عملیاتی شدن گلوله لیزری نقطه زن بصیر + عکس
گلوله بصیر یک گلوله هوشمند با هدایت نیمه فعال لیزری با برد حدود 20 کیلومتر است که توانایی شلیک با قبضه و توپهای با کالیبر 155 میلیمتری را دارد و در حال حاضر توپخانههای سپاه و ارتش دارای قبضهها و توپهای خودکششی متناسب با شلیک این گلوله از جملهM109 وIH میباشند


سرویس سیاسی فردا: بیست و نهمین رزمایش نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با عنوان بیت المقدس 29 در منطقه نصرآباد اصفهان همزمان با سوم خرداد و با رمز یا علی ابن ابیطالب (علیه السلام) برگزار شد.
از مهمترین برنامه این رزمایش عملیاتی کردن تجهیزات و سلاحهای جدید صنعت دفاعی کشور و سازمان تحقیقات و خودکفایی نیروی زمینی ارتش عنوان شده است که در همین رابطه امیر سرتیپ نوذر نعمتی جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش درخصوص این رزمایش و عملیاتی کردن سلاحهای جدید گفته است: «ما امروز گلوله توپ 155 میلیمتری لیزری هوشمند آزمایش کردیم کهاین گلوله توپ به صورت نقطه زن درآمده است.»
براساس اطلاعات جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش از گلوله جدیدی که در رزمایش اخیر عملیاتی شده است، به نظر میآید منظور گلوله هوشمند بصیر محصول سازمان صنایع دفاع ایران میباشد که در سال 1390 توسط سردار وحیدی وزیر وقت دفاع رونمایی و در سالهای اخیر اصلاحات جدیدی بر روی آن جهت عملیاتی شدن، صورت گرفته است .
عملیاتی شدن گلوله لیزری هوشمند نقطه زن
گلوله بصیر یک گلوله هوشمند با هدایت نیمه فعال لیزری با برد حدود 20 کیلومتر است که توانایی شلیک با قبضه و توپهای با کالیبر 155 میلیمتری را دارد و در حال حاضر توپخانههای سپاه و ارتش دارای قبضهها و توپهای خودکششی متناسب با شلیک این گلوله از جمله M109 و IH میباشند .
گلوله بصیر مهندسی معکوس گلوله روسی کراسنوپل و هدایت آن از نوع لیزری است. مهمات هوشمندی که با هدایت لیزری کار میکنند به این صورت است که گلوله براساس مسیر لیزر بازگشتی، به سمت هدف هدایت میشود. این گلولهها دارای یک جستجوگر اپتیکی بر روی دماغه خود هستند که پس از دریافت لیزر و پردازش میزان انحراف گلوله با مسیر لیزر، مسیر خود را به سمت هدف اصلاح میکند. گلوله پس از خروج از دهانه قبضه، ابتدا بخشی از مسیر خود را به صورت بالستیک طی میکند و در زمان و موقعیت از قبل تنظیم شده، جستجوگر آن فعال و پرتو لیزر بازگشتی را دریافت میکند و تا لحظه برخورد به هدف، همچنان لیزر را دریافت و پیوسته انحراف مسیر را با سیستم کنترلی خود شامل بالکها و کاناردها جبران میکند.
برای شلیک این گلوله ابتدا تیم شناسایی به همراه تجهیزات لیزری (نشانهگذار لیزری) در نزدیکی هدف -تقریبا 2 تا 3 کیلومتری- و در موقعیت مناسب از لحاظ زاویهای و ایمنی مستقر میشوند و در زمان مناسب و با هماهنگی با توپخانه، لیزر را به سمت هدف میتاباند. توپخانه نیز با برقراری ارتباط رادیویی با تیم دیده بان مستقر در نزدیکی هدف، گلوله را شلیک میکند .
برای جلوگیری از جمینگ دشمن، نشانهگذار لیزری دارای کد مخصوص مییاشد که قبل از شلیک با کد گلوله هماهنگ میشود و پس از تنظیم صرفاً پرتوهایی را دنبال میکند دارای فرکانس مشخص باشند.
گلوله بصیر را میتوان علیه اهداف ساکن و متحرک و در روز و شب و در شرایط آب و هوایی مختلف به جز بارانی و مهآلود بکار گرفت. بصیر علیه اهداف زمینی مانند سنگرهای مستحکم، تانکها و خودروهای نظامی زرهی و عادی، پلها و جاده، مخازن سوخت و در محیط دریا و علیه شناورهای دشمن نیز قابل استفاده است. کاهش زمان و هزینه برای انهدام واحدهای دشمن، امکان درگیر شدن هر آتشبار با تعداد زیادی هدف و نیاز به تعداد کمتری آتشبار برای پوشش مؤثر هر منطقه از جمله مزایای بکارگیری چنین مهماتی است.
دیدگاه تان را بنویسید