در کمیسیون های تخصصی مجلس چه گذشت؟/نمایندگان از پاسخهای وزیر بهداشت قانع شدند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از بررسی موضوع تبدیل وضعیت ایثارگران شرکت مخابرات با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از بررسی موضوع تبدیل وضعیت ایثارگران شرکت مخابرات با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
کیومرث سرمدی در گفت و گو با ایسنا در تشریح جلسه امروز (سه شنبه) کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: دستورکار جلسه امروز کمیسیون اجتماعی بررسی استنکاف شرکت مخابرات ایران و خودداری کردن از اجرای بند (د) تبصره ۲۰ در بحث تبدیل وضعیت ایثارگران بود.
وی با اشاره به اینکه اگر وزارتخانه ای از اجرای قانون استنکاف کند طبق ماده ۲۳۴ آیین نامه مجلس شورای اسلامی این موضوع قابل پیگیری است، تصریح کرد: در جلسه امروز وزیر ارتباطات، مدیرعامل شرکت مخابرات و مسئولین و معاونین آن حضور داشتند و پس از طرح موضوع توسط نمایندگان و اصرار بر اینکه این قانون باید در شرکت مخابرات اجرا شود، استدلال وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت مخابرات این بود که چون ۵۱ درصد از سهام این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده، سهامداران اصلی آن باید تصمیم بگیرند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: سهامداران اصلی شرکت نیز در جلسه ای که داشته اند تصمیمی برای اجرای این قانون نگرفته اند و مدعی هستند که چون اعتباری برای بیمه در نظر گرفته نشده نمی توانیم این قانون را اجرا کنیم.
سرمدی در جمعی بندی جلسه امروز کمیسیون اجتماعی گفت: در نهایت نتیجه بحث با وزیر ارتباطات و معاونین وی و مدیرعام شرکت مخابرات و نمایندگان به اینجا رسید که وزیر مهلت دو هفته ای درخواست کرد به این شرح که هیات مدیره شرکت مخابرات مجددا جلسه بگذارند و بحث را مطرح کنند که اگر در این هیات مدیره مصوب شد اعتباری برای این موضوع در نظر گرفته شود و اجرا کنند که هیچ، اگر نه پیگیری مجلس به اعتبار خود باقی خواهد بود./ایسنا
ارجاع موضوع عدم ساماندهی توزیع LPG به قوه قضاییه
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: نمایندگان عضو این کمیسیون با اعمال ماده ۲۳۴ در خصوص موضوع عدم ساماندهی توزیع LPG توسط وزارتخانههای نفت و کشور موافقت کردند.
عبدالعلی رحیمی مظفری نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح جزئیات نشست امروز (سه شنبه 20 اردیبهشت) این کمیسیون اظهار داشت: طرح قرار گرفتن صندوق بازنشستگی نفت در زمره نهادهای عمومی در جلسه امروز مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به دلیل ایرادات متعدد قانونی وارده و به دلیل آنکه سیاستهای کلی در حوزه تامین اجتماعی 21 فروردین ابلاغ شده و به دولت فرصت داده شده لایحه خود را در این خصوص به مجلس ارائه دهد نمایندگان کمیسیون انرژی به عنوان کمیسیون فرعی به این طرح رای ندادند.
وی افزود: در ادامه نشست امروز کمیسیون انرژی تعدادی از نمایندگان برای اعمال ماده ۲۳۴ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی نسبت به وزارتخانههای نفت و کشور در خصوص عدم اجرای بند (ح) تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور در ساماندهی توزیع LPG مورد بررسی قرار گرفت.
بررسی تأثیر کیفیت خودروهای داخلی بر تصادفات جادهای
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس از بررسی تأثیر کیفیت خودروهای داخلی بر تصادفات جادهای در این کمیسیون خبر داد.
روحالله نجابت در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح جلسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، گفت: جلسه امروز کمیسیون با دستور بررسی تأثیر کیفیت خودرو داخلی بر تصادفات جادهای، افزایش سرقت و تامین امنیت داخلی خودرو برگزار شد.
وی بیان کرد: در این جلسه که با حضور نمایندگانی از پلیس راهور ناجا، وزارت راه وشهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، گروه صنعتی ایران خودرو و سایپا، سازمان ملی استاندارد و کارشناس مرکز پژوهشها برگزار شد، پس از ارائه گزارش دستگاههای مختلف و تولیدکنندگان خودروهای داخلی، مصوب شد ضمن مکاتبه با پلیس راهور و نیروی انتظامی، گزارشی کامل از تصادفات جادهای کشور به تفکیک عوامل مؤثر انسانی، خودرویی، راه و جاده و درصد تقصیر عوامل فوق و آمار سرقتهای خودرویی براساس فراوانی گروههای صنعتی خودرویی داخل و خارج از کشور اخذ شود.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس تصریح کرد: در این خصوص مصوب شد مدیران عامل گروه صنعتی ایران خودرو و سایپا نقشه راه گروه صنعتی خود را در راستای ارتقای کیفیت و رضایت مردم و طرحهای توسعه کوتاهمدت و بلندمدت ظرف مدت ۷۲ ساعت به کمیسیون ارسال کنند.
نماینده مردم شیراز در مجلس ادامه داد: همچنین وزارت راه و شهرسازی موظف شد آمار و جانمایی نقاط حادثه خیز جادههای کشور را به همراه گزارش عملکرد، برنامه و راهکارهای اجرایی وزارتخانه متبوع در راستای کاهش تصادفات جادهای به کمیسیون ارسال کند.
نجابت گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز ملزم به اعلام سیاستهای دولت در راستای ارتقای کیفیت خودرو داخلی با راهکارها و برنامههای اجرایی مطلوب به این کمیسیون شد.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در پایان مقرر شد بعد از جمعبندی گزارشها، جلسه بعدی کمیسیون به منظور بررسی راهکارها و برنامههایی در راستای ارتقای کیفیت خودرو با حضور وزرای راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، مدیران عامل ایران خودرو و سایپا، پلیس راهور، رئیس سازمان ملی استاندارد برگزار شود.
پرداخت یارانه به بازنشستگان نیروهای مسلح افزایش مییابد
جزئیات مصوبات و موضوعات مطرح شده در جلسات امروز کمیسیونهای تخصصی مجلس را در این گزارش بخوانید.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، برخی از کمیسیونهای تخصصی مجلس عصر امروز جلسه داشتند که در این گزارش مصوبات و موضوعات مطرح شده در این کمیسیونها را میخوانید:
پاسخ وزیر ارتباطات پیرامون دلیل عدم اجرای قانون برای تبدیل وضعیت ایثارگران در شرکت مخابرات
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات مهیمان جلسه امروز کمسیون اجتمایع بود و به سوال تعدادی از نمایندگان درباره اینکه چرا شرکت مخابرات ایران مصوبه مجلس برای تبدیل وضعیت ایثارگران را اجرا نمیکند، توضیحتی را ارائه کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد بود که ما در شرکت مخابرات یک کرسی از 5 کرسیهای تصمیمگیر را داریم یعنی سهم این وزارتخانه یک بیستم که با آن موافقت کردیم.
در نهایت در این جلسه مقرر شد که سهام داران اصلی شرکت مخابرات در دو هفته آینده به کمیسیون دعوت شوند که راهکار و ساز وکاری را برای اجرای این مصوبه در شرکت مخابرات ارائه دهند.
پرداخت یارانه به بازنشستگان نیروهای مسلح از طریق طرح حکمت 2 تا 3 برابر افزایش خواهد یافت
وزیر دفاع نیز میهمان جلسه اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود که امیر آشتیانی در این جلسه گزارش کاملی از برنامه های آتی وزارتخانه متبوعش برای سال 1401 ارائه کرد.
طبق اظهارات وزیر دفاع، درخصوص نحوه تامین بودجه دفاعی کشور برنامه ریزی های خوبی شده است و با توجه به تهدیدات جدید و نیازها و با اولویت دانش بنیان اقدامات خوبی در حال انجام است. همچنین حمایت فناورانه از محصولات دومنظوره نظامی و غیرنظامی با همکاری بخش خصوصی نیز از اولویت های تشریح شده توسط وزیر دفاع در این جلسه بود.
امیر آشتیانی با اشاره به برنامه های وزارت دفاع برای حمایت های معیشتی از خانواده ها و بازنشستگان گفت: تقویت خدمات معیشتی توسط سازمان اتکا و پرداخت یارانه به بازنشستگان از طریق طرح حکمت 2 تا 3 برابر افزایش خواهد یافت.
تأکید کمیسیون آموزش بر حاکم شدن شفافیت در صندوق ذخیره فرهنگیان
بررسی عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان با حضور وزیر آموزش و پرورش و همچنین رئیس و اعضای صندوق ذخیره و هیأت امنای آن در دستورکار اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات قرار داشت.
در این نشست وضعیت حقوقی و فعلی صندوق مورد رسیدگی قرار گرفت و قولهایی مبنی بر اصلاح وضعیت صندوق از جانب وزیر آموزش و پرورش داده شد؛ همچنین وزیر آموزش و پرورش قول داد کارگروهی برای افزایش بهرهوری صندوق متشکل از صاحبنظران و متخصصان در این حوزه تشکیل شود تا ساز و کار آینده صندوق با تیم جدید مدیریتی مورد ارزیابی قرار گیرد.
همچنین در این جلسه مقرر شد دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش به عنوان ناظر در هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان حضور داشته باشند تا امور صندوق هر چه سریعتر پیش برود؛در این نشست مشکلات اساسی حقوقی صندوق نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تأکید شد اساسنامه صندوق که باید به تصویب مجلس برسد هر چه سریعتر به مجلس ارائه شود. با وجود تأکید قانونی اما اساسنامه صندوق هنوز برای تصویب به مجلس ارائه نشده است.
ارجاع سوال دو نماینده از وزیر بهداشت به هیات رئیسه مجلس
به گزارش تسنیم، وزیر بهداشت و درمان نیز برای پاسخگویی به سوال چند تن از نمایندگان در کمیسیون بهداشت و درمان حضور یافته بود.
وزیر بهداشت در این جلسه توضیحاتی را پیرامون سوالات نمایندگان ارائه کرد که البته دو نماینده از پاسخهای آقای عیناللهی قانع نشدند و بر اساس آیین نامه سوالات به هیات رئیسه مجلس ارجاع شد.
بررسی مواد ارجاعی طرح اصلاح قانون مجازات اخلال گران در نظام اقتصادی کشور از صحن علنی
بررسی مواد ارجاعی طرح اصلاح قانون مجازات اخلال گران در نظام اقتصادی کشور از صحن علنی در دستورکار اعضای کمیسیون قضایی و حقوقی قرار داشت.
در این جلسه مواد یک و دو طرح مذکور مجددا بررسی و برخی پیشنهادات نمایندگان مطرح شد و به غیر از یک پیشنهاد که اصلاح جزئی در مورد جایگزینی ایران چک با چک پول بود مابقی پیشنهادات رد و مقرر شد مابقی پیشنهادات در نشست آتی کمیسیون بررسی شود.
نمایندگان از پاسخهای وزیر بهداشت قانع شدند
رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست امروز این کمیسیون با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۹ نماینده از پاسخ های بهرام عین اللهی قانع شدند و سوالات دو نماینده هم به هیات رئیسه ارجاع شد.
به گزارش حوزه پارلمانی ایرنا، حسینعلی شهریاری در گفت و گویی در تشریح نشست امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر بهداشت و معاونان وی در این کمیسیون برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان خبر داد و گفت: سوالات ۱۱ نماینده از وزیر در این جلسه مطرح شد که عین اللهی پاسخهای لازم را ارائه کرد و ۹ نماینده از پاسخ های وی قانع شدند و برای تعیین تکلیف مباحث مطرح شده به وزیر مهلت داده شد.
شهریاری اضافه کرد: البته دو نماینده هم از پاسخ های وزیر قانع نشدند و بر اساس آیین نامه سوالات به هیات رئیسه مجلس ارجاع می شود.
نماینده مردم زاهدان یادآور شد: سوالات مطرح شده در مورد توزیع دارو، پزشک و تجهیزات پزشکی و طرح های نیمه تمام بود.
دیدگاه تان را بنویسید