اروپای وقیح

کد خبر: 1366972

وزارت امور خارجه فرانسه هم با حمایت از کوتاهی‌های «رافائل گروسی» در عمل به وظایف قانونی‌اش در راستای حفاظت از تأسیسات اتمی ایران و گزارش جانبدارانه او درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران که به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی و امریکا علیه ایران منجر شد، گفت که تهدیدات علیه مدیرکل آژانس را محکوم می‌کند.

اروپای وقیح

سه کشور اروپایی عضو برجام، چشم خود را به روی همه خیانت‌های اخیر در سطح جهانی و به ویژه در آژانس که به شکل‌گیری تهاجم صهیونیست‌ها به ایران منتهی شد، بسته و یکصدا خواستار ادامه همکاری تهران با این نهاد و بازگشت به میز مذاکره‌اند. آنها تاجایی پیش رفتند که انگشت اتهام را آن هم به بهانه «ادعای تهدید گروسی» به سمت ایران نشانه گرفتند

جوان آنلاین: سه کشور اروپایی عضو برجام، چشم خود را به روی همه خیانت‌های اخیر در سطح جهانی و به ویژه در آژانس که به شکل‌گیری تهاجم صهیونیست‌ها به ایران منتهی شد، بسته و یکصدا خواستار ادامه همکاری تهران با این نهاد و بازگشت به میز مذاکره‌اند. آنها تاجایی پیش رفتند که انگشت اتهام را آن هم به بهانه «ادعای تهدید گروسی» به سمت ایران نشانه گرفتند. دیپلمات‌های ایرانی در واکنش به این دست موضع‌گیری‌ها تأکید دارند که ایران نه تنها گروسی را تهدید نکرده است بلکه آژانس باید بداند، با ادامه شرایط فعلی، خبری از همکاری تهران نخواهد بود. 

امریکایی‌ها همچنان درباره اینکه حمله این رژیم به تأسیسات هسته‌ای ایران تا چه حد مخرب بوده است، اختلاف نظر دارند، اما در آن سوی آتلانتیک، اروپایی‌ها دغدغه دیگری دارند و تمام قد، مسئولیت دفاع همه‌جانبه از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن‌هم به بهای هر نوع وقاحت را تقبل کرده‌اند. 

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که در تماس با مسعود پزشکیان همتای ایرانی خود، بر ضرورت از سرگیری فعالیت آژانس در ایران به منظور تضمین شفافیت کامل برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرده است، او اگرچه از ضرورت احترام به آتش‌بس سخن گفته، اما در عین حال خواهان بازگشت به مذاکرات شده است، آن هم در شرایطی که مذاکرات با ایران باید علاوه بر برنامه هسته‌ای و پیمان عدم اشاعه، موضوع موشک‌های بالستیک ایران را هم شامل شود. 

وزارت امور خارجه فرانسه هم با حمایت از کوتاهی‌های «رافائل گروسی» در عمل به وظایف قانونی‌اش در راستای حفاظت از تأسیسات اتمی ایران و گزارش جانبدارانه او درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران که به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی و امریکا علیه ایران منجر شد، گفت که تهدیدات علیه مدیرکل آژانس را محکوم می‌کند. 

تروئیکا که بیشتر به قیمت نابودی وجهه خود، حمایت از صهیونیست‌ها را به جان خریده بود، دیروز در بیانیه‌ای فارغ از پرداختن به حقوق ایران بنابر ان‌پی‌تی و نقش مخرب رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بیانیه‌ای مشترک صادر و تهدید‌های ادعایی ایران علیه گروسی را محکوم و اعلام کرد: «ما از مقامات ایران می‌خواهیم از هرگونه اقدامی با هدف پایان دادن همکاری با آژانس بپرهیزند.» 

تروئیکای اروپایی درباره درخواست ازسرگیری همکاری ایران با آژانس هم گفت: «ما از ایران می‌خواهیم فوراً همکاری خود را ذیل تعهدات الزام‌آور قانونی‌اش از سر بگیرد و تمامی اقدامات لازم را برای تأمین ایمنی و امنیت کارکنان آژانس فراهم کند.»

بازرسان به تأسیسات دسترسی ندارند

اروپایی‌ها در شرایطی جار و جنجال به راه انداخته‌اند که مقامات ایرانی در واکنش‌های رسمی، ضمن انتقاد از عملکرد جانبدارانه گروسی، تنها موضوع پیگرد قانونی کوتاهی او در عمل به تعهداتش را مطرح کرده‌اند و تهدیدی علیه او مطرح نشده است. 

امیرسعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس در پاسخ به سؤالی درباره ادعای مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا مبنی بر اینکه ایران، رافائل گروسی و دیگر بازرسان آژانس را به اتهام جاسوسی برای اسرائیل تهدید کرده است، تأکید کرد: «ایران تهدیدی نکرده است. قانون تصویب شده در مجلس جمهوری اسلامی ایران بسیار آشکار است. طبق این قانون، ایران همکاری خود با آژانس را تعلیق می‌کند، زیرا آژانس مسئولیت خود را ایفا نکرده است. تا زمانی که این شرایط ادامه پیدا کند، همکاری ایران تعلیق خواهد شد.» 

ایروانی تصریح کرد: «هرگاه این شرایط تغییر کند، همکاری ما با آژانس نیز از سر گرفته خواهد شد.» 

او افزود: «بازرسان آژانس در ایران، در امنیت کامل هستند، اما همکاری ما تعلیق شده است و آنها به هیچ یک از تأسیسات ایران دسترسی نخواهند داشت.»

مصوبه مجلس، انعکاس خشم عمومی از عملکرد آژانس

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز روز دوشنبه و در ادامه جلسات هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی به پرسش‌هایی درباره تعامل ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پاسخ داد. 

وی درباره مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر تعلیق همکاری با آژانس تصریح کرد: «این قانون درباره تعلیق همکاری‌هاست و در آن مشخص شده که در چه شرایطی دولت جمهوری اسلامی ایران می‌تواند همکاری‌ها را ادامه دهد. این قانون مصوبه مجلس است و برای دولت لازم‌الاجراست. افزون بر این، این قانون بازتاب‌دهنده خشم و نگرانی افکار عمومی ایران نسبت به اتفاقاتی است که در دو هفته اخیر رخ داده است، به‌ویژه عدم واکنش مناسب و متناسب آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در محکوم‌کردن حملات به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و ترور تعدادی از استادان و نخبگان ایرانی که با برچسب «دانشمند هسته‌ای» ترور و به شهادت رساندن آنها را توجیه کردند.» 

بقائی خاطرنشان کرد: «نکته مهم در این میان این است که در شرایط فعلی، سؤالی جدی وجود دارد که باید از مدیرکل آژانس پرسیده شود، چراکه ایشان اصرار دارند همکاری‌ها به‌صورت متعارف و عادی ادامه پیدا کند. سؤال این است، چگونه می‌توان انتظار داشت در شرایطی که تنها پنج یا شش روز پیش، تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران مورد تعرض قرار گرفته، ما بتوانیم ایمنی و امنیت بازرسان آژانس را تأمین کنیم؟»

آژانس پاسخگوی قصور‌های پرتبعات باشد

بقائی درباره رویکرد این نهاد درباره ایران به این نکته اشاره کرد که گزارش آژانس بهانه تجاوز نظامی به ایران را فراهم کرد و توضیح داد: «رویکرد دوگانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یکی از زیانبارترین سیاست‌هایی است که می‌تواند به هنجار‌ها و نهاد‌های بین‌المللی که مسئولیت‌های مشخصی در حوزه صلح و امنیت بین‌المللی یا کارکرد‌هایی در ارتباط با مسائل عمومی جهانی دارند، آسیب برساند. در این مورد، آژانس مرتکب قصور‌های پرتبعاتی شده است. نخست، گزارش اخیر این نهاد بهانه‌ای برای صدور قطعنامه‌ای از سوی سه کشور اروپایی و ایالات‌متحده فراهم کرد. دوم، آژانس در برابر اقدام علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران موضع شایسته‌ای اتخاذ نکرد. مصاحبه‌های اخیر مدیرکل آژانس به‌نوعی توجیه‌کننده این تجاوزات است که به‌هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست.» 

وی در ادامه افزود: «مدیرکل آژانس باید توجه داشته باشد که چنین حملاتی به تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، علاوه بر وارد آوردن ضربه‌ای مهلک به رژیم منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای NPT و اعتماد بین‌المللی به ترتیبات این معاهده، خطرات زیست‌محیطی و ایمنی جدی، از جمله تشعشعات هسته‌ای و آسیب به افراد، ایجاد کرده است، بنابراین انتظار می‌رود مدیرکل در کنار ابراز نگرانی درباره ادامه همکاری ایران با آژانس، به‌صراحت مواضع خود را درباره غیرقانونی بودن اقدامات ایالات‌متحده و رژیم‌صهیونیستی و تبعات این اقدامات اعلام کند.»

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید