نقاشی نتانیاهو در اسراييل آشوب به راه انداخت/ جهش 50 درصدی غنی سازی اورانیوم ایران!
در صورتي كه فرض كنيم در مورد درصد غنيسازي كه ايرانيان به آن دست پيدا كردهاند، گفتوگو ميكنيم بايد گفت آنها به سطح غنيسازي 5/3 تا 20 درصد رسيدهاند. نتانياهو شب گذشته گفت، آنها به 70 درصد نيز رسيدهاند كه جهش بزرگي است، به نظر ميرسد او اولين فردي است كه از اين درصد سخن ميگويد، آقاي بارنئا در ادامه نوشت، نتانياهو خط قرمز خود را در سطح غنيسازي 90 درصد رسم كرد. اين سطح بسيار نزديك به سطح توليد بمب است.

زماني كه نخستوزير اسراييل، بنيامين نتانياهو خط قرمز خود را به صورت طرح كاريكاتوري از يك بمب در تريبون مجمع عمومي سازمان ملل در روز پنجشنبه نشان داد، هدفش اين بود كه به زبان ساده نشان دهد حداقل از نظر اسراييل چه زماني بايد جلوي برنامه غنيسازي اورانيوم ايران را گرفت تا نتواند به بمب هستهاي دست پيدا كند. اما در عوض اين طرح بمب جالب توجه، آشوبي را در اسراييل به راه انداخت.

به گفته مقامات اسراييل و كارشناسان، بمب آقاي نتانياهو به دو بخش تقسيم شده بود كه با 70 درصد و 90 درصد مشخص شده بود و نشاندهنده ميزان پيشرفتي بود كه ايران تاكنون در زمينه ساخت بمب انجام داده است و ميزان پيشرفتي كه از اين كشور انتظار ميرود. آقاي نتانياهو خط قرمز خود را روي 90 درصد رسم كرد و تاكيد كرد ايران تا بهار يا تابستان آينده به اين مرحله خواهد رسيد. اما روز جمعه يديعوت آحارونوت ، تعبير متفاوتي از اين ماجرا را منتشر كرد. اين روزنامه اشتباها اعلام كرد كه آقاي نتانياهو به پيشرفت ايران اشاره نداشت، بلكه به درصد واقعي اورانيوم غني شده ايران اشاره داشت و آن را در طرح خود كه به اصطلاح بمب بيبي ناميده ميشود، نشان داد. ايران كه اصرار دارد برنامه هستهاياش تنها با هدف صلحآميز است، ذخيرهاي از اورانيوم غنيشده تا سطح 20 درصد دارد. ايران براي ساخت بمب بايد اين اورانيوم را تا درصد بالاتري، حدود 90 درصد، غني سازد كه روند كوتاهي است. ناهوم بارنئا، يكي از روزنامهنگاران برجسته يديعوت آحارونوت در مقاله خود نوشت: در صورتي كه فرض كنيم در مورد درصد غنيسازي كه ايرانيان به آن دست پيدا كردهاند، گفتوگو ميكنيم بايد گفت آنها به سطح غنيسازي 5/3 تا 20 درصد رسيدهاند. نتانياهو شب گذشته گفت، آنها به 70 درصد نيز رسيدهاند كه جهش بزرگي است، به نظر ميرسد او اولين فردي است كه از اين درصد سخن ميگويد، آقاي بارنئا در ادامه نوشت، نتانياهو خط قرمز خود را در سطح غنيسازي 90 درصد رسم كرد. اين سطح بسيار نزديك به سطح توليد بمب است!
روفن برگمان يكي از كارشناسان امنيتي اين روزنامه نيز توضيح داد که خط قرمز آقاي نتانياهو به صورت درصدهاي غنيسازي بوده است و در مقاله خود طرحي را ارايه كرد تا اين مراحل را بيشتر روشن كند. آقاي بارنئا در تماس تلفني گفت اين تحليل بر اساس اطلاعاتي است كه مقامات اسراييل در اختيار اين روزنامه قرار دادهاند و افزود: اما اين اطلاعات بيمعني هستند و ارقام واضح نيستند. دور گولد، رئيس مركز روابط عمومي بيتالمقدس و مشاور آقاي نتانياهو در زمان اولين دوره تصدي نخستوزيري در دهه 1990، گفت، تغيير اين طرح براساس درصد غنيسازي اشتباه است. آقاي گولد گفت: نتانياهو نميتواند خط قرمز را در توليد اورانيوم غنيشده 90 درصدي قرار دهد، اگر آنها به سطح غنيساي 90 درصدي دست يابند، كل غرب به خطر ميافتد .
او در ادامه افزود: به محض اين كه بمب را ديدم، متوجه منظور نتانياهو شدم، چون اگر منظور او درصد و ارقام بود، مردم آن را درك نميكردند. يكي از اعضا هيات اسراييلي اعزامي به مجمع عمومي گفت اين طرح روشن خلاقانه نخستوزير براي خلاصهگويي پيام سياسياش در محفلي است كه سخنرانيهاي طولاني همه را خسته ميكند.
طبق گفته يكي از مقامات آگاه، آقاي نتانياهو مكررا در جلساتي كه با ديپلماتها و اعضا كنگره داشت، اين طرح را ارايه كرده است. اما اين مقام گفت در گذشته هرگز نديده بود كه آقاي نتانياهو ماژيكي به دست بگيرد و خط قرمزي روي اين طرح رسم كند. اين حركت موجب شگفتي بسياري از اسراييلها شد. شلوموآويزي، استاد علوم سياسي در دانشگاه عبري بيتالمقدس، گفت: " بيبي(نتانیاهو) كارشناس غنيسازي اورانيوم نيست، من هم همينطور پس بايد محتاط بود. " اما مشخص نيست خط قرمز دقيقا كجاست. حتي ايران نيز در محكوم كردن سخنراني او اين طرح را مسخره كرد.
معاون سفير ايران در سازمان ملل، اسحق آل حبيب اين اقدام را با استدلال ناقص كالين ال پاول، وزير امور خارجه سابق آمريكا مقايسه كرد كه در سال 2003 در سازمان ملل تاكيد كرد عراق تسليحات كشتار جمعي دارد. آقاي حبيب در بيانيهاي گفت بار ديگر در تاريخ معاصر سازمان ملل، امروز براي تهديد يكي از اعضا اين سازمان از يك طرح ساختگي واهي استفاده شد. اما ذكر اين نكته حائز اهميت است كه در دنياي مرتبط امروز و عصر اطلاعات، نميتوان ملتها را با چنين ابزار مضحكي فريب داد.
دیدگاه تان را بنویسید