زنان بر مسند قدرت
اگر در آینده نزدیک نیز دیلما روسیف به عنوان رییس جمهور آینده برزیل انتخاب شود ، او نیز به جمع این زنان مسند نشین خواهد پیوست.

علی رغم این واقعیت که بیش از 4/3 از 70% کرسی های مجالس در سطح دنیا در دست مردان است، در سالهای اخیر زنان قدرتمند و تاثیرگذاری پا به عرصه سیاست نهاده اند که توانسته اند برای خودشان در عالم سیاست جایگاهی خاص ایجاد نمایند. به گزارش« زن فردا »؛ چنانچه در آینده ای نزدیک دیلما روسیف به عنوان رییس جمهور آینده برزیل انتخاب شود، او نیز به جمع زنان مسند نشین خواهد پیوست. در ادامه به شرح زندگانی و فعالیت های سیاسی 15 زنی که در سالهای اخیر در راس قدرت بوده اند پرداخته و گوشه هایی از زندگی آنان را آشکار خواهیم ساخت.

آنجلا مرکل اولین صدر اعظم زن آلمان که مدت زمان طولانی را در راس قدرت بوده (از ژانویه 2005) ، در دوران رکود اقتصادی نقش مهمی را هم برای کشور خود و هم برای اتحادیه اروپا ایفا کرد و بواسطه عملکرد موفقیت آمیزش در این دوران محبوبیت خود را نیز افزایش داد. مرکل تا به حال دوبار ازدواج کرده و هیچ فرزندی از دو ازدواج خود ندارد. او توانسته است حزب متبوع خویش را به سوی آزادی های بیشتر اجتماعی سوق دهد. در نتیجه عملکردهای موفق آمیزش لقب "بانوی آهنین " که سابقا از آن مارگارت تاچر محافظه کار بود ، به او داده شده است.

دوماه بعد از اینکه " کوین راد" از نخست وزیری کناره گیری کرد و جولیا گیلارد را در راس حزب کارگر باقی گذاشت ، او توانست درسال 2010 انتخاباتی فشرده و ایجاد ائتلاف با سبزها ، اولین نخست وزیر زن در استرالیا گردد. در حال حاضر دولت او بایستی به به مسئله مهاجرت و همچنین پرونده هایی در خصوص سوء مدیریت و فسادهای مالی بپردازد. او از سوی موتلفین خود تحت فشار قرار دارد تا به مسائل اجتماعی بپردازد و در این راه از ازدواج و حقوق همجنس بازها حمایت کند، گرچه او برسر این مسئله با آنها اختلاف نظردارد. او تابه حال ازدواج نکرده و دلیل عدم ازدواج خود رانیز لطمه خوردن به فعالیت سیاسی خود می داند. او این طور عنوان کرده است که : " من نمی توانم در آن واحد به دو مسئله بپردازم ، و اگر من به دنبال تشکیل خانواده رفته بودم، مطمئنا نمی توانستم فعالیت سیاسی داشته باشم."

هنگامیکه مردم ایسلند در انتخابات سال گذشته به ائتلاف چپ گرای یوهانا سیگوردار دوتیر رای دادند، او قول داد که مسائل اجتماعی کشورش را در راس امور قرار دهد. او مجبور شد به دلیل سیستم فرسوده بانکی ، از صندوق بین المللی پول 10 میلیارد دلار وام بگیرد. در طی این یکسال نیز او تلاش داشته است تا کشور خود را هر چه بیشتر به عضویت در اتحادیه اروپا نزدیک کند . همچنین به دلیل دستور رییس حکومت در جهت ممنوعیت برخی کلوپ ها ، ایسلند را " فمنیست ترین کشور دنیا " نامیده اند.

در حالیکه نقش رییس جمهور درایرلند بیشتر تشریفاتی است، مک آلیس دومین رییس جمهور زن ایرلند می باشد(اولین رییس جمهور زن مری رابینسون بود) که در سال 1997 به این سمت انتخاب شد. او هدف اصلی خود دردوران ریاست جمهوری را به " ساختن پل " تشبیه کرده است ، او که خود متولد ایرلند شمالی است عنوان کرده است که "تلاش خواهد کرد تا شکاف میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی را بهبود بخشد". روزنامه نگار و قاضی سابق، به دلیل نقش عمده اش در بهبود روابط با ایرلند شمالی بر اساس رنکینگ سال گذشته " فوربس" در میان قدرتمندترین و تاثیرگذارترین زنان دنیا ، رتبه 69 را احراز کرد. او این طور اعلام داشته است که : " اصلا تصادفی نیست که تیرگی روابطی که ما در طی قرون متوالی نسل در نسل داشته ایم ، درحال حاضر بواسطه حضور زنان در شئون مختلف زندگی ، در حال رنگ باختن است و مابه واسطه این آشتی در حال پیشرفت اقتصادی نیز می باشیم."

هنگامی که صحبت از سیاست در قاره سیاه می شود، همگی اذعان دارند که این مهم بر عهده مردان است، به طوری که در افریقای زیر صحرا زنان تنها 17.5% از صندلی های مجالس راازآن خود می کنند. به هر حال ، الن جانسن توانست در انتخابات سال 2005 در لیبریا 59% از آراء را از آن خود کند و اولین رهبر زن در افریقا گردد. در دور اول ریاست جمهوری اش او توانست بودجه 80 میلیون دلاری در سال 2005 را به 305 میلیون دلار در سال 2010 افزایش دهد، استانداردهای آموزشی را بهبود بخشد، کمیته حقیقت و آشتی را جهت رسیدگی به در گیری ها ی داخلی در طی دو دهه گذشته ایجاد کند و به روابط دوستانه خود با آمریکا ادامه دهد. او به اندازه ای موفقیت کسب کرد که مجله اکونومیست او را بهترین رییس جمهوری نامید که تا به حال لیبریا به خود دیده است. این مادربزرگ 71 ساله که به دلیل فعالیت های سیاسی خود در گذشته مدتی را در زندان سپری کرده است، به " بانوی آهنین " شهرت دارد، زیرا که سرسختی او در مبارزه با فساد طوری است که برادر خود را نیز که در دولت او حضور داشت به دلیل اتهام اختلاس از کار بر کنار کرد.

کریستینا کرشنر اولین رییس جمهور زن در تاریخ آرژانتین می باشد. تصدی او به کرسی ریاست جمهوری در سال 2007، از طریق همسر قدرتمند و صاحب نفوذ او که قبل از او ریاست جمهوری را در دست داشت، امکان پذیر شد. رسوایی های اخلاقی ، مشکلات اقتصادی آرژانتین، غلیان دوباره جنگ فالکلند و... باعث شد که او محبوبیت خود را از دست بدهد. بعد از شکست فاحش حزب آنها در انتخابات سال گذشته مجلس ، حزب جبهه پیروزی به احتمال فراوان در انتخابات سال 2011 از قدرت کنار خواهد رفت.

شیخ حسینه بعد از جان سالم بدر بردن از حوادثی چون : چندین مورد سوء قصد ، تبعید سیاسی، وتقریبا قربانی شدن تمامی اعضاء خانواده اش، توانست به نخست وزیری برسد. در دوران اولیه ریاست جمهوری اش در سالهای 2001-1996 به مبارزه با فساد دولتی پرداخت و در سال 2001 بر اساس آمار منتشر شده کمیته بین المللی شفاف سازی، بنگلادش به پایین ترین سطح از جهت فساد مالی رسید. در سال 2008 ، او دوباره به نخست وزیری انتخاب شد و در پی جبران اشتباهات گذشته بر آمد. در سال جاری، رییس جمهور امریکا -باراک اوباما_ نیز شخصا به دلیل پیشرفت های بنگلادش در اجرای اهداف توسعه ازسوی سازمان ملل به او تبریک گفته است . بر اساس آمار و ارقام به نظر می رسد که بنگلادش در آستانه تحول اقتصادی قرار دارد.

او نه تنها اولین ریس جمهور زن این کشور است که در سال 2000 به این مقام رسید، بلکه مادری است که از لحاظ پیشینه طبقاتی نیز به طبقه کارگر تعلق دارد. او یکی از محبوب ترین روسای جهور فندلاند است و در یک برنامه تلوزیونی ، ازسوی بینندگان، او به عنوان یکی از 5 رییس جمهور برتر فندلاند شناخته شد. باتوجه به علاقه خاص او به امور خارجی و بین المللی او تلاش داشته که نقش میانجی گری فندلاند را در مسائلی از قبیل تغییرات آب و هوایی و مباحث توسعه افزایش دهد و این کشور را در سطح جهان به پایگاهی مرجع در رابطه با این امور تبدیل کند.

هنگامی که او سال 2009 ازسوی پارلمان به عنوان اولین نخست وزیر زن کرواسی مورد انتخاب قرار گرفت، او عنوان کرد که با تمام توان خود تلاش خواهد کرد که کشور را به نحو مطلوب اداره کند و از سوی دیگر مقدمات ملحق شدن کشور را به اتحادیه اروپا فراهم کند. او در سپتامبر 2009 برنامه ای در جهت ایجاد زیرساخت های لازم برای کشور ارائه داد و همچنین مبارزه با مفاسد اقتصادی را در راس امور خود قرار داد تا بدین طریق در سال 2011 به اتحادیه اروپا ملحق گردند. شاعر و روزنامه نگار سابق ، بعد از دوبا ر ازدواج که به طلاق منجر شده ، در حال حاضر به تنهایی زندگی می کند. او با حمایت از قانون عدم تمایز جنسیتی ، از گروههای هم جنس گرا به دفاع پرداخته و خشم کلیسای کاتولیک را برانگیخته است .

او اولین نخست وزیر زن در اسلواکی است که در انتخابات 2010 به این مقام رسید. او پس ازرسیدن به قدرت تلاش بسیاری کرد تا کشور را از رکود اقتصادی خارج کند. برای نیل به این منظور نیز او در ابتدا اصلاح را از وزرای خویش آغاز کرد ، و تصمیم گرفت حقوق این افراد را بر اساس عملکرد اقتصادی آنها پرداخت نماید.

بعد از سلسله تظاهرات های خیابانی در آوریل 2010 ، که منجر به سقوط قربان بیک باقی یف گردید، اوتنبایف در جولای 2010 رییس جمهور قرقیزستان گشت . دیپلمات و دانشگاهی سابق ، یکی از معدود زنان سیاستمدار در قرقیزستان و حتی در منطقه است که توانست با آراء 90% مردم حکومت ریاستی را به نظام پارلمانی تغییر دهد. او و حزب متبوعش قرار است تا اکتبر 2010 فهرست نامزدهای خود برای شکت در انتخابات مجلس را ارائه کنند.

هند کشوری است که از دیرباز زنان قدرتمند و تاثیر گذاری در امن خود پرورش داده است ، کسانی چون ایندیرا گاندی ، سونیا گاندی و....سمت ریاست جمهوری در هند بیشتر جنبه تشریفاتی دارد و پرابیتها پاتل نیز که اولین رییس جمهور زن این کشور است در سال 2007 به ریاست جمهوری رسید

اگر چه لورا چینچیلا اولین رییس جمهور زن کاستاریکا محسوب می شود ، اما به دلیل صراحت گفتار ، او بیشتر به یک سیاستمدار سنتی شباهت دارد. او در سال 2010 به ریاست جمهوری رسید. ازدواج اول او به طلاق منجر شد و او بعد ها با شخص دیگر ی ازدواج کرد . از آنجایی که او کاتولیک معتقدی است ، مخالفت خود را با گروههای هم جنس گرا و سقط جنین اعلام داشته است . او به شدت از اتحادیه های داخلی حمایت می کند. او همچنین قول داده است سیاست های سلف خود را در امور محیطی دنبال کند .

او کاندیدای مستقلی بود که توانست در انتخابات سال 2009 اولین رییس جمهور زن لیتوانی گردد. در لیتوانی به او عنوان " بانوی آهنین " داده اند. او مصصم است تا کشورش را از شرایط حاد اقتصادی خارج کند . او در طی سخنرانی خود در محل عمومی سازمان ملل از تساوی حقوق زنان و مردان حمایت کرده است و حتی پیشنهاد تاسیس نهادی در این باره را به اتحادیه اروپا داده است .

او اولین رییس جمهور زن در ترینیداد و توباگو است . او در سال 2010 به اینن سمت انتخاب شد . او که شغل های معلمی و وکالت رادر پیشینه شغلی خود دارد ، اعلام داشته است که هدف اصلی او در دوره ی نخست وزیری اش مبارزه با نرخ فقر 20% در این کشور خواهد بود
دیدگاه تان را بنویسید