تجزیه عراق به نفع آنکارا نیست

کد خبر: 497107

نویسنده لبنانی با بیان اینکه ترکیه با استفاده از تنش منطقه کردستان عراق با دولت مرکزی بغداد درصدد قوی کردن رابطه خود با اربیل است،گفت: تجزیه عراق به نفع آنکارا نیست.

خبرگزاری فارس: «محمد مرتضی» نویسنده لبنانی در بیروت در خصوص خیره‌سری ترکیه و مخالفتش با همه درخواست‌ها برای خروج از عراق اظهار داشت: سیاست‌های ترکیه در عراق و سوریه حول 2 محور انرژی و قضیه کردها می‌چرخد.
وی افزود: ترکیه با استفاده از تنش در رابطه بین منطقه کردستان عراق با دولت مرکزی بغداد درصدد قوی کردن رابطه خود با اربیل است، کما اینکه می‌خواهد از اوضاع عراق که به سوی تجزیه پیش می‌رود استفاده کند و منافع خود را در شمال این کشور تثبیت کند.
نویسنده لبنانی گفت: ترکیه به دنبال برقراری روابط نظامی پیشرفته با کردستان عراق باشد تا جای پای خود را محکم کند و همزمان تصور می‌کند با گسترش نفوذ خود در داخل عراق، طرح تشکیل کشور مستقل کرد را به شکست خواهد کشاند.
مرتضی تصریح کرد: ترکیه با آتش بازی می‌کند چون منطقه کردستان با ترکیه در برهه کنونی برای زمینه‌سازی در جدایی از دولت مرکزی عراق همکاری می‌کند، اما پس از آن، هرگز فرصت متحد شدن با کردهای سوریه را از دست نخواهد داد، به خصوص که مناطق کردنشین سوریه مناطقی سرشار از نفت است.
نویسنده لبنانی افزود: بنابراین ادعای اینکه ترکیه به دنبال مبارزه با تروریسم و داعش است، بهانه‌ای پوچ است که کسی آن را باور نمی‌کند، به خصوص که نقش ترکیه در حمایت از گروه‌های تروریستی با همه اسامی آن از داعش تا جبهه النصره، احرار الشام و غیره برای همه فاش شده است.
وی درباره احتمال مداخله روسیه برای خارج کردن ترکیه از خاک عراق تصریح کرد: به نظر نمی‌رسد که دولت بغداد چنین درخواستی از مسکو داشته باشد.
مرتضی گفت: بغداد از روسیه برای مبارزه با داعش کمک نخواست جز در زمینه خرید سلاح پس چگونه ممکن است که از آن برای ضربه زدن به ترکیه درخواست کمک کند.
نویسنده لبنانی افزود: روسیه هم یک نهاد خیریه نیست که در این نوع کمک‌ها مداخله کند و نهایت کمکی که روسیه به عراق خواهد کرد حمله به داعش است، همچون کاری که در سوریه انجام داد، اما همین اقدام هم نیاز به بررسی عمیق از جانب مقامات مسکو دارد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کس توان مداخله در عراق به خصوص از جبهه کردها بدون موافقت آمریکا را ندارد، گفت: واشنگتن و اربیل از روابط محکمی با یکدیگر برخوردارند و گمان نمی‌کنم کردها خودشان بدون رایزنی از قبل با دولت آمریکا اجازه ورود ترکیه به شمال عراق را داده باشند.
نویسنده لبنانی گفت: از جمله اهداف آمریکا برای وارد کردن ترکیه به خاک عراق این است که نخست با دادن آزادی به ترکیه برای ورود نظامی به برخی مناطق عراق، اردوغان را راضی و ساکت نگه دارد.
وی هدف دوم آمریکا را پاسخ به تحرکات ایران و نفوذ آن در جنوب و شرق عراق خواند که از طریق حضور مستقیم یا حمایت از بسیج مردمی صورت می‌گیرد، چرا که واشنگتن معتقد است این نهاد نظامی متحد تهران محسوب می‌شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت