر مستلزم آن است که همه طرف‌ها به تعهداتی که داده‌اند عمل کنند و این همان کاری است که ما کاملاً از آنها انتظار داریم انجام دهند.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: ما با همه طرف‌های درگیر در درگیری‌های سوریه وارد مذاکره شده‌ایم.

ایالات متحده آمریکا در پی حملات هوایی رژیم اسرائیل به سوریه، از این کشور خواست نیروهای خود را از منطقه مرزی جنوبی خارج کند تا زمینه کاهش تنش با این رژیم فراهم شود.

به گزارش ایرنا، خانم تمی بروس سخنگوی وزارت امور خارجه دولت دونالد ترامپ روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد ایالات متحده آمریکا از سوریه خواسته است که نیروهایش را از منطقه مرزی جنوبی خارج کند تا امکان کاهش تنش با اسرائیل فراهم شود.

تمی بروس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا این اظهارات را پس از آن بیان کرد که درگیری‌ها میان نیروهای دولتی سوریه و جنگجویان محلی دروزی در شهر جنوبی سویدا، ساعاتی پس از توافق آتش‌بس، از سر گرفته شد.

بروس در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز متعلق به جمهوری خواهان آمریکا و حامی دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور گفت: «ما از دولت سوریه می‌خواهیم که ارتش خود را خارج کند تا همه طرف‌ها بتوانند تنش‌زدایی کنند.»

⁠در ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیرماه جاری) درگیری‌های کوچکی بین قبایل عرب بادیه‌نشین و گروه‌های مسلح دروزی در سویدا رخ داد. ده‌ها سرباز در حملات گروه‌های دروزی علیه نیروهای امنیتی مستقر در منطقه کشته شدند. پس از تشدید درگیری‌ها، آتش‌بس بین طرفین برقرار شد. آتش‌بس اندکی پس از آن شکسته شد و ارتش اسرائیل حملاتی را علیه نیروهای امنیتی سوریه انجام داد.

در ۱۶ ژوئیه (۲۵ تیرماه) نیروی هوایی اسرائیل به کاخ ریاست جمهوری سوریه، ستاد کل و وزارت دفاع سوریه در دمشق حمله کرد. در همان روز، آتش‌بسی میان دولت و گروه‌های محلی در سویدا برقرار شد، در حالی که هواپیماهای جنگی اسرائیل حملاتی را به دمشق و درعا انجام دادند.

از زمان عقب‌نشینی نیروهای امنیتی از سویدا، تخمین زده می‌شود که صدها نفر در درگیری‌ها و حملات اسرائیل کشته شده‌اند.

اسرائیل به بهانه حمایت از دروزی‌ها در جنگ با حکومت جولانی در استان السویدا، حملاتی را به مناطقی مختلف سوریه از جمله جنوب این کشور انجام داده است.

از زمان سقوط دولت بشار اسد در سوریه، درگیری‌هایی هر از چندگاه بین دروزی‌های سوریه با عناصر وابسته به جولانی به وقوع پیوسته است. از یک سو، اقلیت‌های مذهبی و قومیتی سوریه نگران اقدامات تمامیت‌خواهانه و افراطی عناصر وابسته به حاکمیت جدید تحت رهبری گروه مسلح افراطی تحریرالشام به فرماندهی جولانی هستند و از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی با حملات مکرر به توانمندی‌های نظامی سوریه و حمایت از اقلیت‌های قومی و هویتی در این کشور، در تلاش برای تقسیم آن به چند کشور ضعیف و کوچک است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت