اندرس برویک- تروریست نروژی- به کشتن ۹۲ نفر و انتشار مانیفیستنژاد پرستانه برای بسیج مسیحیان علیه مسلمانان، متهم شد. در تاریخ نروژ پس از جنگ جهانی دوم، حمله این جوان ۳۲ ساله خطرناکترین حمله در نیم سده اخیر محسوب میشود به طوری که بیشترین تلفات را پس از این سالها در بر داشت.
به گزارش سرویس بین الملل «فردا» به نقل از وب سایت روزنامه نیویورک تایمز، پلیس نروژ پس از انجام تحقیقات، این فرد را عضو مسیحیان افراطی معرفی کرد در حالی که برخی دیگر از کارشناسان او را دوستدار تفنگ و اسلحه خواندند که برای مقابله با مهاجرت و چند فرهنگ گرایی به مقابله پرداخته است.
راجر اندرسن، از نیروهای پلیس نروژ، در مصاحبه تلویزیونی خود اعلام کرد «آنچه که ما از آن اطلاع داریم این است که این فرد از گروههای راست گرا و مسیحی بنیاد گرایی بوده است».
اندرس بریک، چند ساعت قبل از اقدام تروریستی خود بر روی اینترنت مانیفیست ۱۵۰۰ صفحهای و خاطرات روزانه ضبط شده خود را از ماههای پیش از حمله، قرار داد. او در این مانیفست ادعا کرده عضو گروهی است که قصد دارند «قدرت سیاسی و نظامی در اروپای غربی را بدست گیرند و عصر محافظه کاری فرهنگی- سیاسی را در اروپا آغاز کنند.»
بریک همچنین پیش بینی کرده است برای رسیدن به این مقصود جنگ افروزیهای بزرگی در خواهد گرفت و مردمان بسیاری کشته خواهند شد «دوران مذاکره به سر آمده است. ما مدتی در صلح و آرامش بسر میبردیم اما زمان مقاومت مسلحانه آغاز شده است».
عنوان این مانفیستنژاد پرستانه «۲۰۸۳؛ اعلام استقلال اروپاییان» نام گذاری شده است که عنوان آن بیشباهت به کتاب «۱۹۸۴» جرج اورول نیست.
در میان این اسناد، همچنین به جلسه مخفیانهای اشاره شده است که در آوریل ۲۰۰۲ برگزار شده است. در این جلسه ۹ نماینده از هشت کشور اروپایی شرکت داشتند و البته ۳ تن از اعضاء دیگر که یکی از آنها اروپایی- امریکایی بود، در این جلسه حضور نداشتند.
توماس هگ همر- یکی از متخصصان امور تروریستی در نروژ- عنوان کرد این مانفیست تقریبا مانفیست گروه القاعده است البته این بار مدل مسیحی آن. «به نظر میرسد این تلاشی برای تقلید از القاعده بوده است در جهتی متفاوت».
بر اساس این گزارش، این حمله کاملا زیرکانه طراحی شده بود. در ابتدای برنامه بریک با انفجار خودرویی در طبقه ۱۷ یکی از ساختمانهای دولتی که موجب کشته شدن ۷ نفر شد، نیروهای پلیس را به مرکز شهر اسلو میکشاند و تمام توجه آنها را به آن منطقه معطوف میکند. در ادامه او به یکی از کشتیهای مسافربری سوار شده و به جزیره اوتویا رهسپار میشود؛ مکان الیت حاکم در نروژ.
در جزیره در حالی که لباس پلیس بر تن داشت به مدت ۹۰ دقیقه افراد را دور خود جمع میکند و سپس به کشتن آنها میپردازد که در میان آنها افراد ۱۶ ساله نیز حضور داشتند.
پلیس نروژ اعلام کرد علاوه بر این اعمال تروریستی بمبهای منفجر نشدهای در برخی از ساختمانهای دولتی پیدا شدهاند. همچنین تعداد کشته شدگان با توجه به اینکه برخی از افراد هنوز پیدا نشدهاند احتمال دارد، افزایش یابد.
کریستین اولریچسن- یکی از محققان در دانشگاه اقتصاد لندن - پس از وقوع این حادثه عنوان کرد «پس از حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر، مردم امریکا این سوال را از خود پرسیدند که چه کسی دست به این اقدام زده است و در پی پیدا کردن متهم و انتقام از او بر آمدند. اما ما نمیتوانیم فردی را که از جامعه خودمان برخاسته و به این کار دست زده است انکار کنیم».
دیدگاه تان را بنویسید