در حالی که این روزها اخبار جسته و گریختهای از روند اتفاقات در لیبی گزارش میشود، یکی از منابع نزدیک به سرهنگ قذافی اعلام کرد: «اوضاع آشفته در لیبی در آینده وخیمتر خواهد شد. قذافی به نیروهای امنیتی خود دستور تخریب خطوط نفتی را داده است. آنها با این اقدام، خطوط انتقالی نفت به دریای مدیترانه را از بین میبرند و آشفتگی را در لیبی دو چندان میکنند. این پیام قذافی به مردم لیبی است: یا حضور من در قدرت را تحمل کنید یا به جنگ داخلی تن در دهید».
به گزارش سرویس بین الملل «فردا» به نقل از وب سایت مجله تایم، هفتههای پیش قذافی به این منبع آگاه گفته بود «اتفاقاتی که در تونس و مصر افتاد به هیچ وجه در لیبی رخ نخواهند داد، زیرا که روسای قبایل با من آشنایی دیرینه دارند و به من خیانت نخواهند کرد». اما پیش بینیهای او درست از آب در نیامدند.
بر اساس گفتههای این منبع در حال حاضر تنها یک قبیله به قذافی وفادار مانده است. از سوی دیگر ۵۰۰۰ نظامی که آنها نیز جزء الیت قدرت در لیبی محسوب میشوند با قذافی سوگند وفاداری یاد کردهاند.
این منبع در ادامه افزود قذافی به اطرافیان خود گفته است «به خوبی میدانم که نخواهم توانست قدرت را دوباره در لیبی بدست گیرم، اما میتوانم لیبی را به سومالی دوم در افریقا مبدل کنم. «من به اندازه کافی پول و اسلحه دارم که این جنگ را برای طولانی مدت ادامه دهم».
او در این راستا دستور داده است تا گروههای مبارز زندانی را از زندانها آزاد کنند تا آنها در این شرایط در جهت تضعیف انقلاب مردم عمل کنند. حتی گفته میشود که قذافی به آنها دستور داده است تا به خارجیها و و قبایل شورشی حمله کنند.
این منبع آگاه عنوان کرد «قذافی در حال حاضر احساس میکند که رسانهها به او خیانت کردهاند و آنها را عاملان اصلی بحران کنونی در لیبی میداند. او در این خصوص شبکه قطری الجزیره را عامل اصلی این جریان میداند و معتقد است که آنها به دلایل سیاسی دست به این اقدام زدهاند. او حتی انگشت اتهام خود را به سوی غربیها میگیرد ومعتقد است که آنها مردم را به این بحران تشویق میکنند. قذافی حتی کار را به آنجا کشانده که به تهدید سفارتهای کشورهای اروپایی پرداخته به آنها اعلام کرده است که اگر من سقوط کنم، مردمان افریقایی به مانند سیل به اروپا جاری میشوند.
به گزارش «فردا»، با توجه به سابقه حماقتهای دیده شده از قذافی، این سخنان بلوف سیاسی نیستنند. او در پی این است تا هر طور شده با اتکا به متحدان سابق خود، دوباره به قدرت بازگردد و با تمسک به تهدیداتی چون ترساندن آنها از مهاجرت افریقاییها به اروپا، آنها را به حمایت از خویش وادار کند.
دیدگاه تان را بنویسید