چین: حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز باید محفوظ بماند

کد خبر: 1370186

ما جائوشو در گفت‌وگویی تلفنی با فدریک موندولونی مدیرکل امور سیاسی و امنیتی وزارت خارجه فرانسه بر لزوم حل‌وفصل مساله هسته‌ای ایران از مسیر راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک تاکید کرد.

چین: حق ایران در استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز باید محفوظ بماند

 معاون وزیر خارجه چین در آستانه مذاکرات هسته‌ای استانبول در تماس تلفنی با یک مقام فرانسوی بر لزوم ازسرگیری گفت‌وگوها و تضمین حق ایران برای بهره‌برداری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید کرد.

به گزارش ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، ما جائوشو در گفت‌وگویی تلفنی با فدریک موندولونی مدیرکل امور سیاسی و امنیتی وزارت خارجه فرانسه بر لزوم حل‌وفصل مساله هسته‌ای ایران از مسیر راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک تاکید کرد.

وی از تمامی طرف‌ها خواست هرچه سریع‌تر گفت‌وگوها و مذاکرات را از سر بگیرند تا از تشدید اوضاع جلوگیری شود.

ما جائو شو با بیان اینکه چین مایل به ایفای نقش مثبت و سازنده‌ای در این زمینه است، تصریح کرد که حق ایران برای بهره‌برداری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای باید تضمین شود.

این اظهارات در ادامه مواضع اعلام‌شده گوئوجیاکون سخنگوی وزارت امور خا جه چین در نشست خبری دستگاه دیپلماسی چین بیان شد.

وی در این نشست خبری تاکید کرد که «مساله هسته‌ای ایران به صلح و امنیت در خاورمیانه و همچنین به رژیم جهانی منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای مربوط می‌شود.»

به گزارش ایرنا، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز اعلام کرد که گفت‌وگو میان جمهوری اسلامی ایران و سه کشور اروپایی، روز جمعه در استانبول، برگزار خواهد شد. این نشست در سطح معاونان وزیران امور خارجه و با حضور معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.

وی افزود: سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران روز گذشته نامه‌ای را خطاب به سه کشور عضو برجام (سه کشور اروپایی)، چین، روسیه و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ارسال و مواضع حقوقی جمهوری اسلامی ایران را بیان کرد؛ بر این اساس توسل به آنچه به‌عنوان اسنپ‌بک از آن یاد می‌شود، بی‌معنا، غیرقابل توجیه، غیرحقوقی و غیراخلاقی است.

بقائی با بیان اینکه موضوع گفت‌وگوها نیز روشن است، افزود: جمهوری اسلامی ایران در نشست پیش‌رو، مطالبات خود را به‌صورت جدی مطرح خواهد کرد و کشورهای اروپایی باید نسبت به مواضع ناصوابی که در جریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا اتخاذ کردند، پاسخگو باشند.

بقائی ادامه داد که این سه کشور، به عنوان اعضای برجام و طرف‌هایی که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را به‌صورت اجماعی پذیرفته‌اند، دارای مسوولیت‌های حقوقی، قانونی و اخلاقی بودند تا این تجاوزات را محکوم کنند؛ امری که متاسفانه محقق نشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد که تهران پس از خروج آمریکا از توافق و پس از آنکه یک سال به طرف‌های اروپایی فرصت داد تا خروج آمریکا را جبران کنند، تصمیم گرفت اقدامات جبرانی خود را به‌صورت تدریجی آغاز کند.

وی ادامه داد: ما تعهدات‌مان را کاهش دادیم؛ درحالی‌که خودِ طرف‌های اروپایی، به دلیل قصور و تقصیر در ایفای تعهدات‌شان طبق برجام، در جایگاه متهم قرار دارند. بدتر از آن اینکه، پس از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، نه تنها آن را محکوم نکردند، بلکه با برخی موضع‌گیری‌ها درصدد توجیه این تجاوز نیز برآمدند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت