روحانیتزدایی دولت نهم در دولت دهم ادامه دارد
همان سیاست روحانیت زدایی دوران اصلاحات در این دولت هم ادامه یافت با این تفاوت که روحانیت زدایی و ترویج سکولاریسم دوران گذشته توطئه محور بود ولی روحانیت زدایی دولت نهم و دهم جهالت محور است.
یک استاد دانشگاه و کارشناس مسائل فرهنگی معتقد است که روحانیت زدایی و بی توجهی به نظر علمای دینی از دولت نهم شروع شده و در دولت دهم هم ادامه یافته است. به گزارش سرویس سیاسی «فردا» انتقادها و نارضایتی ها از وضعیت فرهنگی کشور و بی توجهی دولتمردان به توصیه ها و نصایح دلسوزان در خصوص رفع برخی ناهنجاری های فرهنگی به جایی رسیده است که اعضای مجلس خبرگان رهبری نیز در بیانیه پایانی خود در بندی جداگانه از تساهل و تسامح فرهنگی و دمیدن در روح ملی گرایی و عدم توجه شایسته به مسئله عفاف و حجاب اظهار نگرانی کنند.

افزایش انتقادات کارشناسان فرهنگی، نمایندگان مجلس، علما و روحانیت نسبت به وضعیت فرهنگی در حالی است که رئیس جمهور فرهنگ را اولویت برنامه های دولت دهم اعلام کرده است. با این حال هر چه از عمر دولت فرهنگی دهم گذشته است، حجم انتقادات دلسوزان کشور و نظام هم نسبت به اقدامات دولت در حوزه فرهنگ بیشتر شده است. برخی از کارشناسان و تحلیل گران و بخصوص علمای مذهبی بر این باور هستند که ریشه بسیاری از این اقدامات به اصطلاح فرهنگی دولت و بی توجهی آن به برخی مصادیق ناهنجاری های فرهنگی در جامعه، در عدم استفاده از ظرفیت روحانیت و عالمان دینی است. در همین ارتباط دکتر محمد صادق کوشکی استاد دانشگاه با اشاره به بیانیه خبرگان رهبری به خبرنگار سیاسی «فردا» گفت: خبرگان رهبری از روحانیونی هستند که مورد اعتماد مردم و رهبر انقلاب هستند. چون مردم آنها را انتخاب کرده اند و عمده اعضای خبرگان هم نماینده ولی فقیه در استان های مختلف هستند. آنها همچنین به لحاظ دینی و خبرویت در امور دین هم مورد اطمینان هستند و نظراتشان نظرات کارشناسی و تخصصی در امور دینی است. کوشکی ادامه داد: این احساس خطری که خبرگان رهبری نسبت به تساهل و تسامح فرهنگی در بیانیه خود کرده اند، یک بحث جناحی و سیاسی نیست. بلکه آنها واقعا نگرانی دارند و نگرانی آنها جدی است. کما اینکه این احساس خطر از سوی کارشناسان فرهنگی و حتی رهبر معظم انقلاب هم تائید شده است. رهبر انقلاب در دولت نهم فرموردند که فرهنگ مظلوم واقع شده است. وی افزود: سیاست تساهل و تسامح فرهنگی که در دولت اصلاحات آغاز شده بود با قدرت در دولت نهم و دهم ادامه یافت. مصداق و شاهد این ادعا هم اینکه بسیاری از مسئولان فرهنگی دولت هفتم و هشتم در دولت های نهم و دهم هم ادامه مسئولیت می دهند. بسیاری از اثار توقیفی در دولت دهم رفع توقیف می شود. حتی آثاری که در دولت اصلاحات هم اجازه پخش نگرفتند. در تئاتر و سینما همان روند ابتذال تغییری نکرده است. این استاد دانشگاه ادامه داد: مهمتر از همه بحث عفاف و حجاب است و مبارزه با مفاسید اخلاقی است که دولت دهم و نهم بجز تشویق و حمایت تلویحی از بی حجابی هیچ اقدام موثر و مثبتی نکرده است. ابراز نگرانی کارشناسان و خبرگان طبیعی است و از اینجا نشات می گیرد که دولت نهم و دهم هیچ استراتژی خاصی برای پیاده کردن فرهنگ اسلامی و انقلابی نداشته است. دکتر کوشکی در بیان دلایل این امر افزود: دلیل این ناهنجاری های فرهنگی یکی این است که مسئولان تصمیم گیرنده در حوزه فرهنگ افرادی هستند که نسبت به فرهنگ دینی نا آشنا هستند و برخورد عوامانه می کنند. این افراد خود را مجتهد وصاحب رای و نظر در امور فرهنگی و دینی می دانند. وقتی ویژگیهایی که گفتم با هم همراه شوند، نتیجه همین می شود که الان هست. این استاد دانشگاه درباره ارتباط این وضعیت با عدم استفاده از ظرفیت های روحانیت در دولت و همچنین شائبه ها و زمزمه هایی در خصوص روحانیت زدایی تاکید کرد: روحانیت زدایی از اول دولت نهم بوده است و در دولت دهم هم ادامه دارد. وی ادامه داد: همان سیاست روحانیت زدایی دوران اصلاحات در این دولت هم ادامه یافت با این تفاوت که روحانیت زدایی و ترویج سکولاریسم دوران گذشته توطئه محور بود ولی روحانیت زدایی دولت نهم و دهم جهالت محور است. کوشکی تصریح کرد: بی توجهی تنها به نظرات کارشناسی روحانیون و علمای دینی منحصر نبوده و حتی توصیه ها و نظرات رهبر انقلاب هم نادیده گرفته می شود. این بی توجهی ناشی از همان غرور و جهل است.
دیدگاه تان را بنویسید