اخبار جنگ غزه | وضعیت فاجعه‌آمیز پزشکی در غزه

کد خبر: 1367253

یکی از مسئولان پزشکی در مجموعه پزشکان بدون مرز در گفت‌وگو با الجزیره اعلام کرد: ۱۰۰ روز است که تجهیزات و نیازمندی‌های پزشکی به دست ما نرسیده است.

اخبار جنگ غزه | وضعیت فاجعه‌آمیز پزشکی در غزه

یکی از مسئولان پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز از فروپاشی بزرگ سیستم پزشکی در نوار غزه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، یکی از مسئولان پزشکی در مجموعه پزشکان بدون مرز در گفت‌وگو با الجزیره اعلام کرد: ۱۰۰ روز است که تجهیزات و نیازمندی‌های پزشکی به دست ما نرسیده است.

وی اعلام کرد که اگر در بازه زمانی حدودی دو هفته‌ای کمک‌های پزشکی به غزه نرسد، مجبور به توقف خدمات خود خواهیم شد.

او ادامه داد: طرف صهیونیستی برای ورود کمک‌های پزشکی به نوار غزه لجبازی می‌کند.

این مسئول پزشکان بدون مرز گفت: روزانه ۱۱۰ مورد سو تغذیه در میان کودکان ثبت می‌شود.

وی ادامه داد: کمبود تجهیزات و کادر پزشکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که با آن رو به رو هستیم و سیستم پزشکی غزه در صورت ادامه وضع کنونی بیش از یک ماه دوام نخواهد داشت.

شمار شهدای غزه از ۵۷ هزار نفر عبور کرد

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه به ۵۷ هزار و ۱۲ نفر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شهاب، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با صدور بیانیه‌ای جدیدترین آمار شهدا و زخمی‌های حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون را اعلام کرد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا این لحظه، به ۵۷ هزار و ۱۲ نفر به شهادت رسیده‌اند.

همچنین این نهاد پزشکی فلسطینی بیان کرد که شمار کلی زخمی‌های حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از آغاز جنگ در این باریکه به ۱۳۴ هزار و ۵۹۲ نفر رسیده است.

این وزارتخانه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته همچنین پیکر ۱۴۲ شهید به بیمارستان منتقل شده است. همچنین در این مدت ۴۸۷ نفر نیز زخمی شده‌اند.

همچنین از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ و در موج جدید حملات به غزه نیز ۶۴۵۴ نفر شهید و ۲۲۵۵۱ نفر زخمی شدند.

هنوز هزاران نفر دیگر نیز در نوار غزه مفقود و زیر آوار هستند.

همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۹ نفر در مراکز توزیع کمک آمریکایی به شهادت رسیده و بیش از ۲۱۰ نفر دیگر هم زخمی شده‌اند تا شمار فلسطینی‌هایی که در این مراکز به شهادت رسیده‌اند به ۶۴۰ و زخمی‌ها به ۴۴۸۸ نفر برسد.

بن گویر و اسموتریچ در تلاش برای برهم‌زدن توافق تبادل اسرا

دو وزیر جنجالی کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی خواستار جلوگیری از توافقنامه مبادله اسرا شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در حالی‌که تلاش‌ها برای نهایی‌سازی توافق تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها ادامه دارد، رسانه‌های عبری از تلاش مشترک دو وزیر تندروی این رژیم، «بزالل اسموتریچ» و «ایتمار بن گویر» برای ناکام گذاشتن این توافق خبر داده‌اند.

به گزارش کانال عبری زبان «کان»، این دو وزیر افراطی در حال بررسی گزینه‌هایی برای جلوگیری از پیشبرد توافق هستند حتی اگر این اقدام به انصراف آن‌ها از ائتلاف کابینه منجر شود.

در همین راستا «دافنه لیئیل»، خبرنگار سیاسی صهیونیست گزارش داده که بن گویر به‌صورت مستقیم به اسموتریچ پیشنهاد داده تا به‌عنوان یک جبهه واحد برای جلوگیری از آتش‌بس پیشنهادی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا وارد عمل شوند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده که بن گویر از اسموتریچ خواسته است تا برای شکست دادن توافق مبادله اسرا باهم متحد شوند.

در واکنش به این تحرکات، منابع نزدیک به اسموتریچ به رسانه‌های عبری‌زبان گفته‌اند که هیچ تماسی از سوی بن گویر صورت نگرفته و ادعای دیدار صرفاً درز نادرست اطلاعات است.

آن‌ها تأکید کردند: تحقق پیروزی در غزه مهم است و در عین حال جان اسیران نیز با ارزش است و نباید با آن بازی شود.

در همین راستا، «میراو کوهن»، عضو پارلمان رژیم صهیونیستی با لحنی انتقادی گفت: امشب در اسرائیل دو خانه وجود دارد؛ خانه بن گویر و خانه اسموتریچ. جایی که کودک از پدرش می‌پرسد: امروز در محل کارت چه کردی؟ و پاسخ می‌شنود: امروز توافق بازگرداندن اسرا را نابود کردم و آن‌ها را به سرنوشت تلخ‌شان واگذار نمودم، پسرم.

درخواست ۱۶۹ سازمان‌ برای توقف مکانیسم توزیع «کمک‌های بشردوستانه غزه»

۱۶۹ سازمان امدادی خواستار توقف مکانیسم توزیع «کمک‌های بشردوستانه غزه» شدند.

 به گزارش ایسنا، گروهی از ۱۶۹ سازمان امدادی پس از دریافت گزارش‌های تقریباً روزانه در مورد هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی توسط ارتش رژیم اشغالگر در حالی که منتظر دریافت کمک در نزدیکی مراکز امدادی بودند، خواستار تعلیق مکانیسم توزیع کمک‌ها توسط مراکز آمریکایی- صهیونیستی موسوم به «مراکز کمک‌های بشردوستانه غزه» شدند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، این درخواست در حالی مطرح می‌شود که رژیم اسرائیل از ماه مارس محاصره کامل خود بر غزه را اعمال کرد و پس از آن، تنها از اواخر ماه مه به‌صورت محدود و تدریجی اجازه ورود کمک‌ها را صادر کرد. با این حال، روند توزیع این کمک‌ها به نهادی واگذار شده که وابسته به رژیم اشغالگر است و از سوی سازمان‌های بین‌المللی به‌دلیل عدم بی‌طرفی، غیرقابل اعتماد تلقی شده است.

سازمان‌های مذکور در بیانیه خود همچنین خواستار اتخاذ اقدامات فوری برای پایان دادن به مکانیسم توزیع کمک «مرگبار و کُشنده» رژیم صهیونیستی در غزه، از جمله نهاد موسوم به «مؤسسه بشردوستانه غزه» شدند.

این سازمان‌ها تأکید کردند که باید به مکانیسم‌های هماهنگی پیشین سازمان ملل بازگشته و زمینه ورود کمک‌ها و کالاهای تجاری به غزه فراهم شود.  

در این بیانیه، «مؤسسه کمک‌های بشردوستانه غزه» که از اواخر ماه مه مدیریت توزیع کمک‌ها را به جای سازمان‌های بشردوستانه بین‌المللی بر عهده گرفته، مورد انتقاد قرار گرفت. امضاکنندگان بیانیه شامل سازمان‌هایی از اروپا، آمریکا و حتی رژیم صهیونیستی هستند که در حوزه‌های کمک‌های پزشکی، غذایی، رشد و توسعه و حقوق بشر فعالیت می‌کنند. 

بر اساس این بیانیه، در کمتر از چهار هفته، بیش از ۵۰۰ فلسطینی در حین تلاش برای دسترسی به کمک‌ها یا توزیع آنها شهید و حدود چهار هزار نفر زخمی شده‌اند.

بیانیه مذکور می‌افزاید: «در چارچوب طرح جدید دولت اسرائیل، غیرنظامیان گرسنه و آسیب‌پذیر مجبورند ساعت‌ها از مسیرهای خطرناک و مناطق درگیری فعال عبور کنند و سپس در رقابتی آشفته و خشونت‌آمیز به مراکز توزیع کمک‌های محصور شده با سیم‌های خاردار و تحت کنترل نظامی برسند.»  

سازمان‌های بین‌المللی و آژانس‌های وابسته به سازمان ملل از همکاری با «مؤسسه بشردوستانه غزه» به دلیل ابهام در منابع مالی و نگرانی‌ها درباره بی‌طرفی آن و احتمال خدمت به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی خودداری کرده‌اند.

این درخواست پس از گزارش‌های مکرر از شهید و زخمی شدن فلسطینیان در حین دریافت کمک‌ها توسط نیروهای اسرائیلی مطرح شده است.

پیشتر دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه با شدیدترین لحن، نقش فعال و مداوم به اصطلاح «مؤسسه بشردوستانه غزه» (GHF) در کشتار و اعدام‌های میدانی سیستماتیک علیه غیرنظامیان گرسنه فلسطینی را محکوم کرد، نقشی که از طریق آنچه به عنوان مراکز توزیع کمک شناخته می‌شوند، در حال انجام است، مراکزی که عملاً به «تله‌های مرگ دسته جمعی» تبدیل شده‌اند.

یک نهاد دولتی در غزه اعلام کرد شلیک مستقیم به مردم گرسنه‌ای که در این نقاط جمع شده‌اند - توسط نیروهای اشغالگر صهیونیستی و شرکت امنیتی آمریکایی که این مکان‌ها را مدیریت می‌کند - منجر به شهادت بیش از ۵۸۰ غیرنظامی، زخمی شدن بیش از ۴۲۰۰ نفر دیگر و وجود ۳۹ مفقود تا به امروز شده است که دروغ بودن ادعاهای بشردوستانه مرتبط با این مؤسسه را برملا می‌کند.

این نهاد اعلام کرد اشغالگران صهیونیستی و مسؤولین به اصطلاح مؤسسه بشردوستانه را کاملاً مسؤول این جنایت مداوم دانست و خواستار انجام تحقیقات جنایی بین‌المللی فوری در مورد این فاجعه انسانی شد.

نهاد فلسطینی خواستار توقف فوری همه تعاملات با این مؤسسه و جایگزینی آن با سازمان‌های بشردوستانه بی‌طرف مانند آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) و سایر سازمان‌های بین‌المللی و سازمان ملل شد تا از حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی اطمینان حاصل شود و به خونریزی مداوم در برابر چشمان جهانیان پایان داده شود.

پیش از این آژانس آنروا اعلام کرد، از زمان آغاز فعالیت مؤسسه انسانی غزه در ۲۷ ماه مه، دست کم ۵۰۰ نفر کشته و حدود ۴۰۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین‌المللی توسط این نهاد آمریکایی – صهیونیستی است.

آنروا بارها نسبت به بحران انسانی در غزه هشدار داده و خواستار پایان دادن به محاصره و حملات رژیم صهیونیستی شده است. این آژانس تأکید کرده است که باید به جای تأمین مالی نهادهایی که قواعد کمک‌های بشردوستانه را نقض می‌کنند، به ارائه کمک‌های بشردوستانه بی‌طرف و مستقل اولویت داده شود.

خواست سازمان‌های امدادرسانی بین‌المللی برای پایان دادن به فعالیت مؤسسه انسانی غزه، نشان‌دهنده نگرانی آن‌ها از نقض قواعد کمک‌های انسانی و به خطر افتادن زندگی میلیون‌ها فلسطینی است.

این سازمان‌ها تأکید کرده‌اند که باید به جای تأمین مالی صندوق‌هایی که قواعد کمک‌های بشردوستانه را نقض می‌کنند، به ارائه کمک‌های بشردوستانه بی‌طرف و مستقل اولویت داده شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

تازه های سایت