نوام چامسکی در مصاحبه با ساندرا ساتری اظهار داشت «مداخله نظامی در لیبی اشتباه بزرگی است».
به گزارش سرویس بین الملل «فردا» به نقل از روزنامه آیریش تایمز چاپ ایرلند، نوام چامسکی شخصیت شناخته شدهای در سطح جهان است. او زمانی که تنها ۱۰ سال داشت، در مورد جنگ داخلی اسپانیا نوشت. چامسکی جوان در سال ۱۹۶۷ به دلیل شرکت در تظاهراتی علیه جنگ ویتنام به زندان افکنده شد و در اوت ماه گذشته نیز هنگامی که قصد داشت از کشور اردن وارد سرزمینهای کرانه غربی شود توسط رژیم صهویونیستی دستگیر شد.
این استاد بازنشسته دانشگاه، در مصاحبه اخیر خود اعلام کرد «هنگامی که کشورهای فرانسه، امریکا و انگلیس موافقت خود در حمله نظامی به لیبی را اعلام کردند، بایستی در نظر میآوردند که این کشورها به دلایلی که خود نیز از آن آگاهند مورد تنفر مردم منطقه قرار دارند. دولتهای قدرتمند و مرفه ممکن است این طور استدلال کنند که گذشته به تاریخ پیوسته است، اما قربانیان هرگز چنین نظری ندارند. مطمئن هستم که این حمله نظامی، تمامی مردم منطقه خاورمیانه و افریقا را علیه امریکا و متحدانش بسیج خواهد کرد». چامسکی اشاره کرد که نتایج نظر سنجی انجام شده در مصر نشان میدهند، ۹۰% از جمعیت این کشور بر این باورند که امریکا بزرگترین تهدیدی است که آنها با آن رویا رو هستند.
استاد برجسته زبانشناسی، تاکید کرد مشکل لیبی داخلی است. «بحران لیبی، جنگ داخلی است که در این کشور رخ داده است. دخالت در جنگ داخلی اوضاع را پییچیدهتر خواهد کرد. این واقعیت ناخوشایند است اما قذافی در لیبی طرفدارانی دارد.»
چامسکی همچنین در خصوص درخواست کمک ۲۰ میلیارد دلاری رژیم صهویونیستی نیز اعلام کرد «این درخواست مالی برای تسلط بیشتر این رژیم بر مناطق باقی مانده از فلسطین، پیش بینی شده است. اما هنوز قطعی نیست که امریکا با این پیشنهاد موافقت کند، اما هدف از درخواست این کمک مالی کاملا مشخص است».
چامسکی همچنین به آینده قدرت امریکا در منطقه شمال افریقا نیز پرداخت. «روزنامه «وال استریت ژورنال» به خوبی پرده از این واقعیت برداشت. هنوز مشخص نشده است که امریکا چگونه میخواهد با این قدرتهای جدید از در تعامل وارد شود.»
در مورد تغییر دیکتاتورهای دست نشانده امریکا در منطقه نیز چامسکی معتقد است، امریکا دیگر قادر به حمایت از دیکتاتورهای مورد علاقهاش نبود. این جریانی است که در کشورهای عربی به راه افتاد، زیرا امریکا با حمایت از آنها نمیتوانست همچنان به تبلیغ دموکراسی بپردازد.
او در مورد عربستان سعودی معتقد است که این کشور سیاستهای غرب را نقض میکند «عربستان سعودی مرکز افراط گرایی اسلامی است. این کشور سالهای زیادی متحد امریکا و انگلستان بوده است، و از افراط گرایی اسلامی در برابر ملی گرایی سکولار به دفاع پرداخته است. عربستان سعودی، برخلاف دیگر کشورهای منطقه رژیم سرکوبگری است و قبل و بعد از اعلام «روزخشم» نشان داد که این کشور به هیچ وجه مخالفان خود ر تحمل نخواهد کرد. حتی ما دیدیم که در قضیه بحرین، عربستان سعودی نظامیان خود را وارد این کشور کرد».
او همچنین در خصوص محکومیت قذافی در دادگاه جنایات بین المللی از سوی امریکا، اتحادیه اروپا و انگلستان نیز اعلام کرد «من در تعجبم که چرا این دادگاه جورج بوش و تونی بلر را به این دادگاه فرا نمیخواند. در واقع این حقیقتی است که ثروتمندان و ارباب قدرت خود را معاف از پاسخ میدانند. این به معنای بیارزش بودن دادگاه جنایات بین المللی نیست بلکه، زیر سوال رفتن استقلال آن است».
دیدگاه تان را بنویسید