فرستاده آمریکا: از پاسخ لبنان بسیار راضی هستم
فرستاده ویژه آمریکا در سوریه افزود: ما به دنبال ایجاد طرحی برای آینده لبنان هستیم. ما دوست داریم که لبنان با مساله سلاح حزب الله برخورد کند و تحولات در منطقه به سرعت درحال انجام است. آنچه که باید درخصوص حزب الله انجام شود را به لبنان دیکته نمی کنیم.

فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه که به لبنان سفر کرده است پس از دیدار با «جوزف عون» رئیس جمهور این کشور گفت که از پاسخ لبنان به پیشنهاد آمریکا بسیار راضی است.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از الجزیره، تام باراک، فرستاده ویژه آمریکا در سوریه افزود: ما به دنبال ایجاد طرحی برای آینده لبنان هستیم. ما دوست داریم که لبنان با مساله سلاح حزب الله برخورد کند و تحولات در منطقه به سرعت درحال انجام است. آنچه که باید درخصوص حزب الله انجام شود را به لبنان دیکته نمی کنیم.
وی با بیان اینکه لبنان اکنون باید با حزب الله تعامل کند نه آمریکا، تصریح کرد: پاسخ لبنان به پیشنهاد آمریکا بسیار مسئولانه بود، به سرعت در باره پاسخ هفت صفحه لبنان صحبت کردیم و از طریق سفارت به آن پاسخ می دهیم.
باراک پس از دیدار با جوزف عون رئیس جمهور لبنان خاطرنشان کرد: اکنون فرصتی برای لبنانی ها فراهم شده است و منطقه به سرعت درحال تغییر است. من از پاسخ لبنان بسیار راضی هستم. دقایقی پیش نشست بسیار مهم و خوبی داشتیم، پیش از این فرصت های موجود فراهم نشده بود و اسرائیل اکنون تمایل به صلح با لبنان دارد.
وی ادامه داد که رئیس جمهور آمریکا بر پایبندی خود در مشارکت در ایجاد صلح و شکوفایی در لبنان تاکید دارد و اسرائیل نیز خواهان صلح با لبنان است اما چالش کنونی چگونگی تحقق این امر است. اسرائیل خواهان جنگ با لبنان و یا سلطه بر خاک آن نیست.
فرستاده آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: مسئولیت هیچ چیزی در توافق برعهده ما نیست بلکه مساله نظارت بر آتش بس برعهده یک کارگروه به همراه نیروهایی از یونیفل است. در توافق آتش بس لبنان و اسرائیل تضمین امنیتی وجود ندارد.
باراک افزود: آیا شما بر این باورید که آمریکا یا فرانسه می خواهد حزب الله را منحل کند؟ درحالی که این حزب یک گروه سیاسی در لبنان است. این یک مساله داخلی است و لبنانی ها باید آن را حل کنند. لبنانی ها باید اختلافات را کنار بگذارند و فرصت پیش آمده را غنیمت بشمارند.
این مقام آمریکایی گفت که گفت وگو میان اسرائیل و سوریه آغاز شده و همه به دنبال توافق میان دو طرف هستند.
در این راستا، ریاست جمهوری لبنان هم اعلام کرد که جوزف عون ایده های لبنان برای راه حل فراگیر به فرستاده آمریکا ارائه داده است.
از سوی دیگر، برخی منابع اعلام کردند که کمیته نظارت، اصلاحاتی در پاسخ لبنان ایجاد کرده و این اصلاحات درخصوص مساله سلاح است.
این اصلاحات در یک جلسه شبانه که تا اواخر شب طول کشیده انجام شده است.
منابع خبری همچنین می گویند که اصلاحات پس از دیدار علی حسن خلیل، نماینده لبنانی که از سوی نبیه بری فرستاده شده بود و همچنین نمایندگان دیگری به نام محمد رعد و حاج حسین خلیل انجام شده است.
دقایقی پیش جوزف عون، رئیس جمهور لبنان با تام باراک فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه دیدار و پاسخ کشورش را به درخواست وی درباره خلع سلاح حزب الله ارائه کرد. هنوز جزئیات این پاسخ منتشر نشده است.
به گفته منابع سیاسی و دیپلماتیک، بندهای اصلی مطالبه باراک به شرح ذیل است:
* خلع سلاح حزب الله به طور تدریجی به ویژه موشک های بالستیک و پهپادهای هجومی، اما مساله سلاح سبک و متوسط یک مساله داخلی است.
* جمع آوری سلاح حزب الله در یک انبار ویژه و قرار دادن آن تحت نظارت ارتش لبنان و همچنین یک کمیته نظامی متشکل از کمیته نظارت بر اجرای قطعنامه ۱۷۰۱، مهلت عملیات جمع آوری سلاح حداکثر دو ماه خواهد بود و آغاز آن از زمان موافقت لبنان با طرح آمریکا شروع می شود.
* تشکیل کمیته نظامی مشترک متشکل از افسران ارتش لبنان و افسرانی با تابعیت خارجی که به دستور رئیس کمیته نظارت فعالیت می کنند و ماموریت آن نظارت بر روند جمع آوری سلاح و بعد از تعیین تکلیف برای اسلحه جمع آوری شده (نابودی یا تحویل برخی از سلاح به ارتش لبنان) است.
* اگر بند خلع سلاح حزب الله انجام نشود، هرگونه حمایت مالی و یا بازسازی مناطقی که جنگ منجر به ویرانی آن ها شده است، انجام نخواهد شد و هرگونه پروژه بازسازی، قبل از جمع آوری سلاح راه اندازی نخواهد شد.
* ربط دادن مساله آزادی اسرای لبنانی با مساله خلع سلاح.
* موافقت نهایی لبنان با ترسیم مرزها با فلسطین اشغالی، به حساب آوردن مزارع شبعا به عنوان بخشی از خاک سوریه و تثبیت خط آبی به عنوان مرز بین المللی.
* ترسیم مرزهای شرقی و شمالی با سوریه با کمک بین المللی و ساخت و راه اندازی برج های مراقبت.
* عدم ممانعت از فعالیت حزب الله به عنوان یک تشکل سیاسی در پارلمان و دولت به شرط اینکه دیگر فعالیت مسلحانه به عنوان نیروی مستقل نداشته باشد.
* ضرب الاجل دوماهه برای ارائه طرح اجرایی روشن و شروع روند جمع آوری سلاح از سوی دولت لبنان، در غیر این صورت اسرائیل با عملیات نظامی سلاح حزب الله را نابود خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید