اخبار روسیه | مسکو: سپر هسته‌ای روسیه در آمادگی کامل است

کد خبر: 1359876

مدیرعامل شرکت دولتی روس‌اتم گفت: این شرکت، سپر هسته‌ای روسیه را در آمادگی کامل نگه داشته است و این رویکرد بازدارندگی تضمین می‌کند که هیچ کشوری جرأت حمله به ما با سلاح‌های اتمی را نداشته باشد.

اخبار روسیه | مسکو: سپر هسته‌ای روسیه در آمادگی کامل است

مدیرعامل شرکت دولتی روس‌اتم گفت: این شرکت، سپر هسته‌ای روسیه را در آمادگی کامل نگه داشته است و این رویکرد بازدارندگی تضمین می‌کند که هیچ کشوری جرأت حمله به ما با سلاح‌های اتمی را نداشته باشد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، الکسی لیخاچف روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در جلسه مجمع فدرال شورای فدراسیون (مجلس سنا) روسیه همچنین اظهار داشت: شرکت روس‌اتم (با وجود تحریم‌ها) بیشتر سهم خود را در بازار انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز حفظ کرده است.

وی در عین حال گفت: فنلاند باید به دلیل لغو غیرقانونی قرارداد ساخت نیروگاه هسته‌ای در این کشور توسط روس‌اتم، باید به روسیه غرامت بپردازد.

مدیرعامل شرکت روس‌اتم اظهار داشت: با این وجود، این شرکت در آینده نزدیک، چندین کارگاه ساخت نیروگاه‌های اتمی در خارج روسیه – چه با کشورهای همسایه و چه در کشورهای دورتر – برپا خواهد کرد و مذاکرات در این راستا در مراحل نهایی انعقاد قرارداد هستند.

لیخاچف از کشورهای مصر، برزیل، مغولستان و صربستان به عنوان برخی کشورهایی نام برد که مذاکرات برای ساخت نیروگاه اتمی توسط روس‌اتم در این کشورها در جریان است و گفت‌وگوهایی با رهبران این کشورها صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: مذاکرات اخیر ولادیمیر پوتین با رهبران برزیل، مصر، مغولستان و صربستان عمدتاً بر مسائل هسته‌ای متمرکز بود.

پیش از این، مدیرعامل شرکت دولتی روس‌اتم به خبرنگاران گفته بود: برزیل به دنبال همکاری سودمندی در زمینه تأمین اورانیوم از روسیه است و این کشور قصد دارد نیروگاه‌های اتمی بزرگ جدیدی احداث کند و به همین منظور با روس‌اتم مذاکره داشته است.

لیخاچف افزود: برزیل به نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک - چه زمینی و چه شناور - علاقه‌مند است. به گفته وی، شرکت‌های برزیلی می‌توانند به طور بالقوه زیرساخت نیروگاه‌های هسته‌ای شناور را بسازند.

بنا بر این گزارش، شرکت روس اتم در مصر در حال ساخت نیروگاه هسته‌ای با چهار واحد نیروگاهی است که این سایت در صورت لزوم، ظرفیت دو برابر کردن ظرفیت را دارد.

لیخاچف گفت که روس‌اتم پیش از این ساخت یک نیروگاه هسته‌ای کوچک با ظرفیت ۲۲۰ تا ۳۳۰ مگاوات را به مغولستان پیشنهاد داده است.

علاوه بر این، پس از مذاکرات اردیبهشت ۱۴۰۴ رؤسای جمهور روسیه و صربستان، شرکت روس‌اتم گزارش داد که انرژی هسته‌ای وارد دستور کار رسمی روابط این دو کشور شده است.

روسیه: تحریم‌ها،‌ ابزار غیرقانونی جنگ اقتصادی‌ هستند/انتقاد از غرب در نشست وین

سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با انتقاد شدید از تحریم‌های یک‌جانبه غرب، این اقدامات را ناقض منشور سازمان ملل و ابزاری غیرقانونی برای اعمال فشار سیاسی خواند و تأکید کرد که استفاده ابزاری از اقتصاد در سیاست خارجی، نه‌تنها ناکارآمد، بلکه برای نظام همکاری‌های جهانی مخرب است.

به‌گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «میخائیل اولیانوف» که در نشست عمومی سی‌وچهارمین اجلاس کمیسیون سازمان ملل برای پیشگیری از جرم و عدالت کیفری در وین سخن می‌گفت، تصریح کرد: «تحریم‌های یک‌جانبه که بدون مجوز شورای امنیت وضع می‌شوند، تلاش‌هایی نامشروع و مردود برای تبدیل ابزارهای اقتصادی به سلاحی سیاسی هستند؛ سلاحی که اغلب به‌صورت معکوس، به خود تحریم‌کنندگان آسیب می‌زند.»

وی با اشاره به ادعای اخیر نماینده آمریکا مبنی بر مشروعیت تحریم‌های یک‌جانبه، گفت: «ما قویاً با این رویکرد مخالفیم. این اقدامات بر خلاف منشور سازمان ملل است و جایگاهی در نظم حقوقی بین‌المللی ندارد.»

اولیانوف با اشاره به تصویب هفدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه به رشد ۴ درصدی اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۴ اشاره کرد و یادآور شد که وضعیت اقتصادی اکثر کشورهای اروپایی در همین دوره «وخیم یا ناامیدکننده» بوده است.

نماینده روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برخی کشورهای غربی که همکاری‌های حقوقی بین‌المللی را تحت تأثیر ملاحظات سیاسی قرار داده‌اند، تصریح کرد: «نظام مقابله با جرایم بین‌المللی این روزها با چالش‌هایی فراتر از ظهور اشکال جدید جرایم مواجه است؛ مشکل اصلی، عدم تمایل برخی کشورها به اجرای بی‌طرفانه کنوانسیون‌های سازمان ملل و استفاده از سازوکارهای حقوقی مانند استرداد، تبادل اطلاعات و مساعدت قضایی است.»

اولیانوف خواستار تمرکز کمیسیون سازمان ملل بر مسائل فوری مانند بازگرداندن دارایی‌های مسدود شده، مقابله با تروریسم، جرایم سایبری، قاچاق مواد مخدر و پول‌شویی شد و تأکید کرد که زیرساخت حقوقی بین‌المللی در این حوزه‌ها باید تقویت شود

نماینده روسیه در بخش پایانی سخنرانی خود خاطرنشان کرد: «منشور سازمان ملل باید به‌صورت کامل و بدون گزینش خوانده شود. اجرای انتخابی و سیاسی‌ شده مفاد منشور، مشروعیت نهادهای بین‌المللی را زیر سؤال می‌برد و باید متوقف شود.»

وی همچنین نسبت به گسترش دستورکارهای جانبی در سازمان ملل و دور شدن نهادهای آن از مأموریت‌های اصلی‌شان هشدار داد و خواستار تمرکز بر اجرای مؤثر کنوانسیون‌ها و تصمیمات بین‌الدولی شد.

به گزارش ایرنا، نشست سالانه کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری سازمان ملل (CCPCJ) یکی از نهادهای کلیدی تحت نظر دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) است که مقر آن در وین قرار دارد. در این نشست، کشورها دیدگاه‌های خود را در زمینه چالش‌های امنیتی، حقوقی و جرایم فراملی مطرح می‌کنند.

لاوروف: روسیه به تسهیل روند صلح میان ایروان و باکو متعهد است

وزیر امور خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) در جریان سفر به ایروان و در نشست خبری مشترک با همتای ارمنستانی‌اش تأکید کرد که مسکو همچنان به کمک به ایروان و باکو برای دستیابی به صلحی پایدار میان ۲ کشور متعهد است.

به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفت: «بر اساس رویکرد ما، بار دیگر بر آمادگی روسیه برای ادامه کمک به ایروان و باکو در مسیر دستیابی به صلح کامل از طریق امضای معاهده صلح، رفع انسداد گسترده مسیرهای اقتصادی و حمل‌ونقل و تعیین حدود مرزی تاکید کردیم.»

مذاکرات درباره معاهده صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از سال ۲۰۲۲ با میانجی‌گری روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا آغاز شده است.

در مه ۲۰۲۳، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان اعلام کرد که ایروان آماده است حاکمیت جمهوری آذربایجان در چارچوب مرزهای دوران شوروی را به‌رسمیت بشناسد؛ به‌عبارت دیگر، این به‌معنای به‌رسمیت شناختن حاکمیت باکو بر منطقه «قره‌باغ کوهستانی» است که باکو ابتدا در پی جنگ سال ۲۰۲۰ و سپس عملیات نظامی در سال ۲۰۲۳ آن را باز پس گرفت. در پی کنترل کامل آذربایجان بر این منطقه در سپتامبر ۲۰۲۳، جمعیت ارمنی آن به‌طور گسترده‌ای منطقه را ترک کردند.

در ماه مارس امسال، وزارت خارجه ارمنستان تأیید کرد که مذاکرات درباره متن معاهده صلح با جمهوری آذربایجان به پایان رسیده و این سند آماده امضاست. وزارت خارجه جمهوری آذربایجان نیز پایان مذاکرات را تأیید کرده بود. پاشینیان همچنین اعلام کرد که آماده امضای این توافق است و «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان را به آغاز مشورت‌ها برای امضای معاهده دعوت کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت