قطر: میانجیگری درباره غزه ادامه دارد
در شرایطی که بحران انسانی در نوار غزه به اوج خود رسیده است، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر با تأکید بر تداوم تلاشهای دیپلماتیک کشورش در راستای توقف درگیریها، خواستار ممانعت از بهرهبرداری سیاسی از کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شد.

در شرایطی که بحران انسانی در نوار غزه به اوج خود رسیده است، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر با تأکید بر تداوم تلاشهای دیپلماتیک کشورش در راستای توقف درگیریها، خواستار ممانعت از بهرهبرداری سیاسی از کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شد.
به نقل از الجزیره مباشر، «ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه قطر در اظهاراتی اعلام کرد که با وجود پیچیدگی و دشواری شرایط در نوار غزه، تلاشهای میانجیگرانه قطر همچنان با جدیت ادامه دارد.
وی با اشاره به تشدید بحران انسانی در نوار غزه، تصریح کرد: تمرکز اصلی ما بر توقف استفاده از کمکهای بشردوستانه به عنوان یک سلاح است. نباید از این کمکها به عنوان ابزار فشار یا اهرم چانهزنی سیاسی استفاده شود.
الانصاری با تأکید بر نقش شناختهشده قطر به عنوان میانجی بیطرف در عرصه بینالمللی، اظهار داشت: نقش قطر، مصر و آمریکا در چارچوب میانجیگری، پایان دادن به جنگ فاجعهبار در غزه را هدف قرار داده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی قطر همچنین اعلام کرد: سابقه قطر در میانجیگری در پروندههای گوناگون، کارآمدی این رویکرد را اثبات کرده است. نتایج حاصل از این تلاشها، از جمله آزادی تعداد بیشتری از گروگانها (اسرای صهیونیست در نوار غزه) نسبت به اقدامات نظامی، گواه موفقیت ما است.
وی همچنین از جامعه جهانی خواست تا با اعمال فشار مؤثر، زمینه ورود فوری و گسترده کمکهای بشردوستانه به غزه را فراهم شود و از استفاده ابزاری از این مسئله انسانی پرهیز گردد.
این درحالی است که تلاشهای بینالمللی برای برقراری آتشبس و گشودن گذرگاههای امدادی همچنان بینتیجه باقی مانده است.
بنابر گزارشهای میدانی، بسیاری از مناطق غزه دچار کمبود شدید مواد غذایی، دارو و خدمات بهداشتی شدهاند و سازمانهای امدادرسان بینالمللی از ناتوانی در توزیع مؤثر کمکها خبر میدهند.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی با حمایت دولت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گسترده و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت، اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابودی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و آزادی اسیران صهیونیست نرسید.
۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتشبس برقرار شد اما ارتش این رژیم از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتشبس، تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت و تلاش کشورهای مختلف برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان بی پناه باریکه غزه، تاکنون بینتیجه بوده است.
سفیر فلسطین: زمان تحریم اسرائیل فرارسیده / سکوت جهانی باعث ادامه جنایات در غزه است
سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در لندن با بیان اینکه برنامه اشغال نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی هیچ ارتباطی با آزادی اسرای اسرائیلی ندارد، خواستار تحریم و اعمال فشار واقعی بینالمللی علیه «بنیامین نتانیاهو» شد و هشدار داد که سکوت جامعه جهانی عامل تداوم جنایات علیه مردم ستمدیده فلسطین است.
به گزارش ایرنا، حسام زملط روز سهشنبه در گفتوگو با شبکه اسکاینیوز اظهار داشت: «اسرائیل نقشهای از قبل طراحیشده برای اشغال غزه دارد که با طرح مورد حمایت جهان عرب و جامعه بینالمللی کاملاً در تضاد است.» وی افزود: «ما طرحی داریم که شامل آتشبس، آزادی تمامی گروگانها، ارسال بدون مانع کمکهای بشردوستانه تحت نظارت تشکیلات فلسطین و سازمانهای بینالمللی، بازسازی غزه و وحدت مجدد آن با کرانه باختری تحت حاکمیت دولت فلسطینی است.»
سفیر فلسطین با اشاره به ابتکار مشترک عربستان و فرانسه در نشست آینده سازمان ملل در نیویورک، آن را تلاشی برای حل ریشهای بحران فلسطین دانست و افزود: «اسرائیل اما نقشه دیگری دارد. نه آزادی اسرا و نه مقابله با حماس، بلکه هدف تخلیه و نابودی غزه و اشغال مجدد آن است. همین روند در کرانه باختری، در جنین و طولکرم در جریان است؛ نابودی اردوگاهها و آوارهسازی هزاران نفر.»
زملط با اشاره به تماس تلفنی اخیر نخستوزیر انگلیس با رئیسجمهوری فرانسه درباره تحولات غزه گفت: «مواضع اعلامی کافی نیست. جامعه جهانی باید از مرحله درخواست عبور کرده و اقدام کند. اگر میخواهید نتانیاهو به قانون بینالمللی احترام بگذارد، باید آن را اجرا و تحمیل کنید. باید شهرکسازی و شهرکنشینان تحریم شوند، فروش سلاح به اسرائیل متوقف شود و مجرمان جنگی پاسخگو باشند.»
وی با تأکید بر لزوم به رسمیت شناختن کشور فلسطین، افزود: «اگر میخواهید نتانیاهو گوش کند، باید وارد عمل شوید. تحریم، پاسخ روشن به ادامه جنایت است.»
سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه گفت: «بدون حمایت آمریکا، نتانیاهو نمیتواند این اقدامات را پیش ببرد. وقتی دولت دونالد ترامپ در ژانویه از او خواست عملیات را متوقف کند، فوراً آتشبس برقرار شد. بنابراین واشنگتن مسئول است. اما بقیه جهان هم مسئولاند. ما نباید سرنوشت مردم فلسطین را به تصمیم دو نفر بسپاریم.»
به گزارش ایرنا، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بهتازگی طرحی را برای اشغال کامل نوار غزه اعلام کرده که با واکنشهای بینالمللی روبهرو شده است. بر اساس این طرح که با هدف ادعایی شکست حماس و کنترل کامل بر غزه اتخاذ شده، شامل جابجایی اجباری جمعیت فلسطینی به سمت جنوب و ایجاد مناطق امنیتی تحت کنترل رژیم اسرائیل است. به گفته نتانیاهو، نیروهای اسرائیلی پس از حملات، از غزه خارج نخواهند شد و قصد دارند حضور دائمی در این منطقه داشته باشند.
این تصمیم با انتقادهای گسترده بینالمللی و هشدار درباره تشدید بحران انسانی مواجه شده است. نوار غزه همچنان در محاصره کامل قرار دارد و سازمانهای بینالمللی از خطر قحطی و فاجعه انسانی در این منطقه هشدار میدهند.
دیدگاه تان را بنویسید