سرویس بین الملل فردا: خاخام مارک شنیر، مدیر مرکز «همزیستی مسالمت آمیز» در نیویورک اعلام کرد روز جمعه با دیکتاتور آل خلیفه پیرامون روابط میان رژیم اشغالگر قدس و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دیدار کرد. او در مورد این دیدار گفت: «شرایط منطقه ای و جهانی ما را "مجبور می کند" هر چه سریع تر روابط خود را اصلاح کنیم.»
دیکتاتور آل خلیفه با توسل به ماشین نظامی نیروی خارجی (آل سعود) ملت بحرین را سرکوب و بر جزیره حکومت می کند و این بار خواهان روابط دیپلماتیک با اسرائیل شده است.
روزنامه جروزالم پست (اورشلیم پست) چاپ تل آویو در شماره امروز خود ضمن انتشار خبر دیدار این خاخام دیپلمات اسرائیلی با پادشاه بحرین، با او گفت و گو کرده است. او در این مصاحبه می گوید: «واقعیت این است که شرایط جهانی نشان می دهد غرب و آمریکا به سمت روابط با ایران می روند و ما در منطقه همگی از این موضوع نگرانیم. نگرانی ما زمانی شدیدتر می شود که شاهد همپیمانی روسیه و آمریکا برای تغییر توازن قدرت در منطقه هستیم و این یعنی احتمالا ایران قرار است به قدرت اول منطقه تبدیل شود.»
عکس یادگاری سفرای بحرین و اسرائیل در بلژیک در برابر خبرنگاران، پس از یک دیدار دیپلماتیک پشت درب های بسته
خبرنگار اسرائیلی وقتی در مورد بی اعتمادی نسبت به غرب می پرسد، چنین پاسخ می دهد: «به هر حال نگرانی در جامعه یهودی و عربی (سنی) غیر قابل انکار است. من دقیقا همین پرسش را از پادشاه بحرین پرسیدم و امیر حمد در پاسخ، رفتار حزب الله در نزدیکی اسرائیل و حوثی ها در شبه جزیره عربی را مثال زد و گفت وقتی ایران رفتار تروریستی خود را گسترش می دهد چه طور می توان به غربی ها اعتماد کرد؟»
برگزاری جشن یهودی «حانوکاه» در کاخ آل خلیفه با حضور خاخام های یهودی
مارک شنیر، پاسخ دیکتاتور آل خلیفه را این گونه بیان می کند: «تمام کشورهای خلیج الآن درگیر اقدامات تروریستی یا حداقل ضدامنیتی ایران و گروه های تابعه هستند. عراق از سوی عوامل ایران بلعیده شده و ما تنها شاهد همکاری غرب و شرق با حکام بغداد هستیم. ما چه طور می توانیم به غرب تکیه کنیم؟ تجربه ایران نشان داد تا زمانی که ما قدرت خود را به غرب ثابت نکنیم؛ آن ها دغدغه های ما را جدی نمی گیرند!»
دیدار افسران موساد با عالی ترین مقامات آل خلیفه
خبرنگار صهیونیست به کنایه می گوید هنوز هم در رسانه های خلیجی، از اسرائیل به عنوان «رژیم اشغالگر» یاد می شود و حالا چه طور می توان به بهبود روابط این دو امید داشت؟ مارک شنیر در پاسخ می گوید: «وقتی شما دشمن مشترک دارید؛ وقتی شاهد این هستید که دشمنتان روز به روز بیش تر می تواند خواسته های خود را به شما تحمیل کند، به فکر "مقاومت" می افتید. در مسیر مقاومت، گاهی مجبورید با دیگر گروه های مقاومت همپیمان شوید. این عین حقیقتی است که مرا به دیدار با نفر اول پادشاهی بحرین ترغیب کرد و حالا امیدوارم به زودی با پادشاهان دیگر کشورها هم دیدار کنم.»
دیدار خاخام های افراطی صهیونیست با عالی ترین مقامات آل خلیفه
این خاخام صهیونیست در مورد آینده روابط میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و رژیم اسرائیل می گوید: «واقعیت این است که اضطرار ما را به همکاری کشانده است و از دل همکاری می توان به اعتماد رسید. با برقراری اعتماد، روابط سیاسی هم رسمی می شود و دیگر نباید از این حیث نگرانی جدی داشت.»
مارک شنیر، برداشت خود از مواضع دیکتاتور بحرین را این گونه بازگو می کند: «زمانی که به دیدار وی رفتم، از خطر حزب الله صحبت کردم و اقدام شورای همکاری در زمینه تروریست خواندن حزب الله را ستودم. اما واکنش امیر حمد به من ثابت کرد نگرانی آن ها از من بیش تر است! پادشاه بحرین در چشمان من خیره شد و گفت: "من 5 سال است که در خانه و کاشانه خود با جوخه های ترور وابسته به ایران می جنگم. اگر حزب الله همسایه شماست؛ من در خانه خود با ده نمونه مشابه حزب الله در حال نبردم..." او آن قدر محکم و قاطع صحبت کرد که مطمئن شدم پیوند ما وثیق تر از آنی است که خدشه و خللی به آن وارد شود.»
رژیمی که به قدرت های خارجی وابسته باشد، تا کی می تواند ملتش را سرکوب و بر آن ها حکومت کند؟
اما شاید اوج ماجرا، خروجی این نشست باشد. پیام آل خلیفه برای تل آویو و نخست وزیر افراطی آن چیست؟ «همه ما با دشمنان مشترکی مواجهیم. دشمنانی به نام تعصب، تروریسم، نیروهای شر و بالاخره افراطی گری مذهبی. در صورتی که اسرائیل همکاری امنیتی کافی را با ما داشته باشد تا سازمان های امنیتی خلیجی بتوانند امنیت را در محلات خود برقرار کنند، نه تنها سفارت اسرائیل در پایتخت های حاشیه جنوبی خلیج فارس افتتاح می شود؛ بلکه این بار نوبت سازمان های امنیتی عربی خواهد بود که در برقراری امنیت با موساد و شاباک همکاری کنند!»
و بالاخره مهم ترین سئوالی که خاخام اسرائیل از پادشاه بحرین پرسیده است: «من گفتم لطفا صریحا بگویید که این حرف ها مواضع منامه است یا همه کشورهای عضو شورای همکاری؟ او در پاسخ گفت: "صریح می گویم که تروریست خواندن حزب الله، پالس ما بود برای برقراری روابط رسمی دیپلماتیک با اسرائیل. حالا توپ در زمین شماست که باید اقدامات مؤثری در حمایت از ما انجام دهید."»
به این ترتیب، راز اصلی قطعنامه اخیر شورای همکاری خلیج فارس افشا شده است: «پالس مثبت برای برقراری روابط رسمی دیپلماتیک با اسرائیل.»
دیدگاه تان را بنویسید