عراقچی در نشست با سفرای خارجی و بین‌المللی:

مسیر تعامل با آژانس تغییر می‌کند/ایران برای مذاکره مجدد اعلام آمادگی کرد

کد خبر: 1368773

وزیر امور خارجه در نشست با سفرای خارجی و بین‌المللی:متعهد معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) بوده و به مفاد آن پایبند خواهد بود. همچنین، جمهوری اسلامی ایران به توافق‌نامه پادمان میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متعهد باقی می‌ماند.

مسیر تعامل با آژانس تغییر می‌کند/ایران برای مذاکره مجدد اعلام آمادگی کرد

ایران به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز پایبند است

وزیر امور خارجه در نشست با سفرای خارجی و بین‌المللی:متعهد معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) بوده و به مفاد آن پایبند خواهد بود. همچنین، جمهوری اسلامی ایران به توافق‌نامه پادمان میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متعهد باقی می‌ماند.

همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متوقف نشده، اما به دلیل شرایط جدید و تحولات اخیر، این همکاری‌ها شکل تازه‌ای به خود خواهد گرفت؛ امری که کاملاً طبیعی و قابل انتظار است.

بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی، از این پس تمامی همکاری‌های ایران با آژانس، صرفاً از مسیر شورای عالی امنیت ملی هدایت و مدیریت خواهد شد. 

تقاضاهای آژانس برای تداوم نظارت در ایران نیز به‌صورت موردی توسط این شورا بررسی و درباره آن‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد؛ این بررسی‌ها با لحاظ کامل ملاحظات ایمنی و امنیتی انجام خواهد گرفت.

آژانس زمینه حملات نظامی را فراهم کرد

وزیر امور خارجه:واقعیتی وجود دارد و آن این‌که تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران هدف حمله نظامی قرار گرفته‌اند. حضور و فعالیت در نزدیکی این مراکز اکنون با خطرات جدی همراه است و مسیر جدیدی را پیش روی ما قرار داده است.

ما از عملکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رضایت نداریم. گزارشی که این آژانس تهیه کرد، مبنای صدور قطعنامه‌ای کاملاً سیاسی در شورای حکام شد؛ قطعنامه و گزارش یادشده خود بهانه‌ای برای حملات نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران شدند.

بیش از بیست سال است که ایران تلاش می‌کند صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود را به کشورهایی که ابراز نگرانی می‌کنند اثبات کند. 

در این مدت از همه مسیرها و ابزارها استفاده کرده‌ایم تا نشان دهیم برنامه هسته‌ای ایران، طبق فتوای مقام معظم رهبری، ماهیتی صرفاً صلح‌آمیز دارد و همچنان صلح‌آمیز باقی خواهد ماند.

سلاح‌های هسته‌ای را نه‌تنها غیرانسانی، بلکه بر اساس تعالیم اسلام، غیرشرعی می‌دانیم. این موضع در فتاوای مقام معظم رهبری به‌روشنی تصریح شده است.

 آمریکا به دیپلماسی خیانت کرد

وزیر امور خارجه:جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی خود را برای گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌ای اعلام کرده و در آینده نیز آماده مذاکره خواهد بود.

با این حال، طبیعی است که پیش از آغاز هرگونه مذاکره جدید، باید اطمینان حاصل شود که روند مذاکرات مجدداً به تنش و درگیری منتهی نخواهد شد.

همگان آگاهند که در حالی‌که ایران در مسیر مذاکره قرار داشت، رژیم صهیونیستی با هماهنگی ایالات متحده آمریکا به ایران حمله کرد. از نظر ما، این هماهنگی قطعی است و نقش آمریکا در این حملات از ابتدا مشخص بود. پس از آن، خود آمریکا نیز مستقیماً وارد عمل شد.

در واقع، ایالات متحده با مشارکت در این حملات، به میز مذاکره و اصل دیپلماسی خیانت کرد. بنابراین، اگر آمریکا و سایر کشورها خواهان ازسرگیری مذاکرات هستند، ابتدا باید تضمین دهند که این روند بار دیگر به اقدامات خصمانه منجر نخواهد شد.

ایران بر راه‌حل دیپلماتیک تأکید دارد/آمریکا به توافق ۲۰۱۵ خیانت کرد

وزیر امور خارجه:برای اطمینان از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، همچنان امکان دستیابی به راه‌حل‌های مبتنی بر مذاکره وجود دارد؛ همان‌گونه که در گذشته نیز این امکان فراهم شد و یک‌ بار به نتیجه رسید.

در سال ۲۰۱۵، توافقی میان ایران و کشورهای ۱+۵ شامل آمریکا، سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان)، روسیه و چین حاصل شد. 

بر اساس این توافق، طرف‌های مذاکره‌ قانع شدند که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و چنین باقی خواهد ماند. این دستاورد حاصل دیپلماسی بود.

با این حال، ایالات متحده با خروج یک‌جانبه از این توافق، به دیپلماسی پشت کرد. نتیجه این اقدام همان چیزی است که امروز شاهد آن هستیم؛ بی‌اعتمادی، تشدید تنش‌ها و تضعیف مسیرهای گفت‌وگو.

ایران همچنان آمادگی دارد تا از مسیر دیپلماسی اطمینان لازم را نسبت به ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود ایجاد کند، اما پیش از آن، طرف‌های مقابل باید اطمینان‌بخشی کنند که واقعاً خواهان دیپلماسی هستند و از آن به‌عنوان پوششی برای اهداف دیگر استفاده نمی‌کنند.

حق غنی‌سازی ایران باید به رسمیت شناخته شود/توان دفاعی ایران خارج از چارچوب مذاکره است

وزیر امور خارجه:هرگونه راه‌حل مذاکره‌شده، حقوق ملت ایران در حوزه هسته‌ای، به‌ویژه حق غنی‌سازی، باید محترم شمرده شود. 

هیچ توافقی بدون به‌رسمیت شناختن حق غنی‌سازی برای ایران پذیرفته نخواهد شد. غنی‌سازی، دستاوردی بزرگ و ارزشمند علمی است که حاصل تلاش و فداکاری دانشمندان ایرانی‌ است و ایران با قاطعیت از آن صیانت خواهد کرد.

برای حفظ این دستاورد، مجاهدت‌های زیادی صورت گرفته و حتی در دوران اخیر، در دفاع از آن جنگی علیه ایران تحمیل شده است.

اگر مذاکراتی در آینده شکل گیرد، تنها موضوع آن برنامه هسته‌ای و ایجاد اطمینان درباره ماهیت صلح‌آمیز آن در برابر رفع تحریم‌ها خواهد بود. هیچ موضوع دیگری، به‌ویژه مسائل دفاعی و نظامی، در دستور کار مذاکرات قرار نخواهد گرفت.

ایران توانمندی‌های نظامی و دفاعی خود را تحت هر شرایطی حفظ خواهد کرد. این توانمندی‌ها برای دفاع از مردم ایران است و در جنگ اخیر، کارآمدی و قدرت خود را به‌خوبی نشان داد. این ظرفیت‌ها هیچ‌گاه موضوع مذاکره نخواهند بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید