انتقاد وزیر کار از تفاوت آمارهای رسمی با آمارهای میدانی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از فاصله آمارهای رسمی با واقعیتهای میدانی، گفت: بر اساس آمار رسمی، نرخ بیکاری کشور ۷.۸ درصد اعلام شده است، اما در واقعیت این آمار باورپذیر نیست.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از فاصله آمارهای رسمی با واقعیتهای میدانی، گفت: بر اساس آمار رسمی، نرخ بیکاری کشور ۷.۸ درصد اعلام شده است، اما در واقعیت این آمار باورپذیر نیست.
احمد میدری روز چهارشنبه در همایش “وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر” که با حضور صاحبان صنایع، کارآفرینان و مدیران در شهرستان مراغه برگزار شد، با بیان اینکه ما آمار اشتغال بیمهشدگان تأمین اجتماعی را استخراج کردهایم و از دی ماه ۱۴۰۲ تا دی ۱۴۰۳ تنها ۴۰۱ هزار شغل ایجاد شده است، گفت: این در حالی است که بر اساس آمارهای مرکز آمار این عدد به نزدیک یک میلیون شغل میرسد که تفاوت فاحشی دارد.
وی با اشاره به لزوم اتصال مشاغل خرد به زنجیرههای بزرگ اقتصادی، افزود: مشاغل خرد بدون شبکهسازی و بازاریابی، پایدار نمیمانند که تجربه موفقی در زنجان برای شبکه سازی و اتصال مشاغل خرد به شرکتهای بزرگ در حوزه کفش گواه این مسئله است.
میدری گفت: بررسی اسناد بیمه در مراکز استان ها، ظلم به مردم شهرستانها است و با تلاش وزارتخانه، رسیدگی به اسناد به صورت الکترونیکی تا پایان سال انجام میشود.
وی به برخی رویههای ناکارآمد در نظام اقتصادی کشور اشاره و تأکید کرد: برخی فرآیندها بهویژه در حوزه تسهیلات بانکی، بیش از آنکه یاریرسان مردم باشند، مانع هستند.
میدری گفت: هفت درصد هزینه تسهیلات بانکی صرف رفتوآمد و پر کردن فرمها میشود که باید این مسیر اصلاح شود.
وزیر کار از مصوبهای برای حذف ارجاع افراد به سیستمهای بانکی پیچیده خبر داد و گفت: در این طرح، نهادهای حمایتی ضمانت میکنند و مردم بدون بروکراسی به تسهیلات دسترسی پیدا میکنند؛ مشابه وامی که در دوران کرونا اعطا شد.
وزیر کار از مصوبهای برای حذف ارجاع افراد به سیستمهای بانکی پیچیده خبر داد و گفت: در این طرح، نهادهای حمایتی ضمانت میکنند و مردم بدون بروکراسی به تسهیلات دسترسی پیدا میکنند؛ مشابه وامی که در دوران کرونا اعطا شد.
میدری با اشاره به پیشینه تاریخی و نقشآفرینی این منطقه در تحولات ملی اظهار کرد: مراغه در تاریخ ایران بارها نقطه عطف بوده و از دوران مشروطه که نقش مهمی در تغییر سرنوشت کشور داشت، تا امروز که دکتر پزشکیان خط جدیدی در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور ترسیم کرده است.
وی با اشاره به شعار “وفاق” بهعنوان محور اصلی این رویداد، افزود: شعار وفاق برگرفته از دههها اندیشه، تجربه و بینش قرآنی و دینی دکتر پزشکیان است و این نگاه، ریشه در وحدت و همدلی دارد.
میدری با اشاره به کتاب "دموکراسی در آمریکا” از یک نویسنده فرانسوی، ادامه داد: این کتاب تبیین میکند که چرا جامعه آمریکایی با وجود پیشرفت صنعتی، همچنان پایبند به ارزشهای دینی و اجتماعی است؛ زیرا مردم در پیوندهای جمعی و نشستهای مردمی شرکت میکنند و وحدت اجتماعی را حفظ میکنند. این همان وفاقی است که ما نیز باید در جامعهمان تقویت کنیم.
وی با اشاره به بازدید از مرکز هتل سوئیت سالمندی مراغه، این مرکز را نمادی از همدلی دانست و گفت: وجود چنین مراکزی نشان میدهد که وفاق در این شهرستان به شکل عینی وجود دارد.
میدری، تشکیل کمیتهای برای زمانبندی خواستههای شهرستانهای مراغه و عجبشیر ظرف ۲ تا سه هفته آینده را ضروری دانست و افزود: درمانگاه تأمین اجتماعی مراغه در یک سال اخیر به ۳۰۰ هزار نفر خدمات ارائه کرده که نشاندهنده نیاز جدی به توسعه این زیرساختها است.
وی با تأکید بر لزوم همکاری بین دستگاههای اجرایی، گفت: فضایی در شهرستانها باید فراهم شود که مدیران در کنار یکدیگر بنشینند، ایده بدهند و برای توسعه برنامهریزی جمعی کنند که این همان نماد واقعی وفاق است.
وزیرکار از پیگیری وزارتخانه برای افزایش سهمیه کارگران ساختمانی، بیمه قالیبافان، ارتقاء تسهیلات مشاغل خانگی و تأمین سالن ورزشی مناسب برای کارگران خبر داد.
شناسایی ۷۲ هزار طرح اشتغال در کشور
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به برنامههای کلان اشتغالزایی در کشور گفت: بیش از ۷۷۲ هزار طرح اشتغال در کشور شناسایی شده است و در حال حرکت از برش استانی به سمت برش شهرستانی هستیم تا طرحها دقیقتر و هدفمندتر اجرایی شوند.
مالک حسینی بر ضرورت تحلیل دقیق آمار بیکاری تأکید کرد و افزود: باید مشخص شود چه تعداد از بیکاران در کدام رستههای شغلی قابلیت اشتغال دارند تا سیاستگذاریها بر اساس نیاز واقعی بازار کار انجام گیرد.
وی با اشاره به تأکیدات وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار کرد: وزیر تأکید دارد که هر نوع کمکی در توان باشد برای توسعه اشتغال در شهرستانها ارائه خواهد شد و طبق دستور رئیسجمهور، تسهیلات حوزه اشتغال باید نسبت به سایر تسهیلات اولویت داشته باشد که ما نیز آن را در دستور کار قرار دادهایم.
سهم هفت درصدی مراغه از تسهیلات اشتغال خانگی آذربایجان شرقی
معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و انسانی این منطقه گفت: مراغه شهری مملو از فرهنگ و توانمندی است که این ویژگیها در نگاه نخست قابل مشاهده است.
وی با ارائه آماری از وضعیت اشتغال در استان، اظهار کرد: نرخ بیکاری آذربایجان شرقی بر اساس آخرین آمار ۷.۵ درصد است، در حالی که نرخ بیکاری در مراغه با رقم ۶.۳ درصد پایینتر از میانگین استانی قرار دارد، که نشاندهنده تلاش و ظرفیت بالای این شهرستان در حوزه اشتغال است.
حسینی با تأکید بر اهمیت مشاغل خانگی در ایجاد اشتغال پایدار گفت: پیشنیاز استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی، اخذ مجوز رسمی است و در مراغه تاکنون هزار و ۵۳۶ مجوز مشاغل خانگی صادر شده است.
وی افزود: از مجموع ۲ هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال پرداختی تسهیلات مشاغل خانگی در استان، ۱۴۹ میلیارد ریال به مراغه اختصاص یافته که معادل هفت درصد کل استان است.
حسینی خاطرنشان کرد: در سال گذشته، مجموع اعتبارات اشتغال پرداختشده در شهرستان مراغه سه هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال بود که منجر به ایجاد اشتغال برای بیش از سه هزار نفر شده است.
معاون استاندار آذربایجان شرقی: شستا در مراغه و عجب شیر سرمایه گذاری کند
ظفر محمدی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و تحصیلی این مناطق گفت: از نظر سطح تحصیلات، فرهنگ، ادب و متانت، وضعیت شهرستانهای مراغه و عجبشیر اگر از میانگین کشوری بالاتر نباشد، پایینتر نیست.
وی با بیان اینکه مشکلات مطرح شده در این شهرستانها مشابه دیگر نقاط استان و کشور است، افزود: مسائل زیرساختی، صنعتی و تولیدی در این مناطق باید با نگاه ویژه و سیاستگذاری دقیق مورد توجه قرار گیرد.
محمدی با تأکید بر ظرفیت بالای این ۲ شهرستان در حوزه کشاورزی و دامداری، اظهار کرد: با توجه به اینکه مراغه و عجبشیر بهعنوان قطبهای تولید محصولات کشاورزی و دامی در استان شناخته میشوند، احداث واحدهای صنعتی فرآوری محصولات دامی و کشاورزی یک ضرورت جدی است.
وی افزود: این اقدام نه تنها از فساد و ضایعات محصولات جلوگیری میکند، بلکه ارزش افزوده بالایی برای منطقه به همراه خواهد داشت.
معاون استاندار، خواستار ورود جدی شرکتهای بزرگ از جمله شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) و صندوق بازنشستگی کشور برای ایجاد کارخانهها و واحدهای فرآوری در این منطقه شد و گفت: ایجاد یک واحد صنعتی برای فرآوری و بستهبندی محصولاتی چون سیب، که بهعنوان برند کشاورزی منطقه شناخته میشود، میتواند نقشی اساسی در رونق اقتصادی و اشتغال جوانان ایفا کند.
ضرورت استفاده از ظرفیت شرکت های تعاونی فناور
حسین فتحی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اهمیت ارزش افزوده در حوزه تولید، اظهار کرد: شرکتهای تعاونی فناور و نوآور از ظرفیت بالایی برای توسعه برخوردارند و باید از این ظرفیت در مسیر رشد اقتصادی استفاده کرد.
وی افزود: سرمایهگذاری در حوزه تولید بدون سرمایهگذاری در زمینه نیروی انسانی، مسیر پایداری نخواهد داشت و دسترسی به نیروی انسانی توانمند و ماهر، مهمترین مؤلفه در تحقق بهرهوری اقتصادی است.
فتحی با اشاره به نقش وفاق ملی در حمایت از جامعه کارگری، اظهار کرد: افزایش ۴۵ درصدی دستمزد کارگران در سال جاری، نتیجه این وفاق و اراده جمعی برای بهبود وضعیت معیشتی کارگران است.
وی به نگاه عدالتمحور دولت در حوزه سیاستگذاری اشاره و اظهار کرد: این نگاه، نشاندهنده اراده سیاسی جدی برای ارتقای جایگاه و کیفیت زندگی کارگران کشور است.
فتحی از صدور دستورالعملی جدید برای بهکارگیری ظرفیتهای کارآفرینان و بخش خصوصی در حوزه ورزش کارگری خبر داد و گفت: با هدف ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی کارگران، برنامههایی در دستور کار قرار گرفته که با مشارکت بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
بیکاری در مراغه بیشتر از استان است
سید فرید موسوی، نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: مردم این منطقه همواره در مقابل مشکلات ایستاده و با دستان خود، این شهر را ساختهاند و وقت آن رسیده تا ما مسئولان همراه آنها باشیم.
وی افزود: مردم مراغه و عجب شیر، خواستههای غیرمنطقی ندارند و تنها به دنبال حقوق طبیعی خود در دستیابی به امکانات هستند که مردم سایر شهرها از آنها برخوردار هستند.
وی با اشاره به وضعیت اسفناک سالن ورزشی کارگران مراغه، ادامه داد: این سالنورزشی، زمانی نماد نشاط جامعه کارگری ما بود ولی امروز در حال متروکه شدن است.
موسوی تاکید کرد: در شهر عجب شیر نیز اداره فنی حرفهای حتی یک ملک برای آموزش مهارتهای فنی ندارد.
وی ادامه داد: میانگین بیکاری در آذربایجان شرقی، هشت درصد ولی در مراغه ۱۸ درصد است و میزان بیکاری در عجب شیر بیش از این است.
نبود بیمارستان تامین اجتماعی در مراغه
امین امینیان، فرماندار مراغه نیز گفت: مراغه با مشکل نبود بیمارستان تامین احتماعی برای بیمه شدگان و مستمری بگیران تحت پوشش برای دریافت خدمات درمانی مواجه بوده و مردم ناگزیر به مراجعه به بیمارستانهای مرکز استان با فاصله ۲.۵ ساعته هستند.
وی با بیان اینکه مراغه با بیش از ۳۰۰ اثر ثبت شده ملی جزو ۱۰ شهر تاریخی و دومین شهر سالم ایران است، تاکید کرد: مراغه به عنوان قطب درمانی جنوب استان بوده و بیماران شهرهای همجوار استان و حتی آذربایجان غربی و کردستان را پذیرا میشود و احداث بیمارستان در این شهر به ارتقای سهم رضایتمندی مردم منطقه کمک می کند.
وی، خواستار تاسیس نمایندگی اسناد پزشکی در مراغه جهت تشکیل پرونده و تامین دارو برای تاییده داروهای خاص و امور عقد قرارداد پزشکان و مراکز خصوصی، واگذاری بخش بیمه ای ساختمان و جهت توسعه فضای فیزیکی با ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار شد.
فرماندار مراغه افزود: در مراغه بیش از چهار هزار نفر متقاضی بیمه کارگران ساختمانی داریم درحالی که سهمیه اختصاص یافته این بیمه سالانه تنها ۴۰۰ نفر برای شهرستان است و افزایش این سهمیه میتواند گره گشا باشد.
وی با بیان اینکه اغلب تجهیزات مراکز فنی حرفه ای مراغه، بیش از ۳۰ سال عمر دارند و غیرقابل استفاده هستند، اظهار کرد: گردشگری یکی از مزیتهای اصلی مراغه است و راه اندازی کارگاهها و آموزشگاههای مهارتی در حوزه گردشگری ضروری است.
وی ادامه داد: بزرگترین و کم نظیرترین مزیت شهرستان، کشاورزی است اما امکانات آموزشی در مراکز فنی حرفه ای برای این حوزه در حد صفر است.
امینیان خواستار تجهیز سالن ورزشی کارگران برای جمعیت ۷۰ هزار نفری این قشر شهرستان شد و اظهار کرد: در سال گذشته ۱۸ میلیارد تومان سهم تسهیلات اشتغال شهرستان بود که ۱۴ میلیارد تومان آن پرداخت شد در صورتی که در مراغه حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر در صف دریافت تسهیلات مشاغل خانگی هستند.
تمام نگاه ها برای تحقق عدالت محوری به وزارت کار است
امیرعباس سلطان پور، فرماندار عجب شیر نیز با بیان اینکه دکتر پزشکیان، گفتمان عدالت محوری و توسعه متوازن را در دولت چهاردهم پیگیری کرده است، اظهار کرد: تمامی نگاهها برای تحقق این هدف دولت به وزارت کار دوخته شده است و امیدوارم عدالت محوری به عنوان یکی از عوامل مهم پیروزی انقلاب اسلامی در بدنه وزارت کار محقق شد.
وی افزود: اداره کار در عجب شیر سالها به صورت نمایندگی فعال است درحالی که این شهرستان ۷۲ هزار نفر جمعیت دارد که اغلب کارگر هستند.
وی ادامه داد: سهم شهرستان عجب شیر از تسهیلات مشاغل خانگی برای سال قبل ۳۴ میلیارد ریال پیش بینی شده بود که ۲۶ میلیارد ریال تخصیص یافت.
سلطان پور گفت: این تسهیلاتها، با هزاران گیرودار و پس از ماهها سرگردانی تخصیص مییابد .
وی افزود: اداره فنی حرفه ای در این شهرستان، زمین ندارد درحالی که جمعیت جوان شهرستان بسیار مستعد است.
وی با بیان اینکه ساختمان بهزیستی درحال تکمیل است و به زودی افتتاح میشود، اظهار کرد: عجب شیر آماده سرمایه گذاری و تاسیس کارگاهها در شهرک سرمایه گذاری جهت اشتغالزایی است.
، احمد میدری بعد از ظهر امروز وارد تبریز شد و ابتدا با حضور در گلزار شهدای این شهر به مقام آیت آل هاشم و سایر شهدا ادای احترام کرد و سپس به شهرستان مراغه رفت.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در مراغه از هتل سوییت سالمندان شهرستان همچنین مرکز نگهداری دختران معلول ذهنی بالای ۱۴ سال نیکان مراغه بازدید کرد.
میدری امروز همچنین در جمع کودکان کارگران در سالن ورزشی کارگران مراغه حاضر شد و از پلی کلینیک (مجتمع درمانی) تامین اجتماعی این شهرستان بازدید کرد.
بازدید از طرح ها، مراکز خدماتی و برگزاری نشستهای تخصصی با فعالان اقتصادی در شهرستانهای مراغه، سراب، مرند و میانه جزو برنامه های وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این سفر سه روزه است./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید