قانون جدید تغییر سن شناسنامه تا فروردین 1404 | تغییر تاریخ تولد در شناسنامه آسان شد +مدارک لازم
بر اساس قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی امکان تغییر تاریخ تولد در شناسنامه فقط با شروطی و تنها یک بار در طول عمر فرد امکان پذیر است.

بر اساس قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها، تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است.
البته بر اساس تبصرهای از این قانون، صاحب شناسنامه تنها یک بار در طول عمر و در صورتی که اختلاف سن واقعی با سن مندرج در اسناد سجلی به تشخیص کمیسیونیمرکب از فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال محل و پزشک منتخب، مدیر عامل سازمان بهداری استان و رئیس شورای اسلامی شهر و یا بخشمحل صدور شناسنامه و با عضویت و ریاست قاضی دادگاه صالحه محل تشکیل میشود بیش از پنج سال باشد میتواند سن خود را اصلاح کند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و یک تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ دوم بهمن ماه ۱۳۶۷ مجلس شورایاسلامی تصویب و در تاریخ ۱۲ بهمن همان سال به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
قانون جدید تغییر سن شناسنامه تا فروردین 1404
در بخش زیر تمامی قوانین مربوط را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
از نظر قانون مدنی ماده ۱۲۸۷ – اسنادی که در اداره ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مامورین رسمی در حدود صلاحیت آنها بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند رسمی است.
ماده ۱۲۹۰ – اسناد رسمی درباره طرفین و وراث و قائم مقام آنان معتبر است. اعتبار آنها نسبت به اشخاص ثالث در صورتی است که قانون تصریح کرده باشد.
ماده ۱۳۰۵ – در اسناد رسمی، تاریخ تنظیم معتبر است، حتی بر علیه اشخاص ثالث. ولی در اسناد عادی تاریخ فقط درباره اشخاصی که شرکت در تنظیم آنها داشته و ورثه آنان و کسی که به نفع او وصیت شده معتبر است. از قانون ثبت احوال ماده ۳ (اصلاحی ۱۸/۱۰/۱۳۶۳) – در مقر هر اداره ثبت احوال هیأتی به نام هیأت حل اختلاف مرکب از رئیس اداره ثبت احوال و مسئول بایگانی یا معاونین و یا نمایندگان آنان و یکی از کارمندان مطلع اداره مزبور به انتخاب رئیس اداره ثبت احوال استان تشکیل می شود.
وظایف هیات حل اختلاف ثبت احوال چیست؟
۱ – تصحیح هر نوع اشتباه در تحریر مندرجات دفتر ثبت کل وقایع و وفات بعد از امضاء سند و قبل از تسلیم برگه یا شناسنامه یا وفات و تکمیل سند از نظر مشخصاتی که «نامعلوم» بوده است. مندرج در ماده ۲۹ این قانون.
۲ – رفع اشتباهات ناشی از تحریر ضمن ثبت وقایع یا نقل مندرجات اسناد و اعلامیه ها و مدارک به دفاتر ثبت کل وقایع و سایر دفاتر.
۳ – ابطال اسناد و شناسنامه هایی که بیگانگان مورد استفاده قرار داده اند و طبق ماده ۴۴ اعلام می شود.
۴ – ابطال اسناد مکرر و یا موهوم و تصحیح اشتباه در ثبت جنس صاحب سند و تغییر نام های ممنوع.
۵ – حذف کلمات زائد، غیر ضروری و یا ناشی از اشتباه در اسناد سجلی اشخاص. ترتیب تقاضا و گردش کار دفاتر هیأت ها و نحوه رسیدگی و ابلاغ تصمیمات در آئین نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد.
ماده ۴ – رسیدگی به شکایات اشخاص ذینفع از تصمیمات هیأت حل اختلاف و همچنین رسیدگی به سایر دعاوی راجع به اسناد ثبت احوال با دادگاه شهرستان یا دادگاه بخش مستقل محل اقامت خواهان به عمل می آید و رأی دادگاه فقط پژوهش پذیر است. مهلت شکایت از تصمیم هیأت حل اختلاف ده روز از تاریخ ابلاغ است.
تبصره – ماده ۲۵ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۲۱/۱/۱۳۷۹ جانشین این تبصره شده است. قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها ماده واحده – از تاریخ تصویب این قانون تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع است.
تغییر سن شناسنامه برای ازدواج
کاهش سن برای ازدواج، بسته به میزان کاهش سن، در صلاحیت دادگاه یا ثبت احوال است.
برای این کار، شما باید مدارکی مانند شناسنامه، کارت ملی و اسناد دیگری که نشان دهنده سن شما است را به همراه داشته باشید. همچنین، باید هزینه های مربوط را پرداخت کنید.
برای تنظیم دادخواست، شما باید به وکیل متخصص این امر مراجعه کنید. پس از تنظیم دادخواست توسط وکیل آن را به دفتر قضایی تقدیم کنید.
تغییر سن شناسنامه برای ازدواج نی نی سایت
همانطور که در نی نی سایت نیز مشاهده می نمایید، انجام کار با پارتی ممکن است باعث مشکلات قانونی شده و جرم شناخته شود. بهترین راه قانونی مراجعه به وکیل متخصص این کار است.
شرایط تغییر سن در شناسنامه افراد
در هر کشوری شرایط ممکن است متفاوت باشد. در کشور ایران شرایط لازم به شرح زیر است؛
- ارائه مدارک مورد نیاز: برای تغییر سن در شناسنامه، افراد باید مدارکی مانند شناسنامه، کارت ملی و گاهی هم شناسایی دیگری را ارائه کنند.
- داشتن دلایل موجه: برای تغییر سن در شناسنامه، افراد باید دلایل موجهی مانند اشتباه در تاریخ تولد در شناسنامه، تغییر نام و نام خانوادگی و یا دلایل دیگری را داشته باشند.
- پرداخت هزینه: برای تغییر سن در شناسنامه، افراد باید هزینهای را پرداخت کنند که ممکن است در هر کشوری متفاوت باشد.
- رعایت قوانین و مقررات: برای تغییر سن شناسنامه، افراد باید قوانین و مقررات مربوط به این موضوع را رعایت کنند و به دقت اطلاعات مورد نیاز را درخواست کنند.
استشهادیه تغییر سن شناسنامه
در این بخش استشهادیه را قرار داده ایم:
گواه اول: اینجانب …………… فرزند ………… بشماره شناسنامه ……….. صادره از ……… به نشانی: ………………………….. از مشکلات نام برده مطلع بوده و با التزام به راستگویی و در نظر گرفتن خداوند متعال مراتب فوق را گواهی می نمایم. امضاء گواه اول
گواه دوم: اینجانب …………… فرزند ………… بشماره شناسنامه ……….. صادره از ……… به نشانی: ………………………….. از مشکلات نام برده مطلع بوده و با التزام به راستگویی و در نظر گرفتن خداوند متعال مراتب فوق را گواهی می نمایم. امضاء گواه دوم
تغییر سن شناسنامه برای بازنشستگی
مقررات هر کشوری ممکن است متفاوت باشد، لیکن در ایران این مقررات عبارتند از؛
- اصلی ترین شرط این است که باید حداقل سن بازنشستگی را داشته باشید. این سن ممکن است در هر کشور متفاوت باشد، اما در بسیاری از کشورها، سن بازنشستگی برای زنان و مردان متفاوت است.
- باید مدارک لازم را به مراجع مربوطه ارائه کنید. این مدارک ممکن است شامل شناسنامه، کارت ملی، کارت بازنشستگی و سایر مدارک مربوط به بازنشستگی باشد.
- باید به مراجع مربوطه درخواست خود را ارائه کنید. این مراجع ممکن است شامل دفتر ثبت احوال، وزارت کار و امور اجتماعی و سایر مراجع مربوط به بازنشستگی باشد.
- باید هزینه های مربوط را پرداخت کنید. این هزینه ها ممکن است در هر کشور متفاوت باشد و باید به مراجع مربوطه مراجعه کنید تا اطلاعات دقیق در این زمینه را دریافت کنید.
جرم تغییر سن در شناسنامه
اگر در شناسنامه نیاز به تغییر باشد، حتما باید از مسیر قانونی اعمال شود. بدون طی کردن مسیر قانونی، هر تغییری که در شناسنامه فرد چه از طریق صاحب شناسنامه و چه از طریق شخص دیگری ایجاد شود، جعل محسوب می شود.
در قانون مجازات اسلامی دستکاری در شناسنامه جعل تلقی شده و جرم انگاری شده است. مجازات آن از 2 تا 5 سال حبس و مبلغ 2،000،000 تا 5،000،000 ریال جزای نقدی تعیین شده است. اگر ارتکاب جرم تکرار شود مرتکب به اشد مجازات محکوم خواهد شد.
پیشنهاد میشود برای مشاوره درباره رفع مشکل عدم ثبت طلاق در شناسنامه همین حالا با ما در دفتر وکالت تهران تماس حاصل فرمایید.
طبق ماده 14 قانون تخلفات، جرایم و مجازات های اسناد سجلی، کسانی که از شناسنامه جعلی استفاده می کنند مجرم محسوب می شوند. مجازات آنان از 1 تا 3 سال حبس و مبلغ 500،000 تا 1،000،000 ریال جزای نقدی تعیین شده است.
وفق ماده 15 قانون، معامله اوراق سجلی جرم است. افرادی که به این کار مشغول هستند به پرداخت جزای نقدی از 500.000. ریال تا3.000.000. ریال محکوم می شوند. با تکرار، به اشد مجازات مذکور محکوم می شوند. اگر این کار شغل آنان باشد علاوه بر محکومیت به حداکثر جزای نقدی فوق به حبس از سه سال تا ده سال محکوم می شوند.
چگونه سن شناسنامه را تغییر دهیم؟
باید توضیح داد که اگر واقعا سن شما در شناسنامه بزرگتر گرفته شده باشد کم کردن آن قانون از طریق مراجع صالح ممکن است. اما برای اقدام به این امر حتما نیاز به مدارک و اسنادی دارید.
برای اطلاع از مدارک لازم حتما قبل از اقدام به وکلای دفتر وکالت تهران زنگ بزنید و مشورت بگیرید. چون کار پیچیده و تخصصی است.
مدت زمان تغییر سن شناسنامه
در این رابطه باید بگوییم، اگر میزان کاهش کمتر از 5 سال باشد. مرجع صالح دادگاه حقوقی محل سکونت متقاضی می باشد. خواهان باید به یکی از وکلای متخصص این امر مراجعه کرده و دادخواست خود را تنظیم کند.
نحوه کم کردن به دو طریق است:
- از طریق ثبت احوال
- مراجعه به دادگاه حقوقی
برای اقدام به این امر باید مدارک زیر را ارائه دهید؛
- کارت ملی
- تصویر شناسنامه
- مدارکی که سن شما را تایید کنند، مانند شناسنامه قبلی، کارت ملی، گواهی تولد و غیره.
احتمال دارد دادگاه از شما مدارک دیگری نیز درخواست کند. لذا قبل از مراجعه به دادگاه، با وکلای متخصص دفتر وکالت تهران تماس بگیرید.
دیدگاه تان را بنویسید