لاوروف: قرار بعدی مذاکرات روسیه و آمریکا در استانبول گذاشته شد
وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: نمایندگان این کشور و ایالات متحده آمریکا (فردا) پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در استانبول درباره عادیسازی روند فعالیت سفارتخانه های دو کشور گفتوگو خواهند کرد.

وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: نمایندگان این کشور و ایالات متحده آمریکا (فردا) پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در استانبول درباره عادیسازی روند فعالیت سفارتخانه های دو کشور گفتوگو خواهند کرد.
به گزارش ریانووستی، سرگئی لاوروف این سخنان را در کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار و گفت و گو با امیر و دیگر مقامات قطر در دوحه افزود: دیپلماتهای سطح بالا و کارشناسان روسیه و آمریکا در استانبول با یکدیگر دیدار خواهند کرد و مشکلات سیستمی را که در نتیجه فعالیتهای غیرقانونی دولت قبلی (آمریکا به ریاست جو بایدن) بر سر راه فعالیتهای سفارت روسیه انباشته شده است، بررسی خواهند کرد.
وی یادآور شد: روسیه به صورت طبیعی به اقدامات دولت بایدن متقابلاً پاسخ داد و شرایط ناخوشایندی را برای کار سفارت آمریکا در مسکو ایجاد کرد.
وزیر امور خارجه افزود: فکر می کنم بر اساس نتایج مذاکرات در استانبول مشخص خواهد شد که چقدر سریع و کارآمد میتوانیم (در روند حل و فصل مسائل با آمریکا) حرکت کنیم.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تاکید کردند.
در پی این تماسها، هیاتهای روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ به مدت حدود چهار ساعت و نیم در شهر ریاض با یکدیگر گفتوگو کردند.
از طرف روسیه، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور این کشور و از طرف آمریکا، مارکو روبیو وزیر امور خارجه، مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید، و استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در مذاکرات به میزبانی ریاض پایتخت عربستان شرکت کردند.
طرح کوچ اجباری مردم غزه
,وزیر امور خارجه روسیه همچنین درباره طرح دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری مردم غزه اظهار داشت: جابجایی و پراکنده کردن فلسطینیان در منطقه به جای پیگیری راه حل دو کشوری، نابود کردن مسأله فلسطین و (رژیم) اسرائیل است.
اقدامات اسرائیل مغایر با قطعنامههای سازمان ملل است
لاوروف در بخش دیگری از این نشست خبری اظهار داشت: روسیه بسیار نگران است که ارتش اسرائیل هر روز گامهای دیگری برمیدارد که در توافقنامههای آن با حماس و لبنان پیشبینی نشده است و واقعیتهایی را در میدان ایجاد میکند که با توافقنامهها و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل مغایرت دارد.
وی افزود: زمانی، نیروهای اسرائیل تصمیم گرفتند در جنوب لبنان بمانند و اکنون وارد جنوب سوریه شده اند؛ همه اینها وضعیت جدیدی را ایجاد میکند که نیاز به تأمل ندارد، بلکه نیاز به توسعه برخی گامهای سازنده دارد که منافع امنیت و توسعه همه از جمله اسرائیل را در نظر بگیرد.
موضوع سوریه
وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: (حاکمان جدید) دمشق و طرف های قطری این موضوع را به ما تایید کرده اند که علاقهمند هستند اطمینان حاصل شود که کمک به اصلاحات و عادی سازی اوضاع در داخل سوریه باید به طور برابر و متعادل انجام شود تا هیچ کس سعی نکند این فرآیندها را تابع اهداف ژئوپلیتیک خود قرار دهد.
وی افزود: بنا بر اعلام دمشق، سوریه دیگر نمی خواهد سرزمینی باشد که در آن مشکلات ژئوپلیتیکی بازیگران خارجی حل شود.
نقش اروپا در ادامه درگیری اوکراین
همچنین بنا بر گزارش خبرگزاری تاس، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری گفت: هنگامی که موازنه بازیگران سیاسی در موضوع اوکراین تغییر میکند، همانگونه که در رای گیری (اخیر مجمع عمومی) سازمان ملل متحد مشهود بود، اروپا بلافاصله سعی می کند این روند را تضعیف کند، بسته های بزرگ جدید کمک نظامی به کی یف اعلام می کند، آن را به ادامه جنگ تشویق می کند و آن را به صراحت اعلام میکند، همچنانکه نخست وزیر دانمارک معتقد است که در این وضعیت، صلح برای اوکراین بدتر از جنگ است.
لاوروف خاطرنشان کرد که ذهنیت "یا با ما یا علیه ما"، نقش اروپا را در "آماده سازی زمینه برای جدایی اوکراین از روسیه" و در چارچوب درگیریهای دیگر برجسته میکند، این ذهنیت تأثیر بسیار مخربی بر هر فرآیندی دارد.
وی ادامه داد: با این رویکردها، اروپا که در طول قرنهای طولانی در دامن زدن به بحرانها نقش داشته است، شهرت خود به این موضوع حفظ میکند.
بنا بر گزارش ریانووستی، وزیر امور خارجه روسیه در این باره افزود: رویکرد تحمیل شده توسط فرانسه و انگلیس با هدف تشدید بیشتر درگیری و خنثی کردن هرگونه تلاش برای آرام کردن آن است.
نه آتش بس موقت، نه نیروهای حافظ صلح، لزوم توجه به علت اصلی درگیری
وی ادامه داد: زمانی که مکرون (رئیسجمهور فرانسه) درباره آتش بس اضطراری صحبت می کرد، دروغ می گفت که بحث درباره مسائل سرزمینی و دیگر اصول حل و فصل به دنبال آن خواهد بود.
لاوروف افزود: ما نمی توانیم با توافقی موافقت کنیم که هدف آن دستیابی به یک هدف یعنی پمپاژ مجدد سلاح به اوکراین است،از این رو، هیچ توقف درگیری در طول خط تماس وجود نخواهد داشت و هیچ گزینه ای را برای استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین در نظر نمی گیرد. بلکه خواهان توجه به علت اصلی درگیری است.
همکاری با مقامات قطر در موضوع انرژی و سرمایهگذاری
لاوروف در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی گفت که در سفر به دوحه با امیر و همچنین نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر درباره توسعه همکاریها در حوزه انرژی و سرمایهگذاری گفتوگو کرده است.
وی در این باره گفت: ما توافق کردیم که کار را در همه زمینه ها، به ویژه در حوزه تجاری و اقتصادی از جمله در بخش انرژی افزایش دهیم.
وزیر امور خارجه روسیه، گسترش مناسبات با قطر را در چارچوب سازمان هایی مانند مجمع کشورهای صادرکننده گاز و در سایر زمینه های همکاری اقتصادی از جمله تعامل بین آژانس سرمایه گذاری قطر و صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه متصور دانست.
ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید