غبار مذاکره با آمریکا کاملا از بین رفته است
بسیج دانشجویی هفت دانشگاه بزرگ تهران عصر امروز با برگزاری همایش دانشجویی- مردمی «خستگی ممنوع» با حضور چهرههای سیاسی و دانشجویی تلاش کردند تا راههای برون رفت از مشکلات فعلی را بررسی کنند.

خبرگزاری فارس، همایش دانشجویی- مردمی «خستگی ممنوع» عصر امروز (سه شنبه ۱۲ تیر) به همت بسیج دانشجویی هفت دانشگاه بزرگ تهران در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این همایش گفت: امروز دوست و دشمن اذعان دارد که ایران درگیر یک جنگ اقتصادی است پس باید بدانیم اقتضائات این جنگ چیست؟
وی افزود: امروز بسیاری از کارهایی که جنبش دانشجویی انجام میدهد در حد نقش آفرینی برای یک جنگ اقتصادی نیست و وظیفه همهی ماست تا با تعریف درست جایگاه و نقش خود، کاری کنیم تا کشور از این جنگ موفق خارج شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: گاهی اوقات در عرصهی سیاسی فضا به قدری غبارآلود میشود که مانع واقع بینی و تحلیل صحیح میشود، اما این روزها بسیاری از غبارهایی که تا چند وقت پیش مانع دیدن درست حقیقت و به تبع آن تحلیل صحیح واقعیت میشدند کنار رفته و میتوان سره را از ناسره تشخیص داد.
جلیلی ادامه داد: البته دشمن هیچگاه بیکار نمینشیند و در تلاش برای ایجاد غبار آلودگی مجدد و ایجاد فتنه جدید و ندیدن صحیح واقعیات توسط ماست، از این رو وظیفه داریم تا با تحلیل درست و واقع بینی مانع این اتفاق شویم.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: امروز راه درست از نادرست مشخص شده و همه فهمیده اند که اعتماد به امریکا اشتباه بوده است، اما این کافی نیست و باید مرحله بعدی را مشاهده و درست و به موقع عمل کرد.
وی افزود: اگر امروز همه فهمیده اند که اعتماد به امریکا غلط بوده است باید عمل مان نیز مبتنی بر همین واقعیت باشد، حتی ممکن است در آینده نه چندان دور بگویند اروپا هم از امریکا بدتر است و به اروپاییها هم نمیشود اعتماد کرد، اما چاره دیگری برای اداره کشور نداریم! در حالی که چنین نیست و باید ظرفیتهای فراوان و توانمندیهای داخلی خود را بشناسیم.
جلیلی ادامه داد: امروز مشاهده میکنید که دشمن صراحتا اعلام میکند تعهداتش را نقض کرده، اما عدهای مزدور در داخل کشور ضمن تایید بر اینکه دشمن به تعهداتش عمل نکرده، صحبت از مذاکره مجدد با امریکا میکنند!
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید نگان کلان و صحیح به واقعیات داشت، انقلابی بودن به معنای محافظه کاری نیست، انقلابی بودن یعنی به وضع موجود و حداقلها اکتفا نکنیم، اما به معنای تخریب همه داشته هایمان هم نیست، زیرا در این صورت همان کار دشمن را به دست خود انجام داده ایم و جامعه را ناامید خواهیم کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اگر توجه کرده باشید آمریکاییها مدتی است حتی سخن از «گزینه نظامی» را نیز بر زبان نمیآورند، زیرا در عمل دیدند که جمهوری اسلامی ایران داشتهها و توانمندیهایی دارد که منجر به حذف این گزینه از روی میز شده است لذا باید بر همین اساس بگونهای عمل کنیم تا در عرصه اقتصاد نیز گزینه تحریم از روی میز آنها کنار برود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه وقتی صورت مساله را خوب متوجه نشویم، نمیتوانیم برای حل مشکلات به درستی عمل کنیم، گفت: در گذشته نیز عدهای میگفتند چرا مساله هستهای را حل نکردید؟ در حالی که اصلا مگر هستهای یک مساله بود؟ این دشمن بود که میخواست از موضوع هستهای یک مساله تعریف کند و بعد هم راه حل آن را برای ما تعیین تکلیف کند.
جلیلی تاکید کرد: خودمان باید مساله خودمان را تعریف و برای حل آن راهکار تعریف کنیم در غیر این صورت موفق نخواهیم شد لذا جنبش دانشجویی باید امروز هوشمندانه در این عرصه فعال بوده و مانع تعریف مساله از سوی دشمن و ارائه راهکار برای همان مساله توسط همان دشمنی شود که مساله را طرح کرده است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در ادامه با اشاره به افزایش سه برابری نقدینگی در دولتهای یازدهم و دوازدهم گفت: زمانی که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد نقدینگی ۴۷۰ هزار میلیارد تومان بود، اما امروز به بیش از ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است! آن هم توسط کسانی که ساخت مسکن برای مردم توسط دولت (مسکن مهر) را به خاطر ایجاد ۴۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی اشتباه میدانستند! اما امروز نه تنها نقدینگی ۳ برابر شده بلکه در این عرصه هم کار خاصی برای حل مشکل مردم انجام نشده است.
وی افزود: خلق غلط نقدینگی و عدم هدایت صحیح آن موجب میشود این نقدینگی وقتی سرریز به بازار سکه میشود، شما هر قدر هم سکه به بازار تزریق کنید نتوانید بازار را تنظیم کنید. در ابتدای دولت اعلام شد ۸۰% مشکلات ناشی از سوءتدبیر و بی ارتباط با تحریم هاست، امروز انتظار آن است بعد از ۵ سال این سوء تدبیرها برطرف شود.
جلیلی گفت: دشمن هر روز به دنبال حیله و مکر جدید است، اما متاسفانه برخی هیچ اقدام خاصی انجام نمیدهند، سال گذشته همین ایام بود که همزمان با تصویب تحریم کاتسا علیه ایران اعلام کردم باید درباره عواقب احتمالی این تحریم تدبیر و چاره اندیشی شود، اما عدهای در کمال تعجب گفتند این تحریم چیز خاصی ندارد!
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: اگر کسی بتواند برای حل مشکلات کشور و مردم به دولت فعلی کمک کند و این کار را نکند قطعا خباثت به خرج داده، اما باید توجه داشت که بر اساس فرمایش حضرت علی علیه السلام، کمک کردن به معنای تایید اقدامات اشتباه و جو زدگی نیست، بلکه باید اشتباهات را صادقانه تذکر داد تا اصلاح شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: این فرمایش امیرمومنان است که «لاتجتمع عزیمه و ولیمه» عزم جدی با خوشگذرانی قابل جمع نیست و اگر بسیاری از تصمیمهای خوب به مرحله اجرا نمیرسد به خاطر همین مساله است.
جلیلی گفت: جنبش دانشجویی باید به جای جو زدگی جو شکن باشد، هنر جناب عمار در آن بود که در برابر جوسازیها میایستاد و جوشکن بود، هنر مالک اشتر این بود که تلاش میکرد کار به مرحله حکمیت نرسد و نهایت تلاش خود را برای آگاه سازی افکار عمومی به کار میبست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به ژئوپلیتیک خاص ایران، گفت: هیچ کس منکر استفاده از دیپلماسی و تعامل با دنیا نیست، اما اشتباه بزرگ این است که دنیا را در چند قدرت خاص خلاصه کنیم. کشوری که ۱۵ همسایه دارد درصورت تعامل سازنده و موثر با آنها میتواند اثر بسیاری از تحریمها را به حداقل ممکن برساند.
وی افزود: سیاست خارجی موفق ریشه در داخل و قدرت درونی یک کشور دارد، مانند زمانی که با اتکا به دانشمندان هستهای و تولید سوخت ۲۰%، قدرتهای جهانی در برابر جمهوری اسلامی ایران زانو زدند.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشور گفت: ریچادر هس رییس شورای روابط خارجی امریکا کتابی با عنوان «سیاست خارجی از خانه شروع میشود» منتشر کرده که در آن توضیح میدهد قدرت واقعی یک کشور در عرصه دیپلماسی ناشی از توانمندیهای درونی هر کشور است، اما عدهای بر این گمان هستند با تخلیه منابع قدرت یک کشور و با صرف مذاکره میتوان موفق شد و آن نامه ذلیلانه را مینویسند.
مسئول سابق تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان ادامه داد: با برخی تابوسازیهای غلط حتی اجازه نمیدادند به برخی معیارهای غلط و نادرست مثل قطعنامههای ظالمانه شورای امنیت نقد شود، میگفتند چرا گفته میشود قطعنامهها کاغذ پاره است؟ همینها که استدلال میکردند قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ضامن اجرای حفظ برجام است امروز که امریکا همین قطعنامه را زیرپا میگذارد و سازمان ملل و متحدان اروپایی امریکا به یک اظهار تاسف بسنده میکنند بگویند قطعنامه چیست؟
جلیلی گفت: اگر دشمن احساس کرد شما از تنش واهمه دارید یعی میکند با ایجاد تنش از شما امتیاز بگیرد لذا رویکرد درست در عرصه دیپلماسی تهدیدزدایی است نه تنش زدایی، لذا اگر تهدیدی نیز متوجه کشور باشد باید آن را رفع کرد، نه آنکه با هر تهدید دشمن عقب نشینی شود.
وی تصریح کرد: کسانی که دیروز با شعار تساهل و تسامح ارزشهای یک ملت را خرج میکردند امروز دامنه تساهل و تسامح را به حقوق، منافع، امنیت و پیشرفت یک ملت کشانده اند؛ و شعار تساهل و تسامح آنها جیب ملت و حقوق و منافع و امنیت و پیشرفت کشور را نشانه گرفته است و از موضع ذلت برای مذاکره با رییس رژیم امریکا نامه مینویسند.
جلیلی گفت: اگر در صحنه جنگ تحمیلی شهید علم الهدی و باقریها الگوی جوانان و دانشجویان ما بودند برای این بود که به شکل فعال نقش و رسالت خود را تعریف و ایفا میکردند، امروز هم الگوهای جدیدی مثل شهید احمدی روشن و حججی نشان دادند چگونه میتوان نقش خود را پیدا و ایفا کرد لذا همه ما باید بتوانیم نقش و جایگاه موثر خود را در این جنگ اقتصادی تعریف کنیم.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پایان تاکید کرد: اگر امروز دشمن از هر حربهای برای ایجاد مانع در جهت پیشرفت ایران دریغ نمیکند به خاطر ضعف او و قدرت ماست و ان شالله در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی بار دیگر عظمت و توان انقلاب اسلامی را به رخ دشمن خواهیم کشید.
* اینکه کشورهای مانده در برجام میگویند ایران باید به تعهداتش پایبند بماند گستاخانه است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران هم گفت: مردم آزاده دنیا همیشه میگفتند که رژیم حاکم بر ایالات متحده آمریکا رژیمی نیست که حقوق بشر را باور داشته باشد.
وی افزود: خوشبختانه امروز در شرایطی هستیم که همه دنیا اذعان دارند که رژیم حاکم بر آمریکا به ویژه رئیس این دولت هیچ احترامی برای حقوق انسانها قائل نیست. نه به حقوق ملتها و نه به هیچ یک از موازین ابتدایی حقوق بشر.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی این عریانی در نقض حقوق بشر امروز آشکار است، عدم التزام به سازوکارهای حقوق بشر را نشان میدهد.
جلیلی درباره تضمین عملی که بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ادامه برجام داشته باشد، اظهار داشت: برجام یک توافقنامه با دو طرف بود که یک طرف آن خارج شده و کسانی که از آن طرف در برجام باقی ماندهاند، گستاخانه میگویند که ایران باید به تعهداتش پایبند بماند. این رویکرد ناقص و غلطی بوده که نمیتوان بر این مبنا به آن امیدی بست.
* روایت حاجیدلیگانی از تلاشلاریجانی برای تصویب لایحه تامین مالی تروریسم
حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مجلس شورای اسلامی هم در ادامه طیفبندی داخلی مجلس را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: یک طیف از نمایندگان مجلس، مربوط به لیست امید هستند که صرفاً گوش به فرمان هستند. در ماجرای استیضاح سه وزیر دولت هم این موضوع به خوبی خود را نشان داد. صبح موضع خاصی داشتند و عصر، موضع خود را تغییر دادند، چون به آنها ابلاغ شده بود.
وی طیف دوم نمایندگان مجلس را حدود هشتاد نفر از نمایندگان دانست که رأیشان انقلابی است و افزود: البته فقط یک چهارم این افراد میتوانند کف مجلس عملیات انجام دهند.
حاجیدلیگانی با بیان اینکه سایر نمایندگان نیز میان این دو طیف قرار دارند و مستقل هستند، تصریح کرد: مشکل اصلی مجلس این است که در مشت لاریجانی قرار دارد و او هر برنامهای را بخواهد، در مجلس پیش میبرد.
نماینده شاهینشهر، به لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم اشاره کرد و با یادآوری اینکه رهبر انقلاب به صراحت، نمایندگان را از پذیرفتن این کنوانسیونها منع کردند، اظهار داشت: پس از بیانات رهبر انقلاب، همه تصور کردند کار FATF تمام شده است، اما آقای لاریجانی بعد از آن به مجلس آمد و گفت: فلان کشور چنین حرفی گفته و باید زودتر کاری بکنیم و باید زودتر به FATF بپیوندیم!
وی با بیان اینکه چهل سؤال و ابهام را نسبت به FATF مشخص کردهایم، تصریح کرد: باید پرسید که آیا یک نفر وجود دارد که به این ابهامات پاسخ دهد؟
حاجیدلیگانی با انتقاد از صداوسیما گفت: صداوسیما که این همه درباره برجام جلسه گذاشت، چرا درباره این موضوع جلسه نمیگذارد؟
* عاملان وضعیت موجود به بنبست رسیدهاند نه انقلاب/ برخی پشت پرده برای تصویب «FATF» فشار میآورند
محمد صادق شهبازی دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی هم در این همایش گفت: سال ۹۲ یک عده از جوانان متعهد دور هم جمع شدند و گفتند میتوانیم کشور را با تکیه بر درون و توان داخلی اداره کنیم، ولی در مقابل عاملان وضع موجود گفتند که نمیشود.
وی تصریح کرد: امروز کسانی که حقوقهای نجومی میگیرند یا در باغ لواسان مینشینند و عادت کرده اند که در محافل سیاسی شرکت کرده و برجام را تبریک بگویند، میگویند کشور به بن بست رسیده است، ولی کشور در بن بست نیست و آنها هستند که به بن بست رسیده اند.
شهبازی تاکید کرد: ما انقلاب نکردیم که خودمان جای یک عده دیگر بنشینیم، ما انقلاب کردیم که اصول و آرمانهای اصلی دین و انقلاب را اجرا کنیم.
شهبازی در ادامه با اشاره به شایعه استعفای مسعود نیلی دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقتصادی افزود. ما با امسال آقای نیلی خیلی کار داریم. امثال او عامل وضعیت موجود هستند. مگر یادمان رفته که آقای نیلی و دوستانش میگفتید قیمت دلار باید آزاد شود و وقتی قرار بود جلوی دلالی گرفته شود نگذاشتد.
وی با اشاره به وضع آشفته فعلی بازار و اقتصاد ادامه داد. ما طیف فکریای که وضعیت امروز را ایجاد کردهاند را رها نخواهیم کرد نه آنها و نه کسانی که نمیگذاشتند حتی به برجام اعتراض کنیم، مردم هم اینها را رها نخواهند کرد.
دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی ادامه داد: کشور امروز در بن بست نیست. کسانی در بن بست هستند که وضعیت فعلی را ایجاد کردند.
وی گفت: کسانی که نامه مینویسند و میگویند کشور از دست رفته و انقلاب به بن بست رسیده، انگار یادشان رفته که خودشان کشور را به این روز انداخته اند.
شهبازی ادامه داد: ما به عنوان نسل سوم و چهار انقلاب میگوییم کشور در بن بست نیست و ما نسخه شفا بخش اقتصاد مقاومتی را داریم که البته در این مدت اجرا نشده است.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست و به مردم فشار نمیآورد، اقتصاد ریاضتی چیزی است که این آقایان اجرا کردند و کشور را به این روز انداختند.
دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی تاکید کرد: عدهای هستند که سخنرانی انقلابی میکنند، ولی از آن طرف در پشت پرده فشار میآورند که fatf تصویب شود و سعی میکنند بگویند که رهبری چنین نظری دارد در صورتی که رهبر معظم انقلاب صریحا نظر خود را درباره این لایحه دادند.
شهبازی تصریح کرد: کسانی که میخواهند این لایحه استعماری را به ما بخورانند باید بدانند که مشکلات کشور با این لوایح حل نمیشود و اگر اراده ندارند به مردم بگویند خسته شده اند و کنار بروند ما حاضریم در ادامه این مسیر ایستادگی و مقاومت کنیم.
* دانشجویان باید به مرحله مطالبه و اثرگذاری تخصصی برسند
امیر حسین ثابتی مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران هم در ادامه گفت: برای برون رفت از وضعیت موجود، باید ابتدا تغییر را از خودمان شروع کنیم، ما اگر بخواهیم در دانشگاه و جامعه تاثیر گذار باشیم، باید از آنچه رخ میدهد واقع بینی دقیقی داشته باشیم.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی برخی از ما این است که دچار یک تصویر و نگاه غیر واقعی شدهایم و عدهای تصور میکنند که امیدی به آینده وجود ندارد و دچار یاس و ناامیدی شده اند، درحالیکه اینگونه نیست و در دوم خرداد شرایط از امروز برای نیروهای انقلابی بدتر بود.
ثابتی یادآور شد: آن چیزی که امروز برای ما بسیار مهم است این است که به مرحله مطالبه و اثرگذاری تخصصی برسیم، یعنی اینکه دانشجو بتواند مسائل اصلی کشور را با درسی که میخواند پیوند بزند و تخصصی آن را پیگیری کند.
وی افزود: اگر یک دانشجوی اقتصاد امروز تحلیل درستی از وضعیت نداشته باشد، در آینده هم اگر مسولیتی بگیرد میشود یکی مانند مسئولانی که امروز میبینیم کاری از دستشان بر نمیآید.
ثابتی تاکید کرد: اگر دانشجویان انقلابی ما امروز حرفی در رابطه با تخصص خود داشته باشند فردا هم میتواند، تحول ایجاد کند، در غیر اینصورت فردا هم به مشکل برخورد میکند.
* مطالبه گری صحیح از مسئولین وظیفه فعلی ما است
مسعود براتی فعال دانشجویی هم در این همایش با اشاره به وضع اقتصادی موجود کشور اظهار داشت: همه مشکلات کشور ریشه در تحریمها ندارد. این حجم از نقدینگی، ریشه در تحریم دارد؟ مصرف بالای بنزین کشور، ریشه در تحریم دارد؟
وی افزود: چند وظیفه از همه ما انتظار میرود. یکی مطالبه گری صحیح از مسئولین است. همه جبهه انقلاب باید بدانند که در این مدت برای ما حاشیه خواهند ساخت.
* مشکلات کشور ربطی به تحریمها ندارد/ رسانه ملی واقعیت اثرگذاری تحریمها را به مردم بگوید
مسعود براتی کارشناس ارشد حوزه اقتصاد و فعال سابق دانشجویی در ادامه همایش «خستگی ممنوع» گفت: دولت امریکا از سال ۸۵ اتاق جنگ خودش را در وزارت خزانه داری راه انداخت و ما به عنوان نیروهای انقلابی باید فکر کنیم ببینیم چقدر در این جنگ اقتصادی حضور و فهم داریم؟
وی ادامه داد: خسته نیستیم یعنی برای فضای فعلی ایده و راه حل داریم؛ ما کمتر از ۴ ماه فرصت داریم برنامه ریزی کنیم و بعد از ۴ ماه دیگر اکثر تحریمها بر خواهد گشت.
فعال سابق دانشجویی تصریح کرد: در این ۴ ماه چیزی که مهم است "ترس" مردم از برگشت تحریم هاست و فقط ترس است. این فضای ترس است که یک رعب و وحشت ایجاد میکند، چیزی است که کار آمریکا را برای مذاکرات بعدی ساده میکند.
وی گفت: ما باید نترسیم و وارد فاز بعدی شویم که برگشت تحریم هاست، باید ببینیم چقدر آمادگی داریم برای آن فضا؟
براتی ادامه داد: یک واقعیتی که در اینجا باید با آن روبرو شویم این است که همه مشکلات از تحریمها نیست. مثلا قیمت بالای مسکن آیا ریشه در تحریم دارد؟ آیا معضل حوزه سلامت ما یا واردات سنگین بنزین و اسراف و ... ریشه در تحریم دارد؟
وی تاکید کرد: رسانه ملی باید ترس خود را کنار بگذارند و وارد بحث تحریمها شود و بگوید آیا تحریم چقدر اثر دارد؟
براتی تصریح کرد: باید بررسی کنیم ببینیم این که مشکلات ناشی از تحریم است را باید چه کنیم. اگر جریان اجتماعی درسال ۹۳ پشت مالیات بر افزایش ارزش یا مالیات بر سود سرمایه میآمد الان مشکلات حل میشد. ما اگر هر چه زودتر گامهای خود ر. برداریم بهتر است.
وی ادامه داد: رسیدگی به حوزه نفت و عدم وابستگی به آن و رسیدگی به حوزه تحریمهای بانکی دو پیشنهادی است که میتواند برای رفع مشکلات گره گشا باشد.
* اقتصاد ما به عرصه آزمون و خطای بانک مرکزی تبدیل شده است
در حاشیه این همایش حسین صمصامی استاد اقتصاد دانشگاه شهیدبهشتی و مصطفی خوشچشم کارشناس مسائل بینالملل در میزگردی به بررسی وضعیت اقتصاد کشور پرداختند.
صمصامی در این میزگرد گفت: در رابطه با مشکلات ارز، ابتدا باید به سیاستهای دولت درباره ارز برگردیم که به نظر میرسد عدم درایت باعث چنین مشکلاتی شده است.
وی با اشاره به افزایش نقدینگی در کشور، افزود: نقدینگی در سال ۹۲ حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۹۶ حدود ۳ برابر شد. نقدینگی با ابزارهای اقتصادی باید به سمت تولید و اشتغال هدایت شود و طبیعی است که نقدینگی در جایی میرود که سود بیشتری دارد. حالا وقتی این فضای تولید و اشتغال فراهم نشود میرود در دلالی و امثال آن.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: سیاستی ابلاغ شد مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی، اما چندی بعد آمریکا از برجام خارج شد و از طرفی نقدینگی درست هدایت نشد و از آن سو سفته بازیهایی که رخ داد باعث این مشکلات شد. اقتصاد ما شده عرصه آزمون و خطای بانک مرکزی.
وی گفت: در ۲۱ فروردین ۹۷ ابلاغ شد که نرخ ارز تک نرخی میشود. خب بعدش دوباره یک بازار دیگری شروع شد و دلار دوباره رشد پیدا کرد.
صمصامی یادآور شد: در حالت خوشبینانه دولت جاهل است، اما در حالت بدبینانه دولت از عمد این کار را میکند تا از نظام امتیاز بگیرد برای پیشبرد اهداف سیاسی خود.
* روحانی مجموعه ۳۶ کشور غربی را جهان میداند و کشور عضو جنبش عدم تعهد را نمیبیند
خوش چشم در ادامه گفت: خیلی مواقع این سوال میشود که دولت از عمد یا از روی جهل چنین وضعیتی را ایجاد کرده است؛ همین قدر که از سال ۹۲ تاکنون میگذرد، عملکرد دوستان بیشتر روشن کننده است که چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
وی افزود: اینکه نتیجه یک عمل منجر به ضربه زدن به انقلاب بشود یعنی اینکه قصوری صورت گرفته است.
خوش چشم ادامه داد: آمریکاییها بورسهایی را دارند که نخبگان هر کشوری را شناسایی میکنند در ردههای مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری. اینها سالها در محیط و جامعه آمریکا بزرگ میشوند و در حقیقت تمایلات اجتماعی و فرهنگی و سیاسی آنجا به خورد آنها میرود و با آن تفکرات آمریکایی عجین میشوند به همین علت خیلی از کشورها اجازه نمیدهند سفیرانشان بیش از اندازه در آن جامعه باشد.
وی گفت: شما اگر تیمتان یا آن تیم مذاکره کننده تان که تصمیمهای اصلی را میگیرد از آدمهایی باشند که یکی دو دهه در آن جامعه حضور داشته باشند، ناخواسته تمایلاتشان به این سمت خواهد رفت.
این کارشناس بین الملل تاکید کرد: در این بورسها این افراد را تا دکتری تربیت میکنند و برای استادی آنها را به کشورهای اصلی خودشان مثلا ایران بر میگردانند برای یک ماموریت.
خوش چشم اظهار داشت: جالب است که فقط در یکی از این بورسها یک میلیون نفر در شبکه با هم متصل هستند و مثلا با هم کار علمی میکنند. هم اکنون ۲۸ فرمانده ارتش کشورهای اسلامی جزو همین افراد هستند. مثل مرسی و حامد کرزای و ...
وی تصریح کرد: اینها تمایلات آمریکایی پیدا کرده اند؛ لذا برای این آدمها جلوه قدرت کشور اصلی خودشان مثلا ایران کمتر از واقعیت خواهد بود و از طرفی قدرت آن کشوری که میخواهد با آم مذاکره کنند را بیشتر میبینند.
خوش چشم گفت: مثلا آقای روحانی میگوید ما میخواهیم به جایی برسیم که برد- برد بین ایران و جهان صورت گیرد؛ در واقع او مجموعا ۳۶ کشور غربی را جهان میداند، ولی صد و خردهای کشور عضو جنبش عدم تعهد را نمیبیند.
دیدگاه تان را بنویسید