بررسی عملکرد یک دهه‌ای مدیریت شهری پایتخت

کد خبر: 729631

شايد بتوان گفت آرزوي شهرداران گذشته تكميل طرح‌هایي مانند بزرگراه امام علي(ع) بوده كه در زمان مديريت آقاي قاليباف تكميل گرديد. نكته حائز اهميت در اين زمينه تكميل چنين طرح هاي عظيمي در بحبوحه تحريم هاي بين المللي بوده كه با اتكا به توان داخلي و اعتقاد به سبك مديريت جهادي، تحريم ها نتوانست خللي در روند توسعه شهري ايجاد كند.

137 آنلاین: يكي از اصلي ترين نمودهاي توسعه شهري در تهران را مي توان در بهبود وضعيت حمل و نقل عمومي و ساخت بزرگراه ها مشاهده نمود. بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد سرعت در ساخت بزرگراه‌ها و استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌های عمرانی در تمامی مراحل ساخت، آسفالت و تجهیز بزرگراه‌ها از مهمترین دستاوردهای شهرداری تهران در بخش عمران در یک دهه اخیر بوده است.

شايد بتوان گفت آرزوي شهرداران گذشته تكميل طرح‌هایي مانند بزرگراه امام علي(ع) بوده كه در زمان مديريت آقاي قاليباف تكميل گرديد. نكته حائز اهميت در اين زمينه تكميل چنين طرح هاي عظيمي در بحبوحه تحريم هاي بين المللي بوده كه با اتكا به توان داخلي و اعتقاد به سبك مديريت جهادي، تحريم ها نتوانست خللي در روند توسعه شهري ايجاد كند.

يكي از دلايل اصلي عدم تاثيرگذاري تحريم ها در ساخت بزرگراه ها، تونل ها، خطوط ريلي مترو و آباداني شهر تهران، اجراي مهندسي مقاومتي وابتكاري براي اولين بار بوسيله معاونت فني و عمراني شهرداري تهران بوده و همين امر موجب شده تا هر مهمان بین‌المللی‌ای که وارد تهران شود از سرعت پیشرفت این شهر شگفت‌زده گردد. مديريت شهردارتهران در 10 سال گذشته صرفا به ساخت و ساز بزرگراه ها يا معابر عمومي محدود نشده و با توجه ويژه به مقوله فضاي سبز؛ شاهد يكي از سرسبزترين شهرهاي كشور در پايتخت هستيم.

با وجود كمبود آب در تهران، مديريت شهري سعي كرده تا با در اختيار قرار گرفتن باغات قديمي و احداث بوستان هاي متعدد در اين مناطق خشك؛ يك نوع فرم طبيعي را در شهر تهران ايجاد نمايد. بوستان ها به ‌عنوان بخشی از فضای سبز شهر با اهدافی همچون ایجاد اکوسیستم های فعال طبیعی در فضاهای شهری، زیباسازی سیمای شهر و فراهم کردن تسهیلات برای شهروندان ایجاد می‌شوند.

بنا بر آمارهاي منتشر شده منطقه چهارم تهران باسرانه 24.5 متر فضاي سبز يكي از سرسبزترين مناطق شهري بوده و منطقه دهم شهرداري تهران نيز به سبب تراكم بسيار زياد بافت هاي مسكوني با داشتن 2.4 يكي از كمترين سرانه هاي فضاي سبز تهران را به خود اختصاص داده است.

در كنار ايجاد بوستان هاي سرسبز در تهران، توسعه فضاي سبز برون شهري نيز يكي از اصلي ترين برنامه هاي راهبردي مديريت شهري بوده كه روند رو به رشد آن در طول 9 سال گذشته بسيار ملموس مي باشد. اگرچه در طول 15سال اجرای طرح جنگل کاری پیرامون شهر تا سال84 تنها 20هزار هکتار به اجرا درآمد، اما از سال84 این روند رشد بیشتری یافت، به طریقی که در طول 9سال این طرح پیشرفتی بیش از 74درصدی داشته است. تاکنون حدود 38هزار هکتار جنگل‌کاری در قالب کمربند سبز به اجرا درآمده است و در سال‌جاری نیز بالغ بر هزارهکتار از اراضی اطراف تهران در قالب طرح کمربند سبز درختکاری خواهد شد.

در واقع در طول 9سال گذشته به‌اندازه 15سال آغازین اجرای این طرح درختکاری در اطراف تهران انجام شده است.

اجرای طرح جهادی احیاء ، ساماندهی و بازپیرایی بوستان جنگلی یاس به مساحت 1400 هکتار واقع در اراضی اطراف بزرگراه شهید بابایی(پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در تاریخ 17/12/1393 ) جهت استفاده شهروندان در روز طبیعت 1394 در طول مدت 24 روز از دیگر اقدامات مدیریت شهری در خدمت رسانی به شهروندان بوده وهدف از اجرای این طرح افزایش سرانه فضای سبز ، تبدیل سایت به یک بوستان عمومی و تفرجی ، احداث زیرساخت های لازم جهت افزایش بهره وری است. اگر نگاهي اجمالي به كارنامه مديريت شهري تهران در طول يك دهه گذشته بيندازيم، شاهد دو نگاه موازي به پايتخت هستيم، تمركز بر روي بهبود فضاي سبز شهري در كنار ساخت و سازهاي معابر و بزرگراه ها، طبيعتا هريك از اين دومقوله در كنار هم يكي از ملزومات فعلي شهري مي باشند. فضاي سبز براي جلوگيري از آلودگي هوا و بزرگراه ها نيز براي بهبود وضعيت ترافيكي جزوي از برنامه هاي اصلي شهرداري تهران بوده و به همين منظور هم اين دو مقوله را به موازات هم در طول اين سالها به ثمر نشسته است. اتكا به توان داخلي و اعتقاد راسخ به نيروي جوان ايراني دو مولفه اصلي موفقيت شهرداري تهران در طول يك دهه اخير بوده امري كه به نظر مي رسد دولت نيز بهتر است براي بهبود وضعيت اقتصادي و اجرايي كشور از آن بهره گيرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت