آغاز مجمع گفتوگوی تهران
عراقچی: سکوت جهانی در برابر فاجعه غزه تکاندهنده است / پزشکیان: از حق هستهای خود دفاع میکنیم /وزیر خارجه عمان: کشتار ملت فلسطین یک جنایت بزرگ است/ بارزانی: هر زمان دچار مشکل شدیم ایران به ما کمک کرد
مجمع گفتوگوی تهران دقایقی قبل با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه آغاز به کار کرد.

مجمع گفتوگوی تهران دقایقی قبل با ورود مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه با پخش سرود ملی و قرائت آیاتی از قرآن کریم کار خود را آغاز کرد.
حمد بن بدر بوسعیدی، وزیر امور خارجه سلطنتنشین عمان، سراجالدین مهرالدین، وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان، امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت سرپرستی طالبان، نیچروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق ، آرمن گریگوریان، دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان از مقامات حاضر در این نشست هستند.
کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین کشورمان نیز از مدعوین این نشست هستند.
«مجمع گفتگوی تهران» (Tehran Dialogue Forum) روزهای ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت سال جاری با حضور و سخنرانی رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ایران و مقامات عالیرتبه از کشورهای مختلف، از جمله وزرا و رؤسای اندیشکدهها و صاحبنظران بینالمللی برگزار میشود./ایرنا
عراقچی: سکوت جهانی در برابر فاجعه غزه تکاندهنده است
وزیر امور خارجه در مجمع گفتگوی تهران:
تجاوزها و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه قرار دارد؛ جنایاتی که بیتردید میتوان آن را نمونهای آشکار و کمسابقه از نسلکشی دانست. نسلی که مردم جهان حتی گاه بهصورت زنده از طریق تلویزیون و شبکههای اجتماعی، شاهد نابودی آن بودند.
از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۶۰ هزار فلسطینی در نوار غزه جان باختهاند که بخش زیادی از آنان را زنان و کودکان تشکیل میدهند. میلیونها نفر آواره شدهاند و در شرایط محاصره کامل و قحطی شدید بهسر میبرند. در برابر این جنایات، جهان نتوانست واکنشی مسئولانه و درخور از خود نشان دهد.
سکوت سنگین و بیتحرکی قدرتهایی که خود را مدافع وجدان بشری میدانند، همراه با ناتوانی نهادهای بینالمللی در مهار این فاجعه، حقیقتاً تکاندهنده است و بهمثابه زنگ بیدارباشی برای وجدان جهانی تلقی میشود.
عراقچی: باید نظمی واقعی و بومی در منطقه پایهگذاری کنیم
وزیر امور خارجه:
بحران غزه نشان داد که علاوه بر ناتوانی ساختارهای نظام بینالملل، سرنوشت منطقه نمیتواند و نباید در گرو اراده و تصمیمات نیروهای فرامنطقهای باقی بماند.
آنچه امروز بهعنوان «واقعیت منطقه» معرفی میشود، در اصل بازتاب روایتی تحریفشده و ساختهوپرداختهای است که صرفاً بر اساس منافع آن قدرتها تعریف شده و باید از درون منطقه بازتعریف و اصلاح شود.
منطقه غرب آسیا بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازنگری بنیادی در نگاه به خود است. تمرکز مداوم بر رقابتهایی که از توهم تهدید دائمی ناشی میشود، مانع از شکلگیری همکاریهای مؤثر منطقهای برای حل مسائل شده و بستر دخالتهای مخرب قدرتهای بیگانه را فراهم آورده است.
پزشکیان: با جهان با نگاه تعامل سخن بگوییم
رئیسجمهور در مجمع گفتگوی تهران:
باید برادری، صمیمیت، دوستی و رفاقت را در چارچوب حق و عدالت میان خود برقرار کنیم و آن را نهادینه سازیم.
با همین نگاه، گفتوگو و تعامل با همسایگان و جهان را دنبال میکنیم. به نظرم این مقدمه کافی است تا شما سخنان خود را مطرح کنید و ما نیز پاسخهایمان را ارائه دهیم.
پزشکیان: ترامپ صلح را فریاد زد اما ترور را اجرا کرد
رئیسجمهور در مجمع گفتگوی تهران:
باور داریم که ریشه دعوا و اختلاف، از روح شیطانی برمیخیزد؛ روحی که انسان را به سمت تجاوز و دشمنی سوق میدهد. کسانی که به تجاوز خود رنگ و لعاب انسانی میزنند، در واقع تحت تأثیر همان شرارت درونی هستند.
ما دست دوستی، رفاقت و وفاق را به سوی همه دراز کردهایم. آنچه دیگران از ما روایت میکنند، ذهنیتی ساختگی است که با هدف ایجاد شکاف و نزاع میان کشورهای منطقه شکل دادهاند.
دونالد ترامپ است که ایران را عامل تهدید معرفی میکرد. اما پرسش اینجاست: چه کسی واقعاً تهدید است؟ ما خانهها را بمباران میکنیم؟ ما دانشمندان را ترور میکنیم؟ ما مردم بیگناه را زیر خروارها خاک مدفون میکنیم؟ ما از سلاحهای فوقپیشرفته برای نابودی سخن میگوییم؟
پزشکیان: از حق هستهای خود دفاع میکنیم و زیر بار زور نمیرویم
سلاحهای هستهای (NPT)، ما این حق را داریم که از فناوری صلحآمیز هستهای برای اهداف مختلف از جمله سلامت، کشاورزی، صنعت و دیگر حوزههای حیاتی استفاده کنیم.
باور دینی ما اجازه ساخت سلاح هستهای را نمیدهد؛ سلاحی که میتواند بشریت را نابود کند و جز وحشیگری، چیزی برای آینده زمین ندارد. اینکه دیگران همچنان ادعا میکنند ایران در مسیر ساخت سلاح هستهای حرکت میکند، تنها تکرار ادعاهای بیاساس و جنگطلبانه است.
حتی رئیسجمهور ایالات متحده (ترامپ) نیز گفته بود: "باید مطمئن شویم ایران سلاح هستهای ندارد." بسیار خب، بیایند بررسی کنند. ما چیزی برای پنهان کردن نداریم. ما نه به دنبال ساخت سلاح هستهای هستیم و نه به آن باور داریم.
ما حق داریم از دانش و فناوری برای پیشرفت کشور استفاده کنیم، اما نه برای ساخت سلاح، بلکه برای زندگی بهتر.
من، به عنوان یک انسان آزاد، هیچ نوع زورگویی را نمیپذیرم. نه من، نه هیچ انسان آزادهای در این کشور یا منطقه. ملتهای آزاده هیچگاه زیر بار زور نخواهند رفت.
وزیر خارجه عمان: کشتار ملت فلسطین یک جنایت بزرگ است
وزیر امور خارجه عمان در مجمع گفتوگوی تهران:
منطقه به مجموعهای از قضایا دچار است. از این مجمع استفاده میکنم و درباره این قضایا که مسئله کشتار جمعی در فلسطین است صحبت میکنم. این کشتار که ملت فلسطین با آن مواجه است یک جنایت و یک ظلم بزرگ است.
اگر فرصتهای گفتگو مورد استفاده قرار میگرفت میتوانستیم از این جنایات جلوگیری کنیم.
نیچیروان بارزانی: هر زمان دچار مشکل شدیم ایران به ما کمک کرد
رئیس اقلیمکردستان در مجمع گفتگوی تهران: خدا رحمت کند سردار سلیمانی را که اولین نفر به اربیل آمد تا مشکل را حل کند.
بارزانی در مجمع گفتوگوی تهران، به فارسی سخنرانی کرد
رئیس منطقۀ کردستان عراق:
ما فرازونشیبهایی در روابط داشتهایم و در حضور مرحوم رئیسی و رهبر ایران مسائل را مطرح کردیم؛ دیدار من با مقام معظم رهبری نقطهٔ عطف روابط ایران و اقلیم کردستان بود.
هنگامی که آقای پزشکیان در سفر به اربیل به زبان کردی صحبت کرد، همه تعجب کردند؛ بعداز سفر ایشان ما دستاوردهای مهمی را در ارتباط با ایران مشاهده میکنیم.
بارزانی: خاک اقلیم کردستان منشا خطر برای ایران نخواهد بود
رئیس اقلیم کردستان عراق:در مسائل امنیتی پیشرفت هایی خوبی با همکاری ایران داریم. ما اجازه نمیدهیم اقلیم کردستان منشا خطر باشد برای کشورهای همسایه از جمله جمهوری اسلامی ایران
در این رابطه یک سازوکار سیستماتیک دیده شده است. خاک اقلیم کردستان منشا خطر برای جمهوری اسلامی نیست و نخواهد بود.
گریگوریان: هیچ مانعی در روابط تهران و ایروان وجود ندارد
دبیرشورای عالی امنیت ملی ارمنستان در مجمع گفتوگوی تهران:
مانعی برای روابط ایران و ارمنستان وجود ندارد
میتوانیم جلسات مشابه به این شکل داشته باشیم و همچنان روابط را توسعه دهیم
همین جلسات نشان میدهد مانعی در مسیر روابط تهران و ایروان وجود ندارد
دیدگاه تان را بنویسید