خبر مهم برای سهام عدالتی ها | سود سهام عدالت مپنا کی واریز می شود؟ | Samanese ir استعلام سهام عدالت
مپنا در مورد خبر عدم پرداخت سود سهام عدالت، اعلام کرد: در صورت پرداخت اوراق خزانه اسلامی (اخزا) توسط وزارت نیرو، بدهی این گروه بابت سود سهام عدالت در اولین فرصت پرداخت خواهد شد.

در پی درج خبری مبنی بر عدم پرداخت سود سهام عدالت از سوی شرکت بورسی مپنا ،این شرکت توضیح داد، با عنایت به مطلب درج شده در خبرگزاری فارس با عنوان "مپنا سود سهام عدالت را نداد" در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، متمنی است مقرر فرمایید، به منظور روشن شدن اذهان عمومی، متن زیر در همان صفحه منتشر شود.
«مطالبات انباشته گروه مپنا، به ویژه از برخی کارفرماهای دولتی و علیالخصوص وزارت نیرو، هماکنون از صدها هزار میلیارد تومان عبور نموده و گروه مپنا با محدودیت نقدینگی جدی جهت انجام تعهدات خود از جمله در اجرای پروژههای طرف قرارداد و نیز پرداخت سود سهام به سهامداران مواجه شده است.
بر اساس توافقهای صورت گرفته، مقرر بود، بخشی از مطالبات گروه مپنا در قالب اوراق خزانه اسلامی (اخزا) تا پایان سال ۱۴۰۳ توسط وزارت نیرو پرداخت شود و این مهم نیز با تاخیر همراه شد و بخش کوچکی از این اوراق، روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ به مپنا واگذار شده است.
در خصوص سود شناسایی شده شایان ذکر است، همه پروژههای نیروگاهی گروه مپنا از جمله هشت پروژه نیروگاهی، برق تولیدی خود را به شبکه سراسری برق تحویل میدهند، با این حال صورتحسابهای آنها کماکان به حجم انبوه مطالبات معوق پیشین افزوده شده و با توقف یا تاخیر جدی در پرداخت همراه است.
تکرار این موضوعات، موجب بروز مشکلات شدید نقدینگی گروه مپنا و اختلال در برنامهها از جمله در پرداخت سود سهام عدالت شده است.
بر اساس تعهد گروه مپنا در آبانماه سال ۱۴۰۳ مبنی بر پرداخت سهم سود سهام عدالت تا پایان سال، بخش عمدهای از مطالبات سهام عدالت از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، از محل وامهای افزودهشده پرداخت شده است.
در صورت پرداخت اوراق خزانه اسلامی (اخزا) توسط وزارت نیرو، بدهی این گروه بابت سود سهام عدالت در اولین فرصت پرداخت خواهد شد».
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شرکتهای بورسی در مجمع عمومی سالانه خود معمولاً سود ناشی از عملیات خود را شناسایی کرده و اعلام میکنند و بر اساس سود شناسایی شده عملیاتی، با مصوبه مجمع عمومی، بخشی از سود به دست آمده ، بین سهامداران تقسیم میشود.
در مورد گروه مدیریت پروژههای نیروگاهی مپنا نیز این قاعده برقرار است و نکته جالب این است که مپنا دو گونه سهامدار خرد دارد، عدهای از کسانی که سهام مپنا را از بورس خریداری کرده که سود آنها پرداخت شده است، اما عدهای از طریق سهام عدالت سهامدار مپنا هستند که چون تعداد این افراد زیاد است و سرجمع سود بیشتر است، لذا مپنا با عدم پرداخت سود سهامداران عدالت در واقع نوعی گروکشی میکند که به این وسیله مطالباتی که بابت ارائه خدمات برق به دولت از وزارت نیرو طلب دارد، را بتواند از این طریق وصول کند، در حالی که این دو هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند.
مطالبات پیمانکاران برق و آب از جمله مپنا از دولت که حدود ۱۰۰ همت برآرود شده، یک مسئلهای است و بدهی این شرکتها به سهامداران عدالت مسئله دیگر است، با اصلاح روش حکمرانی و با اصلاح رابطه بین دولت و پیمانکاران، یا اصلاح قیمت انرژی، این مسئله حل خواهد شد، اما به هر حال سهامداران عدالت که از دهکهای کم درآمد جامعه هستند، منتظر سود سالانه اندک سهام خود هستند و شرکتهای سرمایهپذیر نباید سهام آنها را گرو مطالبات خود از دولت کنند.
دیدگاه تان را بنویسید