شرط دولت برای واریز یارانه جدید کالابرگی | شارژ 1/000/000تومانی کالابرگ برای این سرپرستان خانوار | خرید شیرخشک هم کالابرگی می شود؟
احمد میدری اعلام داشت که برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم.

احمد میدری اعلام داشت که برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم.
به گزارش خبرآنلاین، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره توزیع کالابرگ الکترونیکی به کارگران و اینکه چند نوبت به کارگران داده خواهد شد و در چه دهکهایی تعلق خواهد گرفت، اظهار کرد: آنچه که در بودجه آمده است برای ۳۰ درصد ماهانه داده شود ولی بودجه اش باید از محل حذف یارانه ها تامین شود که بعید است به این سرعت بتوانیم به حذف یارانه ها برسیم و این کار را انجام بدهیم.
ایسنا نوشت: میدری خاطرنشان کرد: ما امیدواریم که مثل سال گذشته منبع جدیدی برایش دیده و از صندوق توسعه ملی برداشت شود چون بحث امنیت غذایی و خوراکی مهم است و اگر همان یکمیلیارد دلار برای ۳۰ درصد داده شود می توانیم ۶ ماه را حتما بدهیم یعنی برای اینکه بتوانیم در کل سال بدهیم رقمی معادل ۲ میلیارد دلار نیاز است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با بیان اینکه متاسفانه دولت در اجرای کالابرگ الکترونیکی به گونهای عمل کرده که برخی افرادی که باید از خدمات این بخش بهرهمند شوند از خدمات این بخش محروم شدهاند،گفت:دولت نسبت به نحوه دهک بندیها تجدیدنظر کند.
علی حدادی در انتقاد به نحوه اجرای مصوبه مجلس توسط دولت در خصوص ارائه کالابرگ الکترونیکی، گفت: ارائه کالابرگ الکترونیکی مصوبه مجلس بوده که دولت باید دقت لازم در اجرای آن را داشته باشد تا حقی از هیچ کدام از اقشار کم درآمد و متوسط جامعه تضییع نشود.
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه دولت در اجرای این مصوبه با لحاظ دهک بندی اقشار مختلف جامعه به گونهای عمل کرده است که برخی افرادی که باید از خدمات این بخش بهرهمند شوند همچون برخی افراد فاقد مسکن از لیست دریافت کالابرگ الکترونیکی حذف شدهاند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم یادآور شد: هماکنون لازم است دولت در جهت تحقق اهداف پیشبینی شده در این مصوبه برنامهریزی دقیقی بخصوص در نحوه درج اطلاعات افراد در سامانه مربوطه داشته باشد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آنچه باید در اجرای این مصوبه مورد بازنگری قرار گیرد هم بروزرسانی اطلاعات مندرج در این سامانه و هم تجدیدنظر در نحوه دهک بندیها است.
شیرخشک کودک برای جلوگیری از قاچاق به اقلام کالابرگ اضافه شود
یک مسئول صنفی گفت: سال گذشته ۷۵ میلیون قوطی شیرخشک کودک تولید شد در حالی که نیاز واقعی بازار ۵۰ میلیون قوطی است؛ باقی از کشور قاچاق شد از اینرو، ضرورت دارد توزیع آن از طریق کالابرگ باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، مدتی است که دوباره صحبت از کمبود شیرخشک در بازار میشود این در حالی است که سال گذشته ۷۵ میلیون قوطی شیرخشک در کشور تولید شد. عنوان میشود این عدد بیش از نیاز بازار بوده است. از سوی دیگر تولید شیر خام در کشور روند افزایشی دارد و به نظر نمیرسد در تأمین شیر و مواد اولیه مورد نیاز از داخل مشکلی وجود داشته باشد.
هانی تحویل زاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک در کشور درباره چرایی کمبود شیر خشک در بازار به خبرنگار مهر گفت: این کاهش عرضه به کمبود مواد اولیه بر میگردد.
وی با بیان این که تولیدکنندگان با کمبود نقدینگی مواجه شدهاند، افزود: در حال حاضر برخی تولیدکنندگان قدرت خرید مواد اولیه برای پر کردن ظرفیت خود را ندارند چون کمبود نقدینگی دارند.
این مسئول صنفی تصریح کرد: سال گذشته قیمت هر قوطی شیر خشک ۸ درصد افزایش یافت در حالی که نرخ مواد اولیه ۷ برابر شده بود. از این رو، کارخانهها با زیان فعالیت داشتند.
وی ادامه داد: همچنین تولیدکنندگان ملزم هستند مابهالتفاوت ارز ۴۲۰۰ و ۲۸.۵۰۰ را سال گذشته به بانک مرکزی پرداخت کنند که به دلیل مشکلات مالی انجام نشد.
وی اظهار کرد: طی تفاهم نامهای قرار بود بانک مرکزی ۵ هزار میلیارد تومان (همت) به تولیدکنندگان شیر خشک کودک کمک کند اما این امر محقق نشد.
تحویل زاده با اشاره به این که ۱۵ درصد تولید شیر خشک کودک وابسته به تولید محصولات لبنی کشور است، یادآور شد: سال گذشته ۷۵ میلیون قوطی شیر خشک تولید شد در حالی که نیاز واقعی بازار ۵۰ میلیون قوطی است. باقی از کشور قاچاق شد.
وی با تاکید بر نیاز کاذب در بازار این محصول اساسی افزود: شیر خشک کودک برای این که با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد و نوزادان دچار سوءتغذیه نشوند دو نوع یارانه برای آن پرداخت میشود. نخستین آن تخصیص ارز ۲۸.۵۰۰ برای واردات مواد اولیه مورد نیاز تولید است. دوم یارانه پرداخت مبلغ ۱۰۰ هزار تومان بیمه سلامت برای هر قوطی شیر خشک است.
وی اضافه کرد: البته یارانه ۱۰۰ هزار تومانی باید ۳ ماهه پرداخت شود اما با تأخیر و ۵ تا ۶ ماهه پرداخت میشود که یکی از دلایل مشکلات نقدینگی هم به این موضوع برمیگردد که سرمایه مورد نیاز تولیدکننده برگشت نمیشود تا هزینه خرید مجدد مواد اولیه شود.
این مسئول صنفی با تاکید بر نظارت جدی تر دستگاههای نظارتی بر موضوع قاچاق این محصول ارزان قیمت در کشور، گفت: پیشنهاد دادهایم یکی از اقلامی که توسط کالابرگ الکترونیکی، مدیریت شده به خانوارهای دارای فرزند با سن پایین تعلق میگیرد شیر خشک نوزاد باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر چندین یارانه به جز یارانههایی که به کالاهای اساسی از جمله نان، بنزین و… تعلق میگیرد به خانوار ایرانی اختصاص یافته است. یکی از آنها پرداخت یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به دهکهای اول تا نهم است.
دیگری شارژ ۳۵۰ و ۵۰۰ هزار تومانی کالابرگ الکترونیکی است که خانوادهها میتوانند ۱۱ قلم کالای اساسی اعم از شیر، پنیر، گوشت مرغ، تخم مرغ و… را خریداری کنند.
پرداخت نقدی مبلغی که متغیر است به سرپرستان خانوار برای کودکان زیر یک سال از دیگر یارانهای است که دولت در راستای تشویق فرزندآوری و رشد جمعیت جوان کشور میپردازد.
همچنین دولت به مادران باردار و دارای کودک شیرخوار نیز مبلغی به عنوان کمک هزینه برای بهبود تغذیه آنها میپردازد که در قالب طرح «یسنا» اجرا میشود.
یارانه دیگر که همچون کالابرگ الکترونیکی شارژ میشود برای سرپرستان خانواری است که دارای کودک یا کودکان یک تا ۶ سال بوده که این فرزندان از سوءتغذیه رنج میبرند. مبلغ این یارانه بین ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان به ازای هر کودک دارای سوءتغذیه متفاوت است. والدین مجاز هستند با این پول ۱۶ قلم کالای اساسی اعم از شیر، گوشت، تخم مرغ و برخی میوهها و سبزیجات را برای کودکان خود فراهم کنند.
پیشنهاد شده شیر خشک کودک به این ۱۶ قلم اضافه شده و خانوادههای دارای کودک زیر دو سال نیز سهمیه شیرخشک خود را از این طریق دریافت کنند تا مانع قاچاق این محصول شود و یارانه اختصاص یافته برای نوزادان کشور مصرف شود.
دیدگاه تان را بنویسید