ترامپ: جنگ اوکراین به زودی تمام خواهد شد

کد خبر: 1343434

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با اشاره به برنامه سفر وزیر خزانه داری خود به اوکراین، می‌گوید که جنگ اوکراین باید تمام شود و به زودی تمام خواهد شد.

ترامپ: جنگ اوکراین به زودی تمام خواهد شد

ترامپ امروز سه‌شنبه همزمان با اعلام برنامه سفر اسکات بسنت وزیر خزانه داری آمریکا به اوکراین، عنوان کرد که جنگ اوکراین باید تمام شود و به زودی پایان خواهد یافت.

وی در شبکه اجتماعی تروث نوشت که بسنت با سفر به کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دیدار خواهد کرد.

پیش از این پیتر هگست وزیر دفاع آمریکا گفته بود که انتظار دستیابی به یک توافق صلح سریع در اوکراین را دارد.

در این رابطه کیت کلوگ، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور اوکراین طی اظهاراتی اعلام کرد که واشنگتن به منظور ایجاد فشار برای پایان دادن به درگیری بین کی‌یف و مسکو آماده است تا تحریم‌ها علیه روسیه را تشدید کند.

این در حالی است که ترامپ وعده داده است که راه‌حلی برای پایان این جنگ پیدا کند و ظاهراً به کلوگ 100 روز فرصت داده تا توافقی را بین دو طرف درگیر ایجاد کند.

وی ماه گذشته هشدار داد که اگر مسکو با این توافق نامشخص مخالفت کند، تحریم‌های جدیدی اعمال خواهد کرد. البته وی تأکید کرد که قصد ندارد به روسیه آسیب بزند.

کلوگ در مصاحبه‌ای با روزنامه نیویورک پست گفت که تحریم‌های فعلی علیه روسیه «تنها در سطح 3 از 10» هستند و فشار اقتصادی می‌تواند بسیار شدیدتر شود./تسنیم

سی‌ان‌ان: ترامپ خواستار توقف فوری جنگ اوکراین است، اما مشکلات فراوان است

به نظر می‌رسد که «دونالد ترامپ» عزم خود را برای پایان دادن به جنگ اوکراین جزم کرده، اما ظاهرا زلنسکی در این طرح‌ها نقش محوری ندارد.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی درباره پایان جنگ اوکراین، گزارش داد که ممکن است زلنسکی روزهای آخر خود به‌عنوان رئیس‌جمهور اوکراین را سپری کند.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، چارچوب کلی و مبهم یک طرح صلح برای اوکراین در حال شکل‌گیری است، اما راه زیادی تا تکمیل آن باقی مانده است. رسانه آمریکایی با اشاره به سکوت نسبی ترامپ درباره سیاست‌هایش در قبال این جنگ، گزارش داد که ممکن است در ۲ هفته آینده نشانه‌های مهمی از تمایل به مذاکره مشاهده شود؛ نشانه‌هایی که هنوز معلوم نیست تا چه حد مورد استقبال کرملین واقع خواهد شد.

ترامپ اخیرا «کیت کلاگ» ژنرال بازنشسته ۸۰ ساله آمریکایی را به عنوان نماینده ویژه رسمی خود در امور اوکراین و روسیه منصوب کرد. کلاگ در نخستین اظهارات خود گفت قصد دارد در کنفرانس امنیتی مونیخ که در روزهای ۱۴ تا ۱۶ فوریه برگزار می‌شود، با متحدان آمریکا درباره دیدگاه آن‌ها برای صلح در اوکراین گفت‌وگو کند و رسانه‌های اوکراینی گزارش داده‌اند که او چهار روز پس از این اجلاس، برای نخستین بار به کی‌یف سفر خواهد کرد.

به گزارش سی‌ان‌ان، اوکراین اظهارات کلاگ را با دقت و نگرانی فراوانی تحت نظر دارد. او در واکنش به گزارش‌های منتشرشده مبنی بر احتمال اعلام چارچوبی برای طرح صلح اوکراین در کنفرانس مونیخ گفت: «شخصی که طرح صلح را ارائه خواهد کرد، رئیس‌جمهور ایالات متحده است، نه کیت کلاگ.» بنابراین به نظر می‌رسد که ترامپ پس از پایان مشورت‌های کلاگ با متحدان واشنگتن در آلمان، اعلامیه‌ای مهم در این زمینه منتشر خواهد کرد.

ترامپ در روزهای اخیر تلاش کرده تا روند صلح را آغاز کند. او در روز شنبه به روزنامه نیویورک پست گفت که با «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه، درباره پایان دادن به جنگ اوکراین صحبت کرده، اما هیچ جزئیاتی درباره این گفتگو ارائه نداد. کرملین نیز از تأیید این تماس خودداری کرد، اما «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین به سی‌ان‌ان گفت: «ممکن است چیزی باشد که من از آن بی‌خبر باشم.»

مشکلات زیادی بر سر راه توافق وجود دارد

با این حال، سی‌ان‌ان با بیان اینکه انتظار می‌رفت برای پایان دادن به بزرگ‌ترین جنگ اروپا از دهه ۱۹۴۰، یک دیپلماسی پیچیده و هماهنگ آغاز شود، فرایندهای کنونی را فاقد اتحاد و جدیت لازم دانست. به گزارش سی‌ان‌ان، ترامپ به‌طور غیرمنتظره‌ای درباره نیاز به پایان دادن به درگیری موضع‌گیری کرده، اما ایده‌های مشخصی را به‌طور علنی ارائه نداده است. او این هفته پیشنهاد کرد که با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین دیدار کند، اما هنوز هیچ تاریخی تعیین نشده است. واقعیت این است که هنوز مشخص نیست در پشت صحنه چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است. کرملین از گفت‌وگوهای «فشرده‌تر» خبر داده و «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز از تلاش‌های پشت‌پرده در این زمینه سخن گفته است.

به گزارش رسانه آمریکایی، چارچوب پیشنهادی کلاگ برای صلح از ماه آوریل علنی بوده و می‌توان از آن به‌عنوان مبنایی برای مقایسه با هرگونه جزئیات واقعی از توافق آینده استفاده کرد. به‌طور خلاصه، این طرح شامل ارائه کمک نظامی بیشتر به اوکراین به‌شرط انجام مذاکرات، برقراری آتش‌بس و سپس احتمال استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در امتداد خطوط مقدم است.

کلاگ همچنین پیشنهاد کرده است که یک آتش‌بس اولیه می‌تواند فرصتی برای برگزاری انتخابات در اوکراین باشد، البته در صورتی که توافقی برای برقراری صلح برقرار شود. این هفته، در رسانه‌های اوکراین یک جدول زمانی برای توافق احتمالی منتشر شد که شامل آتش‌بس در حوالی عید پاک در اواخر آوریل، یک کنفرانس صلح و توافق گسترده‌تر در ماه مه، و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه اوت بود. با این حال، دولت اوکراین این جدول زمانی را قاطعانه تکذیب کرد.

صلح، پایان کار زلنسکی؟

به گزارش سی‌ان‌ان، نمی‌توان درخواست برای انتخابات در اوکراین را چیزی غیر از یک راه برای کنار گذاشتن تدریجی زلنسکی و ارائه مشوقی برای کشاندن کرملین به میز مذاکره دانست، زیرا دشمنی زلنسکی با پوتین حل‌شدنی نیست و رابطه او با ترامپ هم سرد است.

بحث درباره انتخابات باعث گمانه‌زنی‌های گسترده‌ای در کی‌یف درباره آینده زلنسکی شده است. او در هفته گذشته مصاحبه‌های طولانی انجام داده و در برخی موارد خشمگین و نگران است، زیرا شاید اوکراین دیگر در مرکز توجه مذاکرات نباشد. او در سخنرانی روزانه خود در روز پنجشنبه گفت که «مطمئن» است که هنوز هیچ طرح صلح رسمی وجود ندارد و افزود: «شاید اشتباه می‌کنم، اما اطمینان دارم که آنچه در برخی نشریات منتشر شده، طرح رسمی ترامپ نیست.» گرچه او گفت که کارکنان ارشدش در روزهای اخیر با کلاگ و والتز گفت‌وگو کرده‌اند، اما به گزارش سی‌ان‌ان، زلنسکی دیگر یک چهره غیرقابل عبور در مذاکرات نیست.

در برخی نظرسنجی‌ها، محبوب‌ترین سیاستمدار اوکراینی برای تصدی مقام ریاست‌جمهوری، «والری زالوژنی»، فرمانده سابق ارتش اوکراین است که در سال میلادی گذشته توسط زلنسکی برکنار شد. او در حال حاضر سفیر اوکراین در بریتانیا است و اخیراً در دیدار با «دیوید لمی»، وزیر امور خارجه بریتانیا در کی‌یف دیده شده است.

در حال حاضر به دلیل وضعیت حکومت نظامی، انتخابات در اوکراین به تعویق افتاده، اما یک آتش‌بس اولیه نیز می‌تواند آرامش لازم را برای برگزاری انتخابات فراهم کند و حتی فرصتی برای زلنسکی باشد تا با کناره‌گیری خود، راه را برای چهره‌ای جدید باز کند که بتواند با مسکو به توافقی گسترده‌تر دست یابد، امری که زالوژنی به عنوان یک چهره آشنا با ارتش، از پس آن برمی‌آید.

سی‌ان‌ان در عین حال اذعان می‌کند که برگزاری انتخابات سالم در این وضعیت دشوار بوده و احتمال اعتراض به نتایج انتخابات زیاد است. از سوی دیگر، برگزاری این انتخابات نیازمند تمایل کرملین به پایان جنگ است و این در حالی است که نیروهای مسلح روسیه اکنون در حالی پیشروی در خاک اوکراین هستند. به گزارش رسانه آمریکایی، سربازان اوکرایی اذعان دارند که در میدان نبرد «اوکراین دیگر حرفی برای گفتن ندارد.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت