قالیباف در دیدار رییس مجلس نمایندگان برزیل:

همکاری‌ها بین بخش خصوصی ایران و برزیل برای توسعه روابط تقویت شوند/ بریکس می‌تواند شتاب بیشتری به همکاری‌ها بدهد/دیدار روسای مجالس ایران و هند/تاکید قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل

کد خبر: 1362168

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین پیشنهاد داد همکاری های بخش خصوصی دو کشور برای توسعه همکاری‌ها تقویت شوند.

همکاری‌ها بین بخش خصوصی ایران و برزیل برای توسعه روابط تقویت شوند/ بریکس می‌تواند شتاب بیشتری به همکاری‌ها بدهد/دیدار روسای مجالس ایران و هند/تاکید قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و برزیل گفت:برای توسعه روابط دوجانبه، باید فعالیت های بخش خصوصی دو کشور تقویت شود تا بتوانیم حوزه همکاری‌ها را به‌صورت عملیاتی و مؤثر به پیش ببریم.

به گزارش خانه ملت، هوگو موتا، رئیس مجلس نمایندگان برزیل در حاشیه یازدهمین اجلاس رؤسای مجالس کشورهای عضو بریکس، با دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی،  دیدار و گفت‌وگو کرد.

قالیباف در این دیدار با قدردانی از برگزاری نشست پارلمانی بریکس‌، بریکس را سازوکاری مهم برای تعمیق روابط دوجانبه و چندجانبه ایران با کشورهای عضو این گروه از جمله برزیل دانست و گفت: بریکس می‌تواند شتاب بیشتری به همکاری‌های ایران و برزیل در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، زیست‌محیطی و تجاری بدهد.روابط دو‌ و چندجانبه ایران و برزیل می تواند در چارچوب بریکس به نفع دو کشور باشد.

وی با اشاره به مواضع ضد یک‌جانبه‌گرایانه مقام‌های برزیل اظهار کرد: از مواضع روشن شما و رئیس مجلس سنای برزیل در انتقاد از یک‌جانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل تشکر می‌کنم. امروز شاهدیم که آمریکا به‌صورت یک‌جانبه و خارج از چارچوب حقوق بین‌الملل تحریم‌هایی را به بخش های از کشورهای دنیا تحمیل می‌کند. این رویکرد ظالمانه علیه ملت‌هایی مانند ایران، روسیه، چین، کوبا و سایر کشورهایی است که نمی‌خواهند زیر سلطه هژمونی آمریکایی قرار بگیرند. به واقع این‌ها ملت‌های استقلال طلبی هستند و با اعمال سلطه مخالفت می کنند.

قالیباف با تأکید بر ظرفیت‌های گسترده بریکس گفت: این گروه با ظرفیت قریب به نیمی از جمعیت دنیا و ۲۴ درصد تجارت جهان مجموعه جدیدی است که می‌تواند نظم جهانی مبتنی بر یک‌جانبه‌گرایی آمریکایی را به چالش بکشد. همچنین مجموعه بریکس می تواند  روابط اقتصادی اعضای درون خود را متوازن و منافع همه کشورها را نیز تامین کند. لذا برای ایران، به‌عنوان کشوری که دو سال است به عضویت بریکس درآمده، این چارچوب فرصت مهمی برای همکاری‌های راهبردی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایران افزود: ایران در حوزه‌هایی مانند تأمین مواد غذایی، دانش پزشکی، شرکت‌های دانش‌بنیان، نانوتکنولوژی، بایوتکنولوژی، صنعت هسته‌ای و هوافضا ظرفیت‌های بزرگی دارد. این توانمندی‌ها می‌توانند پایه همکاری‌های دوجانبه یا چندجانبه ایران و برزیل در چارچوب بریکس باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین پیشنهاد داد همکاری های بخش خصوصی دو کشور برای توسعه همکاری‌ها تقویت شوند.

قالیباف افزود: از سویی دیگر باید تبادلات مالی در چارچوب بریکس نیز تقویت شود. امروز بانک توسعه بریکس با مدیریت یکی از شخصیت‌های برزیلی فعال است و ما می توانیم با توسعه سامانه «پرداخت پی» در گروه بریکس، به توسعه روابط اقتصادی اعضا کمک کنیم.

در ادامه این دیدار، هوگو موتا، رئیس مجلس نمایندگان برزیل ضمن تشکر و خوشامدگویی به هیات  ایرانی برای حضور در اجلاس بریکس، گفت: سوابق کاری شما نشان می دهد که یک سیاستمدار باتجربه هستید. 

وی با بیان اینکه دیدار مذکور یک فرصت ارزشمند برای انتقال دیدگاه‌های طرفین قلمداد می‌شود، بیان کرد: ما به‌عنوان نمایندگان مردم باید برای حل مشکلات مشترکی مانند فقر، نابرابری و چالش‌های غذایی با همبستگی عمل و همکاری چندجانبه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و برزیل بیش از ۱۲۰ سال قدمت دارد، تاکید کرد: توافق‌نامه‌هایی در حوزه‌های فرهنگ، بهداشت و کشاورزی میان دو کشور وجود دارد که باید با دقت اجرایی شوند. همچنین  در منطقه،ایران از جمله شرکای مهم ما در منطقه غرب آسیا قلمداد می‌شود. همچنین باید تاکید کنم که با پیشرفت ۳۰ درصدی روابط تجاری در سالهای گذشته، این تجارت به صورت رسمی دوجانیه از سه میلیارد دلار فراتر رفته است.

وی حضور فعال ایران در بریکس را فرصتی برای تقویت همکاری‌های پارلمانی دوجانبه دانست و گفت: حضور ایران در بلوک بریکس باعث پیشرفت گفتگوها بین دو کشور می‌شود.

وی تاکید کرد: بسیج ظرفیت های کشورهای عضو بریکس می‌تواند در کنار هم نظم صلح‌طلبانه‌تری در جهان ایجاد کند و ما نسبت به ساختن آینده ای بهتر با حضور ایران و سایر کشورها امیدواریم.

هوگو موتا تاکید کرد: همچنین در نوامبر امسال در شهر «بلین» گروه پارلمانی کوپ سی را تشکیل می‌دهیم که فکر می‌کنیم یک همفکری بزرگ برای حمایت از توسعه پایدار است./

قالیباف

تاکید قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل

رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل و متوازن‌سازی تجارت دو کشور تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه یازدهمین اجلاس رؤسای مجالس کشورهای عضو بریکس با داوی آلکو لومبره، رئیس مجلس سنای برزیل دیدار و گفتگو کرد.

قالیباف در این دیدار ضمن قدردانی از میزبانی برزیل برای برگزاری اجلاس بریکس گفت: بریکس از نگاه ما نقطه عطفی در مناسبات بین‌المللی است. پارلمان‌ها علاوه بر اینکه نماینده مردم هستند، در ریل‌گذاری برای دولت‌ها نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به سابقه بیش از یک قرن روابط رسمی میان ایران و برزیل افزود: دو کشور نگاه مشترکی در خصوص آزادی، استقلال و چندجانبه‌گرایی دارند که این امر بستر مناسبی برای توسعه روابط دوجانبه فراهم می‌کند.

قالیباف با اشاره به دیدار خود با وزیر کشاورزی برزیل، بیان کرد: بنده در این دیدار بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در اولین فرصت تأکید کردم.

قالیباف اولویت همکاری‌های اقتصادی ایران و برزیل را در حوزه کشاورزی، صادرات و واردات محصولات و تحقیقات علمی عنوان کرد و افزود: در کنار این حوزه‌ها، می‌توان همکاری‌های تحقیقاتی، پزشکی و صنعتی را نیز گسترش داد. برآوردها نشان می‌دهد حجم تجارت از مسیرهای ثالث میان ایران و برزیل تا بیش از ۷ میلیارد دلار ارزیابی شده است، ازاین‌رو ما می‌توانیم این عدد را افزایش دهیم و هم به سمت متوازن‌سازی صادرات و واردات حرکت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی نقش پارلمان‌ها در تسهیل همکاری‌های اقتصادی را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: پارلمان‌ها می‌توانند با تصویب موافقت‌نامه‌های لازم، مسیر توسعه روابط را هموار سازند. همچنین بریکس می‌تواند به تقویت انسجام میان دوکشور کمک کند.

وی با تأکید بر لزوم مقابله با یکجانبه‌گرایی آمریکا در اعمال تحریم‌ها گفت: همچنین زورگویی علیه حقوق بین‌الملل از جمله محورهایی است که باید مورد توجه همه کشورهای مستقل قرار گیرد. از این رو ما از طریق بریکس می‌توانیم توانمندی‌های خود را به اشتراک بگذاریم همچنین ایران در حوزه‌های نانو، بیوتکنولوژی و پزشکی پیشرفت‌های زیادی داشته است. ما می‌توانیم در چارچوب بریکس و از طریق توسعه ابزارهایی همچون پرداخت در قالب «بریکس پی» و یا فعالیت‌های بانک توسعه نوین و کار برای اتصال پیام‌رسان‌های مالی با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

قالیباف در پایان گفت: از رئیس سنای برزیل دعوت می‌کنم به تهران سفر کرده و از ظرفیت‌های ایران بازدید کند. سفر به ایران می‌تواند یک نگاه جامع در زمینه روابط دو کشور برای شما ایجاد کند.

در ادامه این دیدار، داوی آلکو لومبره، رئیس مجلس سنای برزیل نیز ضمن بیان این نکته که روابط پارلمانی در قالب بریکس برای ما حائز اهمیت است، گفت: باید به این نکته اشاره کنم که میزبان این اجلاس هستیم و امیدوارم این اجلاس نتایج خوبی برای همه طرف‌ها داشته باشد.

وی تاکید کرد: گفتگو میان ملت‌ها راهی بنیادین برای مقابله با چالش‌های انسانی است. دنیا با مشکلاتی در حوزه بهداشت، آموزش و محیط زیست مواجه است و باید با تعامل آن‌ها را حل و فصل کنیم.

وی با اشاره به اهمیت تعامل پارلمانی میان ایران و برزیل افزود: به عنوان رئیس سنا از گفتگو و همکاری میان مجالس دو کشور استقبال می‌کنم و معتقدم از مسیر پارلمان‌ها می‌توان آینده بهتری برای ملت‌ها ساخت.

روسای مجالس ایران و هند بر توسعه مسائل اقتصادی تاکید کردند

روسای مجالس جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند در دیدار دوجانبه به میزبانی برزیل، بر بهره بردن از ظرفیت بریکس برای توسعه مسائل اقتصادی تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدباقر قالیباف امروز پنجشنبه (۱۵ خردادماه) در حاشیه اجلاس بریکس در برازیلیا پایتخت کشور برزیل، با اوم برلا رئیس مجلس نمایندگان جمهوری هند دیدار و گفت‌وگو کرد.

روسای مجالس ایران و هند

در این دیدار روسای مجالس پارلمانی دو کشور بر بهره بردن از ظرفیت بریکس برای توسعه و تعمیق روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند در مسائل اقتصادی و تجاری تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، یازدهمین مجمع پارلمانی بریکس به میزبانی مجلس نمایندگان سنای فدرال برزیل از ۱۳ تا ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۴ با شعار «نقش پارلمان‌های بریکس در ایجاد حاکمیت جهانی فراگیرتر و پایدارتر» در شهر برازیلیا در حال برگزاری است.

احمد نادری، مصطفی طاهری، مریم عبداللهی، غلامرضا تاجگردون، جلیل مختار، سالار ولایتمدار و محمد رشیدی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای هیات پارلمانی کشورمان هستند که رئیس مجلس شورای اسلامی را در این اجلاس همراهی می‌کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات همراه پیش از حضور در اجلاس بریکس در برزیل، در کشورهای ونزوئلا و کوبا حاضر شده و با روسای جمهور و روسای مجالس این دو کشور دیدار و گفت وگو کردند.

سازمان بریکس، متشکل از قدرت‌های اقتصادی نوظهور شامل چین، هند، روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی، جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی است.

روسای مجالس ایران و هند

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید