قاسم محبعلی در گفت‌وگو با «فردا»:

ایران و آمریکا به یکدیگر پیشنهادهایی دادند که دور تازه مذاکره برگزار شد

کد خبر: 1358294

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: پیشنهادهایی که دو طرف مطرح کرده، از نگاه یکدیگر مثبت ارزیابی شده و همین امر موجب تمایل به ادامه مذاکرات شده است.

ایران و آمریکا به یکدیگر پیشنهادهایی دادند که دور تازه مذاکره برگزار شد

گروه سیاست سایت فردا: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا برگزار شد و آم طور که گفته می‌شود گفت‌وگویی سخت اما راهبردی در جریان بوده است.

قاسم محبعلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «فردا» گفت: «طبق اعلام منابع مختلف، هر دو طرف یعنی ایران و آمریکا، تصمیم گرفته‌اند مذاکرات را ادامه دهند. قرار است درباره جزئیات فنی گفت‌وگوهایی انجام شود و بر سر یک چارچوب کلی تفاهم حاصل شده است. پرسش این است که این چارچوب کلی چگونه تعریف شده و موضع ایران در دور اخیر مذاکرات، به‌ویژه در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی، چه بوده است؟ برخی مسائل مطرح شده‌اند که باعث تأخیر در روند مذاکرات شده و حتی منجر به شکل‌گیری دور جدیدی از گفت‌وگوها شده‌اند. به نظر می‌رسد پیشنهادهایی که دو طرف مطرح کرده، از نگاه یکدیگر مثبت ارزیابی شده و همین امر موجب تمایل به ادامه مذاکرات شده است».

او ادامه داد: «در این فاصله، تحولات مهمی نیز رخ داده است؛ از جمله تفاهمی درباره بحران یمن که بر اساس آن، حوثی‌ها از حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب خودداری کنند. البته نباید به تمامی خبرهایی که در رسانه‌ها منتشر می‌شود، اعتماد کامل داشت؛ چرا که بخشی از آن‌ها در راستای جنگ روانی و تبلیغات سیاسی است. در واقع، آنچه به‌صورت رسمی اعلام می‌شود، لزوما با سیاست واقعی و پشت‌پرده یکسان نیست».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «با این حال، فضای کلی مذاکرات مثبت به نظر می‌رسد. ایران و آمریکا علاقه‌مندند که مسائل را از راه دیپلماتیک حل‌وفصل کنند. ایران تأکید دارد که برنامه هسته‌ای‌اش صرفا صلح‌آمیز است و آمریکا نیز ترجیح می‌دهد از مسیر سیاسی پیش برود. این فضا، هرچند پیچیده و دشوار، اما نشانگر وجود اراده سیاسی برای یافتن راه‌حل است».

محبعلی در پایان گفت: «در گذشته، آمریکا گزینه نظامی را روی میز قرار داده بود و در دوره ترامپ نیز بارها چنین تهدیدهایی مطرح می‌شد، به‌گونه‌ای که توافق نظامی جایگزین دیپلماسی شده بود. اکنون اما، این‌که فضای کنونی تا چه اندازه واقعی و تا چه حد صرفا نوعی نمایش یا بلوف سیاسی است، نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد. باید توجه داشت که آمریکا در منطقه همچنان نیروهای کافی برای انجام عملیات نظامی در اختیار دارد، هرچند احتمال عملیات زمینی علیه ایران اندک است».

۰

دیدگاه تان را بنویسید