حمایت سازمان ملل از آتشبس فوری در اوکراین | استقبال از آتش بس میان آمریکا و انصارالله
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما خواستار آتشبس فوری و بدون قید و شرط در اوکراین بودهایم. اما ما آتشبس را تنها به خودی خود نمیبینیم.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که ما خواستار آتش بس فوری و بی قید و شرط در اوکراین و آماده هرگونه حمایتی هستیم.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما خواستار آتشبس فوری و بدون قید و شرط در اوکراین بودهایم. اما ما آتشبس را تنها به خودی خود نمیبینیم.
گوترش تصریح کرد: ما فکر میکنیم که آتشبس باید امری باشد که راه را برای یک راهحل هموار کند و برای ما، راهحل، صلح عادلانه است و صلح عادلانه برای ما به معنای صلحی است که به منشور سازمان ملل، قوانین بینالمللی و قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل، از جمله تمامیت ارضی اوکراین، احترام میگذارد.
دبیرکل سازمان ملل گفت: سازمان ملل آماده است تا در صورت توافق طرفین، هر گونه حمایتی را که از سازمان ملل بخواهند، ارائه دهد. اما بدیهی است که این موضوع به طرفین بستگی دارد. بدیهی است که اگر آتشبس و صلحی که من توصیف کردم، بتواند توسط شورای امنیت تأیید شود، گامی بزرگ به جلو خواهد بود، اما من میدانم که این کار آسانی نخواهد بود.
گوترش در بخش دیگری از سخنان گفت: عملیات حفاظت از صلح سازمان ملل متحد، سنگ بنای این سازمان است. هر روز، حافظان صلح در نقاط بحرانی سراسر جهان سخت مشغول کار هستند تا حفاظت از غیرنظامیانی که در خط آتش گرفتار شدهاند، آتش بس، ادامه جریان کمکهای بشردوستانهی حیاتی را حفظ کرده و پایههای صلح در کشورهایی که بر اثر درگیری ویران شدهاند را ایجاد کنند.
دبیرکل سازمان ملل افزود: بسیاری از حافظان صلح سازمان ملل در طول این سالها بهای گزافی پرداختهاند در مجموع ۴۴۰۰ نفر. در این مسیر کشته شده اند. اکنون بیش از هر زمان دیگری به حمایت سیاسی کشورهای عضو سازمان ملل متحد نیاز داریم.
او گفت: هدف فقط مهار درگیریها نیست بلکه ایجاد حمایت سیاسی برای راهحلهای پایداری است که میتوانند صلح را برقرار کنند. عملیات حافظ صلح امروز با چالشهای عظیمی روبرو است و خطراتی را که صلحبانان شجاع ما از قبل با آن مواجه هستند، افزایش میدهد.
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: تعداد بیسابقهای از درگیریها در جریان است. ما شاهد تشدید تفرقه و بیاعتمادی هستیم. تروریسم و جرایم فراملی ادامه دارد و هدف قرار دادن مستقیم حافظان صلح از طریق پهپادها، بمبهای دستساز و حتی رسانههای اجتماعی ادامه دارد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را به دیدار حضوری با خود در ترکیه دعوت کرده و از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز خواسته است که به ترکیه سفر کند.
پوتین نیز روز یکشنبه پیشنهاد مذاکرات مستقیم بین مسکو و کی را مطرح کرد، پیشنهادی متقابل پس از آنکه اوکراین و اروپا خواستار آتشبس کامل و بیقید و شرط ۳۰ روزه شدند.
ترامپ در هواپیمای ریاست جمهوری آمریکا موسوم به ایر فورس وان در حالی که از عربستان سعودی به قطر پرواز میکرد، به خبرنگاران گفت: "نمیدانم اگر من در ترکیه باشم، او (پوتین) آنجا خواهد بود یا نه.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: "میدانم که او دوست دارد من آنجا باشم و این یک احتمال است. اگر میتوانستیم جنگ را پایان دهیم، به حضور در ترکیه فکر میکردم."
ترامپ خاطرنشان کرد که قرار است در ۱۵ مه (۱۵ اردیبهشت ماه ) در سومین و آخرین مرحله از سفر خود به منطقه خلیج فارس به امارات متحده عربی سفر کند اما وقتی از او در مورد سفر به ترکیه سوال شد، افزود: "این امر به این معنی نیست که من این کار را برای نجات جان بسیاری انجام نمیدهم."
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در حال حاضر قصد دارد در ۱۶ مه (۲۶ اردیبهشت ماه) به استانبول سفر کند.
سازمان ملل: آتشبس آمریکا و انصارالله نشاندهنده کاهش تنش در دریای سرخ است
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن با استقبال از آتش بس میان آمریکا و انصارالله گفت: این گام نشان دهنده کاهش تنش در دریای سرخ و یمن است.
به گزارش ایرنا، هانس گروندبرگ فرستاده ویژه سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه و اوضاع یمن گفت: با استقبال از اعلام آتشبس میان آمریکا و انصارالله در تاریخ ۶ مه (۱۶ اردیبهشت ماه)، این گام نشاندهندهی یک کاهش تنش مهم و ضروری در دریای سرخ و یمن در پی از سرگیری حملات هوایی آمریکا علیه اهدافی در مناطق تحت کنترل انصارالله در ۱۵ مارس (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) است.
فرستاده سازمان ملل تاکید کرد: اعلام آتشبس در تاریخ ۶ مه فرصت خوشایندی را فراهم میکند که باید به طور جمعی بر آن تمرکز کنیم تا بر حل مناقشه یمن و پیشبرد یک روند صلح متعلق به یمنیها تمرکز کنیم.
گروندبرگ تصریح کرد: چالشهای پیش روی یمن بسیار زیاد است: از سطوح عمیق و قابل توجه بیاعتمادی بین طرفین، که طبق گزارشها برخی هنوز در حال آماده شدن برای جنگ هستند، تا فروپاشی اقتصادی قریبالوقوع.
این مقام سازمان ملل گفت: می خواهم بار دیگر بازداشت غیرقانونی، خودسرانه و طولانی مدت کارمندان سازمان ملل متحد و همچنین کارکنان سازمانهای غیردولتی بینالمللی و ملی، جامعه مدنی و هیئتهای دیپلماتیک را توسط انصارالله مطرح کنم.
او گفت: بازداشت آنها نه تنها نقض قوانین بینالمللی است، بلکه تأثیر منفی قابل توجهی در سراسر جامعه بینالمللی نیز داشته است که تنها یک نتیجه دارد: تضعیف حمایت از یمن، که متأسفانه بر نیازمندترین یمنیها تأثیر خواهد گذاشت.
گروندبرگ اضافه کرد: من از آزادیهای اخیر کارمندان سفارت هلند و سازمانهای بینالمللی استقبال میکنم. این نشان دهنده اقدامات ممکن است، اما این آزادیها ناکافی هستند.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن گفت: امیدوارم انصارالله مسیر را تغییر دهد. پیام من این است که بازداشتشدگان باقیمانده را فوراً و بدون قید و شرط آزاد کنید و به این وضعیت غیرقابل قبول پایان دهید.
دیدگاه تان را بنویسید