سرویس سبک زندگی فردا: این بنای تاریخی بسیار زیبا و دیدنی تخت سلیمان یا شهر گنجک (یا آتشکده آذرگشنسب) نام دارد که در ۴۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب و در یک دره سرسبز در ارتفاع ۳ هزار متری واقع شده است. تخت سلیمان، ویرانیهای بجا مانده از آتشکده آذرگشنسب اطراف ویرانیهای بجا مانده از آتشکده آذرگشنسب، دریاچهای همیشه جوشان و بر روی صخره ای سنگی ناشی از رسوبات آهکی دریاچه، در میان برج و باروی سنگی، آثار معماری خاص مانند چهار طاقی آتشکده و سازههای آیینی وابسته بدان، نیایشگاه آناهیتا، کاخهای دوران ساسانی و ساختمانهایی مربوط به سلاطین ایلخانی قرار دارد. در ادامه این یادداشت را به نقل از نظاره بخوانید.
قدمت ساخت این بنا به بیش از ۳ هزار سال پیش باز میگردد و در دورههای هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان دارای ارزش و شکوه ویژهای بوده است. به طوری که در دوران پادشاهی ساسانیان و در زمان خسرو اول انوشیروان نسبت به آبادانی آن کوشش ویژهای به عمل آمده است. در این جایگاه مراسم نیایشهای آیینی، برگزاری جشنها و امور تشریفات پادشاهی انجام میگرفت. این آتشکده، در زمان خود بسیار مورد توجه بوده است و آتش جاویدان آن به مدت ۷ قرن به عنوان نماد اقتدار آیین زرتشت و عامل وحدت سیاسی و اجتماعی حکومت ساسانی نقش بسیاری داشته است و از آن به عنوان ثروتمندترین نیایشگاه زمان خود یاد شده است.
مجموعه بناهای تاریخی در تخت سلیمان در اطراف دریاچهای طبیعی ساخته شدهاست. آب این دریاچه که از عمق بیش از ۱۲۰ متری از درون زمین به سطح میآید و به زمینهای اطراف میریزد دارای املاح زیادی است که آن را برای آشامیدن و کشاورزی نامناسب کردهاست. رسوبهای حاصل از این املاح در طی قرنها، لبه دریاچه را شکل داده و متغیر کردهاست. آثار و بناهای دورههای اشکانیان و ساسانی و ایلخانان مغول در این محل یافت شدهاست. مهمترین آثار بهجامانده آن آتشکده و تالارهای دوره ساسانی است. برخی آثار ساسانی دیگر نیز در کوه بلقیس و زندان سلیمان در نزدیکی تخت سلیمان ساخته شدهاست. کاوشگاه باستانی شیز از سوی یونسکو به عنوان میراث جهانی شناخته شدهاست و طرحهای بزرگی برای بازسازی و کاوش در آن در دست اجراست.
دیدگاه تان را بنویسید