در نشست ریاض چه گذشت؟ | آمریکا: همه طرفها باید در مذاکرات اوکراین امتیازاتی بدهند
مقامات ارشد آمریکا امروز (سهشنبه) پس از گفتوگو با هیات روسی در عربستان سعودی اعلام کردند که همه طرفها باید برای پایان دادن به جنگ سهساله اوکراین، امتیازاتی بدهند.

مقامات ارشد آمریکا امروز (سهشنبه) پس از گفتوگو با هیات روسی در عربستان سعودی اعلام کردند که همه طرفها باید برای پایان دادن به جنگ سهساله اوکراین، امتیازاتی بدهند.
خبرگزاری رویترز، مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا پس از مذاکرات در ریاض گفت: امروز اولین گام از یک سفر طولانی و دشوار اما مهم برداشته شد.
این دیپلمات ارشد آمریکایی اظهار داشت که دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده میخواهد به سرعت برای پایان دادن به جنگ اقدام کند و هدف نیز، دستیابی به توافقی عادلانه و پایدار است.
در حالیکه در اوکراین و در میان متحدان اروپایی نگرانیهایی درباره تلاشها برای پایان جنگ به رهبری آمریکا وجود دارد، روبیو خاطرنشان کرد که هدف، دستیابی به توافقی است که «برای همه طرفهای درگیر قابلپذیرش باشد و بدیهی است که شامل اوکراین، همچنین شرکای ما در اروپا و البته طرف روسی نیز میشود.»
مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید که به همراه استیو ویتکاف فرستاده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه جزو هیات آمریکایی بود، به خبرنگاران گفت که هیچ تاریخی برای برگزاری نشست دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه تعیین نشده است.
هیات آمریکایی اعلام کرد که مذاکرات شامل بحثهایی درباره سرزمین و تضمینهای امنیتی برای اوکراین خواهد بود.
بر اساس گزارش رویترز، هیات آمریکایی به مدت چهار ساعت و نیم با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، در عربستان سعودی دیدار کردند. این ملاقات پیرو تماس تلفنی رئیسجمهور ایالات متحده با همتای روس خود در هفته گذشته انجام شد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز اعلام کرد که آمریکا و روسیه امروز، سهشنبه، توافق کردند که به عوامل تنشزا در روابط واشنگتن و مسکو رسیدگی کرده و کار بر روی راهی برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین را آغاز کنند. این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که این تلاشها در مراحل اولیه خود قرار دارد.
تامی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره در بیانیهای اعلام کرد که هیات آمریکایی و روسی در مورد ایجاد ساز و کاری برای رسیدگی به عوامل «آزاردهنده در روابط دوجانبه» با هدف عادیسازی روابط دیپلماتیک گفتوگو کردند.
وی افزود که طرفین همچنین گروههای بلندپایهای را منصوب کردند تا روی پایان دادن به درگیری اوکراین «در سریعترین زمان ممکن به شیوهای که پایدار، ماندگار و قابلقبول برای همه طرفها باشد»، کار کنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به گفتوگوی ترامپ و پوتین تاکید کرد که «یک تماس تلفنی و به دنبال آن یک نشست، برای برقراری صلح پایدار کافی نیست.»
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.
در پی این تماسها، هیاتهای روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور صبح امروز - سه شنبه ۳۰ بهمن - گفتوگوهای خود را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند./ایرنا
ریاض: مذاکرات واشنگتن-مسکو با هدف تقویت صلح و امنیت در جهان برگزار شد
وزارت خارجه عربستان در بیانیهای تأکید کرد که مذاکرات واشنگتن-مسکو به میزبانی ریاض با هدف تقویت صلح و امنیت در جهان و با ایمان به این موضوع برگزار شد که گفتوگو تنها راه برای حل همه بحرانهای بینالمللی و نزدیک کردن دیدگاههای دو طرف جهت دستیابی به نتیجه ثمربخش و برقراری صلح و امنیت است.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا، وزارت خارجه عربستان اعلام کرد که مذاکرات واشنگتن- مسکو به دستور «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان امروز به میزبانی ریاض، برگزار شد و «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان و «مساعد بن محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو هیأت وزیر نیز در این مذاکرات حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، جلسه مذاکرات به ریاست «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه و «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا برگزار شد.
در بیانیه وزارت خارجه عربستان آمده است: این مذاکرات در راستای تلاش عربستان برای تقویت امنیت و صلح در جهان و با ایمان به این برگزار شد که گفتوگو تنها راه برای حل همه بحرانهای بینالمللی و نزدیک کردن دیدگاههای دو طرف جهت دستیابی به نتیجه ثمربخش و برقراری صلح و امنیت است.
لاورف: دیدار امروز موفق بود
«سرگئی لاروف» وزیر خارجه روسیه نیز امروز با بن سلمان دیدار و گفتوگو کرد.
وی همچنین پس از برگزاری جلسه مذاکرات با طرف آمریکایی گفت: از عربستان به خاطر فراهم کردن فرصت این دیدار قدردانی میکنیم، طرف آمریکایی پس از سخنان رئیس جمهور ولادیمیر پوتین، حالا موضع ما را بهتر درک میکند.
لاوروف تصریح کرد: ما گفتوگوهای مفیدی داشتیم و به سخنان یکدیگر گوش دادیم، بایستی به دنبال راهکاری برای بحرانها بود حتی اگر منافع ملی دو قدرت بزرگ در تضاد باشد، ما بایستی به همه مشکلاتی که مانع پیشرفت روابط طبیعی با آمریکاست، پایان بدهیم.
وی ادامه داد: ازسرگیری فعالیت هیأتهای دیپلماتیک بین مسکو و واشنگتن و توسعه روابط تجاری با آمریکا و نیز راهکارهای دستیابی به راه حل منازعه در اوکراین را بررسی و با طرف آمریکایی درباره مهیا کردن شرایط ازسرگیری کامل همکاریها توافق کردیم.
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت: دیدار امروز موفق بود و برای فراهم کردن شرایط دیدار دو رئیس جمهور (پوتین و ترامپ) تلاش خواهیم کرد.
روبیو: فرصتهای فوقالعادهای برای آمریکا و روسیه پس از جنگ اوکراین وجود دارد
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت در صورت پایان جنگ در اوکراین، «فرصتهای فوقالعادهای» میتواند برای آمریکا و روسیه ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مارکو روبیو وزیر خارجه دولت دوم دونالد ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی پس از گفتگوی آمریکا و روسیه در ریاض گفت: صورت پایان قابل قبول این درگیری فرصت های بسیار عالی برای دو کشور وجود خواهد داشت."
روبیو افزود: «فرصتهای معتبری» برای آمریکا وجود دارد تا «از نظر ژئوپلیتیکی با روسها در موضوعات مورد علاقه مشترک و همچنین اقتصادی شریک شود».
در همین حال، مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که مذاکرات برای پایان دادن به جنگ روسیه در اوکراین شامل بحث در مورد سرزمین و تضمین های امنیتی خواهد بود.
والتز پس از گفتگو با مقامات روسی در ریاض گفت: بحث در مورد سرزمین و تضمین های امنیتی وجود خواهد داشت. اینها پایه های اساسی هستند که زیربنای هر نوع بحثی خواهند بود.
مشاور امنیت ملی دولت ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن حفظ خاک اوکراین را توسط روسیه می پذیرد یا نه، گفت که این موضوع "باید مورد بحث قرار گیرد".
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.
در پی این تماسها، هیاتهای روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز - سه شنبه ۳۰ بهمن - (۱۱ صبح به وقت تهران) گفتوگوهای خود را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند.
از طرف روسیه، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور این کشور و از طرف آمریکا، مارکو روبیو وزیر امور خارجه، مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید، و استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در مذاکرات به میزبانی ریاض پایتخت عربستان شرکت کردند.
ترامپ اوایل ماه جاری میلادی با اعلام آنکه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای آغاز مذاکرات خاتمه جنگ روسیه و اوکراین توافق کرده اند، سیاست آمریکا در قبال اوکراین و روسیه را تغییر داد.
وزیر خارجه آمریکا به شبکه خبری سی بی اس گفته است که اوکراین و اروپا بخشی از هر "مذاکره واقعی" برای پایان دادن به جنگ خواهند بود. به زعم وی، مذاکرات آمریکا و روسیه که از ۳۰ بهمن در ریاض آغاز می شود، فرصتی است تا میزان جدیت رئیس جمهور روسیه برای دستیابی به صلح محک زده شود.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ در اوکراین «عملیات ویژه نظامی» را آغاز کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه بارها شروط خود برای پایان جنگ اوکراین را از جمله نپیوستن کی یف به پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، لغو تمام تحریم های غرب علیه روسیه و خروج کامل نظامیان اوکراینی از منطقه «دونباس» و «نووروسیا» تکرار کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید