آرمن گریگوریان: طرحی به اسم «دالان زنگزور» وجود خارجی ندارد

کد خبر: 1359265

تهران-ایرنا- دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان در خصوص موانع توسعه همکاری میان تهران و ایروان گفت: من فکر می‌کنم هیچ مانعی برای توسعه روابط ایران و ارمنستان وجود ندارد.

آرمن گریگوریان: طرحی به اسم «دالان زنگزور» وجود خارجی ندارد

دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان در خصوص موانع توسعه همکاری میان تهران و ایروان گفت: من فکر می‌کنم هیچ مانعی برای توسعه روابط ایران و ارمنستان وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، «آرمن گریگوریان» دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان صبح امروز (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت) در مجمع گفت‌وگوی تهران ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مجمع و با اشاره به اینکه این مکان به‌سرعت به صحنه‌ای برای تبادل ایده‌ها تبدیل شده، در رابطه با مساله کریدور موسوم به «دالان زنگزور» گفت: صادقانه بگویم، هیچ بحثی درباره هیچ دالانی وجود ندارد، حتی ما از چنین اصطلاحی استفاده نمی‌کنیم. اما ما درباره این صحبت می‌کنیم که چگونه می‌توانیم ارتباطات منطقه‌ای را از حالت انسداد خارج کنیم، صلح و ثبات را به منطقه بیاوریم و توسعه را ممکن کنیم. همان‌طور که رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران، اشاره کردند، این همکاری منطقه‌ای بین کشورها چقدر مهم است و چگونه می‌توانیم تلاش‌هایمان را برای حرکت به سوی توافق صلح هماهنگ کنیم.

«چهارراه صلح»؛ طرحی برای انسدادزدایی از روابط منطقه‌ای

وی ادامه داد: مایلم اشاره کنم که ما در زمینه برقراری صلح و ثبات و افزایش وابستگی متقابل فعالیت می‌کنیم. در این میان، «چهارراه صلح» که ما پیشنهاد دادیم، طرحی برای باز کردن انسدادهای موجود و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی برای افزایش ارتباط و وابستگی متقابل در منطقه است. ما فکر می‌کنیم که این بسیار مفید خواهد بود و سرمایه‌گذاری در جهت ثبات در منطقه به همراه خواهد داشت. بنابراین، فرض می‌کنم وقتی متن نهایی توافق درباره فرصت‌های اقتصادی آماده شود، آنگاه ما می‌توانیم درباره مسائل موجود دیگر بحث کنیم و شروع به کار روی زمینه بزرگ‌تری از استقرار صلح در منطقه کنیم.

گریگوریان در خصوص اهمیت فرمت‌هایی مانند ۲+۱ یا ۳+۱ برای صلح گفت: در واقع، پیش‌تر بازیگران بیشتری در این روند حضور داشتند، اما اخیراً ما بیشتر به‌صورت دوجانبه در حال گفت‌وگو بودیم و حتی می‌توانم بگویم که در مرحله نهایی، عمدتاً این روند دوجانبه بود که متن نهایی را شکل داد. بنابراین، ما به کار با دیگر بازیگران به‌صورت دوجانبه ادامه خواهیم داد. ما از حمایت جامعه بین‌المللی، از جمله قالب‌هایی مانند DT1 یا دیگر بازیگران که از امضای توافق صلح استقبال می‌کنند و به آن سمت حرکت می‌کنند، بسیار استقبال می‌کنیم.

ایروان مشتاق به توسعه رابطه با تهران است

وی در خصوص حضور جامعه ارمنی در ایران نیز گفت: ما به ارمنی‌هایی که در ایران زندگی می‌کنند افتخار می‌کنیم و در واقع آن‌ها معمولاً از بستر توسعه روابط ارمنستان و ایران بهره‌مند می‌شوند. طی سال‌های گذشته، این زمینه واقعاً نمونه‌ای مثال‌زدنی بوده است، چرا که ما نشان داده‌ایم همسایگان چگونه می‌توانند با یکدیگر همکاری کنند، چگونه می‌توان راه‌حل‌هایی برای بسیاری از مشکلات یافت و چگونه می‌توان برای منافع دو کشور همکاری کرد. ما یک بنای عظیم از همکاری‌های ارمنستان و ایران در مسیرهای مختلف داریم که در حال توسعه است. بنابراین، ما مشتاق هستیم که این روابط را تقویت کنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان در خصوص موانع توسعه همکاری میان تهران و ایروان گفت: من فکر می‌کنم هیچ مانعی برای توسعه روابط ما وجود ندارد. اگر موانعی وجود داشته باشد، آن‌ها عمدتاً از ماهیت بوروکراتیک ناشی می‌شوند، ولی ما مانعی نمی‌بینیم، چرا که اراده‌ی قوی واقعی در هر دو طرف، یعنی در ایران و ارمنستان، وجود دارد که جهان اطراف خود را برای توسعه متحول کنیم.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید