سخنان قالیباف در آیین افتتاحیۀ سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در آیین افتتاحیۀ سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران : رئیس مجلس :اگر تربیت انسان نادرست انجام شود یا اصلاً محقق نگردد، میتواند از هر آسیب و خطری برای جامعه زیان بارتر باشد؛ حتی از وسوسههای شیطانی نیز مهلکتر است.

قالیباف: شهید رئیسی با مجاهدت بیوقفه، بر قله خدمت ایستاد
رئیس مجلس در افتتاح سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران:ما همچنان شاهد آثار زحمات، خدمات و صدقات جاریه شهدای خدمت هستیم.
شهادت آیتالله رئیسی، که بنده از سال ۱۳۵۶ و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی توفیق آشنایی و دوستی با ایشان را داشتهام، ضایعهای جبرانناپذیر برای ملت ماست.
از آن زمان تا لحظه شهادت، چه در کسوت مسئولیت و چه در تعاملات شخصی، چیزی جز تلاش، مجاهدت، اخلاص، صداقت، صفا و صمیمیت از ایشان مشاهده نکردم.
بهویژه در دوره ریاستجمهوری، با شناختی که از ایشان دارم، در بین روحانیون کسی را نمیشناسم که اینچنین فعال، پرتلاش، دغدغهمند و در میدان عمل برای اداره کشور و بهبود معیشت مردم، حاضر و کوشا بوده باشد.
قالیباف: کتابخوانی را در مسیر تربیت احیا کنیم
رئیس مجلس :اگر تربیت انسان نادرست انجام شود یا اصلاً محقق نگردد، میتواند از هر آسیب و خطری برای جامعه زیان بارتر باشد؛ حتی از وسوسههای شیطانی نیز مهلکتر است.
موضوع کتاب و کتابخوانی ارتباط مستقیم و بنیادی با مقوله تربیت دارد. یکی از مهمترین مسئولیتهایی که بر عهده حکومتهاست و بهویژه در حکومت اسلامی ما مورد تأکید قرار گرفته توسعه تفکر و اندیشه ورزی است.
کتاب و کتابخوانی، انسان را در نقطهای قرار میدهد که بتواند موقعیت خود را در زندگی بهدرستی انتخاب کرده، مؤثرترین نقش را ایفا کند و به بهترین نحو بیندیشد، بیافریند، درک کند و رشد یابد.
قالیباف: کتاب را به محور تربیت خانوادگی تبدیل کنیم
رئیس مجلس :بهطور قطعی و مسلم، بنده بر این باورم که فرهنگ عمومی کشور امروز، بهصورت مستقیم به موضوع کتاب و کتابخوانی وابسته است.
در برنامه هفتم توسعه و بسیاری از تصمیماتی که در مجلس شورای اسلامی اتخاذ میشود، توجه اصلی بر نهاد خانواده متمرکز شده است.
در این میان، میخواهم بر نکتهای اساسی تأکید کنم: فرهنگ کتابخوانی در خانواده، بهویژه برای زنان و مادران، اهمیت ویژهای دارد.
زنان و مادران، بهعنوان پایهها و ستونهای اصلی خانواده، نقش بیبدیلی در شکلگیری فرهنگ تربیتی ایفا میکنند.
قالیباف: میان اقتصاد و فرهنگ توازن برقرار کنیم
رئیس مجلس :کتاب، جایگاهی راهبردی در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما دارد که باید به آن توجه جدی شود و بهعنوان یک عنصر اساسی مورد توجه قرار گیرد.
با تأمل در نامگذاریهای سال از سوی مقام معظم رهبری، مشاهده میکنیم که محور اصلی اغلب این نامگذاریها، مسئله اقتصاد بوده است.
این تأکید کاملاً بجا و منطقی است، چرا که اقتصاد از مهمترین موضوعات اولویتدار جامعه امروز ماست.
نباید فراموش کرد که رهبر معظم انقلاب، ضمن تأکید بر ضرورت تمرکز بر مسائل اقتصادی، همواره فرهنگ را نیز مورد توجه قرار دادهاند و در بیانات مختلف تصریح کردهاند که اقتصاد اولویت دارد، اما مهمترین شاخص پیشرفت، فرهنگ است.
قالیباف: نهج البلاغه نیاز امروز و هر روز و همیشه جوامع هست
رئیس مجلس در آیین افتتاحیه سی و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران:امروز اگر کتابی بخواهیم که مبتنی بر عقلانیت، مبتنی بر عقلانیت اسلامی و انقلابی، مبتنی بر عدالت و مبتنی بر معنویت باشد آن نهج البلاغه است و درس است برای همه ما که بتوانیم در عرصههای سیاسی و اجتماعی و در عرصههای تصمیمگیری و گره گشایی بیاموزیم؛ اگر اینگونه عمل کنیم طبیعتاً پرهیز میکنیم از هرگونه دنیازدگی و اشکالات در عرصههای سیاست زدگی و عرصههایی که پسندیده نیست.
قالیباف: شمارگان پایین چاپ، ممیزیهای بعضاً غیرشفاف و عدم رعایت حقوق مولف و ناشر از چالشهای حوزه کتاب است که باید حل کنیم
رئیس مجلس در آیین افتتاحیه سی و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران: ما با چالشهایی مثل شمارگان پایین چاپ مواجه هستیم که یکی از مهمترین دلایل آن حتماً دلایل اقتصادی است ولی دلایل دیگری هم دارد ولی ما اول باید دلیل اقتصادی آن را حل کنیم که اشکالات بعدی نمایانتر شود و از زیر سایه اقتصاد بیرون بیاید.
ممیزی های بعضاً غیر شفاف و فرمایشی شدن و طولانی شدن را شاهدیم که من مطمئنم جناب آقای دکتر صالحی در این بخش اراده دارند و پیگیری میکنند.
یکی دیگر از چالش ها عدم رعایت حقوق مولف و ناشر است؛ اینجا نیاز به قانون و هماهنگیهای جدی داریم که باید به این هم توجه کنیم.
طبیعتاً کاهش سرانه مطالعه از موضوعاتی است که باید دنبال شود؛ حتی ما در توزیع کتاب هم دچار مشکلاتی هستیم که بعضاً دوستان اشاره کردند.
دیدگاه تان را بنویسید