سفیر ایران در مالزی: فقط بخشی از توان موشکی خود را نمایش دادیم

کد خبر: 1369743

سفیر ایران در مالزی اضافه کرد موجودیت اسرائیل در بی ثباتی و تشنج است ولذا هموارت به کشورهای دیگر حمله می‌کند. اسرائیل مخالف هر نوع توافقی است. هر موقع ما به توافق با طرف‌های مقابل نزدیک می‌شویم،‌ اسرائیل درصدد تخریب نتایج مذاکرات بر می‌آید.

سفیر ایران در مالزی: فقط بخشی از توان موشکی خود را نمایش دادیم

سفیر ایران در مالزی با بیان اینکه در جنگ ۱۲ روزه فقط بخشی از توان موشکی خود را نمایش دادیم، گفت: غنی‌سازی حق مردم ایران است و برای آن هزینه زیادی پرداخت کرده‌ایم و طبق قوانین بین‌المللی کسی نمی‌تواند ما را از داشتن این حق محروم کند.

فارس نوشت، ولی‌الله محمدی نصرآبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی در برنامه تلویزیونی Consider this شبکه آسترا آوانی مالزی حضور یافت و به سوالات مجری برنامه در باره حمله نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران پاسخ داد.

سفیر ایران در این برنامه که روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه از این شبکه پخش شد گفت: اسرائیل مدعی است ایران دنبال تولید سلاح هسته‌ای است. در صورتی که جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اعلام کرده فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای خود به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست و همواره آمادگی خود برای انجام مذاکره و رفع نگرانی جامعه بین‌المللی اعلام کرده است. با آژانس بین المللی انرژی اتمی نهایت همکاری را انجام داده است. البته آژانس هم در قبل اعضا خود یک سری مسئولیت‌ها دارد که باید انجام دهد.

وی افزود: در حمله نظامی اسرائیل چندین بیمارستان و تعداد زیادی منازل مسکونی تخریب شد. مردم غیرنظامی، زنان وکودکان شهید شدند. اسرائیل به چند بیمارستان در شهرهای ایران، از جمله بیمارستان کودکان در تهران حمله کرد. ما طبق منشور سازمان ملل حق دفاع از خود را داشتیم و بر همین اساس به حمله نظامی توسط اسرائیل و آمریکا پاسخ دادیم. ما برخلاف رژیم صهیونیستی، مناطق امنیتی و نظامی را مورد هدف قرار دادیم.

وی اضافه کرد موجودیت اسرائیل در بی ثباتی و تشنج است ولذا هموارت به کشورهای دیگر حمله می‌کند. اسرائیل مخالف هر نوع توافقی است. هر موقع ما به توافق با طرف‌های مقابل نزدیک می‌شویم،‌ اسرائیل درصدد تخریب نتایج مذاکرات بر می‌آید. یک بار در جریان مذاکرات با ۱+۵ و توافق برجام بود. اسرائیل تلاش کرد که مذاکرات شکست بخورد. برای دومین بار نیز، بعد از برگزاری ۵ دور مذاکره غیرمستقیم با آمریکا و در حالیکه برای دور ششم آماده می‌شدیم اسرائیل حمله کرد و مذاکره را به تم زد.

سفیر ایران ادامه داد: ۱۲۰ کشور جهان و بیشتر سازمان های منطقه‌ای، حمله نظامی اسرائیل را محکوم کردند ولی متاسفانه آژانس محکوم نکرد. لذا مردم ایران از عملکرد آژانس خشمگین و ناراحت هستند. آژانس از تاسیسات هسته‌ای ما دفاع نکرد. بازرسان آژانس برای نظارت بر فعالیت هسته‌ای ما در ایران بودند. ما شفاف بودیم ولی آژانس حمله را محکوم نکرد. این بخاطر رفتار دوگانه غرب است. لذا مجلس هم مصوبه‌ای برای تعلیق همکاری با آژانس را تصویب کرد. البته اگر آژانس رفتارش را تعییر دهد امکان ادامه همکاری وجود دارد.

وی گفت آژانس باید این حملات را محکوم و از تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت کند. ایران تنها کشوری است که فعالیت هسته‌ای‌اش در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده است و هیچکس نباید به آن حمله کند. ولی اسرائیل حمله کرد و نهادهای بین‌المللی مسئول هم هیچ کاری نکردند.

محمدی نصرآبادی در خصوص حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای نطنز، اصفهان و فردو گفت: آمریکا همواره از اسرائیل حمایت می‌کند.  اسرائیل بدون حمایت امریکا‌ نمی‌توانست به ایران حمله کند. بعد از پاسخ صریح، کوبنده و قاطع موشکی ایران به اسرائیل، آمریکا به جای حمایت از صلح، به ایران حمله کرد. ما از ابتدا هم گفتیم هر کشوری به ایران حمله کند ما در دفاع از خود به حمله او پاسخ می‌دهیم. لذا هم به حمله نظامی اسرائیل و هم به حمله آمریکا پاسخ دادیم و نشان دادیم در دفاع از خاک و حاکمیت خود با هیچ کشوری تسامح نداریم.

سفیر ایران در رابطه با صداقت اسرئیل در آتش‌بس گفت. طبیعی است که اعتمادی به آتش‌بس نداشته باشیم. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را حفظ کرده‌اند. در طول حمله ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی ما فقط بخشی از توان موشکی خود را نمایش دادیم. مردم متمدن و آگاه ایران همیشه دنبال صلح و آرامش بوده است. ایران تاریخ و تمدن چند هزار ساله دارد. این سرزمین در طول تاریخ دانشمندان، شعرا، ‌فیلسوفان و افراد بزرگی را به دنیا معرفی کرده است. ایران در چند صد سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده است بلکه خود مورد حمله واقع شده است. آخرین آن جنگ تحمیلی صدام حسین علیه ایران بود.

محمدی نصرآبادی افزود جمهوری اسلامی ایران در پی آن است که نگرانی مردم جهان را برطرف کند و نشان دهد که دنبال صلح و آرامش است. دولتمردان جمهوری اسلامی ایران در حین حفظ آمادگی دفاعی کشور، بر استفاده از دیپلماسی بعنوان ابزار رفع نگرانی جامعه بین‌المللی تاکید دارند. بر اساس منافع ملی در مذاکره شرکت و تصمیم می‌گیریم.

وی گفت: ملت ایران، تحت تحریم‌های یکجانبه پیشرفت‌های علمی زیادی بدست آورد. این پیشرفت‌هذ فقط در فعالیت صلح آمیز هسته‌ای نبوده است. اگر به ایران سفرکنید متوجه پیشرفت‌ ایران در بخش‌های مختلف علمی، صنعتی، نظامی، پزشکی و... می شوید. غنی‌سازی حق مردم ایران است و برای آن هزینه زیادی پرداخت کرده‌ایم و طبق قوانین بین المللی کسی نمی‌تواند ما را از داشتن این حق محروم کند. دانش هسته‌ای درکشورم بومی شده و با بمباران ساختمان‌ها و تجهیزات، این دانش از بین نمی‌رود.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید