تصاویر: احیای تالاب انزلی به روش بایوجیمی
تالاب انزلی به دلیل ورود فاضلابهای خانگی و کشاورزی پنج شهر با افزایش رسوبات و لجنها، کاهش عمق و حجم آب و در نتیجه نابودی تنوع زیستی مواجه است.

سرویس عکس و فیلم فردا: سازمان حفاظت محیط زیست درصدد آن است که از طریق روش «بایوجیمی» عمق لجنها را کاهش دهد اما فعالان محیط زیست نسبت به خطرات احتمالی این طرح برای سلامت آبزیان و شهروندان این منطقه نگران هستند و معتقدند که ترکیب به کار رفته در روش «بایوجیمی» سرطانزاست.
روش بایوجیمی یک روش بیولوژیک تسریعیافته است که باعث حذف لجنها از کف تالاب میشود. در این روش از دیاکسیدتیتانیوم، کلرید نقره، پلیساکارید و کود استفاده میشود اما آنچه که روش بایوجیمی را به موضوع داغ این روزها بدل کرده، دیاکسید تیتانیوم به کارگرفته در این ترکیب است.
سالانه ۵۸۰ هزار تن رسوبات از ۴۰۰۰ کیلومتر حوضه آبریز به تالاب انزلی میریزد. همچنین فاضلابهای پنج شهر اطراف تالاب به ویژه رشت و انزلی (تا ۸۰ درصد) وارد این تالاب میشود. افزون براین مقصد فاضلاب ۲۳۸ روستا بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم، تالاب بینالمللی انزلی است. یکی از مهمترین دغدغهها که از آن به عنوان عامل خشکی تالاب انزلی یاد میشود، افت شدید عمق آب است که از هشت تا ۱۱ متر به یک متر و حتی ۵۰ سانتیمتر رسیده است.
در حال حاضر طرح بایوجیمی به دستور دادستانی گیلان متوقف شده است، چون نگرانیها در مورد سمی و سرطانزا بودن دیاکسیدتیتاینوم به کار رفته در محلول هنوز برطرف نشده است. به همین منظور سازمان حفاظت محیط زیست شرایط بازدید خبرنگاران از این طرح را را مهیا کرد تا رسانهها از نزدیک با جزئیات اجرای این طرح آشنا شوند.























دیدگاه تان را بنویسید