بروجردی: قاعده پایان هر درگیری نظامی مذاکره است
البته و به طور طبیعی قاعده پایان درگیریهای نظامی، مذاکره است و ایران پیش از این در جنگ هشت ساله با رژیم بحثی صدام با حمایت حدود ۸۰ کشور دنیا، سرانجام به مدت ۲ سال مذاکره کرد و همان زمان آنها فشار وارد میکردند که اروند رود باید برای عراق باشد. حتی برخی در داخل کشور معتقد بودند صدام دیوانه است دوباره حمله خواهد کرد ولی بالاخره باید صلح را بپذیریم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بر عدم برنامه ریزی، اقدام و تلاش ایران برای دستیابی به بمب اتم بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب تاکید کرد و گفت: قاعده پایان هر درگیری نظامی مذاکره است ولی به شرطی که ما تعیین کننده باشیم و طرف مقابل برای ما شرط تعیین نکند.
به گزارش ایرنا، علاءالدین بروجردی (متولد۳۰ اسفند ۱۳۲۹) سیاستمدار ایرانی و نماینده دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی ایران از حوزه انتخابیه لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم است که پیش از این نیز در دورههای ششم، هفتم، هشتم، نهم و دهم نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی بوده است.
این نماینده با سابقه ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را در دورههای هفتم، هشتم، نهم و دو سال اول مجلس دهم، بر عهده داشته و سابقه مسئولیت سفارت ایران در چین و همچنین نماینده ویژه ایران در امور افغانستان را در کارنامه فعالیت های دیپلماتیک خود دارد.
بروجردی در گفتو گوی زنده در استودیوی اتاق خبر ایرنا پاسخ گوی سوالات درباره جنگ ۱۲ روزه و مسائل پیرامون بود که در ادامه میخوانید.
ایرنا: جنگ وحشیانه که از طرف رژیم صهیونیستی و آمریکا در مدت ۱۲ روز به کشورمان تحمیل شد را چگونه ارزیابی می کنید و تحلیل شما از علت آغاز این جنگ چیست؟
بروجردی: ابتدا ایام شهادت آقا اباعبدالحسین(ع) را تسلیت عرض می کنم و از این دعوت تشکر میکنم. حقیقتا این جنگ، جنگ تحمیلی بود چرا که ما هیچگاه شروع کننده جنگ نبودیم و نخواهیم بود و همیشه بر اساس منشور سازمان ملل متحد که حق دفاع مشروع را برای همه کشورها قائل است، ما هم برای دفاع از کشورمان این حق را قائل هستیم و آنچه که ما انجام دادیم، دفاع جانانه بود و بارها مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده معظم کل قوا این هشدار را داده بودند که اگر دشمن دچار اشتباه محاسباتی در قبال ایران شود و خطایی از آنها درباره ما سربزند، تل آویو و حیفا را با خاک یکسان خواهیم کرد.
ایران در جنگ ۱۲ روزه نشان داد قدرت نوظهور در جهان است
از طرفی دشمن، فرمایش رهبر انقلاب در عرصه بینالمللی را به عنوان یک رجز خوانی تعبیر میکردند ولی اتفاقی که رخ داد و به رغم سانسورهای بسیار سختگیرانه رژیم صهیونیستی و ارتش این رژیم نامشروع و غاصب، دنیا فهمید که در مقابل یک قدرت جدید و نوظهور قرار گرفته که معادلات را در منطقه تغییر میدهد. البته لازم است یادآوری کنم که صهیونیستها از سال ۱۹۴۹ که سال پیدایش این غده سرطانی در منطقه جهان اسلام توسط انگلیس خبیث بود، با کشتار مردم مظلوم فلسطین، شرایط بدی را در منطقه ایجاد کردند و سبب شدند میلیونها فلسطینی آواره شوند و این شرایط برای جهان اسلام شرایط مطلوبی نبود. از طرفی به رغم همه جنگهایی که توسط مصر، سوریه، اردن و عراق مقابل رژیم صهیونیستی انجام شد، در تمام این جنگها رژیم صهیونیستی پیشروی و زمینهای بیشتری اشغال کرد.به رغم سانسورهای بسیار سختگیرانه رژیم صهیونیستی و ارتش نامشروع این رژیم، دنیا فهمید که در مقابل یک قدرت جدید نوظهور قرار گرفته که معادلات منطقه را برهم زده است
حزب الله لبنان، هیمنه رژیم صهیونیستی را در جنگهای متعدد فروریخت
بر همین اساس این تصور غلط القاء شده بود که ارتش رژیم صهیونیستی قدرت برتر است و کاری مقابل آن نمیتوان انجام داد. اما از سال ۲۰۰۰ حزبالله به عنوان قدرت نوظهور در جنوب لبنان در برابر رژیم صهیونیستی بدل شد که مقابل این رژیم ایستاد. در ادامه از سال ۲۰۰۶ رژیم صهیونیستی تمام توان خود را جمع کرد تا حزب الله را نابود کند و حتی خانم کاندولیزا رایس وزیر خارجه وقت آمریکا در سفر به لبنان اعلام کرد که به زودی عملیاتی شروع خواهد شد و پرونده حزبالله بسته می شود. رژیم صهیونیستی هم با تمام امکانات خود به بهانه اسارت ۲ سرباز این رژیم به حزبالله در جنوب لبنان حمله کرد و فقط منطقه ضاحیه بیروت و جنوب لبنان را مورد حمله قرار داد همه و تصور می کردند با اتکا به چهارمین ارتش قدرتمند دنیا از منظر خودشان، کار حزب الله ظرف چند روز تمام میشود.
حمله حزب الله به ناوچه رژیم صهیونیستی آنها را وادار به آتش بس کرد
اما رژیم صهیونیستی بعد از چند هفته از آغاز جنگ در برابر یک گروه شبه نظامی بدون سلاح سنگین، شرایط را خیلی بد دید. چرا که هزاران نفر از شهروندان رژیم صهیونیستی درپناهگاه زندگی میکردند، کارخانهها تعطیل شده بود و شیرازه رژیم درحال از هم پاشیدن بود. البته صهیونیستها به دنبال پایان جنگ بودند ولی آمریکا برای بستن پرونده حزبالله اجازه پایان جنگ را نداد. ولی بعد از اینکه جنگ حدود یک ماه طول کشید و در ادامه ناوچه فوق مدرن رژیم صهیونیستی توسط حزب الله مورد هدف قرار گرفت و شبکه المنار صحنه غرق شدن ناوچه را نشان داد، سرانجام در اجلاس رم، صهیونیستها تصمیم گرفتن تسلیم شوند.
رژیم صهیونیستی به رغم برخورداری از امکانات فوق پیشرفته نظامی در جدال با حزب الله لبنان و جنگهای متعدد شکست میخورد در حالی که قصد داشت پرونده حزب الله را چهار روزه ببنددجدال بین حزب الله و رژیم صهیونیستی در سالهای ۲۰۰۸، ۲۰۱۲، ۲۰۱۸ در جنگهای نزدیک به ۸ روزه، ۱۰ روزه و ۱۸ روزه ادامه یافت و اسرائیل در این جنگها شکست میخورد. به عبارتی موازنه قدرت تغییر کرد و رژیم صهیونیستی به رغم برخورداری از صدها هزار نیروی نظامی آموزش دیده و هزاران دستگاه تانک و تجهیزات هوایی و جنگنده شکست میخورد و حزب الله پیروز میشد. بعد از طوفان الاقصی هم پدیده جدیدی اتفاق افتاد و جمع بندی حماس این شد که به جای دادن تلفات، بهتر است حمله کنند که سبب شد هیمنه ساختگی رژیم صهیونیستی و ارتش این رژیم و طبیعتاً آمریکا از هم پاشیده شود.
یمن با هدف قرار دادن ناو هواپیما بر آمریکا آنها را مجبور به آتش بس کرد
از طرفی ورود یمنیها به جنگ با رژیم صهیونیستی شرایط خاصی ایجاد کرد و به رغم اینکه آمریکا برای سرکوب آنها وارد عرصه شد، ولی ناو هواپیما بر آمریکایی مورد هدف قرار گرفت که برای آمریکا غرق شدن این ناو با ۵ هزار نیروی نظامی به معنای غرق شدن تمام آمریکا بود. بر همین اساس دستها را به نشانه تسلیم بالا بردند و از برخی کشورهای عربی خواستند وساطت کنند تا یمن حملات خود را متوقف کند که در نهایت منجر به آتش بس شد.
در ادامه یمنی ها با شجاعت اعلام کردند تا زمانی که جنایات علیه مردم غزه ادامه داشته باشد، مقابل صهیونیستها خواهند ایستاد. برهمین اساس فرودگاه اصلی تل آویو و بنادر سرزمینهای اشغالی را یمنیها با موشکهای نقطه زن از فاصله ۲ هزار کیلومتر مورد هدف قرار دادند و از کار انداختند. البته صهیونیستها تصور میکردند این اتفاقها از ایران اسلامی نشات میگیرد و میتوانند حریف ایران اسلامی شوند.
ایران، تصور غلط رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه ما تسلیم میشویم را باطل کرد
برهمین اساس صهیونیستها در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه با ترور برخی فرماندهان نظامی کشور، دانشمندان هستهای و مردم عادی و ورود به فضای هوایی کشور، تصور میکردند که ایران تسلیم میشود. اما کمتر از چندساعت فرماندهان جایگزین توسط رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قول انتخاب شدند و در کمتر از ۲۴ ساعت فرمان حمله صادر و دفاع از کشور آغاز شد.
صهیونیستها با اتکا به امکانات خود و گنبدآهنین که در ردیف امکانات ناتو است، پیش بینی پیروزی داشتند. ولی صهیونیستها از روز هشتم جنگ وضعیت را خیلی بد دیدند و از آمریکا خواستند که به جنگ ورود کند و آمریکا سه مرکز هستهای کشور را مورد هدف قرار داد. در مقابل ایران با شجاعت بی نظیر پایگاه آمریکا را در کشور قطر مورد هدف قرار داد و ۶ موشک ۴۰۰ تنی، پایگاه آمریکا در قطر را که بزرگترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه است مورد هدف قرار داد و این رویه سبب شد ترامپ برای حفظ آبرو، کشور قطر را واسطه قرار داد تا آتش بس اعلام شود. به عبارتی آنها متقاضی آتش بس و توقف جنگ بودند. از طرفی از آنجا که سیاست ایران جنگ طلبی نبوده و نیست، تصمیم گیری شد که جنگ متوقف شود. ولی پس لرزههای عملیات نیروهای مسلح ایران به رغم سانسور شدید رژیم صهیونیستی کم کم در حال رسانهای شدن است.قدرت تخریب عملیات نظامی نیروهای مسلح ایران به رغم سانسور شدید رژیم صهیونیستی، کم کم در حال رسانهای شدن است
ولی باید درنظر داشت که موشک های ایران بر خلاف آنها که نقاط کور را مانند غزه هدف قرار میدادند، با موشکهای نقطه زن و عبور از چند لایه پدافند دشمن، دقیق به اهداف نظامی برخورد میکرد که افتخار بزرگی برای ایران است و هیمنه رژیم صهیونیستی فرو ریخت. البته این جنگ سبب شد که نقاط ضعف ما هم مشخص شود. به مانند زمان جنگ هشت ساله که در برابر موشکهای صدام هیچ چیزی برای دفاع نداشتیم، اما امروز جزء پنج کشور بزرگ تولیدکننده موشک و ساخت پهباد دنیا هستیم. برهمین اساس بهبود شرایط پدافندی، کنترل حفرههای اطلاعاتی برای جلوگیری از نفوذ دشمن و برخورداری از جنگنده های پیشرفته، نیروهای مسلح کشور را در وضعیتی قرار خواهد داد که موازنه قدرت در منطقه ایجاد شود و دشمن حتی فکر حمله به ایران را هم در ذهن نداشته باشد.
ایرنا: همه مردم در جنگ ۱۲ روزه و حتی اپوزیسیون های خارج نشین، برای دفاع از کشور پای کار نظام و ایران آمدند و تمام تصور دشمن مبنی بر ایجاد ناآرامی در کشور را باطل کردند. در این باره چه دیدگاهی دارید؟
بروجردی: به نظرم حلقه مهمی از زنجیره اشتباه محاسباتی توسط رژیم صهیونیستی رقم خورد و حتی نتانیاهو چند جمله به زبان فارسی گفت که ما کار خودمان را انجام دادیم و حالا نوبت شما مردم ایران است. اما مردم ایران واقعا شجاع، باغیرت و زمان شناس هستند که در بزنگاهها خوب تصمیم میگیرند و همه اختلاف سلیقهها را از نظر سیاسی، اجتماعی کنار گذاشتند و مردم در داخل و خارج و حتی آنها که به دلایلی زندانی بودند، یکپارچه و منسجم برای دفاع از کشور متحد شدند. این اتحاد بر محاسبات دشمن خط بطلان کشید و واقعا باید به این ملت آفرین گفت و قدر این ملت را دولت و سایر مسوولان بیشتر بدانند.
حضور و انسجام مردم در دفاع از وطن یکی از عوامل مهم بازدارندگی در برابر دشمنان است
هرچند برخی از مشکلات در حوزه اقتصادی و معیشتی وجود دارد ولی همانطور که رهبر انقلاب اشاره فرموده بودند، ملت ایران، ملتی متین، شجاع و زمان شناس هستند که سبب شده تراز ملی ما خیلی بالا برود و دنیا هم آن را دید. به عبارتی دشمن تصور کرده بود با هدف قرار دادن برخی از فرماندهان نظامی کشور، شیرازه نظام از هم خواهد گسست و اتفاقات مهمی برای آنها رخ میدهد ولی با تدابیر مقام معظم رهبری، خلاء فرماندهی به سرعت رفع شد و ملت هم وارد صحنه شدند و اتفاق بزرگی رخ داد که یکی عوامل مهم بازدارندگی در آینده هم اتحاد و انسجام است.
ایرنا: برای حفظ و تقویت این انسجام ملی چه راهکاری را پیشنهاد میکنید؟
بروجردی: به نظر من کسانی که به هر دلیلی ذوق و سلیقه دیگری دارند و در فضای مجازی یا در تریبونها بوی اختلاف و تشتت می دهد، باید تغیر رویه دهند چرا که ممکن است افرادی که به هر دلیلی سلیقه دیگری دارند و در تریبونها بوی اختلاف از سخنان آنها شنیده میشود باید تغییر رویه دهند و بر وحدت کلمه طبق سفارش امامین انقلاب تاکید کننددشمن بخواهد خطای خود را تکرار کند. به این انسجام و وحدت کلمه نیاز داریم و اگر جنگ هم به صورت کامل به پایان برسد باز هم برای حل همه مسائل کشور ما نیازمند یکپارچگی ملی هستیم و این وحدت کلمه را بارها از حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری شنیده ایم.
ایرنا: پیوند مذاکره و میدان چگونه میتواند سبب موفقیت جمهوری اسلامی ایران و رسیدن به اهداف مورد نظر در مذاکرات احتمالی پیش رو شود؟
بروجردی: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تحول سیاسی عجیبی در دنیا ایجاد کرد و برای نخستین بار اتحادیه عرب در یک تصمیم گیری مشترک و بیانیهای که ارائه کردند، به شدت اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و حمایت خود را از جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند. همچنین وزرای خارجه کشورهای اسلامی کار مشابهی در محکومیت اسرائیل انجام دادند و احزاب بزرگی مثل اخوان المسلمین که قدمت بیش از یک قرن دارد و دانشگاه الازهر مصر به عنوان قدیمیترین دانشگاه در جهان اسلام در کنار افکار عمومی جهان نظیر دانشجویان و اساتید در اروپا و آمریکا، علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در قبال ایران و مردم غزه موضع گرفتند و اقدامات این رژیم را محکوم کردند که بسیار ارزشمند است.
قاعده پایان هر درگیری نظامی مذاکره است
البته و به طور طبیعی قاعده پایان درگیریهای نظامی، مذاکره است و ایران پیش از این در جنگ هشت ساله با رژیم بحثی صدام با حمایت حدود ۸۰ کشور دنیا، سرانجام به مدت ۲ سال مذاکره کرد و همان زمان آنها فشار وارد میکردند که اروند رود باید برای عراق باشد. حتی برخی در داخل کشور معتقد بودند صدام دیوانه است دوباره حمله خواهد کرد ولی بالاخره باید صلح را بپذیریم. همچنین در آن زمان آقای دکتر ولایتی ( وزیر امور خارجه وقت) میگفتند که حاضر نیستند سند خیانت باری را امضاء کنند که بخشی از تمامیت ارضی کشور دچار خدشه شود که سرانجام با نظر امام بر اساس نظر دکتر ولایتی عمل شد.
عراقچی فقط مجری است و بیان کردن مطالبی علیه وزیر خارجه درست نیست
امروز بدون تردید ما در موضع قدرت هستیم و طرف مقابل فهمیده تنها بخش کوچکی از توانمندی ما در جنگ ۱۲ روزه به کار گرفته شد. حتی وزیر خارجه آلمان در بازدید از تلآویو اعتراف کرد آماری که از کشتههای رژیم صهیونیستی اعلام شده با حجم بالای تخریب در تل آویو و حیفا سنخیت ندارد. چرا که یک سوم پایتخت رژیم جعلی صهیونیستی دچار تخریب شد تا آنها متوجه غم و غصه مردم مظلوم غزه و لبنان در زمان جنایت صهیونیستها بشوند. البته اگر قرار بر مذاکره است باید با اقتدار انجام شود و تصمیم مذاکره در شورای عالی امنیت ملی گرفته میشود و وزیر خارجه مجری است. اینکه برخی در فضای مجازی علیه دکتر عراقچی وزیر امور خارجه مطلب مینویسند درست نیست. به عبارتی تصمیم در یک جایگاه حاکمیتی بالا گرفته میشود که ردههای نخست نظامی، وزیر کشور، وزیر اطلاعات، وزیر دفاع در آن حضور دارند. ولی در مذاکره ما باید شرط تعیین کنیم نه اینکه طرف مقابل برای ما شرط تعیین کند و اگر جز این باشد، به نظرم مذاکره بیفایده خواهد بود.
ترامپ روان پریش است که باید روانشاسان به داد او برسند
همچنین ترامپ اظهاراتی را اخیرا مطرح کرد مبنی بر اینکه اگر ایران هم مثل سوریه حرف شنوی داشته باشد ما حاضریم تحریمها را لغو کنیم؛ در چنین شرایطی به نظرم ترامپ نیازمند چند روانشناس و روانپزشک برجسته است که به داد او برسند.در دور اول ریاست جمهوری ترامپ ما دیداری با شهید سید حسن نصرالله داشتیم و ایشان گفتند من علاقهمند هستم ترامپ پیروز شود. گفتیم چرا؟ شهید نصرالله گفت به دلیل آنکه انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور سقوط آمریکا را سرعت میدهد. به عنوان مثال این روزها شاهدیم ایلان ماسک که رفیق شفیق او محسوب میشود و در انتخاب شدن او نقش مهمی داشت، با ترامپ به اختلاف خورده و دنبال حزب جدیدی است که نشان میدهد در درون خانواده آمریکا اشکالات جدی وجود دارد.
ایرنا: برخورد نهادهای بین المللی با حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان را چگونه ارزیابی میکنید و همچنین طرح مجلس برای تعلیق همکاریهای ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی چه میزان میتواند رویکردهای نهادهای بین المللی را تغییر دهد؟
بروجردی: یکی از مسئولیتهای رسمی شورای امنیت سازمان ملل، حفظ امنیت جهانی است ولی وقتی حمله یا تجاوزی علیه کشوری صورت میگیرد، سازمان ملل سکوت میکند. حتی مراکز هستهای ما را می زنند و از وظایف محرز آژانس بینالمللی اتمی این است که سریع این اقدام را محکوم کند، ولی سکوت کرد که نشان میدهد گروسی مدیرکل آژانس، فقط عامل و عروسک خیمه شب بازی آنها است.گروسی عامل و عروسک خیمه شب بازی آمریکا، رژیم صهیونیستی و قدرتهای غربی است که گزارش کذبی علیه ایران صادر کرد
حتی در طول دو دهه گذشته چه در زمان آقای البرادعی و چه در زمان آقای آمانو که از مدیران سابق آژانس هستند، تیمهای متعدد برای بازرسی و تهیه گزارش به ایران آمدند و به شورای حکام درباره اصول حاکم بر فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان را گزارش دادند. ولی گروسی گزارش سراپا کذبی را ارائه کرد که این باعث شد شورای حکام قطعنامه صادر کند و بهانهای به دست رژیم صهیونیستی بدهد به این بهانه آنان عملیات نظامی علیه ایران را آغاز کردند.
طبق دکترین نظامی ایران و بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب، ساخت بمب اتمی جایگاهی ندارد
به نظر من گروسی خیانت بزرگی هم به آژانس انجام داد و اعتبار و حیثیت آژانس با این گزارش کذب فرو ریخت. ولی ما به سرعت در مجلس تصمیمگیری کردیم که کلیه همکاریها با آژانس بینالمللی اتمی تعلیق شود. برهمین اساس بازرسان آژانس اخراج شدند و همه فعالیتهای هسته ای کشور به دور از چشم بازرسان آژانس ادامه دارد. البته تعهد کشور برای دست نیافتن به بمب اتم جدی است و در دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران و بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب، ساخت بمب اتمی جایگاهی ندارد. چرا که تجربه جهانی بر اساس اقدامی که آمریکای جنایتکار در جنگ جهانی دوم علیه ژاپن استفاده کرد، تجربه تلخی در افکار عمومی بود. اما فعالیت صلح آمیز هستهای را حتما ادامه خواهیم داد.
ایرنا: عملکرد دولت را در جنگ ۱۲ روزه چگونه ارزیابی میکنید؟
بروجردی: به رغم انتقادهایی که از دولت وجود دارد، دولت چهاردهم تلاش لازم را انجام داد ولی ممکن است برخی از اقدامات دولت را مردم یا دیگران نپسندند. چرا که از مقام مسوول انتظار دارند در برابر همتایان خود محکم و قوی ظاهر شود. هرچند که امروز ایران اسلامی در موضع قدرت است و در گفت و گو و مذاکره با دیگر کشورها باید اقتدار ایران دیده شود.
همچنین سیاست ایران و نظام، ایجاد برقراری رابطه بسیار خوب با همسایگان است و دولت این سیاست را به جد دنبال میکند و به نظرم در جنگ ۱۲ روزه دولت همه امکانات لازم را به کار گرفت. برای دشمن هم هیچکدام از مقام های کشور تفاوتی ندارد و فقط به دنبال زدن مقامات ایران است. دلیل به شهادت رساندن دانشمندان هستهای کشورمان توسط صهیونیستها نیز به این خاطر است که آنها علم را در انحصار خود میخواهند. ولی وقتی پذیرفتیم بمب اتمی نداشته باشیم، باید توان نظامی غیرهستهای خود را برای بازدارندگی بالا ببریم و بالا خواهیم برد و ملت ایران مطمئن باشند که نیروهای مسلح این قدرت خود را به نمایش خواهند گذاشت کما اینکه در جنگ ۱۲ روزه این قدرت را به نمایش گذاشتند.
دیدگاه تان را بنویسید