فارن پالسی: اسرائیل شکست خورد؛ همبستگی ایران تقویت شد
نشریه آمریکایی نوشته جنگ اخیر میان رژیم صهیونیستی و ایران نتایج معکوسی برای تلآویو داشت و این رژیم در تحقق اهداف راهبردی خود شکست خورد و خسارات سنگینی را متحمل شد؛ عملیات گسترده رژیم صهیونیستی، برنامه هستهای ایران را متوقف نکرد و حتی موجب افزایش انزوای آن و تقویت احساسات ملیگرایانه در داخل ایران شد. زیانهای وارد آمده در سرزمینهای اشغالی نیز حیرتآور بود، در حالی که میزان واقعی خسارات در ایران هنوز مشخص نیست و این ابهام حاکی از مشکلی اساسی برای تلآویو و همپیمانان آمریکایی آن است که قدرت نظامی به تنهایی موفقیت راهبردی را تضمین نمیکند.

نشریه آمریکایی تاکید کرد اهداف جنگ اسرائیل علیه ایران محقق نشد و آگاهی ملی و همبستگی داخلی در ایران تقویت شد و بازدارندگی این کشور به جای تضعیف، بیشتر شد.
به گزارش ایسنا، نشریه آمریکایی نوشته جنگ اخیر میان رژیم صهیونیستی و ایران نتایج معکوسی برای تلآویو داشت و این رژیم در تحقق اهداف راهبردی خود شکست خورد و خسارات سنگینی را متحمل شد؛ عملیات گسترده رژیم صهیونیستی، برنامه هستهای ایران را متوقف نکرد و حتی موجب افزایش انزوای آن و تقویت احساسات ملیگرایانه در داخل ایران شد. زیانهای وارد آمده در سرزمینهای اشغالی نیز حیرتآور بود، در حالی که میزان واقعی خسارات در ایران هنوز مشخص نیست و این ابهام حاکی از مشکلی اساسی برای تلآویو و همپیمانان آمریکایی آن است که قدرت نظامی به تنهایی موفقیت راهبردی را تضمین نمیکند.
فارن پالسی با این مقدمه نوشت: جنگ با حمله گسترده اسرائیل شامل عملیاتهای محرمانه و حملات هوایی به تاسیسات ایران آغاز شد اما ایران خیلی زود با حملات موشکی به اسرائیل و پایگاههای آمریکا پاسخ داد و این موجب بروز یک تنش منطقهای جدی شد، به این شکل ایران به طرفهای مقابل خود پیام داد که قادر به تشدید اوضاع خارج از مرزهای خود هست.
این نشریه آمریکایی در ادامه نوشت: با وجود اظهارات مقامات اسرائیل اما آسیبهای قطعی به برنامه هستهای ایران گزارش نشده و بر اساس ارزیابیهای اطلاعاتی غرب تاسیسات اصلی توسعه این برنامه سالم هستند و همینطور اسرائیل هدفی که برای «تضعیف بازدارندگی ایران» داشت، محقق نکرد.
توقف همکاری ایران با آژانس
فارن پالسی همچنین نوشت: پارلمان ایران نیز در واکنش به این حملات تعلیق همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تصویب کرد و استراتژی ابهام هستهای را در پیش گرفت، این استراتژی مشابه همان موضعی است که اسرائیل از مدتها قبل در پیش گرفته و از ارائه توضیحات درباره قدرت هستهای خود امتناع کرده و مانع از ورود بازرسان میشود.
به نوشته این رسانه؛ این به منزله فصل جدید و خطرناکی است که با حمله به سایتهای هستهای ایران آغاز شد و آمریکا و اسرائیل با استمرار درخواستها برای بازرسی و تحریمها، منطق دیپلماسی منع اشاعه را تضعیف کردند و چه بسا اقدامات خود آنها بیش از هر اقدامی که تهران انجام داده، به عادیسازی ایده داشتن سلاح هستهای کمک کرده است.
هزینه سنگین اقتصادی و نظامی برای رژیم صهیونیستی
این نشریه آمریکایی نوشته که «در حالی که نتیجه هستهای این حمله قطعی نشده اما توانمندی موشکی ایران به وضوح نمایان شد و موشکهای بالستیک آن توانستند از پدافندهای هوایی آمریکا و اسرائیل عبور کرده و به پایگاههای نظامی، مقرهای اطلاعاتی، پالایشگاههای نفت و پژوهشکدهها اصابت کنند».
فارن پالسی گزارش کرده که در پی حملات تلافیجویانه ایران، «فرودگاهها به ویژه بنگوریون بسته شدند، اقتصاد اسرائیل تعطیل شد و طبق برآوردها اسرائیل دستکم از ۵۰۰ میلیون دلار از موشکهای رهگیر تاد آمریکا استفاده کرد. با وجود اینکه مرکز سانسور اسرائیل مانع کار رسانهها و پوشش خبرها شد اما بیش از ۴۱ هزار درخواست غرامت در این جنگ ثبت شد».
«استیو بنن» مشاور سابق ترامپ نیز به صراحت گفت که «آتشبس برای نجات اسرائیل ضروری است و اسرائیل دچار کمبود پدافند است».
جنگ به جای سرنگونی حاکمیت، ملیگرایی و وحدت داخلی را تقویت کرد
نشریه آمریکایی در ادامه نوشت: جنگ ایران و اسرائیل، نتایج اجتماعی دور از انتظاری در داخل ایران داشت و بر خلاف انتظار غربیها، به جای روشن کردن آتش تغییر سیاسی یا فروپاشی نظام حاکم، احساسات ملیگرایانه و وحدت ملی را افزایش داد. این جنگ نه تنها ثبات داخلی ایران را بر هم نزد بلکه همبستگی میان مردم آن را افزایش داد و خشم از حمله اسرائیل به بسیج ملی گستردهای منجر شد که گروههای مختلف اجتماعی از هنرمندان تا ورزشکاران، مذهبیها، سکولارها و حتی نسل Z را دربر گرفت.
طبق این گزارش، «ایرانیها در پاسخ به حملات اسرائیل آنهایی که خانههای خود را از دست داده بودند، پذیرا شدند و این احساس مسوولیت اجتماعی آنها را تقویت کرد، مشاهده تصاویر کشته شدن کودکان، پزشکان و غیرنظامیان این باور را در میان مردم ایران تقویت کرد که هدف از جنگ نه آزادی آنها بلکه نابود کردن کشورشان است».
فارن پالسی در پایان نوشت: در حالی که اسرائیل حساب کرده بود که این جنگ به سقوط نظام حاکم در ایران منجر شود، نتایج کاملا معکوسی حاصل شد و بهجای تضعیف ایران، نقاط ضعف اسرائیل در تحقق اهدافش را آشکار کرد و نقش موثری در تقویت همبستگی جبهه داخلی ایران داشت. این جنگ با آتشبسی با پایان نامشخص تمام شد و هر ۲ طرف حاضر شدند ابهام استراتژیک را به جای یک نتیجه نظامی قطعی بپذیرند.
دیدگاه تان را بنویسید