روزنامه شرق: الکساندر بوریس دوففل جانسون با نام کوتاهشده «بوریس جانسون» شهردار سابق لندن و وزیر خارجه کنونی دولت «ترزا می» است که در اوج کشمکش بر سر ماندن یا نماندن کشورش در اتحادیه اروپا، سرسختانه از خروج انگلیس حمایت کرد.
گروهی بر این باورند که انتصاب جانسون ٥٢ساله، گرچه ممکن است به انزوای بیشتر انگلیس در جامعه جهانی منجر شود، اما بیشک سیاستمداران بسیاری را در اسرائیل، عربستان و سایر کشورهای عربی خوشحال کرده است، زیرا او بارها مواضع تندی علیه برنامه ایران و حزبالله لبنان اعلام کرده و درعینحال از تمایلش برای افزایش همکاری با اسرائیل و عربستان سخن گفته، ازاینروست که آگاهان سیاسی، شکرابشدن هرچه بیشتر روابط تهران و لندن را دستکم در مدتزمانی که او بر مسند دستگاه دیپلماسی انگلیس است، محتمل میدانند.
این در حالی است که او درخصوص فعالیتهای هستهای ایران پیشتر مواضعی متفاوت را با آنچه امروز دارد بیان کرده بود شاهد مثال این ادعا، مصاحبه ١٠ سال پیش او با روزنامه دیلیتلگراف است: «ایران اگر به بمب هستهای دست یابد احتمالا انعطافپذیرتر خواهد شد... من هم اگر در جنوب قم بودم بر این باور میبودم بمب هستهای سبب میشود تا بتوانم از خود دفاع کنم و به حمله احتمالی آمریکا پاسخ دهم».
در آن زمان او به نقل از «یک دوست مقام ارشدش در کابینه اسرائیل» از لغو حمله احتمالی تلآویو علیه تهران با استدلال پراکندگی تأسیسات هستهای ایران سخن گفته بود. از سوی دیگر، چندی پیش، وی در مصاحبه با روزنامه عبریزبان «یدیعوتآحارونوت» تحریم کالاهای اسرائیلی در خاورمیانه را به باد انتقاد گرفت و گفت این فکر از اساس احمقانه بوده است. جانسون که جد پدریاش از ترکهای عثمانی بوده، اصالتا یهودیزاده است و بهترین روزهای زندگی خود را آن روزهایی میداند که ٣٠ سال پیش بهعنوان کشاورز در کیبوتسهای واقع در کرانهباختری رود اردن کار میکرده است. جانسون پیش از آنکه خود را یک سیاستمدار بداند، روزنامهنگاری میداند که خواهان تغییر قوانین مربوط به زنان و آزادی بهویژه در کشورهای جهان سوم است.
درخواست لغو بازداشت کسانی که با آهنگ هپی فارل ویلیامز رقصیده بودند، از این جمله است. شهردار سابق لندن، جلب نظر مساعد سرمایهداران عرب در پروژههای عمرانی این شهر را همواره مدنظر قرار میداد و انعقاد قراردادهای ١,٥ میلیاردپوندی دوبی در بخش آبی لندن و نیز قرارداد ٣٦ میلیون پوندی اماراتایرلاین برای گسترش همکاریهای دوجانبه در این چارچوب است. او که در دانشگاه آکسفورد رشته متون کلاسیک خوانده، بر این باور است توافق هستهای غرب با ایران به دلیل آنچه «سیاست یک بام و دو هوای تهران» مینامد، زیاد به طول نخواهد انجامید. حال باید دید او با این پیشینه، سعی در ترمیم روابط دوجانبه دارد یا آب در آسیاب عربستان و اسرائیل میریزد؟!
دیدگاه تان را بنویسید