معاون وزارت دفاع: سهم صنایع کوچک و متوسط در جهش تولید و صادرات باید ارتقا پیدا کند
معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع، ضمن تاکید بر نقش حیاتی صنایع کوچک و متوسط در تحقق جهش تولید و صادرات، خواستار حمایت هدفمند دولت از این بخشها در حوزه فناوریهای پیشرفته شد و از تدوین ''نظام نوآوری دفاعی'' بهعنوان الگویی موفق برای توسعه ملی خبر داد.

سردار سید مهدی فرحی در ششمین همایش و جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی)، ضمن تاکید بر ضرورت توانمندسازی صنایع کوچک و متوسط، خواستار حمایت جدی دولت از این بخشها در حوزههای فناوری و صادرات شد.
معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ضمن گرامیداشت یاد شهدای خدمت بهویژه شهید آیتالله رئیسی، از اقدامات وزارت دفاع در مسیر توسعه صنعتی و فناورانه کشور سخن گفته و افزود: با تجربهای بیش از چهار دهه در صنعت، آنچه امروز به عنوان الزامات جهش تولید باید مدنظر قرار گیرد، توسعه فناوریهای پیشرفته، همافزایی بخش خصوصی و دولتی، و تقویت صادرات فناورمحور است.
نماینده وزارت دفاع ضمن اشاره به تجربه موفق کشورهایی نظیر چین، ترکیه، ژاپن، کرهجنوبی و ویتنام در توسعه صنایع کوچک و متوسط، خاطرنشان کرد: چنانچه بخواهیم سهم ایران در تولید صنعتی و صادرات جهانی ارتقا پیدا کند، راهی جز توسعه و حمایت فناورانه از صنایع کوچک و متوسط نداریم. این بخشها عمود خیمه تولید ملی هستند.
وی افزود: تحولات فناوری در جهان شتاب گرفته است؛ عمر فناوریها از دههها به ماهها رسیده و اکنون هر ۱۰۰ روز یک فناوری تحولآفرین وارد بازار جهانی میشود. عقبماندن از این روند، بهمعنای عقبماندن از رقابت جهانی است. لذا دولت باید جهتگیری فناوری کشور را بهسمت حوزههایی چون هوش مصنوعی، نانو، کوانتوم، بیگدیتا، و بایوتکنولوژی سوق دهد.
سردار فرحی ضمن اشاره به ظرفیتهای داخلی شامل ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان، ۲۵۰ هزار پایاننامه کارشناسیارشد و دکتری در سال، و دهها هزار متخصص، تاکید کرد: اگر بتوان این منابع را به سمت نیازهای فناورانه و صنعتی کشور هدایت کرد، جهش بزرگی در تولید رخ خواهد داد.
معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع در ادامه خواستار تسهیل و تقویت سازوکارهای صادرات شد و تصریح کرد: صادرات نباید صرفاً مواد خام باشد. زمانیکه هر تن صادرات ما حدود ۳۰۰ دلار و هر تن واردات ما بیش از ۱۵۰۰ دلار است، این بهمعنای خامفروشی و ارزشافزوده پایین است. اگر به سمت صادرات فناورمحور برویم، نهتنها سود اقتصادی، بلکه اعتبار جهانی نیز نصیب کشور خواهد شد.
وی با ارائه آماری از عملکرد وزارت دفاع در همکاری با بخش خصوصی، گفت: امروز وزارت دفاع با بیش از ۸۲۰۰ شرکت خصوصی، ۱۳۰۰ شرکت دانشبنیان و ۱۷۰ دانشگاه همکاری فعال دارد. بیش از نیمی از محصولات ما حاصل مشارکت این بخشهاست. همچنین بیش از دو برابر نیروی انسانی رسمی وزارتخانه، نیروهای همکار در سراسر کشور داریم.
نماینده صنعتی وزارت دفاع از راهاندازی نخستین پردیس هوش مصنوعی جمهوری اسلامی توسط وزارت دفاع خبر داد و گفت: با مدل همکاری فریلنسری، بدون جذب نیروی رسمی، بیش از ۸۰۰ متخصص در سراسر کشور در این پروژه مشارکت دارند. تجربه موفق این وزارتخانه در مقابله با کرونا را بخاطر داریم؛ نخستین واکسن ایرانی کرونا توسط وزارت دفاع تولید شد. این دستاورد حاصل شبکهسازی مؤثر فناورانه بود که باید بهصورت ملی گسترش پیدا کند.
وی به تدوین ''نظام نوآوری دفاعی'' در سال ۱۳۹۱ و اجرای گام دوم آن در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و یادآور شد: برای نخستین بار، طراحی محصول، ایدهپردازی، تولید قطعه و… در این نظام به بخش خصوصی سپرده شده است. این مدل میتواند بهعنوان الگوی ملی در سایر دستگاهها نیز پیادهسازی شود.
سردار فرحی سخنان خود را با تاکید بر ضرورت همافزایی میان صنعت، دانشگاه، شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی پایان داد و اظهار کرد: ما جزایری از همگسستهایم. اگر این ظرفیتها به هم گره بخورند، اقتدار ملی بزرگی رقم خواهد خورد. تجربه کشورهای موفق نیز مؤید همین مسیر است./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید