استقبال تاریخی مردم از امام خمینی(ره)
امام(ره) در بهشت زهرا از بار سنگيني گفت كه بر دوشش سنگيني مي كند، باري كه ديدن خانواده هاي داغديده بر دوشش مي گذاشت. داغي كه محمدرضا پهلوي بر دل مردم گذاشته بود كسي كه امام در بارهاش گفت:"مملکت ما را خراب کرد و قبرستانهاي ما را آباد.

دوازدهم بهمن 57 كه رسيد هواپيمايي كه همه منتظرش بودند به زمين نشست تا اطلاعات با بزرگترين اندازه ممكن بنويسد: "امام آمد" وكيهان تيتر روز اول بهار انقلابش را اين طور بزند: "اولين پيام امام در وطن".

به گزارش «فردا» بزرگترين استقبال تاريخ با صف سي و سه كيلومتري برگزار شد، استقبالي پر هيجان از مردي آرام كه پس از چهارده سال دوري، در هواپيمايي كه احتمال هدف قرار گرفتنش كم نبود، با قلبي مطمئن تمام راه را طي كرده بود.آنقدر كه مهماندار هواپيما تعجب كند و از اين حال آرام امام با خبرگزاريها حرف بزند. صفحه دو كيهان آن روز اينطور نوشته بود: "اندكي بعد از سوار شدن در فرودگاه شارل دوگل پاريس وي به طبقه بالاي هواپيما رفت.نمازش را خواند و بعد روي دو پتو خوابيد".

آن روز قرار بود مراسم از تلويزيون پخش شود. اتفاقي كه افتاد، البته نيمه كاره، چون پخش مستقيم مراسم ناگهان قطع شد. اين حادثه خشم مردم را برانگيخت مردمي كه حالا خشم انقلابيشان آنقدر مهم بود كه بختيار زود با كيهان مصاحبه كند و بگويد كه تقصيري در قطع پخش مراسم نداشته است. بختيار به خبرنگار كيهان گفته بود:" من مواظبت كردم كه كليه اعضاي سازمان تلويزيون به سر كار خود برگردند.چطور ميشود كه امروز دستور قطع برنامه را داده باشم؟" البته آن روز كيهان ذيل همين خبر به نقل از كاركنان تلويزيون نظاميان مستقر در سازمان را مقصر اين قطع پخش مراسم دانست.

از همان روز نخست پيروزي، امام(ره) به همه يادآوري كرد كه تازه اول مبارزه و راه انقلاب است.امام(ره) گفته بود:" فقط قدم اول پيروزي را برداشتهايم".

امام مهرباني كه ملت اينطور به استقبالش آمده بودند از هيچ چيز غافل نبود نه از اين يادآوري نه از تشكر از مردم دهكدهي نوفللوشاتو كه در فرانسه ميزبانش بودند.امام پيام داده بود بهشان و از دردسرهايي كه اقامت امام (ره) برايشان درست كرده بود معذرت خواسته بود.

تمامي نداشت شادي آن روز مردم به خاطر از راه رسيدن مسافرشان. شادي كه كيهان دليلاش را با شعري در صفحه يك خود خوب نشان داده بود: در بگشاييد شمع بياريد عود بسوزيد پرده بيكسو زنيد از رخ مهتاب شايد اين از غبار راه رسيده آن سفري همنشين گمشده باشد (ه.ا. سايه) مروري بر حواشي 12 بهمن:
"سرود خميني امام" همان موقعي كه امام(ره) وارد سالن فرودگاه شدند، خوانده شد تا يكي از ماندگارترين نواها در خاطره مردم مردمي كه صورت خيلي هاشان خيس از اشك بود.
امام(ره) در بهشت زهرا از بار سنگيني گفت كه بر دوشش سنگيني مي كند، باري كه ديدن خانواده هاي داغديده بر دوشش مي گذاشت. داغي كه محمدرضا پهلوي بر دل مردم گذاشته بود كسي كه امام در بارهاش گفت:"مملکت ما را خراب کرد و قبرستانهاي ما را آباد. ايشان اضافه کردند: من دولت تعيين ميکنم، من توي دهن دولت ميزنم ... "
شب دوازدهم بهمن را خيليها از شهرستان آمده بودند تهران. و تا صبح در هواي سرد منتظر امامشان لحظهشماري كرده بودند.
از نجف تا پاريس و از آنجا تا تهران، دنيا 59 سخنراني،108 مصاحبه، 36 عدد پيام، 36 نامهها و تلگراف و 6 فرمان از امام ديد و شنيد.
پخش مستقيم مراسم كه از تلويزيون قطع شد، خيليها تلويزيون خود را پرت كردند توي خيابان.
آن روز سخنگوي کاخ سفيد اعلام کرد سخنان ضد آمريکايي آيتالله خميني، تغييري در موضع ايالات متحده در قبال ايران به وجود نياورده است. حرفي كه البته زمان ميخواست ثابت شود چقدر دروغ است. نشان به آن نشان كه از همان لحظات آمريكاييها شروع كرده بودند به خارج كردن دستگاههاي الكترونيكي خود از ايران و مخفي كردن سيستمهاي جنگندههاي F14
آن روز يونايتد پرس گزارش داد كه قراردادهاي خريد اسلحه ايران از انگليس لغو شده است.اتفاقي كه به دنبال آن انگليس معادل چهار ميليارد دلار بابت عدم فروش ضزز ديد و بيست هزار نفر از كارگرانش بيكار شدند..
توي ليبي هم به حمايت از انقلاب اسلامي مردم مسلمان ايران، يک راهپيمايي راه افتاده بود.
وزير انرژي آمريکا اعلام کرده بود "در صورت ادامه عدم صدور نفت ايران، کشورش مجبور به جيرهبندي نفت خواهد بود. اوضاع ايران باعث شديدترين بحران نفتي از زمان تحريم نفت توسط کشورهاي عربي از سال 1352 تاکنون شده است". و اين تازه اول دردسرهاي آمريكا بود.
دیدگاه تان را بنویسید