گزارش سفر قالیباف به اندونزی؛
قالیباف به دانشگاه جاکارتا رفت/رونمایی از ترجمه کتاب شهید مطهری/قالیباف:ایران هرگز به سمت ساخت سلاح هستهای نخواهد رفت/رییس مجلس در اجتماع ۲۰۰ هزار نفری نمازجمعه جاکارتا: ما مسلمانان باید صدای مظلومیت مردم غزه باشیم
رئیس مجلس در جریان حضور در کشور اندونزی برای شرکت در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی، به دعوت مسئولان دانشگاه جاکارتا دقایقی پیش وارد این دانشگاه شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با همتای الجزایری خود گفت: ایران و الجزایر میتوانند با استفاده از ظرفیت پارلمانها بسیاری از فرصتها را بالفعل کرده و توسعه دو کشور را رقم زنند.
قالیباف: الجزایر و ایران از ظرفیتهای بینظیر خود برای توسعه روابط اقتصادی استفاده کنند
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با همتای الجزایری خود گفت: ایران و الجزایر میتوانند با استفاده از ظرفیت پارلمانها بسیاری از فرصتها را بالفعل کرده و توسعه دو کشور را رقم زنند.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به اندونزی، محمدباقرقالیباف و «ابراهیم بوغالی» رئیس مجلس الجزایر در حاشیه کنفرانس بینالمجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC) در جاکارتا دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: امروز فجایعی در فلسطین در حال رخ دادن است که همه حاکی از این است که باید با اتحاد و انسجام به فکر این مردم مظلوم باشیم و حق آنها را بگیریم.
قالیباف ضمن ابراز تأسف از عدم اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین، بیان کرد: امروز نه تنها برخی کشورهای اسلامی از فلسطین حمایت نمیکنند بلکه تعدادی از آنها در چنین شرایط ظالمانهای، از صهیونیستها حمایت میکنند.
وی با تأکید بر ضرورت چارهاندیشی برای مسأله فلسطین، تصریح کرد: ما بر این باوریم که اگر در جبهه حق ایستادگی کنیم خداوند پیروزی را برای ما تضمین کرده و تردیدی در آن وجود ندارد. وظیفه ما این است که ملتها را نسبت به موضوع فلسطین مطلع کرده و آنها را در میدان نگاه داریم.
امت اسلامی در سطح جهانی نسبت به فلسطین، حساسیت لازم را پیدا کرده است
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه امت اسلامی در سطح جهانی نسبت به فلسطین، حساسیت لازم را پیدا کردهاند، گفت: ما باید صریح و شفاف در این حوزه در قالب پارلمانها گفتوگو کنیم و همکاریهای لازم برای ارسال کمکهای ضروری به غزه را داشته باشیم که ایران و الجزایر میتوانند این همکاری را انجام دهند.
قالیباف همچنین بر توسعه روابط تجاری میان دو کشور تأکید کرد و افزود: ایران و الجزایر میتوانند در حوزه صنعت، دانش بنیان، بهداشت و سلامت و حمل و نقل ارتباط نزدیکی داشته باشند و ظرفیتهای لازم در این حوزهها وجود دارد.
وی با تاکید بر فعال شدن اتاق اصناف و اتاق بازرگانی در کنار سفرا، تاکید کرد: این موضوع سبب خواهد شد تا دو کشور بتوانند ظرفیتهای موجود را شناسایی کرده و در اختیار سرمایهگذاران و تجار قرار دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران و الجزایر میتوانند با استفاده از ظرفیت پارلمانها بسیاری از فرصتها را بالفعل کرده و توسعه دو کشور را رقم زنند.
الجزایر و ایران از ظرفیتهای بینظیر خود برای توسعه روابط اقتصادی استفاده کنند
همچنین ابراهیم بوغالی ضمن ابراز خرسندی عمیق از برگزاری این دیدار، گفت: پیوندها و دغدغههای ما مشترک است لذا در سایه چالشهای شتابان امروز باید هر دو طرف در حوزههای مختلف اقتصادی، سطوح دولتی و پارلمانی تلاش کنیم و در این راستا توسعه دیپلماسی پارلمانی میتواند باعث ایجاد مصونیت برای دو طرف در مقابله با چالشها شود.
وی با اشاره به مسأله فلسطین، تاکید کرد: متأسفانه امروز برخی کشورهای اسلامی نه تنها یاریگر آرمان فلسطین نیستند بلکه علیه مظلومان فلسطینی در کنار ظالمان قرار گرفته اند و نسبت به این مسأله پشت کرده اند.
رئیس مجلس الجزایر افزود: برخی کشورها در حال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند که نه تنها منافع آنها را تأمین نمی کند بلکه باعث میشود این رژیم ناچیز، به خود اجازه دهد بیش از پیش به جنایات خود ادامه دهد.
بوغالی گفت: کوچ اجباری و کمبود دارو و غذا از معضلات جدی امروز فلسطین است، اما لازم است که کشورهای اسلامی در حوزه احقاق حق فلسطینیان در دادگاههای حقوقی بینالمللی قویتر عمل کنند.
به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران برای شرکت در نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی (PUIC) صبح روز چهارشنبه وارد جاکارتا شد و در فرودگاه مورد استقبال مسئولان اندونزی قرار گرفت.
این اجلاس از ۲۲ تا ۲۵ اردیبهشت ماه با موضوع "حکمرانی سالم و نهادهای قوی به عنوان ستونهای تابآوری" با حضور روسا و نمایندگان ۳۸ کشور اسلامی در حال برگزاری است.
نمایندگان کشورهای اسلامی تا امروز در کمیتههای مختلف از جمله سیاسی، فرهنگی، زنان و خانواده، کمیته دائمی فلسطین و همچنین کنفرانس زنان سخنرانی کردهاند.
این اجلاس با بیستوپنجمین سالگرد تأسیس این اتحادیه همزمان شده است و رئیس قوه مقننه به عنوان یکی از سخنرانان این کنفرانس در مراسم افتتاحیه ایراد سخنرانی کرد.
اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی اهداف مختلفی را دنبال میکند که از جمله میتوان به ترویج ارزشهای اسلامی و معرفی اصول والای اسلام با تأکید بر جنبههای تمدنی آن، تحکیم اصل شورا و حمایت از مشورت و مشارکت در حکمرانی مطابق با شرایط داخلی کشورها، تقویت همکاریهای پارلمانی و ایجاد چارچوب هماهنگ برای تبادل تجربه و تعامل میان مجالس کشورهای اسلامی، مقابله با چالشهای مشترک و بررسی مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و مقابله با سلطهطلبی و اسلامهراسی اشاره کرد.
همچنین گسترش تعاملات بینالمللی و همکاری با نهادهای پارلمانی و بینالمللی برای پیشبرد اهداف مشترک، پاسداری از حقوق بشر و صلح و ترویج عدالت، حقوق بشر و صلح پایدار بر مبنای کرامت انسانی، مداخله نکردن در امور داخلی کشورها و احترام کامل به حاکمیت ملی اعضا بر اساس منشور سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل از دیگر اهداف این اجلاس است./ایرنا
رونمایی از ترجمهٔ اندونزیایی کتاب شهید مطهری با حضور قالیباف
رونمایی از ترجمهٔ اندونزیایی کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران شهید مطهری با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در دانشگاه شریف هدایةالله جاکارتای اندونزی
رئیس مجلس در دانشگاه شریف هدایت جاکارتا؛

قالیباف: سکوت دربرابر جنایات رژیم صهیونیستی در شأن هیچ یک از کشورهای اسلامی نیست / آمریکا، شریک اول جنایات علیه فلسطینیان است
رئیس مجلس شورای اسلامی در دانشگاه جاکارتا، گفت: در غزه، ما با جنایاتی روبرو هستیم که ریشه در تفکر استکباری دارد که سکوت و بیتفاوتی در برابر آن، گناهی نابخشودنی است.
به گزارش مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که به منظور شرکت در نوزدهمین کنفرانس بین المللی اتحادیه بین المجالس اسلامی(PUIC) به اندونزی سفر کرده است، امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) در دانشگاه «شریف هدایت» جاکارتا پایتخت این کشور و در جمع دانشجویان حاضر شد و در آئین رونمایی از ترجمه کتاب «خدمات متقابل ایران و اسلام» نوشته شهید مطهری در کشور اندونزی شرکت کرد.
متن سخنرانی قالیباف به شرح زیر است:
امروز، در این محفل علمی گرانقدر و در سرزمین اندونزی، این سرزمین دارای فرهنگ غنی و سرشار از حکمت اسلامی، گرد هم آمدهایم تا ترجمه یکی از آثار ارزشمند شهید مطهری را رونمایی کنیم. این کتاب، گواهی است روشن بر فهم عمیق ایشان از پیوند ناگسستنی و تعامل دوسویه میان یک هویت فرهنگی خاص و پیام جهانشمول اسلام.
ورود اسلام به هر منطقهای از جهان، با یک تعامل سازنده و پویای مردمی همراه بوده است؛ به گونهای که اصول جهانشمول این دین مبین، با فرهنگ و آداب و رسوم محلی در هم آمیخته و جلوههای منحصربهفردی از تمدن اسلامی را پدید آورده است. این تعامل فرهنگی، نه تنها موجب غنای فرهنگهای محلی شده، بلکه ظرفیتهای جدیدی را نیز برای بروز و ظهور ارزشهای اسلامی فراهم آورده است.
اسلام در عمده نقاط جهان از جمله در شرق آسیا، بدون جنگ بلکه از مسیر عشق و اعتماد در بستر فرهنگ مردم گسترش یافت. این حقیقت، گواه روشنی بر اصالت و اثر فطری پیام اسلام است که نیازی به تحمیل ندارد.
کشور اندونزی، با گستره وسیع و تنوع فرهنگی بینظیرش، نمونه درخشانی از این همزیستی و تعامل سازنده است. این مجمعالجزایر زیبا، با پیشینه غنی از سنتها و آداب و رسوم گوناگون، آغوش خود را به روی اسلام گشود و در این تعامل خجسته، هویت اسلامی منحصر به فردی را شکل داد که ویژگی بارز آن، فراگیری و پیوند عمیق معنوی است.
اندونزی با پذیرش اسلام، از هویت تاریخی خود دست نکشید، بلکه توانست آن را در چهارچوبی معنوی و اخلاقی بازتعریف کند. مردم این سرزمین، آموزههای اسلامی را با روحیه صلحطلب، هنر محور و جمعگرای خود آمیختند و فرهنگی نو پدید آوردند که امروز الگویی از زیست اسلامی در دل تنوع فرهنگی است.
دانشجویان و اساتید گرامی؛
استاد شهید مرتضی مطهری از برجستهترین شاگردهای مکتب امام خمینی (ره) بود. مکتبی که بر سه رکن عقلانیت، عدالت و معنویت بنا شده است. امام خمینی نیز همه آثار و اندیشههای این معلّمِ اسلامشناسی را مفید معرفی کردهاند. مطهری تنها یک متکلم یا فیلسوف برجسته نبود؛ بلکه یک مصلح اجتماعی آگاه، یک ناظر تیزبین بر جریانهای تاریخی و مدافعی بیباک برای حقیقت بود.
مطهری، بدون شک از پرچمداران احیای فکر اسلامی در دوران معاصر ماست. برخی از آثار او از جمله همین کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» حاوی ابتکارات فکری او ناظر به مسائل جامعه هستند. او توانست به جای تقابلپنداری میان هویت ملی و هویت دینی، نشان دهد که چگونه دین اسلام با هویت ملی ایرانیان گره خورده و امر ملی چگونه بهوسیله دین قابل احیاست.
میراث فکری و معنوی شهید مطهری، فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران، الهامبخش بسیاری از افرادی بوده است که در جستجوی درک عمیقتر از نقش اسلام در شکلدهی جوامع معاصر و شکوفایی اندیشه و تمدن بودهاند. ذات و جوهره دین مبین اسلام، از بدو ظهور تاکنون، همواره با تعالی تمدن بشری همراه بوده است. هر جا که نور هدایت و تعالیم اسلام تابیده، شکوفایی اندیشه، پیشرفتهای علمی و هنری و بنیانگذاری جوامع عادلانه و مبتنی بر اخلاق و معنویت را به ارمغان آورده است. تاریخ گواه صادقی بر این مدعاست و صفحات زرین آن، مملو از دستاوردهای تمدنی اسلام در اقصی نقاط جهان است. همچنان که کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران، با بررسی دقیق نقش تمدن ایرانی در بالندگی اسلام و تأثیرپذیری آن از این دین مبین، زوایای پنهان این رابطه را در عمق تاریخ آشکار میسازد.
او نشان داد که دیانت و ملیت به کمک هم میآیند؛ وقتی پای عقلانیت در میان باشد! آیا جمعیت ۳۰۰ میلیون نفری اندونزی، تعارضی بین هویت دینی و هویت ملی خود میبینند؟ هر جا به عمق تاریخی و جغرافیایی جهان اسلام نگاه کنیم، همین پیوند و همنشینی میان قومیت و دیانت را میبینیم. این در حالی است که دشمنان هویت و اقتدار ما دو سده است که درصدد القای جدایی و دوگانهانگاری اینها هستند تا در این میانه راهی برای نفوذ و سلطه خودشان پیدا کنند.
میراث فکری شهید مطهری، علاوه بر این، شامل موضعگیری صریح و قاطع ایشان در برابر هرگونه ظلم و بیعدالتی است. این رویکرد، ریشه در فهم عمیق ایشان از اصول حقیقی اسلام دارد که همواره بر عدالتخواهی و حمایت از مظلومان تأکید میورزد. همانقدر که مطهری به فرهنگ و هویت علاقهمند بود، به مبارزه با ظلم و استکبار نیز پایبند بود. او معتقد بود که دین اگر از عدالت جدا شود، دیگر دین نیست؛ و جامعه اگر در برابر ستم سکوت کند، دیگر شایسته صفت «زنده» نخواهد بود. این نگاه، اسلام را از سطح عبادت شخصی به سطح مسئولیت اجتماعی ارتقا میدهد. بر این اساس مطهری منطقی قوی و مستدل در مواجهه با استکبار و سلطهگری ارائه کرد و بر ضرورت ایستادگی مسلمانان در برابر کسانی که در پی استثمار و سلطه بر دیگران هستند، تأکید فراوان داشت.
برادران مسلمان؛
از منظر اندیشه اسلامی، مبارزه با استکبار، یک تکلیف شرعی و یک ضرورت انسانی است. مفهوم "استکبار" یک پدیده محدود به زمان یا جغرافیای خاص نیست. مصادیق استکبار ممکن است در طول زمان تغییر کنند و کهنه یا نو شوند، اما وظیفه بنیادین مسلمانان در مقابله با ظلم و ستم، همواره ثابت و پابرجاست.
در عصر حاضر، جامعه جهانی اسلام شاهد ظلم و بیعدالتیهای عمیق و رنج و محنت برادران و خواهران مسلمان در فلسطین، بهویژه در نوار غزه است. این فجایع انسانی، قلب هر انسان آزادهای را به درد میآورد و وجدان بشریت را به چالش میکشد.
تجاوزات بیرحمانه و بحران انسانی فزاینده در غزه، نیازمند محکومیت یکپارچه و قاطعانه از سوی تمامی مسلمانان جهان برای حمایت از مبارزه مستمر مردم فلسطین برای عدالت و حق تعیین سرنوشت خود است. سکوت در برابر این جنایات، به معنای همدستی با ظالمان و بیاعتنایی به ارزشهای انسانی و اسلامی است که در شأن هیچکدام از کشورهای اسلامی نیست.
شهید مطهری که فریادهای او در افشای هویت جعلی و جنایتبار اسرائیل از پنجاه سال پیش در گوش ماست، بیشک امروز نیز در کنار مظلومان میایستاد و صدای رسا و حقطلب خود را در برابر عاملان این جنایات بلند میکرد.
ضروری است که نیروهای پنهان و آشکاری که این ظلم را دامن میزنند، بشناسیم. در پس حوادث غمانگیز فلسطین، نفوذ استکبار جهانی و بارزترین مصداق آن در عصر حاضر، یعنی سیاستها و حمایتهای دولت ایالات متحده آمریکا از رژیم اشغالگر قدس به وضوح قابل مشاهده است. حمایت بیدریغ دولت آمریکا از متجاوزان، آنان را در ادامه جنایاتشان جسورتر ساخته و چرخه رنج را تداوم میبخشد. این حمایتها، نه تنها ناقض قوانین و مقررات بینالمللی، بلکه مغایر با اصول انسانی و اخلاقی نیز هست.
آمریکا، با ابزارهای متنوع نظامی، اقتصادی، فرهنگی و رسانهای، امروز در رأس پروژهای ایستاده است که هدف آنها تضعیف اراده ملتهای مستقل و نابودی آنها است. امروز، هیچ صحنهای بهاندازه فلسطین، تجلی این حقیقت نیست. در غزه، ما با جنایاتی روبرو هستیم که ریشه در تفکر استکباری دارد. رژیمی که بهدست غرب تأسیس شده، با پول آمریکا تغذیه میشود و با سلاحهای آمریکایی کودکان را میکشد، بدون حمایت آن هرگز توان چنین اقدامات وحشیانهای را نداشت. آمریکا، شریک اول جنایات علیه فلسطینیان است.
سکوت و بیتفاوتی در برابر این فجایع، گناهی نابخشودنی است. حمایت از غزه، تکلیفی است که قرآن بر دوش هر مسلمان گذاشته است: «وَ إِنِ اسْتَنصَرُوکُمْ فِی الدِّینِ فَعَلَیْکُمُ النَّصْرُ». اما شایسته است که عالمان و متفکران کشورهای اسلامی و دوستان ما در دانشگاه و دیگر نهادهای علمی دو کشور، برای همکاری و همافزایی در این مسیر، پیشگام باشند.
همانطور که اندونزی در مبارزه با استعمار، وحدت ملی خود را تقویت کرد، امروز نیز جهان اسلام باید صفوف خود را در حمایت از فلسطین یکپارچه کند. سکوت در برابر ظلم، در اندیشه اسلامی یک خیانت است؛ خیانت به قرآن، به تاریخ، و به انسانیت. بر اساس روایت پیامبر مکرم اسلام (ص) هر مسلمان، باید خود را مسئول دفاع از حق بداند. همانگونه که اسلام به ما عزت داد، ما نیز باید از عزت مسلمانان در سراسر جهان دفاع کنیم.
دانشجویان و جوانان عزیز! خواهران و برادران؛
در این لحظه که من و شما در امنیت کامل با هم گفتگو میکنیم برادران ما در غزه در خانه، در مدرسه، در بیمارستان در اردوگاه هر لحظه نگرانند که چه وقت دوباره جنگندههای اسرائیلی بمباران خانهها، مدرسهها، اردوگاهها و حتی بیمارستانها شروع میکنند.
امروز کودکان مسلمان غزه نه فقط لحظهای نمیتوانند از کشته شدن توسط حملات نظامیان صهیونی آرامش داشته باشند بلکه گرسنگی و بی آبی و قحطی اجازه نمیدهد که گریه آنها خاموش شود.
امروز جلادان صهیونی حتی اجازه رسیدن دارو را به بیماران نمیدهند.
برادران دانشجوی من؛
شما میبینید جوانان دانشجو در اقصی نقاط دنیا حتی در کشور آمریکا برای رساندن صدای مظلومیت مردم غزه از دانشگاه و تحصیل اخراج میشوند اما به وظیفه انسانی خود عمل میکنند، شما هم در کنار دولت تان نسبت به همراهی همه جهان اسلام و همه آزادی خواهان دنیا، فعالانه تلاش کنید. امروز چشم مردم غزه، کودکان غزه، زنان غزه، بیماران غزه به من و شما دوخته شده است آنها از ما انتظار دارند ما در کنار آنها باشیم. آنها از ما میخواهند ما صدای مظلومیت آنها باشیم و آنها در این روزهای سخت تنها نگذاریم.
عکس یادگاری دانشجویان دانشگاه هدایةالله جاکارتا با محمدباقر قالیباف
رونمایی از کتاب ترجمه «خدمات متقابل ایران و اسلام» نوشته شهید مطهری
شایان ذکر است، این مراسم با سرود ملی جمهوری اندونزی و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
دانشجویان حاضر در این نشست، در پایان سخنرانی رئیس قوه مقننه، اظهارات وی را با شعار «Free Free Palestine» تأیید کردند.
قالیباف در پایان سخنرانی خود از کتاب ترجمه «خدمات متقابل ایران و اسلام» نوشته شهید مطهری رونمایی به عمل آورد.
قالیباف: فعالیت سفارتخانههای ایران و بورکینافاسو، پل توسعه روابط است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به عزم جمهوری اسلامی برای توسعه همکاریهای اقتصادی با بورکینافاسو، گفت: فعالیت سفارتخانهها پلی در راستای توسعه روابط میان دو کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به عزم جمهوری اسلامی برای توسعه همکاریهای اقتصادی با بورکینافاسو، گفت: فعالیت سفارتخانهها پلی در راستای توسعه روابط میان دو کشور است.
به گزارش مهر، عثمان بوگوما، رئیس مجلس بورکینافاسو امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که در رأس هیئتی پارلمانی به منظور شرکت در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC) به جاکارتا پایتخت اندونزی سفر کرده بود، دیدار و گفتگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار ضمن ابراز خرسندی از این ملاقات، آن را فرصتی برای توسعه همکاریها دانست و گفت: امیدواریم با برقراری کامل امنیت در بورکینافاسو، شرایط توسعه اقتصادی برای این کشور فراهم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط اقتصادی و همکاریهای همه جانبه میان دو کشور مصمم است، عنوان کرد: در همین راستا لازم است سفارتخانهها فعال باشند تا کمیسیون مشترک برگزار شود تا موضوعات حمل و نقل و تجاری پیگیری شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی همچنین برای بورسیه تحصیلی و آموزش متقاضیان بورکینافاسو پیگیریهای لازم را انجام داده تا هرچه سریعتر انجام شود. در کمیسیون مشترک میان دو کشور بر حوزه کشاورزی و دامپروری نیز تأکید شده است.
قالیباف در ادامه با اشاره به آمادگی مجلس شورای اسلامی از جمله گروه دوستی پارلمانی ایران و بورکینافاسو برای توسعه روابط دو کشور با استفاده از ظرفیت دیپلماسی پارلمانی، اظهار داشت: ثبات و امنیت در کشورها باعث توسعه روابط اقتصادی و تجاری میشود که در این راستا کشورها باید با یکدیگر همکاری داشته باشند.
رئیس مجلس بورکینافاسو: گروههای دوستی پارلمانی در تعمیق روابط میان دو کشور تأثیر بهسزایی دارند
عثمان بوگوما نیز در این دیدار، با اشاره به روابط دیرینه دوستانه میان بورکینافاسو و ایران گفت: کشور ما برای استفاده از همه ظرفیتها از جمله اقتصادی، تجاری، فرهنگی و علمی در راستای تقویت روابط میان دو کشور اعلام آمادگی میکند.
این مقام عالی رتبه پارلمانی بورکینافاسو در ادامه فراهم کردن زمینههای توسعه همکاری را به نفع دو کشور دانست و افزود: پارلمانها در این زمینه زیرساختها را از طریق قانونگذاری با اولویت معیشت مردم تأمین میکنند و رئیس دولت نیز همراهی لازم برای اجرای قوانین را دارد.
شایان ذکر است، در این دیدار محسن زنگنه رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اندونزی، عثمان سالاری، زهرا سعیدی مبارکه، کامران پولادی و محمدحسین محمدی از نمایندگان مجلس و ابوالفضل عمویی دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل نیز حضور داشتند.
قالیباف با رئیس مجلس مالزی دیدار کرد
رئیس مجلس جمهوری اسلامی ایران با همتای خود از کشور مالزی در حاشیه نوزدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی عضو کشورهای اسلامی( PUIC) دیدار و گفتوگو کرد.
محمدباقر قالیباف امروز پنجشنبه( ۲۵ اردیبهشت ماه) با «جوهری بن عبدول» رئیس مجلس نمایندگان مالزی دیدار و گفتوگو کرد.
این اجلاس از ۲۲ تا ۲۵ اردیبهشت ماه با موضوع "حکمرانی سالم و نهادهای قوی به عنوان ستونهای تابآوری" با حضور روسا و نمایندگان ۳۸ کشور اسلامی در حال برگزاری است.
نمایندگان کشورهای اسلامی تا امروز در کمیتههای مختلف از جمله سیاسی، فرهنگی، زنان و خانواده، کمیته دائمی فلسطین و همچنین کنفرانس زنان سخنرانی کردند.
اجلاس اتحادیه پارلمانی عضو کشورهای اسلامی با بیستوپنجمین سالگرد تأسیس این اتحادیه همزمان شده است و رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از سخنرانان این کنفرانس سخنرانی کرد./ ایرنا
رئیس مجلس در نشست با ایرانیان مقیم اندونزی:
قالیباف: کارها را باید به مردم سپرد
رئیس مجلس در نشست با ایرانیان مقیم اندونزی:وظیفه ما این است که کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم. باید ریشه ناکارآمدیها و اشکالات را به درستی درک کنیم که همان حذف مردم از اموری است که به آنها مربوط است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با کارکنان سفارت و ایرانیان مقیم اندونزی، گفت: کارها را باید به مردم سپرد و هر زمان در طول انقلاب اسلامی این گونه عمل کرده این موفق بوده ایم.
به گزارش خانه ملت؛ دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست صمیمانه ای که چهارشنبه شب، 24 اردیبهشت ماه 1404 در سفارت ایران در اندونزی برگزار شد، ضمن قدردانی از سفیر و کارمندان سفارت ایران در اندونزی که زحمت راه دور را بر دوش کشیده اند تا کاری از امور کشور را پیش ببرند، گفت: ما باید قدردان نعماتی باشیم که به برکت انقلاب اسلامی نصیب ما شده است و امام خمینی(ره) برای آن تلاش کرده است، امامی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی فرصت و نعمتی را فراهم کرد که تا پیش از آن برای ملت ایران وجود نداشت. همه ما باید بین قبل و بعد انقلاب اسلامی تفاوت قائل شویم که امروز جمهوری اسلامی بر مسند قدرت است و وظیفه ما این است که کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید ریشه ناکارآمدی ها و اشکالات را به درستی درک کنیم که همان حذف مردم از اموری است که به آنها مربوط است، گفت: امام(ره) به خودش، راهش و مردم باور داشت در حالی که متأسفانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نه تنها اجازه حکمرانی به مردم ندادیم بلکه آنها را حذف کردیم.
دکتر قالیباف در ادامه تأکید کرد: بر اساس تأکید امام خمینی(ره) دولت حق کار اقتصادی ندارد مگر فعالیت و خدماتی که مردم به آن نیاز دارند اما روی زمین مانده است. همه اینها در حالی است که بخش اعظمی از اقتصاد کشور دولتی بوده و مردم در آن نقشی ندارند؛ امروز دانسته یا ندانسته و به هر دلیلی مردم را از گردونه اقتصاد کشور حذف کرده ایم.
رئیس قوه مقننه بر همین اساس تصریح کرد: همه اینها در حالی است که از ابتدای انقلاب تا کنون هر کجا از مردم استفاده کرده ایم، در آن موفق بوده ایم و در هر عرصه ای از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، دفاعی، نظامی، محیط زیست و غیره مردم را حذف کرده ایم، محکوم به شکست بوده ایم.
وی در ادامه با بیان اینکه تراز تجاری ما با اندونزی به اندازه ای پایین است که جای تأسف دارد، گفت: یکی از ظرفیت هایی که در اندونزی وجود دارد، گردشگری است و باید با راهبری تلاش کنیم مردم به این عرصه ورود کنند تا بتوانیم شاهد تحول در این حوزه باشیم.
دکتر قالیباف همچنین تصریح کرد: تحولات در عرصه نظامی زمانی رقم خورد که مردم به معنای واقعی وارد آن شدند تا جایی که امروز قابلیت های زیادی در حوزه های دانش بنیان در این بخش داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: قطعا از راهکارهای حل مشکلات کشور این است که به مردم اجازه ورود و بروز و ظهور ظرفیت های آنها را بدهیم که قطعا می تواند مشکلات کشور را برطرف کند./
استقبال از قالیباف توسط شیعیان اندونزیایی در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی
حضور قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی
رئیس مجلس در حاشیه حضور در کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی دقایقی پیش با استقبال پرشور شیعیان کشور اندونزی، وارد مرکز فرهنگی اسلامی جاکارتا شد.
قالیباف: ایران و اندونزی نقش کلیدی در برقراری صلح و امنیت دارند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شرایط استراتژیک ایران و اندونزی سبب شده نقش کلیدی در برقراری صلح و امنیت ایفا کنند که فرصت مناسبی برای کشورهای اسلامی و سایر ملت ها است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شرایط استراتژیک ایران و اندونزی سبب شده نقش کلیدی در برقراری صلح و امنیت ایفا کنند که فرصت مناسبی برای کشورهای اسلامی و سایر ملت ها است.
«پوان ماهارانی» رئیس مجلس نمایندگان اندونزی امروز(پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت) با محمدباقر قالیباف که در رأس هیأتی پارلمانی به منظور شرکت در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC) به جاکارتا پایتخت اندونزی سفر کرده بود، دیدار و گفتوگو کرد.
وی در ابتدای این دیدار ضمن آرزوی موفقیت برای دو کشور و قدردانی از میزبانی نشست PUIC که مصوبات خوب و مدیریت شایستهای به همراه داشت، گفت: هم اکنون در آستانه هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط میان دو کشور هستیم و یکی از فرصت های خوبی که این نشست ها دارند، ملاقاتهای دوجانبه ای است که در حاشیه آن برگزار می شود، به خصوص که این نشست با حضور کشورهای اسلامی انجام شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به نقش بسزای اندونزی در انسجام و یکپارچگی کشورهای اسلامی، بیان کرد: همه باید کمک کنیم تا چالشهای موجود سر راه کشورها برطرف شود. امروز شرایط غزه بسیار سخت است و ملت آن مظلوم هستند لذا باید قطعا تفاوت اساسی در اقدامات شما که در حال حاضر رئیس PUIC هستید با زمانی که عضو آن بودید، وجود داشته باشد.
قالیباف تصریح کرد: کمک به مظلومان و دفاع از صلح از اقداماتی است که باید انجام دهید و در این مسیر برای شما آرزوی موفقیت دارم و در حد توان به شما کمک خواهیم کرد.
وی عضویت اندونزی در بریکس را تبریک گفت و افزود: با عضویت شما و ایران در اتحادیه بریکس، هم اکنون ۴ کشور اسلامی اندونزی، ایران، اتیوپی و مصر در این اتحادیه حضور دارند که نقطه عطفی برای کشورهای اسلامی است. لذا باید با توجه به این فرصت، روابط دوجانبه را پیگیری کنیم.
روابط پارلمانی فرصتی برای پیگیری مسائل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بین کشورها است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرصت روابط پارلمانی به ما کمک می کند تا بتوانیم روابط خود را در حوزه مسائل اقتصادی، فرهنگی و سیاسی پیگیری کنیم، اظهار کرد: ما در پارلمان ایران به ویژه گروه دوستی پارلمانی ایران و اندونزی این آمادگی را داریم که تبادلات لازم جهت تقویت روابط دو کشور را دنبال کنیم.
قالیباف همچنین با اشاره به روابط تاریخی و دیرینه دو کشور، موقعیت ایران و اندونزی را به لحاظ ژئوپلتیکی بسیار مهم دانست و افزود: شما در جنوب شرق آسیا و ما در جنوب غرب آسیا در دو نقطه استراتژیک قرار داریم که باعث میشود نقش کلیدی در برقراری صلح و امنیت داشته باشیم و فرصت مناسبی برای کشورهای اسلامی و سایر ملت ها است. ما مسئول جایگاههایی هستیم که حقوق ملت در دستانمان قرار دارد از این رو باید بتوانیم با توجه به شرایط امروز دنیا، مسیر توسعه روابط را دنبال کنیم.
وی با تأکید بر اینکه بر اساس وظیفه دینی و انسانی باید از صلح، آرامش و عدالت حمایت کنیم و وظیفه هر مسلمان و انسانی نیز همین است، بیان کرد: امروز برخی جوامع در دنیا مخل صلح و ثبات هستند و نمونه آن، پدیده رژیم صهیونیستی است که همه مقررات بین المللی را زیر پا می گذارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سازمان ملل بارها در صحن مجمع عمومی و شورای امنیت نسبت به شهرک سازی ها و شرایط جنگی رژیم صهیونیستی اقدام کرده و دادگاههای بین المللی این رژیم را محکوم کرده اند. اما آنها همچنان به جنایات خود نسبت به زنان، کودکان و افراد مسن ادامه میدهند.
قالیباف با بیان اینکه صهیونیستها، بیمارستانها و مدارس را مورد هدف قرار می دهند که نمونه آن نیز بیمارستان اندونزی بود، گفت: امروز هم آب و غذا بر مردم غزه بسته شده است؛ ما کشورهای اسلامی با ظرفیت های حقوقی و سیاسی که داریم باید مانع این جنایات شده و جلوی فجایع تلخ را بگیریم و باید جلوی رژیمی که پا روی همه قواعد بین المللی و انسانی می گذارد، ایستاد.
وی با اشاره به اهمیت حوزه گردشگری در روابط میان ایران و اندونزی،تاکید کرد: دو کشور، دو جغرافیای متفاوت اما فرهنگ های نزدیک به هم دارند از این رو پارلمانها باید از این فرصت استفاده کنند. اخیرا مجلس شورای اسلامی موضوع مربوط به تعرفه های ترجیحی در روابط اقتصادی میان دو کشور را تصویب کرده که خود فرصتی است تا تجار هر دو کشور بتوانند با تعرفه تجاری با هم کار کنند.
فرهنگ همواره میتواند صلح را به دنبال خود بیاورد
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه فرهنگ همواره می تواند صلح را به دنبال خود بیاورد، گفت: این همان یکپارچگی است که همه ما به دنبال آن هستیم. ما اولویت دادن به کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی در هر جغرافیایی که هستند را از وظایف خود می دانیم و در حوزه موضوعات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و به ویژه گردشگری آن را دنبال می کنیم.
قالیباف با اشاره به اهمیت حوزه حمل و نقل در روابط دو کشور بیان کرد: با توجه به فاصله زیاد میان دو کشور باید این موضوع را نیز در دستور کار قرار داده و راه های پیش روی تسهیل رفت و آمد را بررسی کنیم.
همچنین «پوان ماهارانی» رئیس مجلس نمایندگان اندونزی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت روابط ایران و اندونزی که از سال ۱۹۵۰ آغاز شده است، بر ادامه آن تأکید کرد و گفت: ما همواره به دنبال جهانی با روابط عادلانه هستیم و روابط خوبی بین رهبران ما در بخش های مختلف وجود دارد. روابط پارلمانی میان دو کشور بسیار مثبت ارزیابی شده و چنین دیدارهایی باعث تعمیق روابط دوجانبه می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه همکاری های پارلمانی میان اندونزی و ایران می تواند به روابط دوجانبه کمک کرده و آن را تسهیل و تقویت کند گفت: امروزه جهان در شرایط بی ثباتی قرار دارد لذا حمایت های پارلمانی می تواند در راستای تقویت روابط دولت ها مثمر ثمر باشد.
سفر به ایران برای من افتخار است
رئیس مجلس نمایندگان اندونزی با اشاره به اهمیت رفت و آمدها میان دو کشور گفت: برای من افتخار است که به ایران سفری داشته باشم و در کنار آن از حمایت های شما برخوردار باشم تا مأموریتی که به عنوان رئیس جدید نوزدهمین کنفرانس PUIC بر عهده ما قرار داده شده را به خوبی انجام دهیم.
وی در پایان با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری و همکاری های اقتصادی، خاطرنشان کرد: این موضوعات را با دولت خود دنبال می کنیم و پیگیر مسائل مربوطه از طریق سفارتخانه اندونزی در تهران هستیم.
به گزارش ایرنا، در این دیدار محسن زنگنه رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اندونزی، کامران پولادی و محمدحسین محمدی از نمایندگان مجلس و ابوالفضل عمویی دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل نیز حضور داشتند./ایرنا
در دیدار رئیس مجلس نمایندگان مالزیی:
قالیباف: اولویت رهبری، دولت و مجلس ایران ارتباط با کشورهای اسلامی و همسایه است
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با همتای مالزیایی خود گفت: اولویت رهبر معظم انقلاب، مجلس و دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی معطوف به کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی است که در این میان نگاه ویژه ای به کشورهای آسیایی مسلمان همچون مالزی داریم.
قالیباف: اولویت رهبری، دولت و مجلس ایران ارتباط با کشورهای اسلامی و همسایه است
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با همتای مالزیایی خود گفت: اولویت رهبر معظم انقلاب، مجلس و دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی معطوف به کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی است که در این میان نگاه ویژه ای به کشورهای آسیایی مسلمان همچون مالزی داریم.
جوهری عبدل رئیس مجلس نمایندگان مالزی امروز (پنجشنبه، 25 اردیبهشت ماه 1404) با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که در رأس هیأتی پارلمانی به منظور شرکت در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC) به جاکارتا پایتخت اندونزی سفر کرده بود، دیدار و گفت و گو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار، با ابراز خرسندی از ملاقات همتای مالزیایی خود در حاشیه این اجلاس، گفت: اولویت رهبر معظم انقلاب، پارلمان و دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی معطوف به کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی است که در این میان نگاه ویژه ای به کشورهای آسیایی مسلمان داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرن بیست و یکم، قرن آسیا است، گفت: کشورهای آسیایی در حوزه GDP در حال رشد هستند، در حالی که بزرگ ترین کشورهای مصرف کننده دنیا نیز آسیایی ها هستند. از این رو قاره آسیا میتواند فرصتی برای توسعه همه اعضای آن باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: با نگاهی به نقشه دنیا می بینیم که کشورهای جنوب شرق و جنوب غرب آسیا در حوزه های ژئوپلتیکی، بسیار مهم و تأثیرگذار در همه ابعاد در سطح بین المللی هستند از این رو ارتباط میان ایران و مالزی با توجه به حساسیت هایی که در منطقه وجود دارد می تواند باعث توسعه دو کشور در ابعاد سیاسی و اقتصادی شود.
قالیباف اضافه کرد: علیرغم اینکه محدودیت هایی را به واسطه تحریم های ظالمانه آمریکایی داشته ایم اما طی سال های تحریم، راهکارهایی یافته ایم تا بتوانیم موانع موجود به واسطه آنها را تا حد امکان بی اثر یا کم اثر کنیم.
رئیس قوه مقننه در ادامه ابراز امیدواری کرد که با ارتباط بیشتر میان دو کشور بتوانیم در راستای توسعه روابط اقدام کنیم و در همین راستا از رئیس مجلس مالزی برای سفر به ایران دعوت رسمی به عمل آورد تا شرایط توسعه دو کشور به صورت عملی دنبال شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با ابراز خرسندی از تصویب سند توافقنامه میان ایران و مالزی در مجلس ایران که زمینه انتقال زندانیان میان دو کشور را فراهم می آورد، گفت: دو طرف تلاش خود را برای گسترش روابط در راستای توسعه و پیشرفت که به نفع دو ملت است انجام می دهند.
رئیس مجلس نمایندگان مالزی: نگاه کشورهای آسیایی به جای آمریکا باید به درون این قاره باشد
جوهری عبدل نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات دکتر قالیباف و هیأت پارلمانی ایران، درباره سخنرانی سال 2023 رئیس مجلس شورای اسلامی در کنفرانس PUIC در الجزایر و سخنرانی روز گذشته در اندونزی، گفت: سخنان شما بسیار قابل تأمل بود که نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران میتواند صاحب فکر برای کشورهای اسلامی باشد.
رئیس مجلس مالزی با تأکید بر اینکه آسیا مظهر قدرت قرن بیست و یکم بوده و یکی از بخش های مهم دنیاست، گفت: امروز کشورهای آسیایی نسبت به قبل انسجام بیشتر داشته و با یکدیگر متحدتر هستند. مالزی در سال جاری عهده دار کشورهای عضو ASEAN است که حدود 700 میلیون نفر جمعیت را شامل می شود و تعداد زیادی از آنها جوان هستند. امروزه نگاه آنها در حال تغییر است. تا پیش از این، ایران هراسی در تصور جوانان و مردم جهان وجود داشت اما امروز ذهنیت آنها تغییر کرده و متوجه شده اند که ریشه اصلی مشکلات در آمریکاست.
به گزارش خانه ملت، در این دیدار روح الله متفکرآزاد، کامران پولادی و عثمان سالاری از نمایندگان مجلس و ابوالفضل عمویی دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل نیز در این جلسه حضور داشتند./خانه ملت
قالیباف: جمهوری اسلامی ایران هرگز به سمت ساخت سلاح هستهای نخواهد رفت
رئیس مجلس با بیان اینکه امروز قویترین سانتریفیوژها به دست جوانان خلاق ایرانی ساخته شده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران هرگز به سمت ساخت سلاح هستهای نخواهد رفت، اما از این علم استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف که به منظور حضور در نوزدهمین دوره کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی در اندونزی به سر میبرد، امروز در حاشیه این اجلاس با جمعی از علمای اسلامی و اندیشمندان دانشگاهی اندونزیایی دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار محمد بروجردی سفیر ایران در اندونزی، حجت الاسلام متقی رئیس نمایندگی جامعه المصطفی در اندونزی و حجت الاسلام حکیمالهی رئیس مرکز فرهنگی اسلامی جاکارتا و نماینده مقام معظم رهبری در اندونزی نیز حضور داشتند.
قالیباف در این دیدار اندونزی را با توجه به بزرگترین کشور به لحاظ جمعیت مسلمان آن، یک کشور قدرتمند در کره خاکی دانست و گفت: اندونزی کشوری با تنوع فرهنگها، گروهها و سلیقهها است که با همه این وجود، جوانان فرهیخته و نخبه آن در کنار یکدیگر فعالیت میکنند و در شرایط امروز دنیا، روحیه مبارزه با رویکرد عقلانیت، معنویت و عدالت محوری دارند که افتخاری برای جهان اسلام است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من به عنوان برادر مسلمان شما این افتخار را دارم که در دورهای زندگی کنم که امام خمینی (ره) را درک کرده باشم، من از ۱۵ سالگی با امام (ره) در شرایطی که ایشان در نجف اشرف تبعید بودند، آشنا هستم. امروز ۶۴ سال از عمر من میگذرد و راوی دوره ۵۰ سالی هستم که با ایشان آشنا بودهام.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت حفظ وحدت برای جامعه اسلامی، یادآور شد: امام (ره) از معصوم علیه السلام نقل میکنند که «کلمه توحید و توحید کلمه». امروز من و شما نیازمند اخلاص، محبت و گذشت در هر شرایطی هستیم. اگر وحدت، مبارزه و انجام وظایف دینی برایمان مهم است هرگز نباید از این سه عنصر غافل شویم.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه شیعه و سنی یا گروههای مختلف حزبی در چنین شرایطی با یکدیگر تفاوتی ندارند، گفت: ما باید بر اساس واقعیات موجود، اصل وحدت را حفظ کرده و تردید نداشته باشیم که تمام تلاش دشمنان اسلام در رأس آن آمریکای جنایتکار این است که از هر ابزاری برای عدم اتحاد مسلمانان استفاده میکند و با هر شیطنتی سیاست خود را ادامه خواهد داد. روزی این سیاست را بریتانیا، روزی هلند و امروز آمریکا دنبال میکند.
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به دوران تبعید امام خمینی (ره) به نجف اشرف بعد از حوادث ۱۵ خرداد، اظهار کرد: مهمترین نقطه مخالفت امام (ره) با رژیم پهلوی، دوستی آنها با رژیم صهیونیستی بود. ایشان معتقد بود رژیم صهیونیستی نیز دستنشانده آمریکا است تا ریشه همه اختلافات و جنگها در منطقه باشد که این کار را با کمک انگلیسیها انجام داد. از این رو مبارزه ما با آمریکا و رژیم صهیونیستی یک مبارزه مقدس و مبتنی بر تربیت قرآنی بوده و صرفاً بحث سیاسی، اقتصادی و یا فرهنگی نداریم بلکه بحث حق و باطل است.
اقدام حماس در ۷ اکتبر یک واکنش دفاعی بود
وی اضافه کرد: امام خمینی (ره) معتقد بودند رابطه میان آمریکا و ایران، رابطه گرگ و میش است. اقدامی که حماس در جریان ۷ اکتبر صورت داد یک واکنش دفاعی بود. ما بر حفظ وحدت تأکید داریم چرا که باید ببینیم که با چه دشمن ظالمی روبرو هستیم که نمونه آن را نیز در غزه شاهدیم.
قالیباف در ادامه با تأکید بر ضرورت اتحاد میان مسلمانان گفت: امام خمینی (ره) معتقد بودند اگر هر مسلمان یک سطل آب روی سرزمینهای اشغالی بریزد، این سرزمین را آب میبرد. متأسفانه امروز اقدام ما در میدان عمل، حداقلی بوده که سزاوار نیست. در این میان جای تأسف دارد که برخی از کشورهای اسلامی در چنین شرایطی که راه آب و غذا بر فلسطینیان بسته شده، امکاناتی همچون خوراک و سوخت برای صهیونیستها تأمین میکنند.
تلاش امتهای مسلمان علیه اسرائیل باید بسیار هوشمندانه باشد
وی تاکید کرد: تلاش امتهای مسلمان علیه اسرائیل باید بسیار هوشمندانه باشد، گفت: آمریکاییها در تلاش هستند تا طرح معروف آبراهام را دنبال کنند و به آن مشروعیت ببخشند. در این میان یکی از افتخارات دولت و ملت اندونزی با ۳۰۰ میلیون نفر مسلمان این است که زیر بار این موضوع نرفته و نخواهد رفت.
وی با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران در شرایط ویژه ای به سر میبرد، گفت: زمانی که انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ به پیروزی رسید، دنیا در دوقطبی محض میان شرق و غرب به سر میبرد.
رژیم پهلوی به طور کامل در خدمت جبهه غرب و آمریکا بود و نقش سرباز او در منطقه را بازی میکرد اما در چنین شرایطی انقلاب اسلامی با شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» به پیروزی رسید.
قالیباف اضافه کرد: آن زمان شرایط کشورمان به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شرایط خوبی نبود و با فاصله کمی بعد از پیروزی انقلاب نیز مورد هجمه کشور دیگری قرار گرفتیم و رژیم بعث عراق ۸ سال با ما جنگید اما توانستیم در چنین شرایطی نیز ایستادگی کرده و به موفقیت برسیم به این معنا که حتی یک وجب از خاک سرزمین خود را از دست ندادیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امام خمینی (ره) معتقد بودند «ما می توانیم»؛ نقطه بروز و ظهور این جمله در زمان جنگ بود به این معنا که ما هیچ امکانات و تجهیزات نظامی در زمان دفاع مقدس نداشتیم و هیچ کشوری نیز به ما کمک نمیکرد. با این حال با ادامه راه و مسیر خود توانستیم امروز به نقطهای برسیم که دیدید موشکهایی در عملیاتهای وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ شلیک شد که از پیشرفتهترین انواع موشک بود و همه به دست دانشمندانی صورت گرفت که پایه ریزی فکری شأن در زمان جنگ گذاشته شده بود.
وی در ادامه تأکید کرد: ذکر این نکته ضروری است که اجرای عملیاتهای وعده صادق ۱ و ۲ بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی نسبت به خاک جمهوری اسلامی ایران در کنسولگری ایران در سوریه انجام شد. این عملیاتها در برابر رژیم صهیونیستی صورت گرفت که تا بُن دندان مسلح بود و ناتو و بسیاری از کشورهای منطقه آنها را حمایت میکردند.
۵۰ درصد مهمات مورد نیاز رژیم صهیونیستی از سوی اروپاییها تأمین میشود
قالیباف بیان کرد: امروز ۵۰ درصد مهمات مورد نیاز رژیم صهیونیستی از سوی اروپاییها تأمین میشود و این در حالی است که اوکراین در جنگ به سر میبرد و آنها به جای حمایت از این کشور از رژیم صهیونیستی حمایت میکنند؛ لذا نباید ناامید شوید و تصور کنید ما قدرت مبارزه نداریم. جمهوری اسلامی ایران در حوزه هوا فضا به لحاظ علم و تکنولوژی بی شک جز ۵ کشور نخست دنیا با قابلیتهای منحصر به فرد است که ظرفیت برای جهان اسلام محسوب میشود.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: توانایی نظامی ما به این معنا نیست که قرار است به جایی حمله کنیم، ما هرگز شروع کننده هیچ جنگی نخواهیم بود بلکه از امکانات نظامی خود برای دفاع استفاده میکنیم. اگر هر عنصری اجازه تجاوز یا تعرض به ما بدهد هرگز ساکت نمیمانیم و قطعاً در برابر هرگونه تجاوزی از خود دفاع خواهیم کرد.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت بالای جمهوری اسلامی ایران در حوزههای سلامت، بهداشت، تجهیزات پزشکی، گفت: ایران علیرغم وجود مشکلات تحریمی در حوزه نانوتکنولوژی حرفی برای گفتن دارد و در بعضی از بخشهای آن جز ۳ کشور نخست دنیاست. همچنین کشور ما در حوزه هوش مصنوعی به سطوحی دست پیدا کرده که افتخاری برای جهان اسلام است.
قالیباف همچنین با اشاره به وضعیت زنان در جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد: یکی از مؤثرترین عوامل پیروزی انقلاب اسلامی در ایران حضور زنان در این جریان بود. بعد از آن نیز امام (ره) همواره بر حضور زنان در همه عرصهها تأکید داشتند. تا پیش از پیروزی انقلاب تعداد زنانی که وارد دانشگاه میشدند بسیار کم بود اما بعد از آن شاهدیم که بر اساس آمار این تعداد بسیار فزاینده بوده است.
ایران هرگز به سمت ساخت سلاح هستهای نخواهد رفت
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به دور جدید مذاکرات آمریکا و ایران که به صورت غیرمستقیم در حال انجام است، گفت: تمام تلاش آنها برای مذاکره به این خاطر است که جمهوری اسلامی ایران در حوزه صنعت هستهای در ردیف کشورهای نخست دنیا قرار دارد. آنها معتقدند که ایران حق غنی سازی ندارد در حالی که این حق ملت ایران است.
قالیباف ادامه داد: امروز قویترین سانتریفیوژها به دست جوانان خلاق ایرانی ساخته شده است. جمهوری اسلامی ایران هرگز به سمت ساخت سلاح هستهای نخواهد رفت اما از این علم در حوزه علم پزشکی، محیط زیست، کشاورزی و غیره استفاده میکند. استفاده از ظرفیت هستهای حق ماست و از آن برای صنعت کشور بهره می بریم و معتقدیم این ظرفیت برای همه جهان اسلام است.
وی افزود: امروز زنان ایرانی کمپینی راه انداختند و حتی از النگوی طلای دست خود گذشتند تا آن را خرج ملت فلسطین کنند. لذا زنان ایرانی همواره در همه عرصهها پا به پای مردان برای حفظ آرمانهای انقلاب بوده اند.
قالیباف در ادامه تأکید کرد: قدرت، عظمت و پیشرفت جهان اسلام در ابعاد مادی و معنوی اعم از علمی، اثرگذاری، تولید معرفت، ثروت و منزلت که باعث استقلال میشود، در گرو استفاده از ظرفیت مردم و امت اسلامی است. این تصور غلط است که دولتها میتوانند به تنهایی اقدامی داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مردمی سازی حرکتها در همه عرصهها باعث مولدسازی میشود که در نهایت منجر به احیای مجدد اسلام شده و عزت و منزلت را برای جامعه اسلامی به همراه میآورد و باعث اتحاد میشود. تلاش میکنیم ارتباط لازم میان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با مؤسسات اسلامی فعال در اندونزی را برقرار کنیم.
تعدادی از علمای اسلامی و اندیشمندان دانشگاهی اندونزیایی حاضر در این نشست نیز به بیان مسائل مورد دغدغه خود به ویژه در حوزه جهان اسلام پرداختند و بر موضوعاتی همچون ضرورت توجه به فلسطین و مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی، ضرورت تقویت روابط میان کشورهای اسلامی و اتحاد میان مسلمانان تأکید کردند.
آنها همچنین با اشاره به تحریمهای ظالمانه آمریکایی علیه برخی کشورها، خواستار ارائه راهکار از سوی حاکمیتها از جمله در کشورهای اسلامی شدند و همچنین برقراری صلح و ثبات را از جمله راهکارهای توسعه کشورها دانستند.
دکتر قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی:
اسلام بدون مبارزه با ظلم مفهومی ندارد/ عزت اسلامی نیازمند وحدت مسلمانان
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امروز برای احیای مجدد اسلام و عزت مسلمانان باید وحدت و روحیه مبارزه با ظلم داشته باشیم، گفت: اسلام بدون مبارزه با ظلم مفهومی ندارد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که به منظور شرکت در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی(PUIC) به اندونزی سفر کرده بود، شب گذشته ۲۵ اردیبهشت ماه 1404 با حضور در جمع شیعیان اندونزی در مرکز فرهنگی اسلامی جاکارتا گفت: توفیق دارم به عنوان یک ایرانی که زاده و متولد شهر مشهد مقدس و خادم بارگاه مقدس حضرت امام رضا(ع) است امروز در جمع شما حاضر باشم. من سلام مقام معظم رهبری و ملت ایران را به یکایک شما عزیزان می رسانم. قطعا نایب الزیاره یکایک شما در حرم ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) خواهم بود و سلام، ارادت، محبت، روحیه انقلابی و آمادگی شما را به خدمت آیت الله خامنه ای ابلاغ خواهم کرد.
دکتر قالیباف در ادامه ضمن تشکر از دولت و پارلمان کشور اندونزی برای برگزاری اتحادیه بین المجالس کشورهای اسلامی و دعوت از جمهوری اسلامی ایران برای حضور در این دوره از اجلاس، گفت: خدا را شاکرم که در طول این سفر کوتاه توانستم در جمع شما محبین اهل بیت(ع) باشم؛ بی شک این لحظه از شیرین ترین لحظات سفر من خواهد بود.
رئیس قوه مقننه در ادامه تصریح کرد: قرآن کریم و اهل بیت(ع) به ما آموختند که ما هرگز در زندگی نمی توانیم نسبت به سایر انسان ها به ویژه مسلمانان، بی تفاوت باشیم. امروز که من و شما در آرامش و امنیت کامل نشسته ایم و گفتگو می کنیم، برادران و خواهران مسلمان ما در فلسطین به ویژه در غزه در شرایطی به سر می برند که یا در انتظار شهادت بر اثر حملات نظامی و یا در انتظار مرگ بر اثر بیماری و قحطی هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: امام خمینی(ره) در جریان انقلاب اسلامی، با استفاده از فرهنگ قرآنی و فرهنگ اهل بیت(ع) دو نکته را به ما آموخت که اول اینکه باید وحدت داشته باشیم و دوم اینکه نه باید ظلم کنیم و نه ظلم را بپذیریم. اساس انقلاب اسلامی و اساس نگاه و اندیشه امام خمینی(ره) برای یکایک ما به عنوان محبین اهل بیت(ع) توجه به این موضوعات است.
دکتر قالیباف ادامه داد: زندگی کردن با این شیوه سختی هایی را به همراه دارد اما باید به یاد داشته باشیم که پایان این سختی ها، پیروزی قطعی خواهد بود. سنت های الهی نه تبدیل می شوند و نه تحویل. از این رو باید بر اساس آن گام برداریم. امام(ره) اسلام را به دو اسلام ناب محمدی(ص) و اسلام آمریکایی تقسیم کردند.
رئیس دستگاه تقنینی کشور بر همین اساس تصریح کرد: مکتب اسلام ناب محمدی(ص) به ما می آموزد که جامعه ای که در مقابل ظلم و ستم سکوت کند، جامعه زنده نیست بلکه جامعه ای مُرده و یک مُرده متحرک است. اگر یک مسلمان صرفا به عبادت شخصی بپردازد و به مسئولیت های اجتماعی و عدالت در جامعه توجه نداشته باشد، دین او دین واقعی نیست.
وی افزود: امروز رژیم غاصب صهیونیستی با حمایت های آمریکا که نماد ظلم و استکبار در دنیاست به صورت عینی در فلسطین و غزه جنایت می کند و ما نمی توانیم نسبت به این موضوع بی تفاوت باشیم. اینجاست که مبارزه ما با استکبار و ظالم یک تکلیف شرعی و یک وظیفه انسانی است. اگر اسلام حقیقی و واقعی را می خواهیم باید با این اندیشه گام برداریم و آن را وظیفه خود بدانیم.
دکتر قالیباف ادامه داد: امروز افراد زیادی بر همین اساس زیسته اند و زندگی خود را در این راه گذاشته اند؛ نمونه آن، شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از جوانانی بود که در مکتب اسلام و اهل بیت(ع) و بر اساس اندیشه امام(ره) تربیت شد و اینگونه زندگی کرد تا جان خود را تقدیم خداوند کرد. من بیش از 40 سال با شهید سلیمانی همرزم و همسنگر بودم؛ این شهید از آغاز انقلاب اسلامی تا لحظه شهادت، ساعتی از تلاش، مجاهدت و مبارزه دست برنداشت.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه شهید سلیمانی بعد از پایان جنگ تحمیلی به نقاط محروم ایران رفت تا به مسیر مجاهدت خود برای مردم کشورش ادامه دهد گفت: بعد از آن، زمانی که مردم منطقه را زیر ظلم و ستم رژیم صهیونیستی دید و داعش را دید که بر منطقه می تازد و شیعه و سنی و مسیحی فرقی برای او ندارد، به میدان رفت. وقتی حرف از فرهنگ اهل بیت(ع) می زنیم، یعنی به باور شهید سلیمانی اعتقاد داشته باشیم که ما با برادران سنی خود صرفا برادر نیستیم بلکه برای آنها جان می دهیم.
وی افزود: شهید سلیمانی در مقابل کسانی که حاضر نبودند با ظلم رژیم صهیونیستی و با خوی استکباری آمریکا مبارزه کنند، می ایستاد و آنها را قبول نداشت. شهید سلیمانی روحیه مقاومت خود را از فرهنگ قرآن آموخته بود، در مکتب امام(ره) تربیت شده بود، به سنت های الهی ایمان داشت و در سختی ها خم به ابرو نمی آورد و به وعده الهی شک نمی کرد که گفته است پیروزی از آن مؤمنان است.
دکتر قالیباف در ادامه تصریح کرد: ما امروز برای احیای مجدد اسلام و عزت مسلمانان باید وحدت و روحیه مبارزه با ظلم داشته باشیم چرا که اسلام بدون مبارزه با ظلم مفهومی ندارد. امام(ره) در کنار باور به خدا، به خودش و به مردم باور داشت و همین باعث ایجاد منزلت برای مسلمانان و احیای مجدد اسلام می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان برای یکایک شیعیان جمع حاضر و همه مسلمانان اندونزی که بزرگ ترین کشور مسلمان دنیا است، آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم اوج اخوت، دوستی و وحدت را میان ایران و اندونزی و همه کشورهای اسلامی ببینیم.
به گزارش خانه ملت دکتر قالیباف در ابتدای ورود به مجموعه مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی مورد استقبال گرم شیعیان کشور اندونزی قرار گرفت. دکتر محسن زنگنه رییس هیات دوستی پارلمانی ایران و اندونزی، بروجردی سفیر کشورمان در جاکارتا و جمع دیگری از مسئولان، رییس مجلس را همراهی کردند./
دکتر قالیباف در دیدار رئیس مجلس مشورتی اندونزی:
آمادگی مجلس ایران برای همکاری با پارلمان اندونزی در حمایت از فلسطین و خاتمه جنایات رژیم صهیونیستی/ توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور ضروری است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرصتهای موجود در ایران و اندونزی برای توسعه هرچه بیشتر روابط دوجانبه، گفت: دو کشور باید بر اساس 11 توافقنامه به امضا رسیده میان رؤسای جمهور ایران و اندونزی گام برداشته و بر توسعه روابط دوجانبه اهتمام ورزند.
به گزارش خبرنگار اعزامی خانه ملت به اندونزی؛ احمد موزانی رئیس مجلس مشورتی اندونزی امروز(جمعه، 26 اردیبهشت ماه 1404) با دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که در رأس هیأتی پارلمانی به منظور شرکت در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی(PUIC) به جاکارتا پایتخت اندونزی سفر کرده بود، دیدار و گفت و گو کرد.
دکتر قالیباف در ابتدای این دیدار، ضمن قدردانی از میزبانی گرم اندونزی از هیأت پارلمانی ایران و برگزاری کنفرانس PUIC گفت: بی شک برگزاری موفق کنفرانس بین المجالس اسلامی برای دولت، پارلمان و ملت صلح طلب اندونزی، افتخاری بزرگ است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه هفتاد و پنجمین سالگرد آغاز روابط میان ایران و اندونزی را تبریک گفت و افزود: توسعه روابط دیپلماتیک و سیاسی چه در سطح دولتی، پارلمانی و مردمی همواره مورد تأکید جمهوری اسلامی ایران بوده است چرا که اندونزی به عنوان بزرگ ترین کشور مسلمان و کشوری متمدن؛ دوست و برادر ما بوده که روابط آن تأثیر بسزایی برای آبادانی دو کشور دارد.
وی همچنین با اشاره به واگذاری ریاست PUIC به اندونزی در این دوره از اتحادیه بین المجالس اسلامی، عنوان کرد: امیدواریم در دوره ریاست اندونزی بر PUIC شاهد حمایت عملی از فلسطین باشیم؛ این افتخاری برای اندونزی، مسئولان سیاسی و مردم این کشور است که با رژیم صهیونیستی ارتباط ندارند.
دکتر قالیباف اضافه کرد: حضرت محمد(ص)، پیامبر صلح و رحمت بود ولی امروز مردم فلسطین به ویژه مردم غزه مورد ظلم واقع شده اند. ما مکلفیم هم از جنبه اسلامی و هم از جنبه انسانی به دنبال احقاق حق آنها باشیم، که از کوچک ترین حقوق خود محروم هستند و نسل کشی وحشیانه ای در این کشور در حال رخ دادن است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه تصریح کرد: ما به عنوان عضوی از اتحادیه بین المجالس اعلام می کنیم که در کنار شما خواهیم بود و از هیچ کمکی در این مسیر دریغ نخواهیم کرد. ملت ایران و اندونزی برای حل این مسأله در میدان هستند و تلاش می کنند تا جنایات علیه مسلمانان فلسطین و لبنان به پایان برسد.
وی همچنین اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی ایران آماده هرگونه تسهیل گری در توسعه روابط در حوزه دیپلماسی عمومی، دیپلماسی پارلمانی و همچنین در حوزه مسائل اقتصادی و تجاری بین ایران و اندونزی از طریق قانونگذاری است.
دکتر قالیباف با انتقاد از پایین بودن سطح روابط تجاری میان دو کشور، گفت: فرصت های زیادی میان ایران و اندونزی در حوزه های گردشگری، سلامت، علم و فناوری وجود دارد که می توان بر اساس 11 توافقنامه به امضا رسیده میان دو رئیس جمهور در زمان شهید رئیسی، بر توسعه هرچه بیشتر روابط اهتمام ورزید.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: دو کشور باید در جریان برگزاری مجامع بین المللی مختلف از جمله اتحادیه بین المجالس، جنبش عدم تعهد، گروه D8 و همچنین بریکس از یکدیگر حمایت کرده و از این فرصت ها با استفاده از روابط دوجانبه قوی برای توسعه دو کشور اقدام کنند.
رئیس مجلس مشورتی اندونزی: اندونزی به دنبال تثبیت صلح و امنیت در منطقه جنوب شرق آسیا برای گسترش روابط خود با سایر کشورها
احمد موزانی نیز در این دیدار، ضمن عرض خیرمقدم به دکتر قالیباف و هیأت پارلمانی همراه، گفت: قطعا سفر هیأت پارلمانی ایران و اندونزی تلاشی در راستای توسعه روابط دوجانبه محسوب می شود که قدمتی دیرینه در حوزه های مختلفی دارد.
رئیس مجلس مشورتی اندونزی با اشاره به گسترش روابط تجاری میان دو کشور گفت: روابط دوجانبه نه تنها در سطح دولتی و پارلمانی، بلکه در سطح دو ملت رو به افزایش است که قطعا حضور شما در اندونزی می تواند بخشی از اقدامات در راستای گسترش همکاری ها باشد.
وی با اشاره به دیدگاه های مشترکی که میان اندونزی و ایران در مسائل مختلف وجود دارد، اظهار داشت: ادامه حمایت ها برای آزادی فلسطین و استقلال کامل این کشور از نمونه دیدگاه ها و همکاری های ماست. ما بر این باوریم که اقداماتی که تحت عنوان افراط گرایی گسترش یافته قطعا برای جهان اسلام خطرآفرین است که به همین علت توسعه روابط دوجانبه بسیار راهبردی است.
موزانی با اشاره به رویکرد و دیدگاه کشور اندونزی در حوزه مسائل مختلف، عنوان کرد: اندونزی از نهایت ظرفیت خود برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه جنوب شرق آسیا استفاده می کند تا همکاری های بلندمدتی با سایر کشورها داشته باشد.
به گزارش خانه ملت، در این دیدار، روح الله متفکرآزاد و محسن زنگنه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ابوالفضل عمویی دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل نیز حضور داشتند./
حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برای شرکت در نماز جمعه، مسجد استقلال جاکارتا
رئیس مجلس با تلویزیون پرمخاطب اندونزی گفتگو کرد / انتشار یادداشت قالیباف در روزنامه «جاکارتاپست»
رییس مجلس شورای اسلامی صبح امروز با شبکه «مترو تی وی» پرمخاطب ترین تلویزیون اندونزی گفتگو کرد.
محمد باقر قالیباف در این گفتگو با مردم اندونزی به عنوان پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان سخن گفت.
همچنین روز گذشته یادداشت رییس مجلس در روزنامه پرتیراژ «جاکارتا پست» اندونزی منتشر شد.
حضور و سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نماز جمعه مسجد استقلال جاکارتا
رییس مجلس در اجتماع ۲۰۰ هزار نفری نمازجمعه جاکارتا: ما مسلمانان باید صدای مظلومیت مردم غزه باشیم
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در نمازجمعهٔ شهر جاکارتا: من به نمایندگی از مردم ایران برای شرکت در اجلاس مجالس کشورهای اسلامی به کشور زیبای شما سفر کرده ام و امروز در جمع شما شرکت کردم که سلام گرم و پیام برادری مردم و رهبر ایران را به شما برسانم.
برادران و خواهران مسلمان من؛
در این لحظه که من و شما در امنیت کامل با هم گفتگو می کنیم برادران ما در غزه در خانه، در مدرسه، در بیمارستان در اردوگاه هر لحظه چشم به آسمان دوخته اند که چه وقت دوباره جنگنده های اسرائیلی آسمان غزه را پر می کنند و بمباران خانه ها، مدرسه ها، اردوگاه ها و حتی بیمارستان ها شروع می شود.
امروز کودکان مسلمان غزه نه فقط لحظه ای نمی توانند از کشته شدن توسط حملات نظامییان صهیونی ارامش داشته باشند بلکه گرسنگی و بی آبی و قحطی اجازه نمی دهد که گریه آنها خاموش شود.
امروز جلادان صهیونی حتی اجازه رسیدن دارو را به بیماران نمی دهند. پیامبر اسلام که جان ما فدای ایشان شود، در حدیثی معروف می فرمایند: «من سمع مسلما ینادی یا للمسلمین فلم یجبه فلیس بمسلم» هرکس صدای مسلمانی را بشنود که ندا دهند ای مسلمانان به ما کمک کنید و جواب ندهد، مسلمان نیست.
برادران خواهران مسلمان من؛ امروز چشم مردم غزه، کودکان غزه ، زنان غزه، بیماران غزه به من و شما دوخته شده است آنها از ما انتظار دارند ما در کنار آنها باشیم . آنها از ما می خواهند ما صدای مظلومیت آنها باشیم و آنها در این روزهای سخت تنها نگذاریم.
روزی که امام خمینی(ره) در کشور من قیام کردند و رژیم دست نشانده نظام استکباری را از کشورم بیرون کرد از قرآن دو آموزه را به همه ما یاد داد اول اینکه وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا یعنی با همه برداران مسلمان خود با هر مذهبی چه شیعه و چه سنی به ریسمان خدا چنگ بزنید، وحدت داشته باشید و متفرق نشوید. دومین باوری که امام خمینی به ما دادند این بود که لا تَظلِمونَ وَلا تُظلَمونَ یعنی نه ظلم کنید و نه ظلم بپذیرید. امام خمینی(ره) با توکل به خدا زیر بار هیچ ظلمی نرفت او از همان ابتدا گفت که این رژیم غده سرطانی علیه جهان اسلام است و باید مقابل او ایستاد امروز حرف او را نه فقط مسلمانان دنیا بلکه همه آزادی خواهان دنیا فریاد می زنند و مردم ما با باور به حرف امام شان همیشه هر حمایتی توانستیم از این مردم کرده ایم و هیچ فشار و تهدیدی ما را از این وظیفه انسانی و اسلامی باز نداشته است و ما در ادامه راه نیز با تکیه به خدا، هیچ گاه از حمایت خود دست بر نخواهیم داشت.
برادران وخواهران عزیزم؛ امروز وظیفه اسلامی ما است که کنار هم باشیم با اتحاد و وحدت اجازه ندهیم نظام استکباری جهانی، به بزرگترین نسل کشی که تاریخ به چشم خود دیده است ادامه دهد.
دیدگاه تان را بنویسید