خبر رویترز از مذاکره اوکراین و آمریکا
کییف و واشنگتن هر دو علاقهمند به دسترسی آمریکا به ثروتهای زیرزمینی اوکراین هستند، اما ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور این کشور گفته است که چنین توافقی باید شامل تضمینهای امنیتی ملموس باشد.

یک مقام ارشد اوکراینی امروز دوشنبه گفت که اوکراین و ایالات متحده در مراحل پایانی مذاکره بر سر یک قرارداد معدنی هستند که برای پایان دادن به جنگ سه ساله روسیه در اوکراین مهم است.
کییف و واشنگتن هر دو علاقهمند به دسترسی آمریکا به ثروتهای زیرزمینی اوکراین هستند، اما ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور این کشور گفته است که چنین توافقی باید شامل تضمینهای امنیتی ملموس باشد.
به گزارش رویترز، اولها استفانیشینا، معاون نخست وزیر اوکراین در ایکس نوشت: تیمهای اوکراین و ایالات متحده در مراحل نهایی مذاکرات در مورد توافقنامه مواد معدنی هستند. مذاکرات بسیار سازنده بوده و تقریباً تمام جزئیات کلیدی نهایی شده است. ما امیدواریم که رهبران ایالات متحده و اوکراین هر چه زودتر آن را در واشنگتن امضا و تایید کنند تا تعهد خود را برای دهههای آینده نشان دهیم.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفته است که اوکراین باید ۵۰۰ میلیارد دلار مواد خام حیاتی را به عنوان بازپرداخت کمکی که کییف قبلاً از دولت قبلی جو بایدن دریافت کرده است، به ایالات متحده بدهد.
زلنسکی اما پیش از این گفته واشنگتن ۶۷ میلیارد دلار تسلیحات و ۳۱.۵ میلیارد دلار حمایت مستقیم از بودجه به کشورش داده است و او کمکهای ارائه شده توسط بایدن را به عنوان وام نمیداند. زلنسکی در اوایل ماه جاری از امضای پیش نویس اولیه توافق خودداری کرد که باعث ناامیدی در کاخ سفید شد.
مقامات ارشد دولت ترامپ روز یکشنبه گفتند که انتظار دارند توافقی در این هفته امضا شود.
پارلمان اوکراین قطعنامه تمدید اختیارات زلنسکی را تایید نکرد
یاروسلاو ژلزنیاک، از قانونگذاران اوکراینی امروز دوشنبه گفت: قطعنامه پارلمان اوکراین برای تمدید اختیارات ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور «تا زمان روی کار آمدن رئیسجمهوری منتخب برای کشور» به تصویب نرسید.
به گزارش ایسنا، این نماینده پارلمان اوکراین در تلگرام نوشت، «قطعنامه شماره ۱۳۰۳۹ — در مورد دموکراسی...» پارلمان که بر لزوم رعایت اصل تداوم نهادی قدرت پیشبینی شده توسط قوانین اوکراین، به ویژه در چارچوب رژیم حقوقی حکومت نظامی تاکید و خاطرنشان میکرد که رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی باید تا زمان روی کار آمدن رئیس جمهور تازه منتخب اوکراین مطابق با ماده ۸ قانون اساسی اوکراین، از اختیارات خود استفاده کند، نتوانست در پارلمان اوکراین تایید شود.
به گزارش ریانووستی، دوره ریاست جمهوری زلنسکی در ۲۰ می ۲۰۲۴ به پایان رسید، با این حال انتخابات ریاست جمهوری اوکراین به دلیل حکومت نظامی و بسیج عمومی در جریان جنگ لغو شده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه گذشته از زلنسکی به دلیل عدم تمایل وی به برگزاری انتخابات انتقاد کرد و او را «دیکتاتور» خواند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین هم اخیرا گفته که مسائل متعددی - از جمله مشروعیت زلنسکی به عنوان رئیس دولت و مداخله غرب - باید قبل از شروع هر گفتوگوی اساسی برای پایان جنگ اوکراین حل و فصل شود.
دیدگاه تان را بنویسید