هرآنچه باید درباره عملکرد مولتیمتر بدانید

چکیده : مولتیمتر یکی از مهمترین ابزارآلات برای مهندسین و تکنیسینهای برق محسوب میشود که توانایی اندازهگیری کمیتهای مختلف از جمله ولتاژ، جریان، مقاومت الکتریکی، ظرفیت خازنی و ... را دارد.
مولتیمتر یکی از مهمترین ابزارآلات برای مهندسین و تکنیسینهای برق محسوب میشود که توانایی اندازهگیری کمیتهای مختلف از جمله ولتاژ، جریان، مقاومت الکتریکی، ظرفیت خازنی و ... را دارد. در واقع با استفاده از مولتیمتر میتوان سلامت و یا مشخصات قطعات الکتریکی و یا الکترونیکی را ارزیابی کرد. از این ابزار در کارگاهها، کارخانجات، تعمیرگاهها و آزمایشگاههای برق استفاده میشود. مولتیمترها در دو نوع آنالوگ و دیجیتال در بازار موجودند اما استفاده از نمونه آنالوگ آن تقریبا منسوخ شده است.
مولتیمتر چیست؟
از مولتیمتر میتوان به عنوان دستگاه آزمون دستی یاد کرد که میتواند کمیتهای الکترونیکی مختلف را اندازهگیری کند. این ابزار برای برقکاران بسیار حائز اهمیت است چراکه با استفاده از آن میتوانند مشکلات الکتریکی در موتورها، وسایل برقی، مدارها، منبع تغذیه و سیستمهای سیمکشی را شناسایی کنند.
انواع مولتیمتر
همانطور که پیشتر اشاره شد، مولتیمترها در دو نوع آنالوگ و دیجیتال در بازار موجود هستند که هر کدام ویژگیهای خاص خود را داشته و عملکردی منحصر به فرد دارد.
مولتیمتر آنالوگ
مولتیمتر آنالوگ بر پایه یک میکرومتر ساخته شده و با استفاده از عقربهای که بر روی صفحه مقیاس حرکت میکند، نتیجه اندازهگیری را به نمایش میگذارد. مولتیمترهای آنالوگ در مقایسه با نمونههای دیجیتال از قیمت کمتری برخوردار بوده و کار کردن با آنها به مراتب سختتر است؛ بنابراین امکان استخراج اعداد دقیق با استفاده از این نوع مولتیمتر وجود نخواهد داشت. به یاد داشته باشید که مولتیمترهای آنالوگ بسیار حساس هستند و ممکن است با کوچکترین ضربه خراب شوند. اگر قصد دارید از مولتیمتر آنالوگ به عنوان ولتمتر استفاده کنید باید بدانید که اعداد دقیقی را دریافت نخواهید کرد.
مولتیمتر دیجیتال
رایجترین نوع مولتیمتر که این روزها در مدلهای مختلف در بازار موجود است. مولتیمترهای دیجیتال از نسخههای ساده تا مدلهای مدرن و پیشرفته با قابلیتهای متعدد توسط برندهای گوناگون تولید و به بازار عرضه شدهاند. در این نوع مولتیمتر خبری از عقربه متحرک و صفحه مقیاس نیست و نتایج اندازهگیری به کمک کنتورهای دیجیتالی بر روی نمایشگر LCD دستگاه نمایش داده میشود. این نوع مولتیمتر در مقایسه با مدلهای آنالوگ گرانتر بوده اما در مدلهای ساده این تفاوت قیمت چندان چشمگیر نیست. مولتیمترهای دیجیتال از مقاومت بیشتری در مقایسه با نمونههای آنالوگ برخوردار میباشند و اعداد دقیقتری را برایتان به نمایش میگذارند.
کاربرد مولتیمتر
مولتیمترها براساس مدلی که دارند میتوانند مقادیر مختلف را بسنجند. سادهترین مولتیمترها توانایی خواندن ولتاژ، جریان و مقاومت را دارند اما در مدلهای پیشرفته امکان سنجش تمامی مقادیر زیر وجود دارد:
-
جریان متناوب
-
جریان مستقیم
-
مقاومت
-
ظرفیت
-
هدایت
-
دسی بل
-
چرخه کار
-
فرکانس
-
القاء
-
درجه حرارت سلسیوس یا فارنهایت
همچنین، مولتیمترهای پیشرفته گاها همراه با لوازم جانبی کاربردی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، ارائه میشوند:
-
سطح نور
-
اسیدیته
-
قلیایی بودن
-
سرعت باد
-
رطوبت نسبی
مزایای استفاده از مولتیمتر
-
دقت بالا
-
امپدانس ورودی بالا
-
خوانایی بالا جهت خواندن مقادیر در نمایشگر دستگاه
-
هزینه کمتر بدلیل فناوری یکپارچه
-
عملکرد قطبیت خودکار
معایب استفاده از مولتیمتر
-
نیاز به منبع تغذیه و مسائل ایزوله
-
نیاز نمایشگر LCD به باتری خارجی
-
اصول استفاده خاص
خرید بهترین مارک مولتیمتر
اگر برای خرید مولتی متر به بازار مراجعه کنید، با برندهای زیادی مواجه خواهید شد که ممکن است انتخاب را برای شما دشوار کند. به یاد داشته باشید که تنها تعداد کمی از این برندها موفق به عرضه محصولات باکیفیت شدهاند و شما باید پیش از خرید اطلاعات کافی درباره هر کدام بدست آورید. اما اگر قصد دارید از یک فروشگاه معتبر خرید کنید که بهترین مولتیمترهای بازار از برندهای مطرح دنیا را با پایینترین قیمت به فروش میرساند، رادابزار در خدمت شما خواهد بود. شما میتوانید بصورت حضوری و یا آنلاین از طریق وبسایت مجموعه، اقدام به خرید مولتی متر از رادابزار کنید.
دیدگاه تان را بنویسید